در این مقاله ۱۰ افزونه افزایش سرعت سایت وردپرس را به شما معرفی میکنم.
شما پس از مطالعه این مقاله با بهترین افزونه های افزایش سرعت سایت وردپرسی آشنا میشوید.
و در انتها، من افزونه پیشنهادی خودم را معرفی میکنم.
- اهمیت افزایش سرعت سایت
- روش های افزایش سرعت سایت وردپرس
- ۱. افزونه افزایش سرعت سایت راکت WP Rocket
- ۲. افزونه افزایش سرعت سایت لایت اسپید کش LiteSpeed Cache
- ۳. افزونه افزایش سرعت سایت PageSpeed Ninja
- ۴. افزونه افزایش سرعت سایت Lazy Load by WP Rocket
- ۵. افزونه افزایش سرعت سایت WP Optimize
- ۶. افزونه افزایش سرعت سایت W3 Total Cache
- ۷. افزونه افزایش سرعت سایت اسماش WP Smush
- ۸. افزونه افزایش سرعت سایت Speed Booster Pack
- ۹. افزونه افزایش سرعت سایت Autoptimize
- ۱۰. افزونه افزایش سرعت سایت Perfmatters
- افزونه پیشنهادی من
- جمع بندی
اهمیت افزایش سرعت سایت
سرعت سایت نقش مهمی در رضایت کاربر و بهبود رتبه سایت دارد.
به دلیل اهمیت بالای سرعت سایت در سئو، گوگل سیستم core web vitals را راهاندازی کرد که در الگوریتمهای رتبهبندی تاثیر دارد و همچنین یک معیار دقیق برای سنجش سرعت سایت به وبمسترها میباشد.
کاربری که در حال بازدید صفحهای از سایت شماست، بیشتر از چند ثانیه معطل نمیماند. اگر سایت به سرعت بارگذاری نشود، فوری سایت شما را ترک میکند. افزایش سرعت سایت مانع از کاهش نرخ خروج و ترافیک میشود.
از طرفی، سایتهایی که سرعت لود بیشتری دارند، از نظر گوگل رتبه سئو بالاتری هم دریافت خواهند کرد. بنابراین، برگ برنده در دست کسانی است که برای افزایش سرعت سایت وردپرس خود تلاش میکنند.
بیش از ۴۰ درصد کاربران بیشتر از ۳ ثانیه برای لود صفحه منتظر نمیماند. این مسئله نشان دهنده اهمیت بالای افزایش سرعت سایت وردپرس است.
وجود فاصله بین کدهای CSS ،HTML و JS، تصاویر و ویدیوهای زیاد با حجم بالا، جدولهای اضافی در دیتابیس و کش صفحات، مهمترین دلایل در کاهش سرعت سایت وردپرس هستند.
شما نمیتوانید اصلا از محتوای رسانهای مثل تصاویر یا ویدیوها به دلیل کاهش سرعت سایت استفاده نکنید. در عوض، میتوانید از روشهایی برای سئو تصاویر و البته تغییر نحوه بارگذاری این نوع محتوای تصویری استفاده کنید.
روش های افزایش سرعت سایت وردپرس
وقتی کاربر میخواهد از یکی از صفحات سایت شما بازدید کند، مرورگر او درخواست لود آن صفحه را به سرور شما میدهد. این درخواست برای دریافت اطلاعات سرور توسط مرورگر است.
سرور سایت برای ارسال این اطلاعات یک سری توابع php برای تجزیه و تحلیل و واکشی صفحه به مرورگر ایجاد میکند. هر بار که این اطلاعات برای هر کاربر جداگانه ارسال می شود، سرعت سایت پایین میآید.
به همین ترتیب، لود محتواهای تصویری یا اسکریپت صفحات و مرورگر و … باعث کاهش سرعت میشوند. برای حل این مشکلات میتوانید از این روشهای پنجگانه افزایش سرعت سایت وردپرس استفاده کنید:
- بهینه سازی جدول های دیتابیس Database (پایگاه داده)
- فشرده سازی کدهای CSS، HTML و JS به روش Minify
- کش صفحات Cache Pages
- کش مرورگر Browser Cache
- بارگذاری تنبل یا Lazy Load
پلاگینها یا افزونهها کار شما را در استفاده از این روشها آسان کردهاند. در ادامه به ۱۰ مورد از بهترین افزونه های افزایش سرعت سایت وردپرس اشاره میکنم.
۱. افزونه افزایش سرعت سایت راکت WP Rocket
افزونه راکت WP Rocket یکی از حرفهایترین و در عین حال سادهترین افزونه های افزایش سرعت سایت وردپرس است. این پلاگین رابطه کاربری بسیار ساده و روانی دارد و خیلی سریع راهاندازی میشود.
مزیت اصلی افزونه راکت این است که تمامی روشهای پنچگانه افزایش سرعت را پشتیبانی میکند. راکت فراتر از یک افزونه اختصاصی برای افزایش سرعت سایت است؛ چراکه لایت هوس و gtmetrix را هم برای سایت شما بهینهسازی میکند.
ویژگی های افزونه افزایش سرعت سایت راکت
افزونه راکت به راحتی نصب میشود و پیکربندی و تنظیمات بسیار سادهای دارد. هم افراد مبتدی و هم متخصصین حرفهای سئو میتوانند با راکت کار کنند.
با اینکه دبلیو پی راکت یک افزونه اختصاصی برای کش و ذخیرهسازی است ولی کاربردهای بسیار زیادی دارد. برخی از ویژگیهای افزونه راکت عبارتند از:
- فشرده سازی فایل های حجیم مثل کدهای JS و css
- بارگذاری تصاویر به صورت لیزی لود lazy load
- کش سایت و بهبود زمان بارگذاری
- بهبود امتیاز عملکرد PageSpeed
- بهینه سازی Core Web Vitals
این پلاگین با فعالسازی کش برای دستگاههای موبایل و جداسازی فایلها، به افزایش سرعت سایت شما برای بازدیدکنندکان تلفنهای هوشمند کمک میکند.
۲. افزونه افزایش سرعت سایت لایت اسپید کش LiteSpeed Cache
افزونه رایگان افزایش سرعت سایت لایت اسپید کش LiteSpeed Cache دارای تکنولوژی LiteSpeed Web Server است. این افزونه با انجام کش در سطح سرور و با کاهش بار روی آن، سرعت سایت شما تا حد زیادی افزایش میدهد.
افزونه لایت اسپید یک خزنده یا crawler داخلی دارد. این کرولر صفحات سایت شما را برای بررسی بهروز بودن کش مرور میکند. این افزونه به راحتی با شبکههای تحویل محتوا CDN ادغام میشود تا محتوای سایت سریعتر لود شود.
ویژگی های افزونه لایت اسپید کش
لایت اسپید کش بسیاری از روشهای پنجگانه افزایش سرعت سایت را پشتیبانی میکند؛ یعنی فشردهسازی کدها و فایلهای CSS و JavaScript، تاخیر بارگذاری تصاویر و ویدیوها (لیزی لود)، کش سایت و بهینهسازی دیتابیس.
این افزونه در کنار تمامی این ویژگیهای پنجگانه، مزیتها و کاراییهای دیگری هم دارد. برخی از این ویژگیهای افزونه لایت اسپید کش عبارتند از:
- ایجاد نسخه های کم حجم webP برای تصاویر
- بهینه سازی اختصاصی تصاویر با روش های Lossy و Lossless
- بومی سازی
- رابطه کاربری ساده و روان
- سازگاری با Cloudflare CDN
۳. افزونه افزایش سرعت سایت PageSpeed Ninja
یکی دیگر از پلاگینها و ابزارهای موثر در افزایش سرعت سایت وردپرس، افزونه PageSpeed Ninja است. این افزونه با افزایش سرعت لودینگ و بارگذاری صفحات و بهبود Core Web Vitals باعث ارتقاء عملکرد سئو سایت شما میشود.
افزونه نینجا با اکثر افزونهها و پلاگینها سازگاری دارد و برای بیشتر سایتها مناسب است. تمرکز آن برای فشردهسازی فایلهای حجیم روی ذخیرهسازی فضای دیسک است.
محبوبیت نینجا در مقایسه با راکت و لایت اسپید کش کمتر است؛ چون ممکن است با بعضی از قالبها یا پلاگینهای دیگر سازگاری نداشته باشد.
ویژگیهای افزونه نینجا
افزونه نینجا مانند خیلی از پلاگینهای افزایش سرعت سایت از روشهای کش سرور و مرورگر، Lazy Loading و بهینهسازی محتوای تصویری استفاده میکند. برخی از ویژگیهای دیگر این افزونه عبارتند از:
- فشرده سازی تصاویر برای مرورگرهای تلفنهای هوشمند
- بهینه سازی کدهای inline
- رفع خطای رندر بلاکینگ render blocking جاوااسکریپت و css
- قابلیت Gzip برای فشرده سازی فایل ها
۴. افزونه افزایش سرعت سایت Lazy Load by WP Rocket
یکی از بزرگترین دردسرهای متخصص سئو برای افزایش سرعت سایت، وجود تصاویر و ویدیوهای زیاد و با حجم بالا در صفحات است. افزونه افزایش سرعت سایت lazy load by WP Rocket یک پلاگین اختصاصی برای رفع این مسئله است.
مثلا فرض کنید کاربری برای بازدید یکی از صفحات وارد سایت شما میشود. شما در این صفحه بیش از ۱۰ محتوای تصویری دارید که تنها یکی از آنها در بالای صفحه وجود دارد.
کاربر از بالای صفحه شروع به بازدید یا مطالعه میکنید و به مرور به قسمتهای پایینی صفحه میرود. حتی ممکن است اصلا به انتهای صفحه نرسد و سریع خارج شود. بنابراین نیازی به لودینگ یکباره و همزمان تمامی محتوای تصویری صفحه تا انتهای آن نیست.
استراتژی اصلی لیزی لود هم همین لود تنبل است؛ یعنی به تاخیر انداختن محتواهای تصویری که هنوز نیاز به مشاهده توسط کاربر نیست.
ویژگی های افزونه لیزی لود
یکی از کاربردهای جذاب افزونه لیزی لود، جایگزین کردن آیفریم های ویدیوهای یوتیوب سایت با پیشنمایشهای بند انگشتی است. به این ترتیب، فضا و حجم کمتری برای این ویدیوها استفاده میشود. برخی ویژگیهای دیگر لیزی لود عبارتند از:
- جایگزین کردن تصاویر و ویدیوهای صفحات یا محتوا
- عدم استفاده از jQuery یا جاوااسکریپت
- رایگان و دسترسی ساده
۵. افزونه افزایش سرعت سایت WP Optimize
یکی دیگر از ابزارهای جامع و کامل برای بهبود سرعت سایت، افزونه WP Optimize است. این پلاگین بهینهسازی کارکردی سهگانه برای افزایش سرعت سایت دارد. نصب در بیش از یک میلیون سایت، نشاندهنده محبوبیت و کارایی بالای آن است.
با این افزونه دیگر لازم نیست برای بهینهسازی دیتابیس، کش و فشردهسازی تصاویر سایت خود، افزونههای جداگانه نصب کنید. همین یک افزونه به تنهایی پکیج کاملی از سه افزونه مجزا برای افزایش سرعت سایت است.
ویژگیهای افزونه WP Optimize
این افزونه با اجرای همزمان کشینگ، فشردهسازی فایلهای تصویری، کوچک کردن کدها و بهینهسازی پایگاه داده عملکرد فوقالعادهای در ارتقاء سرعت سایت و همچنین سئو دارد. برخی از ویژگیهای متمایز آن عبارتند از:
- پاکسازی و تعمیر دیتابیس
- افزایش سرعت و عملکرد ووکامرس
- ادغام و سازگاری با Cloudflare
- سازگاری با سایتهای چندزبانه
- پیش بارگذاری و بارگذاری زمانبندی شده صفحات
۶. افزونه افزایش سرعت سایت W3 Total Cache
پلاگین توتال کش W3 Total Cache یک افزونه تمام عیار برای کش همه جانبه است. این افزونه بیش از یک دهه جزو معتبرترین و مورد اعتمادترین ابزارهای متخصصین وب برای کاهش زمان لودیندگ سایتها و بهینهسازی آنها بوده است.
این پلاگین حرفهای با ادغام CDN، کش مرورگر و ذخیرهسازی ۸۰ درصدی پهنای باند باعث افزایش ۱۰ برابری سرعت سایت شما میشود. فشردهسازی صفحات، پستها و فیدهای RSS بخش دیگر کارایی موثر این افزونه است.
ویژگیهای افزونه توتال کش
افزونه توتال کش از قابلیتهای فراوانی برای افزایش سرعت سایت و رنکینگ سئو آن برخوردار است. این پلاگین با انواع هاستهای اشتراکی، خصوصی و … سازگاری دارد. از جمله ویژگیهای افزونه توتال کش عبارتند از:
- Database Caching
- Minifying
- Browser Caching
- CDN Support
- Object Caching
۷. افزونه افزایش سرعت سایت اسماش WP Smush
اسماش WP Smush افزونه ای اختصاصی برای کم کردن حجم تصاویر سایت است. استفاده از برخی افزونه های افزایش سرعت سایت ممکن است باعث کاهش کیفیت تصاویر شود. ولی اسماش کار فشردهسازی و کاهش حجم را با حفظ کیفیت تصاویر انجام میدهد.
اسماش محتواهای تصویری با حجم بالا یا بیکیفیت که باعث افت سرعت سایت میشوند را شناسایی میکند. سپس، با تنظیم نسبتهای طول و عرض و فشردهسازی حجم تصاویر، کیفیت آنها و همچنین کیفیت سرعت لود آنها را بالا میبرد.
ویژگی های افزونه اسماش
اسماش این امکان را برای شما فراهم میکند که بتوانید تصاویر را به صورت جمعی بهینهسازی کنید. به این ترتیب، سرعت سایت را میتوانید حداقل ۲۰ درصد افزایش دهید. ویژگیهای افزونه اسماش عبارتند از:
- فشرده سازی چند مرحله ای تصاویر
- بارگذاری تنبل تصاویر
- پشتیبانی از تمامی فرمت های مختلف تصاویر
- تبدیل خودکار فرمت تصاویر به JPEG
- فشرده سازی دایرکتوری
- قابلیت ادغام با گوتنبرگ
۸. افزونه افزایش سرعت سایت Speed Booster Pack
افزونه Speed Booster Pack یک سرویس رایگان شرکت Optimocha برای بهبود سرعت سایت وردپرس شماست. این افزونه با بهینهسازی کدهای CSS ، HTML و جاوااسکریپت، از کار انداختن بخشهای غیرضروری و … به بالا بردن سرعت سایت کمک میکند.
اسپید بوستر پک در نسخههای جدید خود گزینههایی مثل بهبود ووکامرس و سرعت دسترسی سریع کاربران به لینکها و صفحات داخلی را هم اضافه کرده است. برخی از ویژگیهای اصلی این سرویس در بهینهسازی سرعت سایت عبارتند از:
- ادغام CDN
- بومی سازی تحلیل های گوگل
- بارگذاری تنبل
- از بین بردن کدهای اضافی جاوااسکریپت و CSS
- حذف رشته های پرسوجو query strings از منابع استاتیک
- حذف فونتها، استایلها و تگ های اضافی در هدر وردپرس
۹. افزونه افزایش سرعت سایت Autoptimize
افزونه Autoptimize یک ابزار قدرتمند برای سادهتر کردن روند بهینهسازی عملکرد سایت با ارتقاء سرعت آن است. این ابزار با متراکم، کوچک و فشردهسازی و کش اسکریپتها، تزریق CSS به هدینگ صفحه و … بارگذاری سایت شما را سریعتر میکند.
نسخه پولی Autoptimize Pro از قابلیتهای پیشرفتهتری مثل ادغام CDN، بهینهسازی تصاویر، کش صفحات و دستورالعملهای خودکار برای بهینهسازی کدهای CSS مهم برخوردار است.
ویژگی های افزونه Autoptimize
این افزونه در کنار بهینهسازی دیتابیس، کش مرورگر و صفحه و پیش بارگذاری کش، از ویژگیهای دیگری هم برای برطرف کردن کندی لود سایت برخوردار است. برخی از این ویژگیها عبارتند از:
- فشرده سازی Gzip
- بهینه سازی و بارگذاری تنبل تصاویر
- پشتیبانی از فرمت WebP و AVIF
- بهینه سازی فونت های گوگل
- حذف ایموجی
۱۰. افزونه افزایش سرعت سایت Perfmatters
یکی از دلایل مهمی که باعث کاهش سرعت و کند شدن لود سایت میشود، درخواستهای غیرضروری HTTP است. افزونه افزایش سرعت سایت Perfmatters با غیرفعال کردن پلاگینها و کدهای اضافی این مشکل را حل میکند.
این افزونه با حذف رشتههای query که توانایی برخی CDNها برای کش کدهای سایت را محدود میکنند، زمان بارگذاری صفحات را کم میکند. برخی از ویژگیها و قابلیتهای مهم این پلاگین عبارتند از:
- غیرفعال کردن استایل های غیرضروی و اسکریپتها بر اساس هر صفحه یا برگه سایت
- سازگاری با پلاگین های سایت وردپرس شما برای کش و بهینه سازی
- کنترل REST API
- تنظیمات پیشرفته برای بهینه سازی وبسایت
- کاهش مصرف منابع سرور
افزونه پیشنهادی من
افزونه پیشنهادی من برای افزایش سرعت سایت وردپرسی، قطعا افزونه wp-rocket است.
سایر افزونهها هم خوب هستند اما به نظر من برای افزایش سرعت سایت وردپرسی کافی است افزونه wp-rocket را روی سایتتان نصب کنید.
جمع بندی
هر یک ثانیه تاخیر در بارگذاری و لود صفحات سایت شما باعث کاهش بیش از ۲۰ درصدی در نرخ تبدیل میشود. اگر مدت زمان لود سایت شما از ۳ ثانیه بیشتر طول بکشد، ممکن است بیش از نصفی از بازدیدکنندگان خود را از دست بدهید.
بنابراین، افزایش سرعت سایت وردپرس شما باید جزو مهمترین اولویت های سئو و بهینهسازی آن باشد. با بهرهگیری از بهترین و کاربردیترین افزونه های افزایش سرعت سایت وردپرس میتوانید نرخ بازدید و ترافیک، و رتبه خود در صفحات جستجو را ارتقاء بدهید.
برای یادگیری بیشتر در خصوص سئو وردپرس میتوانید مقاله آموزش سئو وردپرس را مطالعه نمایید.
مهدی محمدی
مدرس و مشاور سئو
مهدی محمدی موسس و مدیر آکادمی سئو سفینه است. کار اصلی مهدی محمدی آموزش سئو است.