من در این محتوا شما را با پیش نیازهای یادگیری سئو آشنا میکنم. در واقع میخواهم شما را با ۱۰ پیشنیاز مهم و ضروری آشنا کنم.
اگر شما این پیشنیازها را بلد باشید یا قبل از یادگیری سئو آنها را یاد بگیرید، خیلی سریع و راحت میتوانید سئو را هم یاد بگیرید و مسیر هموارتری را شروع کنید.
بیایید با هم این پیش نیازها را بررسی کنیم.
مقدمات یادگیری سئو
وقتی صحبت از آموزش سئو میشود؛ باید بدانید که کار سئو سایت فعالیتی است که در فضای اینترنت و برای سایتهای اینترنتی انجام میدهید. شما برای انجام این کار به ابزارهای الکترونیک مثل کامپیوتر یا لپتاپ نیاز دارید. بنابراین باید به کار با کامپیوتر آشنایی داشته باشید.
پیش نیازهای سئو که در این محتوا به آنها اشاره میکنم، برای کسانی است که از پایه و با کمترین دانش میخواهند وارد این کار شوند.
اگر شما دانش یا تجربه قبلی در زمینه تولید محتوا، کپی رایتینگ، طراحی سایت و… را داشته باشید، شاید دیگر نیازی به خیلی از این پیشنیازها نداشته باشید.
با این حال، بهتر است تمامی موارد را مطالعه کنید تا اگر پیش نیازی را بلد نباشید، قبل از شروع دوره سئو، با آن آشنا شوید.
در ادامه به ۱۰ مورد از این پیش نیازهای ضروری و مهم اشاره میکنم.
۱- داشتن دید صحیح نسبت به سئو
وقتی صحبت از پیش نیازهای یادگیری سئو به میان میآید خیلی از افراد به دنبال نکات فنی هستند که البته درست است اما کافی نیست.
شاید مهمتر از تمام موارد فنی این است که دیدگاه صحیحی نسبت به سئو داشته باشید و بدانید قرار است در چه عرصهای قدم بگذارید.
در زمانی که میخواهید وارد این عرصه شوید، به این ۶ نکته توجه کنید تا دید صحیحی داشته باشید.
- اصولی کار کنید: به دنبال یادگیری راز عجیب و غریب و خاصی نباشید. سئو را بر پایه اصول واقعی سئو و ساخت یک ساخت قابل احترام یاد بگیرید.
- سئو زمانبر است: سئو یک استراتژی طولانی مدت و زمانبر است و نتایج حداقل ۶ ماه تا ۱ سال طول میکشد تا نمایان شود.
- سئو رقابت است: سئو مانند برنامه نویسی نیست که یک کار خاصی دریافت کنید و تحویل دهید، موفقیت در سئو به فعالیتهای خودتان و رقبا بستگی دارد.
- باید سبک داشته باشید: سبک کاری به زبان ساده یعنی امضای کار. شما باید سئو را بر اساس یک سبک بیاموزید که به عنوان یک متخصص منحصر به فرد شناخته شوید و اعتماد مشتریان را جلب کنید.
- خوب بیاموزید: خیلی از افراد یادگیری خوبی ندارند. پیشنهاد من این است حتما یک دوره را ۲ بار تا انتها ببینید.
- با یک استاد پیش بروید: یکی از اشتباهات رایج این است که افراد از هر جا یک چیز جسته و گریخته یاد میگیرند. این کار اشتباه است. فقط با یک استاد پیش بروید.
۲- آشنایی با انواع مرورگرهای اینترنتی
اولین و ابتدایی ترین ابزار اینترنتی که شما از آن برای باز کردن سایتها استفاده میکنید، مرورگرها هستند. در حالت کلی، چند مرورگر اصلی وجود دارند که کاربران بیشتر از آنها برای وبگردی استفاده میکنند.
بنابراین، شما هم باید با مرورگرهای مهم مثل گوگل کروم و فایرفاکس آشنا باشید.
پیش نیازهایی که در رابطه با آشنایی با مرورگرهای اینترنتی دارید، اینها هستند:
- تفاوت بین مرورگرهای chrome، firefox، afari و…
- استفاده از قابلیت افزودن پلاگین ها و افزونه ها به مرورگر
- مدیریت تبها (Tab) یا زبانههای مرورگر
- آشنایی با تب Incognito و استفاده از قابلیت های آن
- آشنایی با بخش Inspect برای بررسی واکنش گرایی سایت در موبایل یا دستگاه های دیگر
احتمالا شما با بیشتر این قابلیتها و کار با مرورگرها آشنا هستید. ولی اگر آشنایی مقدماتی یا کافی هم نداشته باشید، باز هم جای نگرانی نیست.
چون میتوانید از همین الان که در این محتوا با این پیشنیازها آشنا میشوید، شروع به جستجو و یادگیری آنها کنید تا برای یادگیری سئو بیشتر آماده شوید.
۳- تسلط نسبی بر ورد Word، اکسل Excel و…
شما در این مسیر به برخی نرمافزارهای مهم آفیس مثل ورد و اکسل نیاز پیدا میکنید.
از ورد برای تولید محتوای متنی و یا گاها تصویری و یا ارائه گزارش باید استفاده کنید. از نرم افزار اکسل هم برای مراحلی از کیورد ریسرچ، دریافت آمارها و گزارشات افزونههای سئو و… کمک میگیرید.
شما لزومی ندارد به این دو ابزار تسلط کامل و حرفهای داشته باشید. همینکه بتوانید در حد متوسط با آنها کار کنید، کافیست.
۴- آشنایی اولیه با فتوشاپ
یکی از بخشهای مهم در کار سئو استفاده از عکسها و تصاویر مناسب برای محتوای سایت است.
معمولا کار طراحی و یا ویرایش رسانههای تصویری و عکس و ویدیوها در کار تیمی سئو به عهده گرافیست است. با این حال، شما باید در حد مقدماتی و تا جایی که بتوانید ادیتهای ساده روی تصاویر بزنید، با فتوشاپ و نرمافزارهای ویرایش عکس آشنایی داشته باشید.
بهخصوص وقتی در ابتدای مسیر کاری خود هستید و به طور انفرادی یا در تیمهای کوچک کار میکنید که دسترسی به گرافیست ندارید، باید خودتان بتوانید از عهده ویرایشهای فوری تصاویر بربیایید.
از شما توقع نمیرود که در حد یک گرافیست بلد باشید با فتوشاپ یا سایر نرمافزارهای طراحی کار کنید؛ بلکه باید حداقل بتوانید این کارها را انجام دهید:
- تغییر ابعاد و اندازه تصاویر
- تغییر رنگ بکگراند تصاویر
- ساخت تصاویر شاخص
- فشرده سازی و کاهش حجم تصاویر
- درج متن یا لوگو روی تصاویر
- ساخت یک طرح خاص و قالب معین برای یک شکل کردن تصاویر سایت
۵- آشنایی ابتدایی با زبان انگلیسی
زبان کار با کامپیوتر، وبسایتها و اینترنت انگلیسی است. درست است که خیلی از نرمافزارها، سایتها یا محیطهای کاری وردپرس به زبان فارسی هستند ولی زبان رایج در این فضا انگلیسی است.
از طرفی، خیلی از افزونه ها و ابزارهای حرفهای سئو به زبان انگلیسی هستند. بنابراین، شما باید سواد حداقلی زبان انگلیسی را داشته باشید و با اصطلاحات رایج و موردنیاز آشنا باشید.
این اصطلاحات سئو خیلی زیاد نیستند و شاید بیشتر از ۲۰۰ یا ۳۰۰ واژه هم نباشند. خیلی از آنها را احتمالا خودتان بلد هستید، یا به گوشتان آشناست. بعضی از آنها را هم در طول دورههای آموزشی یاد میگیرید.
اگر دایره لغات انگلیسیتان خیلی گسترده نیست، نگران نباشید. چون آنقدر این اصطلاحات را در دورهها یا پکهای آموزشی میبینید و میشنوید که خودبخود آنها را یاد میگیرید.
۶- آشنایی با فضای وردپرس
اکثر سایتهای اینترنتی روی پلفترم وردپرس طراحی میشوند. طبق آمار سایت Colorlib بیشتر از ۸۰۰ میلیون سایت در دنیا با سیستم وردپرس طراحی شدهاند؛ یعنی چیزی حدود ۴۳ درصد.
بنابراین، شما هم احتمالا در حوزه کاری خود بعد از یادگیری سئو با سایتهای وردپرسی زیادی سروکار خواهید داشت تا آنها را سئو کنید. درنتیجه، باید روی کار با وردپرس مسلط باشید.
اگر خودتان سایت وردپرسی داشتید یا تجربه طراحی آن یا انتشار محتوا در آن را داشته باشید، احتمالا با فضای پیشخوان سایت وردپرسی آشنا هستید.
ولی اگر هیچ تجربه یا آشنایی نداشتید، بهتر است قبل از شروع یادگیری سئو یا ثبتنام در یک دوره آموزشی، با این فضا آشنا شوید.
البته در خیلی از دورهها مانند دوره جامع سئو سفینه، کار با وردپرس هم آموزش داده میشود که این عالی است!
اگر امکان دسترسی به هیچ گونه سایت وردپرسی را ندارید، میتوانید از تصاویر یا ویدیوهای آموزشی رایگان کمک بگیرید و با فضای وردپرس آشنا شوید. سایت آپارات و یوتیوب بهترین فضا برای دیدن تصاویر و ویدیوهای آموزش وردپرس است.
شما می توانید ویدیوهای آموزشی آکادمی سئو را هم در آپارات و یوتیوب ببینید و برای یادگیری سئو آمادگی پیدا کنید.
۷- آشنایی نسبی با تولید و انتشار محتوا
محتوای یک سایت مهمترین فاکتور در سئو و دلیل کسب رتبههای برتر موتورهای جستجو است.
نوشتن محتوای متنی یا ساخت محتوای تصویری در تیمهای حرفهای سئو معمولا به عهده گروه تولید محتوا است نه سئوکار.
ولی وقتی شما کار سئو را به طور فردی یا فقط برای سایت شخصی خودتان انجام میدهید، کار تولید و انتشار محتوا به عهده خودتان است؛ بهخصوص در شروع کار سئو.
پس باید قبل از یادگیری سئو با تولید و انتشار محتوا آشنایی نسبی داشته باشید. شما باید بتوانید متنی بنویسید که برای موتورهای جستجو بهینه باشد و در نوشتن محتوای متنی خود به این فاکتورها آشنا باشید:
- کلمات کلیدی
- عنوان محتوا یا تایتل تگ
- زیر عنوان ها
- پاراگراف بندی بهینه (طول بهینه پاراگراف ها)
- چگالی کلمات کلیدی
۸- دانش نسبی درباره گوشی های هوشمند
در حال حاضر بیش از ۷ میلیارد کاربر تلفن همراه در دنیا وجود دارد. بیشتر از ۵۸ درصد آمار ترافیک و بازدید از وبسایتها در سراسر جهان متعلق به کاربران موبایل است. پس این کاربران جزء مهمترین کسانی هستند که باید سایت را برای آنها سئو کنید.
بخش مهمی از سئو سایت، واکنشگرا یا ریسپانسیو کردن آن برای کاربران موبایل است؛ یعنی ساختار سایت را جوری طراحی کنید که در دستگاههای با صفحه کوچیکتر هم به خوبی و به طور کامل مشاهده شوند.
بنابراین، شما باید از یک دانش نسبی درباره گوشیهای هوشمند قبل از شروع یادگیری سئو برخوردار باشید. بعضی از چیزهای مقدماتی که باید درباره گوشیهای اندروید و آیفون بدانید، عبارتند از:
- مرورگرهای موبایل
- نحوه اشتراک گذاری لینک و عکس در شبکه های اجتماعی
- ابعاد صفحه نمایش موبایل و تبلت و آی پد
- رزولوشن مختلف در دستگاه های هوشمند
- تشخیص نرمافزار تحت وب از اپلیکیشن
۹- دانش ابتدایی کدهای html و CSS
شما برای یادگیری سئو نیازی به دانش کدنویسی یا برنامهنویسی ندارید. ولی بد نیست از دانش ابتدایی کدهای html و CSS برخوردار باشید. این کدها گاهی شما را از تهدیدهای سئو در امان نگه میدارند.
البته لازم نیست که کدهای زیادی را به ذهن بسپارید؛ چون هر کد دستوری که لازم داشته باشید در سایتهای مختلف موجود است و میتوانید آنها را به راحتی کپی و در سایت خود paste کنید.
کدهایی که بهتر است قبل از شروع دوره یادگیری سئو با آنها آشنا شوید، عبارتند از:
- تگ تایتل
- متا تگ ها
- تگ بولد، ایتالیک و آندرلاین
- تگ زیر عنوان H1 تا H6
- تگ دایو div
- تگ a
حتی اگر دانش زیادی هم در این زمینه نداشته باشید، جای نگرانی نیست؛ چون ما در دوره سئو جامع و پیشرفته شما را با کدهای مهم و کاربردی HTML و CSS آشنا میکنیم.
۱۰- آشنایی اولیه با اصطلاحات رایج در سئو
سئو هم مثل خیلی از حرفه ها و مشاغل دارای اصطلاحات تخصصی است. خیلی از این اصطلاحات را شما در طول دوره آموزش سئو و بعضیها را هم در طی کار یاد میگیرید.
اما بعضی از اصطلاحات نسبتا عمومی که بسیار بین افراد فعال در فضای اینترنت، تولید محتوا، دیجیتال مارکتینگ و… رایج است که باید آنها را بشناسید.
اصطلاحاتی مثل نرخ ترافیک Traffic یا بازدید سایت، رتبهبندی یا رنکینگ Ranking، کلمه کلیدی یا کیورد Keyword، محتوا یا Content، کیورد لانگ تیل long Tail Keyword، سرعت سایت Page Speed و… خیلی رایج هستند.
شما میتوانید با خرید کتاب سئو جدید و مطالعه آن با این اصطلاحات آشنا شوید.
ورود به دنیای حرفهای سئو
حالا که متوجه شدید که برای یادگیری سئو چه پیشنیازهای لازم دارید، وقت آن است که برای شروع یادگیری این پیشنیازها و همچنین انتخاب یک دوره سئو جامع و تخصصی اقدام کنید.
برای یادگیری سئو سعی کنید در دوره معتبر و موثری شرکت کنید تا وقت و هزینه خود را هدر ندهید. دورهای که شرکت میکنید بهتر است توسط یک سئوکار حرفهای و متخصص آموزش داده شود.
دوره آموزش تخصصی سئو در آکادمی سئو سفینه توسط آقای مهدی محمدی که مولف کتاب سئو جدید، تولید کننده افزونه فول اسکیما و همچنین برگزارکننده دورههای آموزشی مختلف هستند، تدریس میشود.
شما در این دوره نه تنها با دانش تئوری سئو آشنا میشوید، بلکه با انجام تمرینات علمی به تجربه کاری خوبی هم دست پیدا میکنید تا برای ورود به بازار کار و شروع یک مسیر موفق آماده شوید.
در دوره جامع سئو سفینه سئو را از صفر تا صد بیاموزید
مهدی محمدی
مدرس و مشاور سئو
مهدی محمدی موسس و مدیر آکادمی سئو سفینه است. کار اصلی مهدی محمدی آموزش سئو است.