دامین اتوریتی چیست؟

  • دامین اتوریتی (domain authority) یا به اختصار DA که به اعتبار دامنه نیز معروف است یکی از معیارهایی است که صاحبان سایت‌ها خیلی به آن اهمیت می‌دهند و باعث افزایش رتبه سایت در گوگل می‌شود.

    ما همیشه فکر می‌کنیم کارهای زیادی برای سئو سایت انجام می‌دهیم ولی واقعیت این است که این کارها کافی نیست.

    امروزه موتورهای جستجو و مخصوصا گوگل بیش از ۲۰۰ فاکتور را برای نمایش دادن یک سایت در نتیجه اول مدنظر قرار می‌دهند. ما باید سعی کنیم هر چه بیشتر به رعایت این ۲۰۰ فاکتور سئو گوگل نزدیک شویم و سعی کنیم فاکتورهای بیشتری را رعایت بکنیم.

    قبل از آن که وارد مقاله بشویم و راجع به اعتبار دامنه صحبت کنیم و اینکه اتوریتی دامنه چطور بر نتایج جستجو تاثیر میگذارد و چطور می توانیم اتوریتی دامنه را بالاتر ببریم اجازه بدهید در این‌باره صحبت کنیم که پیج اتوریتی و دامین اتوریتی دقیقا چیست؟

    دقیقا دامین اتوریتی چیست؟ (Domain Authority)

    • دامین اتوریتی یک امتیاز عددی است که به کل سایت داده می‌شود
    • این امتیاز توسط سایت moz.com برآورد می‌شود
    • عدد اتوریتی بین ۱ تا ۱۰۰ می‌باشد و امتیاز بیشتر نشانه قوی‌تر بودن است
    • بک لینک عامل اصلی افزایش یا کاهش دامین اتوریتی است.
    • عدد دامین اتوریتی با تجزیه و تحلیل بک‌لینک‌هایی که دامنه اصلی سایت دارد به علاوه تعداد کل بک‌لینک‌های دیگر صفحات سایت محاسبه می‌گردد و تعدادی آیتم دیگر محاسبه می‌گردد.

    دقت کنید که دامین اتوریتی مورد تایید و یا رد گوگل نیست اما تجربیات نشان داده است که در نتایج جستجو موثر است. این قابلیت، توانایی رتبه‌گیری یک وب‌سایت را برای نتایج جست و جو و قرار گرفتن در رتبه‌های بالای نتایج جست و جو نشان می‌دهد.

    دامین اتوریتی یا اعتبار دامنه

    بک‌ لینک عامل افزایش یا کاهش دامین اتوریتی

    همانطور که گفته شد؛ بک لینک عامل اصلی افزایش یا کاهش دامین اتوریتی است. وب‌سایت‌های که ورودی لینک های زیادی را دارند و لینک های زیادی را دریافت کرده‌اند مانند سایت ویکی‌پدیا، اتوریتی دامنه بالایی دارند. وب‌سایت‌هایی که تازه کارشان شروع کردند و جدید هستند، قائدتا تعداد بک لینک های کمتری را دارند و معمولا اتوریتی دامنه‌شان حدود یک تا سه خواهد بود.

    نکته جالبی که در بحث اتوریتی و مقدار اتوریتی وجود دارد این است که وب‌سایت‌هایی که اتوریتی‌شان بالا می‌رود و به یک حد قابل قبولی می رسند، گرفتن اتوریتی بالاتر برایشان سخت تر خواهد شد. مثلا ارتقا از ۲۴ به ۳۴، بسیار راحت‌تر از ۵۴ به ۶۴ است.

    چطور اعتبار یک دامنه بالاتر از ۱۰۰ نمی‌رود

    از انجایی که شرکت moz رتبه بیش از صد را به یک وب‌سایت نمی‌دهد، کاری که انجام می‌دهد این است که نمره دادن به سایت‌ها و امتیاز سایت‌ها را به صورت مقایسه‌ای می‌دهد.

    یعنی شما بهترین سایت دنیا را اگر داشته باشید، امتیاز ۱۰۰ می‌گیرید و سایت‌های دیگر با توجه به سایت شما رتبه‌شان را دریافت می‌کنند.

    آن وب‌سایتی که به رتبه ۱۰۰ می‌رسد در واقع مرجع نمره دادن به سایت‌های دیگر می‌شود و از روی آن وب‌سایت به وب‌سایت‌های دیگر نمره داده می‌شود.

    چگونه متوجه شویم اعتبار دامنه‌مان خوب است؟

    شما نباید اعتبار دامنه خودتان را با اعتبار دامنه‌هایی مثل ویکی‌پدیا مقایسه کنید و تصور کنید اعتبار دامنه‌تان پایین است. حتی با سایت‌های معتبر دیگر که اصلا در حوزه کاری شما نیستند هم نباید قیاس کنید.

    بهترین راه برای  این که الان متوجه شوید اعتبار دامنه شما یا دامین اتوریتی شما مناسب است یا نه این است که با وب‌سایت‌های رقبایتان مقایسه کنید. اعتبار دامنه شما تقریبا باید نزدیک به رقبایتان باشد. اگر بهتر از رقبایتان باشد که عالی است.

    چک کردن domain authority سایت

    بهترین ابزار برای چک کردن اعتبار دامنه link explorer است که متعلق به شرکت moz است. برای استفاده از این ابزار باید در سایت moz ثبت نام انجام دهید. یک راه دیگر برای چک کردن اتوریتی دامنه این است که تولبار ماز رانصب کنید. این تولبار بر روی مرورگر نصب می‌شود. تولبار moz ابزار بسیار کاربردی است اما برای استفاده از آن باید ابتدا در سایت moz ثبت نام بکنید.

    برای استفاده سریع و بدون ثبت نام با استفاده از این ابزار چک کردن اتوریتی دامنه می‌توانید به صورت آنلاین domain authority خود را چک کنید. همچنین این سایت امکانات دیگری را نیز به شما خواهد داد.

    چگونه اعتبار دامنه‌مان را بالا ببریم؟

    حالا سوالی که پیش میاد این است که ما چکار کنیم که اتوریتی دامنه‌مان بالا برود و اعتبار آن بیشتر شود.

    یکی از فاکتورهای مهم در افزایش اعتبار سایت؛ قدیمی بودن دامنه است که به صورت اتوماتیک اعمال می‌شود.

    بخش دیگری از فاکتورها به دریافت بک لینک مربوط است. برای دریافت بک لینک نیز یا باید محتوای عالی تولید کرد و یا باید هزینه کرد.

    با توجه به اهمیت محتوا در ساخت بک لینک برای افزایش اتوریتی دامنه، دو آموزش جداگانه برای هر کدام درست کرده‌ایم. در قسمت پایین لینک این دو صفحه را قرار داده‌ام.

    دامین اتوریتی همیشه موثر نیست!

    سایت‌هایی که می‌خواهند لینک‌سازی انجام دهند، خیلی به دامین اتوریتی اهمیت می‌دهند. نکته‌ای که می‌خواهم در خاطر داشته باشید این است که دامین اتوریتی توسط سایت ماز ساخته و ارائه شده است و ربطی به گوگل ندارد. بارها دیده شده دریافت بک‌لینک از وبسایت‌هایی که دامین اتوریتی مناسبی ندارند هم موثر بوده است.

    نظر شما در مورد این محتوا؟