خیلی از سایت های آموزشی هستند که محتوای پولی ارائه میدهند. یعنی کاربر باید برای مشاهده کامل محتوا عضویت آن سایت را خریداری کند.
مشکلی که این برای نوع سایتها بوجود میآید این است که محتوایی که تولید میکنند همانطور که برای کاربرانی که عضو نیستند قابل مشاهده نیست؛ برای رباتهای گوگل نیز قابل مشاهده نیست. بنابراین محتوای سایتهای عضویتی توسط رباتهای گوگل خزش و ایندکس نمیشود.
در این ویدیو مهدی محمدی، ۳ روش بهینه سازی و سئو صفحات پولی یا محتوای پولی (Paid content) مناسب سایتهای آموشزی و عضویتی را به شما آموزش میدهد.
متن ویدیو ۳ روش سئو صفحات محتوای پولی
بنام خدا سلام، مهدی محمدی هستم.
یکی از دوستان یک سوالی پرسیده بودن در دایرکت و به این سوالشون میخوام در این ویدیو پاسخ بدم.
پرسیده بودن:
من بعضی از صفحات سایتم رو با افزونه آلتیمیت ممبر محدود کردم، که فقط اعضای سایت بتوانند مشاهده کنند.
آیا گوگل این صفحات رو میبینه و نیاز هست که اصول سئو رو رعایت کنم یا نه؟
خب سوال دوستمون بطور مشخص اینه، یک محتوایی در سایتشون هست که فقط یک سری از اعضا که حالا پولی پرداخت کردن، میتونن این محتواها رو ببینن، یعنی عمومی نیستش این محتواها، دیدنش.
اما این صفحات درون سایت وجود داره، حالا سوال اینه که ما با اینجور صفحات چیکار کنیم؟ به اینجور صفحات و به اینجور محتواها به اصطلاح Paid Content گفته میشه و سه تا راه برای سئو کردن اینجور صفحات وجود داره.
[۰۱:۰۰] راه اول: نوایندکس کردن
راه اول این هستش که این صفحاتو اگر نمیخواید هيچگونه محتوایی درش قرار بدید و فقط یک صفحه خالی قراره باشه، این صفحات رو نوایندکس کنید تا گوگل این صفحات رو ایندکس نکنه و بودجه خزشتونم به هدر نره.
[۰۱:۱۵] راه دوم: صفحات عادی
راه دوم این هستش که اینگونه صفحات رو به صورت صفحات نرمال سایت به گوگل نشون بدین، چطور؟ یک مقدار محتوارو بالای صفحه بذارید بمونه، کلمه کلیدی درش بکار بره، حالا عکسی چیزی درش قرار بدید، اما اون قسمت کلیدی محتوا که قراره فقط اعضای خاص ببینند رو به اصطلاح محدودیت قرار بدید که کاربر وارد صفحه میشه، (عمومی) نتونه ببینه و از این طرف هم متوجه بشه که این محتوا، محتوای پولیه و باید پولی پرداخت بکنه.
[۰۰:۳۰] راه سوم: مستثنی کردن رباتهای گوگل
راه سوم کمی پیچیده هست، شما محتواتون رو فقط برای رباتهای گوگل و افرادی که اومدن اون محتوا رو خریداری کردن نشون میدید، یعنی یک استثنا هم قرار میدید اگر این کاربری که وارد سایت شد، ربات گوگل بود، بتونه محتوا رو ببینه.
برای اینکه ما بتونیم ربات گوگل رو بشناسیم، یک یوزر ایجنت داره به اسم گوگل بات، که میشه با کدنویسی این مورد رو انجام داد و این استثنا رو درنظر گرفت.
حالا ما کد رو نوشتیم و ربات های گوگل میتونن بیان محتوا رو بخونن، اینجا باز یک مشکلی پیش میاد، مشکل کلاکینگ هست، یعنی چی؟ یعنی وقتی گوگل بفهمه شما صفحتون، داره به کاربر یک محتوای ناقص نشون میده و به رباتهای گوگل یک محتوای کامل، این محتوا یکجور کار اسپم هست.
حالا گوگل گفته چیکار بکنین برای اینکه این صفحاتتون اسپم بنظر نیاد؟ شما یک کد اسکیما مارکآپ که خود گوگل پیشنهاد داده رو درون اون صفحه قرار میدید و از طریق اون کد به گوگل میگید که این صفحه محتوای پولی هست و شما داری محتوای پولی رو میخونی و این رو ایندکسش کن.
و من در دوره اسکیما مارکآپ، حتما در آپدیت جدید این دوره این کد اسکیما و روش انجام این کارو قرار میدم که میتونین در این دوره مشاهده بکنین.
و البته یکی دوتا نکته دیگه هم باید درونش رعایت بکنین، مثلا اینکه اون صفحه کش نشه، چون ربات گوگل میاد صفحه رو کش میکنه و از طریق راههایی میشه کش اون صفحه رو نگاه کرد.
البته راه سوم یکمقدار هم دانش سئو میخواد، هم دانش کدنویسی میخواد، اگر کدنویس خوبی نزدیکتون باشه میتونه با همین توضیحاتی که من دادم این کار رو انجام بده، امیدوارم این دوستمون پاسخ سوالشو گرفته باشه و شما هم اگر سوالی دارید میتونید از طریق دایرکت اینستاگراممون برای ما ارسال کنید و اگر سوالی باشه که خیلیا پرسیده باشن یا سوال جالبی باشه، من در یک ویدیو به این سوال پاسخ میدم.
با تشکر از شما، خدانگهدار.
- کد نویسی سئو چیست
- آموزش سئو تکنیکال
- اصول محتوا نویسی
- اصول سئو در تولید محتوا
- آموزش سئو محتوا
- schema markup چیست
مهدی محمدی
مدرس و مشاور سئو
مهدی محمدی موسس و مدیر آکادمی سئو سفینه است. کار اصلی مهدی محمدی آموزش سئو است.