اسکیما وردپرس: بهترین روش استفاده از اسکیما در وردپرس

اسکیما وردپرس
  • استفاده از اسکیما در وردپرس بسیار آسان است. این آسانی به علت وجود تعداد زیاد افزونه‌‌های نشانه‌گذاری اسکیما در وردپرس است.

    حتی اگر از سیستم فروشگاهی ووکامرس استفاده می‌کنید حتما می‌دانید که سیستم ووکامرس به صورت اتوماتیک کدهای schema markup مخصوص صفحه محصول (Product) را می‌سازد و در صفحه قرار می‌دهد.

    اما سوال اینجااست که بهترین و اصولی‌ترین روش استفاده از اسکیما در وردپرس چیست؟ در این مقاله می‌خواهم به این سوال پاسخ بگویم.

    قبل از هر چیز باید بدانیم پیاده سازی اسکیما در وردپرس توسط پلاگین‌ها انجام می‌شود. اجازه دهید ابتدا ببینیم بهترین روش استفاده از افزونه‌ها در وردپرس چیست؟

    افزونه‌های اسکیما در وردپرس

    افزونه‌های اسکیما در وردپرس را می‌توان به ۲ نوع تقسیم کرد:

    1. افزونه‌هایی که به صورت اتوماتیک schema میسازند
    2. افزونه‌هایی که به صورت دستی کدهای schema markup را در آن‌ها میسازید

    اگر ااز دید یک برنامه نویس به موضوع اسکیما مارک‌آپ نگاه کنیم، با توجه به استاندارد بودن وردپرس، در سیستم استاندارد وردپرس می‌توان نوع صفحه را به راحتی تشخیص داد و به صورت اتوماتیک کد اسکیمای آن را تولید کرد.

    البته همانطور که پیشتر عرض کردم، بعضی از کدهای اسکیما را نمی‌توان به صورت اتوماتیک تولید کرد.

    مثلا این که یک صفحه سایت، مقاله است یا محصول است از ساختار وردپرس قابل تشخیص است و می‌توان برای تمام صفحات مقاله سایت کد Article را تولید کرد.

    اما در تمام صفحات سایت ویدیو وجود ندارد که افزونه‌ها به صورت اتوماتیک کد VideoObject برای صفحات تولید کنند. یا در تمام صفحات پرسش و پاسخ FAQ وجود ندارد که افزونه‌های schema markup کد اسکیمای FAQ تولید کنند.

    بنابراین بعضی از کدهای schema markup را باید با استفاده از افزونه‌های schema markup به صورت دستی ساخت و در سایت وارد کرد.

    ابتدا چند افزونه معتبر ساخت اسکیما معرفی می‌کنم و در آخر بهترین روش استفاده از schema markup در وردپرس را توضیح می‌دهم.

    افزونه‌های ساخت Schema markup به صورت اتوماتیک

    تعدادی از افزونه‌های وردپرسی هستند که به صورت اتوماتیک کد مربوط به هر صفحه سایت را می‌سازند. روش کار این افزونه‌ها به این صورت است که با توجه به نوع صفحه (صفحه اصلی، صفحه آرشیو، صفحه مقاله و صفحه محصول) کد اسکیمای مربوط به آن صفحه را می‌سازند و در صفحه قرار می‌دهند.

    در ادامه ۲ تا از معروفترین افزونه‌ها که البته معروف هم هستند را معرفی می‌کنم و روش کار را توضیح می‌دهم.

    ۱. افزونه Yoast

    پر استفاده ترین افزونه سئو وردپرس، Yoast است. افزونه یواست کارهای مختلفی را برای سئو سایت انجام می‌دهد که یکی از آن کارها ساخت Schema markup به صورت اتوماتیک است.

    وقتی افزونه yoast را به صورت کامل و صحیح نصب می‌کنید در هر صفحه کد schema markup را به صورت اتوماتیک تولید می‌کند.

    افزونه yoast طوری برنامه نویسی شده است که نوع صفحه را تشخیص می‌دهد و کد اسکیمای مربوط به آن را تولید می‌کند.

    کدهایی که افزونه yoast تولید می‌کند به روش پیشرفته graph است. در روش graph چندین کد schema markup که در واقع به هم مربوط هستند تولید می‌شوند و به صورت زیر مجموعه همدیگر قرار می‌گیرند.

    کدهایی که افزونه yoast به صورت اتوماتیک تولید می‌کند به شرح زیر هستند.

    • در صفحه اصلی سایت: Webpage, Website, Organization
    • در صفحات آرشیو مانند کتگوری و تگ: CollectionPage, breadcrumb
    • در برگه‌ها: Webpage, Website, Organization
    • در پست‌ها: Article, Webpage, Website, Organization

    افزونه yoast افزونه‌های مکملی هم دارد مانند yoast woocommerce که برای فروشگاه woocommerce کد اسکیما تولید می‌کند.

    ۲. افزونه ووکامرس

    حتما می‌دانید که افزونه ووکامرس، یک پلاگین قدرتمند برای ساخت فروشگاه آنلاین در سایت‌های وردپرسی است.

    ووکامرس علاوه بر تمام امکاناتی که دارد، کدهای schema markup صفحه محصول را هم به صورت اتوماتیک تولید می‌کند و به صفحه محصول اضافه می‌کند.

    افزونه ووکامرس کد اسکیمای ستاره‌دار کردن یا rating را هم به صفحه محصول اضافه می‌کند و باعث می‌شود در نتایج جستجو با ستاره نمایش داده شویم.

    ۳. افزونه فول اسکیما ریچ اسنیپت

    افزونه فول اسکیما ریچ اسنیپت؛ اولین افزونه اسکیما ایرانی توسط آکادمی سئو سفینه منتشر شد. با افزونه فول اسکیما؛ با راحتی هرچه تمام‌تر سایت خود را در گوگل با ستاره‌ و FAQ به نمایش درآورید.

    افزونه‌های غیر اتوماتیک تولید اسکیما در وردپرس

    تعدادی دیگر از افزونه‌های اسکیما وردپرس هستند که به ما این امکان را می‌دهند تا به صورت دستی schema مد نظر خودمان را با توجه به محتوای صفحه بسازیم.

    در ادامه چند افزونه اسکیما وردپرس برای ساخت schema markup به صورت دستی را لیست کرده‌ام. اولین مورد یعنی اسکیما پرو کمی معروف‌تر است و البته بسیار پیچیده است:

    بهترین روش استفاده از اسکیما در وردپرس

    روشی که در ادامه توضیح می‌دهم، به نظر من بهترین و اصولی‌ترین روش استفاده از اسکیما در وردپرس است.

    ۱. اسکیمای پایه سایت با یواست

    افزونه یواست کدهای پایه و عمومی اسکیمای سایت را تولید می‌کند. منظور از کدهای پایه، کدهایی هستند که به گوگل می‌گویند این صفحه مقاله است، محصول است، صفحه اصلی است و…

    وقتی افزونه یوست را نصب می‌کنیم، تمام صفحات مقاله ما اسکیمای Article به خود می‌گیرند، تمام صفحات برگه ما؛ اسکیمای Webpage خواهند داشت و همینطور دیگر صفحات هم اسکیمای اولیه خود را خواهند داشت.

    یکی از مهم‌ترین اسکیماهایی که افزونه یواست وردپرس تولید می‌کند، اسکیمای breadcrumb است که به صورت graph ساخته می‌شود.

    ۲. اسکیمای ستاره و FAQ با فول اسکیما

    حالا احتیاج داریم تا مقالات و احیانا دیگر برگه‌های سایت در نتایج گوگل ستاره‌دار شوند و یا با پرسش و پاسخ به نمایش درآیند. یکی از بهترین افزونه‌ها که اینکار را برای ما انجام می‌دهد،‌ افزونه فول اسکیما است.

    افزونه فول اسکیما نام افزونه وردپرسی است که توسط خودمان طراحی و تولید شده است.

    این افزونه اسکیما کدهای مخصوص ۵ ستاره شدن و FAQ را در سایت شما تولید می‌کند. همچنین در نمایش صفحه ستاره‌هایی قرار می‌دهد که ظاهر سایت شما را زیبا کند و کاربران بتوانند به محتوای شما رای دهند! این آرا برای سئو یک صفحه بسیار مهم است.

    ۳. اسکیمای ستاره محصولات با ووکامرس

    خیلی از دوستان که ووکامرس را روی سایتشان نصب دارند، دوست دارند صفحات محصولشان با ستاره در نتایج گوگل به نمایش درآید. ووکامرس این کار را به صورت اتوماتیک انجام می‌دهد.

    البته نکته‌ای وجود دارد این است هر محصول باید حداقل یک رای داشته باشد. علت این است که ووکامرس، آرای مربوط به ستاره‌ها را از تعداد آرایی که کاربران برای محصول ثبت کرده‌اند به دست می‌آورد.

    یعنی باید کاربران در انتهای صفحه محصول که معمولا ستا‌های رای‌دهی ووکامرس وجود دارد،‌ حداقل یک رای را به هر محصول بدهند.

    نتیجه‌گیری

    استفاده از اسکیما در وردپرس خیلی آسان است. تنها کافیست افزونه YOAST، فول اسکیما و ووکامرس روی سایتتان نصب باشند تا اسکیمای لازم برای سایتتان تولید شود!

    نظر شما در مورد این محتوا؟

    مهدی محمدی با کتاب سئو جدید

    مهدی محمدی
    مدرس و مشاور سئو

    مهدی محمدی موسس و مدیر آکادمی سئو سفینه است. کار اصلی مهدی محمدی آموزش سئو است.

    دوره جامع سئو

    12 دیدگاه مربوط به “اسکیما وردپرس: بهترین روش استفاده از اسکیما در وردپرس

    1. حسین گفته:

      سلام اقای محمدی خسته نباشید یک سوالی از شما داشتم میخواستم فرق بین اسکیمای WebPage و Collection Page بدونم . البته میدونم Collection Page برای صفحاتی استفاده میشه که لیستی از صفحات دیگه هستن و WebPage برای شناساندن یک صفحه استفاده میشه. ولی نمی دونم از کدوم در چه صفحاتی استفاده کنم . در سایت من که فروشگاهی هستش افزونه رنک مث یا یوست در همه صفحات اسکیمای Collection Page رو ساخته ولی من مثلا سورس سایت شما رو دیدم در بسیاری از صفحات از اسکیمای WebPage استفاده کردید حالا میشه راهنماییم کنید مثلا در صفحه ایندکس , سینگل , دسته بندی محصول,
      و صفحه درباره ما باید از کدوم اسکیمای WebPage و یا Collection Page استفاده بشه فکر کنم این سوال خیلی ها هم باشه ممنون از شما.

      • مهدی محمدی گفته:

        سلام. وقت شما بخیر.
        اسکیمای webpage در تمام صفحات، حتی در صفحات collection page هم میتونه باشه.
        اسکیمای collection page در صفحات آرشیو (دسته‌بندی، تگ و…) استفاده بشه.
        برای صفحات مقاله و برگه webpage و article میتونه باشه.
        برای صفحات محصول، product باشه.
        در دوره اسکیما مارک آپ تمام این نکات رو توضیح دادم.
        موفق باشید.

    2. حسین گفته:

      باخسته نباشید مجدد خدمت شما اقای محمدی و تسشکر از پاسخ سریعی که که دادید واقعا از معدود سایت هایی هستید که این قدر کامل و سریع پاسخ میدید .اقای محمدی من یک از پاسخ شما یک سوالی برام پیش امد در سایت های فروشگاهی صفحه index تقریبا شبیه صفحه دسته بندی محصول است با این تفاوت که صفحه index نمایندگی کل محصولات هستش که بیشتر توسط اسلایدر به نمایش در میان ولی صفحه کتگوری برای یک دسته بندی خاص است حالا پس اگر در صفحه index اسکیمای collection page باشه ایراد نداره درسته؟
      سوال بعدیم اینه که در سایت من داخل صفحاتی که اسکیمای collection page وجود داره اسکیمای webpage نیستش افزونه رنک مس گزینه ای برای اضافه کردن این نوع اسکیما نداره حالا اگر من برم و به صورت دستی به صفحاتی که اسکیمای collection page وجود داره , اسکیمای webpage اضافه کنم کاره مفیدیه یا نه چون شما در پاسختون گفتید این دو اسکیما باهم میتونن به کار گرفته بشن ممنون از شما.

      • مهدی محمدی گفته:

        سلام مجدد.
        – برای صفحه اصلی سایت، اسکیمای website و localbusiness کفایت می‌کنه.
        – اگر اسکیمای webpage رو اضافه کنید خوب است. که البته اضافه کردن به صورت دستی زمان زیادی میبره.
        – پیشنهاد می‌کنم افزونه یواست رو نصب کنید و فول اسکیما.
        – ویدیو موجود در صفحه ریچ اسنیپت چیست را مشاهده بفرمایید. خیلی کمکتون می‌کنه.
        موفق باشید.

        • حسین گفته:

          تشکر از شما اقای محمدی واقعا پاسختون کابردی بود مخصوصا ویدئویی که در صفحه ریچ اسنیپت چیست گذاشته بودید . من یک سوال دیگه تو ذهنم هست که صفحاتی مثل صفحه template دیجیکالا اگر داخل سایتمون بود چه اسکیمایی میتوان برایش گذاشت . صفحات template دیجیکالا رو اگر دیده باشید مثلا یک صفحه مربوط به محصولات سوپر مارکتی هستش و همه نوع محصول سوپرمارکتی در اون وجود داره مثل چای و شیر و… و در صفحه دسته بندی هاش فقط شیر هستش و یا فقط چای که میتوان اونارو فیلتر قیمت و وزن و… کرد.
          سایت من هم همچین صفحاتی رو داره که داخل برگه هام هستش و برای دسته بندی محصول از همون صفحات دسته بندی ووکامرس استفاده کردم .با توجا به ویدئویی که شما گذاشید نمی توان در این صفحات از اسکیمای پروداکت و اسکیمای faq استفاده کرد البته فکر کنم بشه از پروداکت گروهی استفاده کردنظر شما چیه. میشه راهنمایی کنید که از چه اسکیمایی برای این صفحات که خیلی مهم هستن و من برای این صفحات خیلی وقت میزارم باید استفاده بشه.
          ممنون از راهنمایی که میکنید.

    3. نیما گفته:

      با سلام و درود
      من اموزش ریچ اسنپت شما دیدم خیلی مفید بود .شما داخل فیلم عرض کرده بودید که از نظر گوگل داخل صفحه محصول نباید از اسکیمای faq استفاده کرد میخواستم بپرسم که میشه در صفحه دسته بندی محصول و ایندکس فروشگاه از اسکیمای faq استفاده کرد.

      • مهدی محمدی گفته:

        سلام و وقت بخیر.
        در صفحات دسته‌بندی می‌توانید استفاده نمایید. در صفحه اصلی نمی‌توانید استفاده کنید.
        موفق باشید.

    4. سعید گفته:

      سلام عرض ادب
      خیلی عالی بود. اول از شما تشکر می کنم بخاطر مطلب فوق العاده تان.
      سوال بنده مشخصا درباره افزونه Rankmath هست. ما از این افزونه استفاده می کنیم. تعداد نظرات و ستاره ها رو نشان نمیده.
      امکان هست راهنمایی کنید.
      ممنون

    5. وحید گفته:

      سلام و عرض ادب
      برای اسیکما کردن کاربران (سایت هنرمندان نقاش است و آنها ثبت نام کرده اند) چه روشی پیشنهاد میکنید که عکس و مطالب آنها رو نشون بده.
      برای اسکیمای آثار هنرمندان و صفحات هنری چه کدی رو پیشنهاد میکنید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    به بیش از ۲۶۰۰ عضو خبرنامه ما بپیوندید

    خبرنامه سئو سفینه

    جدیدترین محتواهای تولیدی، اخبار مهم سئو و تخفیف‌های ما را سریع دریافت کنید
    امتحان کنید
    به محض ثبت نام، یک هدیه ارزشمند دریافت کنید
    close-link

    دوره جامع و پیشرفته سئو سفینه با ۶۰٪ تخفیف!

    توانایی رسیدن به نتایج اول گوگل را به دست آورید!
    ۱. دسترسی بلافاصله به دروس
    ۲. همراه با آپدیت و پشتیبانی همیشگی
    ۳. مشاوه و کوچینگ رایگان به مدت ۱ ساعت
    اطلاعات کامل را ببینید
    مهدی
    close-link
    مهدی

    خدمات تخصصی سئو

    درخواست خود را به شماره ۰۹۰۳۰۸۴۳۰۹۴ در تلگرام یا واتسپ ارسال بفرمایید.
    ارسال پیام در تلگرام
    close-link