کانتنت هاب چیست؟ ۱۰ نمونه هاب محتوایی موفق

types-of-content-hub-

من در این محتوا قصد دارم شما را با کانتنت هاب و نمونه‌های موفق آن آشنا کنم.

کانتنت هاب یکی از کامل‌ترین روش‌های بازاریابی محتوایی است که در برندسازی، تقویت تعامل با مخاطب و جلب اعتماد کاربران موثر است. شما با راه‌اندازی یک هاب می‌توانید میزان فروش یا درآمد خود را به شکل غیر مستقیم بالا ببرید.

با من تا انتهای این محتوا همراه شوید تا با مفهوم کانتنت هاب و انواع آن آشنا شوید.

کانتنت هاب یا مرکز محتوا چیست؟

کانتنت هاب یا مرکز محتوا به مجموعه‌ای از محتوا گفته می‌شود که روی یک موضوع خاص متمرکز است. این مجموعه شامل انواع مختلف محتوای متنی (مقاله)، تصویری، ویدیویی، اینفوگرافیک و غیره است.

هدف از راه‌اندازی کانتنت هاب، جذب کاربران از طریق اطلاع رسانی و آگاهی بخشی نسبت به یک موضوع خاص و در نهایت کسب رتبه مناسب در تمام کلمات کلیدی آن موضوع است.

هاب یکی از استراتژی‌های تولید محتوا در سئو است و همانند یک هرم محتوایی عمل می کند. یعنی یک صفحه اصلی دارد که به چندین زیرصفحه لینک می‌شود. هر کدام از این زیرصفحات هم در امتداد صفحه اصلی، به سوالات مرتبط کاربران پاسخ می‌دهند و دانش آنها را نسبت به موضوع اصلی عمیق‌تر می‌کنند.

مرکز محتوا یا کانتنت هاب تفاوت‌های اساسی با سایت یا وبلاگ معمولی دارد. هاب جایی برای صفحات لندینگ خدمات یا محصول، ای کامرس، درباره ما و یا اطلاع رسانی رویدادها نیست.

کانتنت هاب یک ساختار منسجم و هدفمند برای تمام محتوای شما ایجاد می‌کند. مثلا اگر شما یک سایت شیرینی‌پزی داشته باشید، می‌توانید با ایجاد زیرصفحه‌های «پخت کیک»، «پخت نان»، «پخت شیرینی» و… ، برای صفحه اصلی سایت خود یک هاب بسازید.

انواع کانتنت هاب

شما می‌توانید از انواع مختلف کانتنت هاب برای سازماندهی مجموعه محتوای سایت خود استفاده کنید. انتخاب نوع کانتنت هاب به موضوع فعالیت سایتتان، مخاطبین هدف، استراتژی بازاریابی محتوایی شما و… بستگی دارد.

۵ نوع کانتنت هاب رایج عبارتند از:

  1. Hub and Spoke یا خوشه های محتوایی (Topic Clusters)
  2. Content Library کتابخانه محتوایی
  3. Topic Gateway دروازه محتوایی
  4. Content Database پایگاه محتوایی
  5. Topic Matrix ماتریس موضوعی

۱. کانتنت هاب خوشه‌ای از یک صفحه اصلی یا والد و صفحات فرعی وابسته (child pages) تشکیل شده است. این نوع کانتنت هاب برای محتواهای همیشه سبز (evergreen) که نیاز چندانی به آپدیت ندارند، مناسب است.

۲. کتابخانه محتوایی از یک ساختار منظم و دقیق مانند کتابخانه برای ساخت کانتنت هاب استفاده می‌کند. در این نوع، تمامی موضوعات فرعی فهرست می‌شوند و در زیرصفحات قرار می‌گیرند. این نوع هاب برای فروشگاه‌های اینترنتی مناسب است.

۳. دروازه محتوایی مثل یک رفرنس یا مرجع است که برای محتواهای گسترده و متنوع به کار می‌رود. شما در این نوع کانتنت هاب، خلاصه‌ای از موضوع، شرح آن و لینک‌های منبع را در اختیار کاربران قرار می‌دهید.

۴. پایگاه داده محتوایی برای سازماندهی حجم وسیعی از داده‌ها و اطلاعات در صدها یا هزاران صفحه فرعی استفاده می‌شود که قابل دسته‌بندی و فیلترگذاری هستند.

۵. ماتریس موضوعی هم برای مدیریت صفحات فرعی منسجم و هم‌سطح به کار می‌رود. این صفحات مانند درایه های روی ستون های یک ماتریس، در امتداد چند صد یا چند هزار صفحه والد قرار دارند.

مزایای کانتنت هاب

راه اندازی کانتنت هاب مزایای زیادی برای رشد و ارتقاء سایت شما دارد. محتوای متنوعی که در کانتنت هاب منتشر می‌کنید، علاوه بر تامین نیاز کاربران، باعث درگیرشدن آنها با برند یا سایتتان و جذب مخاطب بیشتر می‌شود.

وقتی با تولید و انتشار محتوای متنوع به تمامی سوالات مخاطب درباره موضوع سایت یا کسب‌وکارتان پاسخ می‌دهید، اعتبارتان بیشتر می‌شود. چون از این طریق، کاربر و همچنین موتورهای جستجو به سطح بالای دانش و تخصص شما پی می‌برند.

از طرفی، با لینک سازی داخلی و اشتراک گذاری محتوا در شبکه‌های اجتماعی، امتیاز DA دامنه خود را بالا می برید. افزایش اعتبار دامنه باعث بهبود سئو سایت شما می‌شود.

کانتنت هاب همچنین به بهبود شاخص‌های دیگر سئو سایت شما کمک می‌کند؛ و باعث افزایش ترافیک، بهبود تجربه کاربری سئو، افزایش قدرت لینک، کاهش بانس ریت و… می‌شود.

نمونه های موفق کانتنت هاب

اگر هنوز به درک درستی از استراتژی کانتنت هاب برای بازاریابی محتوایی و دیجیتال مارکتینگ دست نیافته‌اید، باید با نمونه‌های عینی کانتنت هاب آشنا شوید.

سایت‌های زیادی از طریق کانتنت هاب‌ها به موفقیت بالایی در اینترنت دست یافته‌اند. من در ادامه به ۱۰ نمونه موفق از آنها اشاره می‌کنم.

۱- هاب اسپات Hubspot

کانتنت هاب Hubspot یکی از قوی‌ترین مراکز محتوا با موضوع دیجیتال مارکتینگ است. این کانتنت هاب متعلق به پلتفرم بازاریابی هاب اسپات است. در این هاب مجموعه‌ای از مقالات، وبینارها، دستورالعمل‌ها و ابزارها برای افزایش مهارت بازاریابی کاربران منتشر شده است.

این هاب با ارائه منابع آموزشی رایگان، ابزارهای مهارت‌آموزی، محتوای به‌روز و تازه توانسته به موفقیت بالایی در بازاریابی محتوایی دست پیدا کند.

پلتفرم هاب اسپات، کانتنت هاب را به عنوان یک نرم‌افزار بازاریابی محتوایی و به صورت یک محصول در سایت خود عرضه می‌کند.

hubspot content hub

۲- کانتنت هاب متا Meta

کانتنت هاب متا Meta یکی از بهترین نمونه های موفق مرکز محتوای باکیفیت است. موضوع این کانتنت هاب، موارد استفاده از متاورس در کسب‌وکارها است.

همانطور که شما هم می دانید، متاورس جهانی شده و بیشتر کسب‌وکارها از این فضا برای پیشرفت استفاده می‌کنند. متا هم موارد استفاده از متاورس را در قالب محتواهای مختلف در هاب خود منتشر می‌کند.

کانتنت هاب متاورس علاوه بر اطلاع‌رسانی درباره کارکرد این فضا در کسب‌وکارهای مختلف، محتوای آموزشی برای آشنایی بیشتر کاربران اینترنتی با ابتکارات و دستاوردهای خود منتشر می‌کند.

meta-hub

۳- Think With Google

کانتنت هاب گوگل با نام Think With Google یکی از معروف‌ترین مرکزهای محتوای موفق از نوع کتابخانه محتوا Content Library است.

موضوع اصلی این این هاب دیجیتال مارکتینگ است و آخرین ترندها و دیدگاه‌های بازاریابی را به مارکترها یا بازاریاب‌های B2B و B2C ارائه می‌دهد.

این کانتنت هاب با ارائه گزارشات دقیق، مقالات تحلیلی و ابزارهای بازاریابی، تبدیل به یک مرکز معتبر در دنیای بازاریابی شده است. همچنین، با ارائه محتوای باکیفیت و متناسب با نیاز مخاطب، تعامل خود را با کاربران و بازاریابان تقویت می‌کند.

بعضی از دلایل موفقیت این مرکز محتوا عبارتند از:

  • تعامل با مخاطب و به کارگیری نظرات کاربران در تولید محتوا
  • ارائه خبرنامه ایمیلی
  • انتشار محتوای به روز و جدید
  • ارائه آخرین اطلاعات مارکتینگ بر مبنای داده های گوگل

think-with-google-hub

۴- Salesforce

Salesforce یکی از قدرتمندترین برندها در فضای بازاریابی محتوایی است که قدرت محتوای ارزشمند و محبوب را به خوبی درک می‌کند. این برند با تولید محتوای باکیفیت برای کانتنت هاب خود، خیلی از کیوردهای رقابتی را غبظه کرده است.

این برند در موضوعاتی مثل خدمات مشتری، CRM، فروش و بازاریابی و بسیاری از موضوعات دیگر که کاربران نیاز به یادگیری دارند، پیشرو است.

sales force-hub

۵- Adobe cmo.com

Adobe’s CMO.com یک نمونه موفق کانتنت هاب است که وبلاگی فوق العاده حاوی محتواهای ارزشمند و موردنیاز کاربران دارد. این پلتفرم با ارائه محتوای مفید و رایگان، نه تنها برند خود را تبلیغ می‌کند، بلکه ارتباط عمیقی هم با مخاطبین خود برقرار کرده است.

این کانتنت هاب، محتواهای زیادی درباره موضوعات مختلف تجاری، بازاریابی، دیجیتال و… تولید و منتشر کرده تا به سوال‌های مخاطبین خود در زمینه‌های مختلف پاسخ دهد.

adobe-content-hub

۶- Red Bull

سایت Red Bull Red Bulletin یکی دیگر از کانتنت هاب‌های موفق را در اختیار دارد که متفاوت از بقیه برندهاست. این برند با بهره‌گیری از قدرت داستان گویی، فلسفه تولید و فروش محصولات خود را در قالب ماجراهای جذاب برای مشتریان خود بیان می‌کند.

تعامل این برند با مخاطب بسیار قوی است و به همین دلیل در راه‌اندازی کانتنت هاب و بازاریابی محتوایی موفق بوده است. در این هاب از انواع مختلف محتوای تصویری مثل ویدیو، فیلم، شو، کلیپ‌ها و حتی لایو زنده برای ارتباط با مخاطب استفاده می‌شود.

redbull-hub

۷- Airbnb

کانتنت هاب Airbnb’s Locations Page یکی از نمونه‌های موفق Classic Hub and Spoke است. این کانتنت هاب برای جلب اعتماد کاربران و تقویت برند خود، یک صفحه مخصوص لوکیشن‌ها‌ راه‌اندازی کرده است.

در این صفحه، بهترین مکان‌ها برای اقامت در شهرهای مختلف در سراسر جهان به کاربران معرفی می‌شود. این صفحه بر اساس هر شهر تقسیم‌بندی می‌شود و شامل اطلاعات مفصلی مثل نقشه، راهنمای جغرافیایی و سایر داده‌های لازم برای سفر یا اقامت است.

airbnb

۸- ونگارد Vanguard

کانتنت هاب ونگارد Vanguard یکی دیگر از مراکز محتوایی موفق است که در زمینه سرمایه‌گذاری به بازاریابی محتوایی می‌پردازد. این سایت یکی از نمونه‌های قدیمی و کلاسیک در فضای بازاریابی دیجیتال است.

این سایت در کنار عرضه ابزارهای مالی و سرمایه‌گذاری، به تولید محتوای آموزشی در کانتنت هاب می‌پردازد. موضوع اصلی این هاب سرمایه‌گذاری است. استراتژی‌های سرمایه‌گذاری، بازارهای مالی، بازنشستگی و مالیات، چند نمونه از موضوعات فرعی آن هستند.

vanguard-content-hub

۹- P&G Everyday

کانتنت هاب P&G Everyday یک بلاگ محتوا است که ترفندهای مفید را از طریق محتوا به کاربران قدیمی و مخاطبین هدف P&G ارائه می‌دهد. رمز موفقیت این هاب، شناخت مخاطبین هدف و پاسخ به نیاز آنها به شیوه ساده و از طریق محتوای باکیفیت است.

این برند با تولید محتوای ارزشمند و متناسب با نیاز مخاطب که با محصولات آن هم مرتبط است، اقدام به جذب کاربران می‌کند. تولید محتوا ابزاری برای معرفی محصولات این برند است.

p&g-content-hub

۱۰- Bufferapp blog

کانتنت هاب Bufferapp با تولید محتوای جذاب و کاربردی و انتخاب موضوعات ترند، تعامل فوق‌العاده‌ای با کاربران دارد. این هاب با تولید محتوای باکیفیت، کاربران را وادار به مطالعه و اشتراک‌گذاری محتوا در شبکه‌های اجتماعی مختلف مثل فیسبوک می‌کند.

رمز موفقیت این کانتنت هاب ارائه راه حل برای مشکلات کاربران و جلب توجه آنها به محصولات و خدمات خود است. موضوعات مختلفی در زمینه بازاریابی، شبکه‌های اجتماعی و… را می‌توانید در این هاب پیدا کنید.

buffer-blog-hub

کلام آخر در خصوص Content Hub

راه اندازی یک کانتنت هاب، برند شما را به یک پله بالاتر از سایر رقبا می‌برد. این استراتژی بازاریابی قدرتمند، ارتباط و تعامل شما را با مخاطبین‌تان قوی‌تر می‌کند.

شما در هاب با تولید محتوای باکیفیت و متناسب با نیاز کاربر، مخاطبین خود را حفظ می‌کنید؛ و بدون اینکه هزینه گزافی بپردازید، برند و محصولات خود را به طور مداوم به کاربران جدید معرفی می‌کنید.

در دوره جامع سئو سفینه سئو را از صفر تا صد بیاموزید

خرید دوره جامع سئو

دوره جامع آموزش سئو

نظر شما در مورد این محتوا؟

مهدی محمدی با کتاب سئو جدید

مهدی محمدی
مدرس و مشاور سئو

مهدی محمدی موسس و مدیر آکادمی سئو سفینه است. کار اصلی مهدی محمدی آموزش سئو است.

دوره جامع سئو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بیش از ۳۶۰۰ عضو خبرنامه ما بپیوندید

خبرنامه سئو سفینه

جدیدترین محتواهای تولیدی، اخبار مهم سئو و تخفیف‌های ما را سریع دریافت کنید
امتحان کنید
به محض ثبت نام، یک هدیه ارزشمند دریافت کنید
close-link

دوره جامع و تخصصی سئو سفینه

صفر تا صد سئو را بیاموزید
۱. دسترسی بلافاصله به دروس
۲. همراه با آپدیت و پشتیبانی همیشگی
۳. مشاوه و کوچینگ رایگان به مدت ۱ ساعت
اطلاعات کامل را ببینید
مهدی
close-link
مهدی

خدمات تخصصی سئو

درخواست خود را به شماره ۰۹۰۳۰۸۴۳۰۹۴ در تلگرام یا واتسپ ارسال بفرمایید.
ارسال پیام در تلگرام
close-link