کال تو اکشن در سئو: ۱۰ نکته طراحی و نوشتن CTA

cta در سئو

من در این مطلب، ۱۰ نکته کاربردی برای نوشتن یا طراحی کال تو اکشن (CTA) حرفه‌ای و تاثیرات آن در سئو را با شما به اشتراک می‌گذارم.

کال تو اکشن یکی از مهم‌ترین تکنیک‌ها برای افزایش نرخ تبدیل Conversion Rate در محتوا نویسی و سئو سایت است. شما بدون CTA عملا نمی‌توانید از ترافیک سایت خود درآمدزایی مناسبی داشته باشید.

در ادامه محتوا با من همراه باشید تا این نکات مهم را یاد بگیرید.

CTA یا کال تو اکشن چیست؟

CTA مخفف Call To Action یا کال تو اکشن و به معنی دعوت (فراخوان) به اقدام یا عمل است. این فراخوانی برای انجام یک عمل و به شکل یک کلمه یا عبارت دارای لینک، تصویر یا دکمه قابل کلیک در صفحات سایت به کار می‌رود.

شما با این تکنیک کاربر را به انجام عمل دلخواهتان تشویق می‌کنید. این عمل یا اکشن می‌تواند هر چیزی مثل عضویت رایگان در خبرنامه سایت تا خرید یک محصول یا دریافت خدمات باشد.

مثلا با دکمه‌هایی مثل «ثبت نام در دوره»، «دانلود نرم افزار»، «خرید ابزار سئو» و غیره، کاربر را تشویق به عمل ثبت‌نام، خرید یا دانلود می‌کنید.

what-is-call-to-action

مزیت های استفاده صحیح از کال تو اکشن در سئو

استفاده از CTA نه تنها باعث رشد عملکرد سئوی سایت می‌شود، بلکه کمک زیادی به مارکتینگ‌ می‌کند. طبق آمار اعلام شده در سایت wordstream، ایمیل‌هایی که تنها یک کال تو اکشن دارند، نرخ کلیک را تا 371% و میزان فروش را تا 1617% افزایش می‌دهند.

اگر از CTA در نقاط مناسب و درست صفحات پربازدید سایتتان استفاده کنید، نرخ تبدیل را تا 80 درصد می‌توانید افزایش دهید.

اما برای اینکه بتوانید به این آمار بالای رشد در استفاده از CTAها برسید، باید بدانید چطور از آنها استفاده کنید.

در ادامه ۵ مزیت مهم دیگر که CTA در سئو دارد را ذکر می‌کنم:

۱. کاهش نرخ پرش (Bounce Rate)

بالا بودن نرخ پرش یکی از فاکتورهای منفی در سئو است. هنگامی که کاربران با CTA‌های جذاب روبه‌رو می‌شوند، روی آن کلیک می‌کنند و به صفحات دیگر سایت هدایت می‌شوند، زمان بیشتری را در سایت سپری می‌کنند. این به موتورهای جستجو مانند گوگل سیگنال می‌دهد که سایت شما برای کاربران مفید است.

۲. افزایش زمان ماندگاری (Dwell Time)

گوگل و سایر موتورهای جستجو از مجموعه‌ای از سیگنال‌ها برای ارزیابی کیفیت و مفید بودن صفحات وب استفاده می‌کنند. یکی از این سیگنال‌ها مدت زمانی است که کاربران در سایت شما می‌مانند، که به آن “زمان ماندگاری” (Dwell Time) می‌گویند.

این سیگنال برای گوگل مهم است زیرا نشان می‌دهد که آیا محتوای شما برای کاربران جذاب و مفید است یا خیر. اگر کاربران مدت زمان بیشتری در سایت شما بمانند، گوگل این را به عنوان نشانه‌ای از کیفیت محتوا می‌بیند و ممکن است رتبه شما را در نتایج جستجو بهبود دهد.

به عنوان مثال، یک CTA مانند “مطالعه بیشتر” یا “راهنمایی بیشتر” یا حتی دعوت به عضویت در خبرنامه یا دانلود یک PDF کاربران را به صفحات دیگر مرتبط با موضوع اصلی هدایت می‌کند.

۳. تقویت محتوا و افزایش داخلی لینک‌دهی (Internal Linking)

CTA‌ها معمولاً به صفحات داخلی سایت اشاره دارند و به کاربران کمک می‌کنند تا به راحتی از یک صفحه به صفحه دیگر منتقل شوند. این لینک‌ سازی داخلی نه تنها به بهبود ناوبری سایت کمک می‌کند، بلکه باعث افزایش امکان ایندکس شدن صفحات سایت توسط موتورهای جستجو می‌شود.

۴. بهبود سیگنال‌های اجتماعی و تعامل با محتوا

CTA‌ها می‌توانند کاربران را به اشتراک‌گذاری محتوا در شبکه‌های اجتماعی یا تعامل با محتوا ترغیب کنند. تعاملات اجتماعی بیشتر می‌تواند سوشیال سیگنال مثبتی ایجاد کند که به بهبود رتبه‌بندی شما در موتورهای جستجو کمک می‌کند.

فرض کنید شما یک وب‌سایت با محتوای آموزشی دارید که در آن مقالاتی در زمینه آموزش سئو منتشر می‌کنید. در یکی از مقالات، شما یک CTA با متن “این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید!” یا “نظر شما چیست؟ نظرات خود را در زیر بنویسید” قرار می‌دهید.

وقتی کاربران این CTA را می‌بینند و تصمیم می‌گیرند مقاله شما را در شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، یوتیوب یا توییتر به اشتراک بگذارند، این کار به طور مستقیم به افزایش ترافیک ارجاعی از شبکه‌های اجتماعی کمک می‌کند.

انواع کال تو اکشن

کمپین‌ها یا تاکتیک‌های بازاریابی لزوما از یک نوع CTA یکسان استفاده نمی‌کنند. نوع کال تو اکشنی که استفاده می‌کنید، باید متناسب با هدف‌تان باشد.

مثلا اگر هدفتان صرفا عضویت کاربران بیشتر در خبرنامه‌ی ایمیلی است، می‌توانید از دکمه‌ها یا بنرهای CTA استفاده کنید.

انواع مختلف کال تو اکشن در سئو عبارتند از:

  • دکمه‌های خرید، دانلود یا بیشتر بخوانید
  • فرم های ثبت نام
  • بنرهای تبلیغاتی
  • لینک های متنی
  • چت آنلاین
  • پاپ آپ های فعال در هنگام خروج کاربر

types-of-CTA

چیزی که در آموزش سئو باید بیشتر به آن پرداخته شود، موضوع CTA است. یک کال تو اکشن خوب و تاثیرگذار باید جوری توجه کاربر را جذب کند که به او اجازه مقاومت در برابر عمل CTA را ندهد. برای نوشتن یا طراحی چنین کال تو اکشنی برای افزایش نرخ تبدیل باید یک سری نکات را مدنظر قرار دهید.

من در ادامه به ۱۰ نکته مهم و تاثیرگذار برای نوشتن CTA تاثیرگذار اشاره می‌کنم:

۱- بولد و متمایز بنویسید

یکی از مهم ترین و ابتدایی ترین نکات برای نوشتن CTA جذاب، بولد و متمایز کردن آن است. از فونت متمایز، باکس مجزا، طراحی چشمگیر، رنگ شاخص و هر چیزی که باعث تمایز شود، استفاده کنید.

وقتی دکمه یا عبارت فراخوان را برجسته و متمایز می‌کنید، کاربر سریعتر آن را می‌بینید و به اهمیت آن پی می‌برد.

مثلا در تصویر زیر، نوار کال تو اکشن دریافت «دوره رایگان سئو» را با رنگ و طراحی متمایز می‌بینید:

write-bold-and-distinct

این تمایز باعث برجسته شدن متن یا نوار اکشن و جلب توجه کاربر به آن می‌شود.

۲- کوتاه و ساده بنویسید

فراخوان‌های شما برای انجام یک عمل یا اکشن باید بسیار کوتاه و ساده باشند. بهترین عبارات برای CTA جملات دو کلمه‌ای هستند که از کلمه کلیدی عمل یا اکشن و یک فعل ساده تشکیل می‌شوند.

کوتاه و ساده نوشتن متن فراخوان باعث می‌شود تا کاربر آن را به سرعت ببیند، بخواند و متوجه درخواست شما بشود.

بعضی از نمونه جملات یا عبارت های کوتاهی که می‌توانید برای کال تو اکشن بنویسید، عبارتند از:

  • خرید دوره/محصول/…
  • ثبت نام
  • دانلود کنید
  • دریافت مشاوره

به کارگیری جملات کوتاه و ساده کاربران را به راحتی به سمت هدف یا عمل دلخواه شما هدایت می‌کند.

۳- مکان درستی برای CTA انتخاب کنید

نکته مهم دیگری که برای طراحی فراخوان‌ها باید توجه کنید، انتخاب محل درست برای قرار دادن آنهاست. یعنی نقطه مناسبی از صفحه سایت خود را برای قرار دادن متن، دکمه، بنر، لینک و یا پاپ‌آپ فراخوان درنظر بگیرید.

انتخاب مکان درست CTA، به نوع آن و همچنین هدف شما بستگی دارد. مثلا اگر می خواهید در محتوای متنی خود کاربر را به خرید یا دانلود محصول سایت تشویق کنید، بهتر است در انتها یا مابین متن مرتبط به محصول، به آن اشاره کنید.

معمولا بهترین نقطه برای قرار دادن یک CTA در ابتدای مقالات است. مکان مناسب دیگر، بخشی از صفحه است که دقیقا مربوط به CTA است.

مثلا در تصویر زیر می‌بینید که در بخش مربوط به محصول «فول اسکیما ریچ اسنیپت» لینک داده‌ام:

place-of-cta

انتخاب نقطه درست برای فراخوان باعث می‌شود تا مخاطب روی آن کلیک کند و به سمت انجام آن عمل یا اکشن برود. به عبارتی، شما اول ذهن مخاطب را نسبت به اهمیت و ضرورت یک عمل آماده می‌کنید و سپس در جای مناسب او را دعوت به انجام عمل می‌کنید.

۴- دلیل قانع کننده برای مخاطب بیاورید

یکی از نکات مهم در طراحی فراخوان یا دعوت به عمل این است که به شعور مخاطب احترام بگذارید و به او دلیل منطقی ارائه دهید. از خودتان بپرسید که چرا مخاطب باید عمل دلخواه شما را انجام دهید:

  • آیا منفعتی برای او دارد؟
  • آیا کمکی به او می‌کند؟
  • آیا سودی از آن عمل می‌برد؟

اگر جواب هر کدام از این سوالات، «بله» هست، آن را به مخاطب بگویید. اینها دلایل قانع‌کننده‌ای هستند که مخاطب را وادار به انجام آن عمل می‌کنند.

مثلا با ثبت نام در خبرنامه، هر روز از تغییرات جدید باخبر می‌شوند؛ یا با خرید ابزار، کارشان خیلی راحت‌تر می‌شود. با دانلود دوره آموزشی و یادگیری آن به درآمد یا تخصص بیشتر می‌رسند.

give-enough-reasons-for-action

۵- کلماتی که احساسات را نشانه می‌گیرند، استفاده کنید

اگر می‌خواهید حجم بیشتری از ترافیک سایت خود را به نرخ تبدیل Conversion rate تبدیل کنید، باید اشتیاق زیادی در کاربر برای پذیرش دعوت به عمل ایجاد کنید. برای برانگیختن ذوق و اشتیاق کاربر، احساسات او را درگیر کنید.

مثلا فرض کنید کاربران سایت شما به دنبال یک ابزار سئو کامل، کاربردی و همه کاره هستند. به جای یک کال تو اکشن ساده و معمولی مثل «ابزار جامع سئو» از این عبارات استفاده کنید: «ابزار رویایی سئو»، «ابزار جادویی سئو»، «ابزار ایده‌آل سئو» و… .

کلماتی مثل «رویایی»، «ایده‌آل»، «امن» و… احساسات کاربران را درگیر می‌کنند. چند نمونه از ترفندهای دیگر برای نشانه گرفتن احساسات مخاطب عبارتند از:

  • القاِی کاهش خطر و ناامنی
  • اعتمادسازی
  • القای شتاب و اضطرار
  • ارزش گذاری در ارتباط

در نوشتن فراخوان های احساسی حتما از نشان گذاری‌های تاکیدی مثل علامت تعجب در انتهای عبارت استفاده کنید. این نشان‌ها باعث تقویت انتقال پیام در فراخوان می‌شوند.

۶- هشدار اضطرار بدهید

«آخرین فرصت»، «تخفیف لحظه آخر»، «ظرفیت محدود»؛ این عبارت‌ها چه حسی به شما می‌دهد؟ آیا حس اضطرار و شتاب برای انجام عمل یا اکشن را به شما تلقین نمی‌کند؟

استفاده از چنین عبارت‌هایی به کاربر هشدار می‌دهد که دیگر وقت زیادی ندارد و اگر حالا این اکشن را انجام ندهد، فرصت ارزشمندی را از دست خواهد داد.

شما می‌توانید با استفاده از این نوع عبارت‌ها در متن CTA، کاربر را سریعا به واکنش و انجام عمل دلخواهتان وادار کنید. چون خیلی وقت‌ها که کاربران سایت شما را ترک می‌کنند، بعید است دوباره برای شرکت در فراخوان برگردند. پس بهتر است آنها را سریعا به انجام اکشن تشویق کنید.

۷- مشکلات را بولد کنید

یکی از نکات ظریف در نوشتن متن دعوت به اکشن این است که روی مشکلات یا نقص‌ها دست بگذارید و آنها را بولد کنید. این کار باعث یادآوری مسائل و مشکلات برای کاربر می‌شود. همچنین باعث می‌شود کاربر اکشن را به عنوان راه‌حل احتمالی بپذیرد.

روی مشکلاتی دست بگذارید که رایج و متداول هستند ولی افراد معمولا دنبال راه حل آنها نمی‌روند؛ چون یا وقت کافی ندارند، از وجود راه‌حل باخبر نیستند یا به خلاصی خود از شر آن مشکلات اهمیت نمی‌دهند.

۸- رنگ مناسب انتخاب کنید

انتخاب رنگ در طراحی کال تو اکشن تاثیر زیادی در مشارکت بازدیدکنندگان در اکشن مدنظر دارد. اگر روانشناسی رنگ‌ها را به خوبی بدانید، متوجه خواهید شد که برای هر نوع CTA از چه رنگی استفاده کنید.

مثلا وقتی می‌خواهید حس اضطرار و انجام سریع اکشن را به کاربر بدهید، از رنگ قرمز برای طراحی استفاده کنید. یا وقتی می‌خواهید اعتماد مخاطب را جلب کنید یا حس امنیت به او بدهید، از رنگ آبی کمک بگیرید.

color-and-design
نکته کلیدی این است که از رنگ درست و متناسب با عملی که می‌خواهید کاربران انجام دهند، استفاده کنید.

۹- خلاق بنویسید

اگر می‌خواهید کال تو اکشن جذابی بنویسید که نرخ تبدیل بالایی را برای سایتتان به ارمغان بیاورد، باید متن آن را خاص و مبترکانه بنویسید. باید نگارشی خلاقانه و متمایز داشته باشید تا نگاه کاربر را جذب و خیره کنید.

برای نوشتن خلاقانه کال تو اکشن از شوخی یا سبک نوشتاری متفاوت استفاده کنید. مثلا به جای عبارت CTA «عضویت در سایت» از عبارت «یار ما باش»، «هم تیمی شو» و غیره استفاده کنید.

کال تو اکشن خلاقانه در کنار جذابیت و جلب توجه مخاطب، احساس نوآوری و مدرن بودن به مخاطب منتقل می‌کند. جوریکه کاربر حس تازه‌ای را تجربه می‌کند و مشتاق به انجام آن عمل می‌شود.

۱۰- CTA ها را با تست A/B بررسی کنید

اگر یک کال تو اکشن در یک سایت خوب عمل می‌کند و نرخ تبدیل بالایی را رقم می‌زند، به این معنی نیست که در سایت شما هم به همان اندازه موفق خواهد بود.

برای اینکه این مسئله را تشخیص دهید و نوع CTA مناسب برای سایت خود را انتخاب کنید، باید نتیجه و بازخورد آن را بررسی و آزمایش کنید؛ به‌خصوص اگر بخواهید از چند نوع فراخوان مختلف در صفحات سایتتان استفاده کنید، باید تاثیرگذاری آنها در افزایش نرخ کلیک و تبدیل را آزمایش کنید.

تست A/B یک روش فوق العاده خوب برای آزمایش تاثیرگذاری فراخوان‌های مختلف است. شما با این تست می‌توانید عملکرد دو یا چند نوع CTA مختلف را بررسی و با هم مقایسه کنید.

برای انجام این تست می‌توانید از ابزارهایی مثل Google Optimise، Optimisely و یا امکانات تست تعبیه شده در سایت‌سازها مثل وردپرس استفاده کنید.

نتیجه گیری

کال تو اکشن یا فراخوان به انجام یک عمل، کار شما در سئو و بازاریابی را تکمیل می‌کند. سایت شما بدون CTA مثل بازی خوب یک تیم فوتبال بدون گل است. یعنی شما بدون طراحی کال تو اکشن مناسب و درست، برنده بازی نخواهید شد.

شما باید فراخوان‌های مختلف را متناسب با هدفتان در سایت طراحی کنید؛ اینکه بخواهید محصولی را بفروشید، خدماتی ارائه دهید، عضو بگیرید، مخاطب وفادار جذب کنید و یا هر هدف دیگر.

برای طراحی کال‌تو‌اکشن‌های حرفه‌ای و نتیجه بخش باید مخاطب خود را به خوبی بشناسید. باید روانشناسی بلد باشید و مخاطب را درگیر کنید. همچنین باید اصول طراحی را به درستی به کار ببرید و به اهدافتان هم واقف باشید.

در دوره جامع سئو سفینه سئو را از صفر تا صد بیاموزید

خرید دوره جامع سئو

دوره جامع آموزش سئو

نظر شما در مورد این محتوا؟

مهدی محمدی با کتاب سئو جدید

مهدی محمدی
مدرس و مشاور سئو

مهدی محمدی موسس و مدیر آکادمی سئو سفینه است. کار اصلی مهدی محمدی آموزش سئو است.

دوره جامع سئو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بیش از ۳۳۰۰ عضو خبرنامه ما بپیوندید

خبرنامه سئو سفینه

جدیدترین محتواهای تولیدی، اخبار مهم سئو و تخفیف‌های ما را سریع دریافت کنید
امتحان کنید
به محض ثبت نام، یک هدیه ارزشمند دریافت کنید
close-link

دوره جامع و تخصصی سئو سفینه

صفر تا صد سئو پیشرفته را گام به گام بیاموزید
۱. دسترسی بلافاصله به دروس
۲. همراه با آپدیت و پشتیبانی همیشگی
۳. مشاوه و کوچینگ رایگان به مدت ۱ ساعت
اطلاعات کامل را ببینید
مهدی
close-link
مهدی

خدمات تخصصی سئو

درخواست خود را به شماره ۰۹۰۳۰۸۴۳۰۹۴ در تلگرام یا واتسپ ارسال بفرمایید.
ارسال پیام در تلگرام
close-link