روش‌های کاهش نرخ پرش و بانس ریت: ۱۵ روش کاربردی

methods-for-decreasing-site-bounce-rate
  • من در این محتوا ۱۵ روش برتر برای کاهش نرخ پرش و بانس ریت را به شما معرفی می‌کنم.

    شما با کمک این روش‌ها می‌توانید بازدیدکنندگان سایت خود را برای مدت طولانی‌تری در صفحات سایت نگه دارید تا هم تعامل بیشتری با سایتتان داشته باشند و هم نرخ تبدیل سایت بیشتر شود.

    بیایید با هم این روش های کاهش نرخ پرش را بررسی کنیم.

    چرا نرخ پرش یا بانس ریت افزایش پیدا می‌کند؟

    هدف اصلی همه ما از افزایش بازدید و جذب کاربران به سایت این است که آنها را وادار به تعامل کنیم؛ یعنی روی لینک‌های داخلی کلیک کنند و از صفحات دیگر بازدید کنند، در سایت عضو شوند و یا از محصولات یا خدمات سایت خریداری کنند.

    اما وقتی یک سری فاکتورهای مهم برای حضور طولانی‌تر کاربر در سایت را رعایت نکنیم، کاربر به محض ورود و تنها پس از چند ثانیه، سایت ما را ترک و به عبارتی از آن فرار خواهد کرد. همین مسئله باعث افزایش نرخ پرش Bounce Rate می‌شود.

    فاکتورهایی که باعث افزایش نرخ پرش و بانس ریت می‌شوند، عبارتند از:

    • کندی سایت
    • خطاهای زیاد در صفحات (لینک های شکسته)
    • محتوای بی کیفیت و فاقد ارزش از نظر کاربر
    • محتوای غیر بهینه از نظر سئو
    • تجربه کاربری ضعیف
    • ریسپانسیو نبودن سایت برای موبایل
    • عدم راهنمایی یا هدایت درست کاربران به سمت هدف

    مزیت های کاهش نرخ پرش یا بانس ریت

    میزان نرخ پرش سایت‌ها متناسب با حوزه فعالیت و موضوع آنها متفاوت است. با این حال، میانگین نرخ پرش سایت شما باید بین ۲۶% تا ۴۰% (نهایتا ۵۰%) باشد.

    نرخ پرش پایین و زیر ۴۰ درصد نشانه درگیری Engagement راضی‌کننده کاربران با سایت شماست. و نرخ پرش بالاتر از ۵۰ درصد هم نشانه وجود مشکلاتی در سایت شماست.

    نرخ پرش نشانه‌ای از رضایت کاربران پس از بازدید از سایت شما است. با اینکه این نرخ به طور مستقیم روی رتبه‌بندی سایت در گوگل تاثیر ندارد، ولی روی نرخ تبدیل، میزان فروش و ارزش و اعتبار سایت شما در نزد گوگل تاثیرگذار است.

    حالا اگر می خواهید نرخ پرش و بانس ریت سایت خود را کم کنید، روش‌های زیر را به کار بگیرید:

    ۱- طراحی ظاهری زیبا برای سایت UX

    برای اینکه کاربر بعد از ورود به سایت شما، مجذوب محتوای آن شود، باید سایتتان طراحی زیبا و خیره‌کننده‌ای داشته باشد. طراحی ظاهری صفحات شما نه تنها برای بازدیدکنندگان چشم‌نواز و جذاب می‌تواند باشد بلکه به بهبود تجربه کاربری UX هم می‌تواند کمک ‌کند.

    طراحی مرتب و فهرست بندی منظم محتواهای مختلف سایت به کاربر کمک می‌کند تا به راحتی و به سرعت به مطالب مختلف دسترسی داشته باشد و در سایت شما بچرخد.

    شما با طراحی تمیز و ساده و بهبود رابط کاربری و ناوبری به بازدیدکننده کمک می‌کنید تا زمان بیشتری را با لذت در سایت شما سپری کند و روی المان‌های مختلف کلیک کند.

    طراحی سایت متناسب به سلیقه مخاطب

    سایت خود را متناسب با سلیقه مخاطب خود طراحی کنید. مثلا مخاطبین سایت ما در آکادمی سئو سفینه، کاربرانی هستند که به دنبال آموزش سئو و یا ارتقاء دانش سئو خود از طریق شرکت در یک دوره سئو هستند.

    از این رو، ما از طراحی ساده و سرراست برای دسترسی سریع و مستقیم این عزیزان به محتوای هدف استفاده می‌کنیم.

    همانطور که در تصویر زیر می‌بینید، با استفاده از تیتر درست، متن کوتاه برای توضیح مختصر و راهنمای و دکمه CTA، کاربر را به مسیر درست هدایت می‌کنیم:

    ux-design-for-decreasing-boune-rate

    یادتان باشد که بازدیدکنندگان سایت شما ناخودآگاه طراحی و ظاهر سایتتان را با سایت‌های دیگر و رقیبتان مقایسه می‌کنند. اگر شما در طراحی ظاهری امتیاز پایین‌تری از نگاه کاربر بگیرید، او فورا تصمیم به ترک صفحه سایت می‌کند.

    نکات مربوط به طراحی سایت برای کاهش نرخ پرش

    در طراحی سایت برای کاهش نرخ پرش و بانس ریت به این فاکتورها دقت کنید:

    • بهبود خوانایی سایت (تقسیم بندی مناسب محتوا، تفکیک مطالب با رنگ‌بندی مناسب، فاصله گذاری درست و…)
    • در دسترس بودن باکس سرچ یا جستجو
    • دسترسی سریع به شماره تماس یا سبد خرید
    • انتخاب جایگاه مناسب برای کال تو اکشن
    • شلوغ نکردن بیش از اندازه صفحات با المان های غیرضروری و آزاردهنده
    • استفاده از المان های ناوبری برای جابجایی راحت کاربر در صفحه سایت

    ۲- تولید محتوای باکیفیت و متناسب با نیاز کاربر

    یکی دیگر از بهترین روش ها برای کاهش نرخ پرش و بانس ریت تولید محتوای سئو شده و باکیفیت و متناسب با نیاز کاربر است. بازدیدکننده‌ای که از صفحه نتایج گوگل و با کلیک کردن روی لینک وارد سایت شما می‌شود، دنبال محتوا یا سوژه خاصی است.

    اگر کاربر بعد از وارد شدن به سایتتان، محتوا یا سوژه مدنظر خود را پیدا نکند، سریعا صفحه را ترک می‌کند. این مسئله دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد؛ مثلا محتوای شما با عنوان سئو که در صفحه نتایج گوگل قرار داده‌اید، تفاوت زیادی داشته باشد یا خوانا نباشد و… .

    بنابراین، شما باید برای حفظ کاربر و نگه داشتن او به مدت زمان طولانی در صفحه و تشویق او به اقدام و تعامل باید محتوای باکیفیت و متناسب با نیاز کاربر تولید کنید.

    مثلا اگر کاربر روی لینک سایت با تایتل «ابزار سئو کبوتر» کلیک می‌کند و وارد سایت سئو سفینه می‌شود، احتمالا به دنبال آشنایی، خرید یا دانلود چنین ابزاری است.

    seo-kabootar-content-bouce-rate

    دقیقا همان محتوایی که ما در صفحه مربوط به معرفی ابزار سئو کبوتر به بازدیدکننده ارائه می‌کنیم (تصویر زیر):

    acurate-content-for-user-search-intent

    حالا اگر شما به جای این محتوا، صرفا یک مقاله آموزشی بدون قابلیت خرید یا دانلود ابزار در این صفحه قرار دهید، میزان زیادی از تعامل کاربران یا مشتریان بالقوه خود را از دست خواهید داد. چون به احتمال زیاد چنین کاربرانی به دنبال هدفی مشخص یعنی تهیه این ابزار هستند.

    نکات مربوط به تولید محتوای با ارزش برای کاهش بانس ریت

    برای تولید چنین محتوای باکیفیتی که با نیاز کاربران و مخاطبین سایتتان همخوانی و تناسب داشته باشد، به این نکات دقت کنید:

    • تناسب بین تایتل تگ و موضوع محتوا
    • ارائه مطالب دقیق و مرتبط با عنوان محتوا در بدنه
    • رعایت طول مناسب محتوا
    • استفاده از کیوردهای درست در عنوان و زیرعنوان ها برای هدایت کاربر

    اگر صرفا برای بالا بردن نرخ بازدید و به هر قیمتی کاربر را با تایتل تگ غیرمرتبط با محتوای صفحه به سایتتان بکشانید، به کاربر احساس فریب‌خوردن یا نارضایتی می‌دهید. با این کار نه تنها نرخ پرش را زیاد می‌کنید بلکه وجهه نازیبایی هم از سایت خود در ذهن مخاطب بر جا می‌گذارید.

    ۳- بهینه کردن محتوا

    یکی دیگر از روش های برتر برای کاهش بانس ریت بهینه کردن محتوا برای موتورهای جستجو است. با این که این روش در ظاهر برای جلب رضایت موتورهای جستجو است ولی در نهایت به جلب رضایت کاربر منجر می‌شود.

    وقتی شما محتوای سایت خود را برای موتورهای جستجو بهینه و سئو می کنید، باعث افزایش ترافیک می‌شوید؛ بنابراین، کاربرانی که به دنبال محتواهایی مثل محتوای سایت شما هستند، وارد سایت می‌شوند و احتمال زیادی دارد که بازدید طولانی داشته باشند.

    بنابراین، شما به طور غیرمستقیم به تعامل بهتر کاربران با سایت و درنتیجه کاهش بانس ریت کمک می‌کنید.

    عنوان جذاب و بهینه

    اولین نکته ای که باید در تولید محتوای بهینه به آن دقت کنید، انتخاب یک عنوان و تایتل جذاب و درست است. مثلا اگر دارید یک محصول را معرفی می‌کنید، به مزیت‌های این محصول و منافعی که برای کاربر دارد، مثل قیمت مناسب، جدید و خاص بودن و… اشاره کنید.

    seo-content-title-

    توضیحات متا بهینه شده

    توضیحات متا، شرح مختصری از کل محتوای شماست. کاربر توضیح متای محتوای شما را در عرض چند ثانیه در صفحه نتایج گوگل SERP می‌خواند و بر اساس آن تصمیم می‌گیرد که روی لینک کلیک بکند و سایت شما را باز کند یا نه.

    پس در نوشتن توضیح متا خیلی دقت کنید تا هم کاربر را تشویق به بازدید از محتوای سایتتان کنید و هم او را به درستی راهنمایی کنید تا محتوای مدنظرش را انتخاب کند.

    مثلا من در اینجا برای محتوای مربوط به معرفی ابزار «فول اسکیما ریچ اسنیپت» که توسط آکادمی سئو سفینه طراحی شده، متا دیسکریپشن زیر را نوشته‌ام:

    using-meta-description-for-boune-rate-

    دقت کنید که در توضیح متای محتوای خود حتما از کیوردهای درست و مناسب استفاده کنید و سرنخ درست به مخاطب بدهید.

    تطابق کیوردها با محتوا

    نکته مهم دیگری که در روش تولید محتوای بهینه برای کاهش نرخ پرش باید رعایت کنید، تطابق کیوردها با محتوا است. شما نباید از کیوردهای بی‌ربط برای محتوای خود استفاده کنید.

    مثلا اگر محتوای شما صرفا برای آموزش کار با یک ابزار یا محصول است نه فروش آن، نباید از کیوردهایی مثل خرید، فروش، قیمت و… استفاده کنید. در غیر این صورت کاربر غیرهدف را به سایت جذب می‌کنید، که فورا با دیدن محتوای نامتناسب با نیازش، سایت را ترک می‌کند.

    ۴- طراحی جدول محتوا table of content

    در دنیای پرسرعت امروز که کاربران صفحات رنگارنگ و متنوع پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی را به سرعت و در کسری از ثانیه اسکرول می‌کنند، نمی‌توانید انتظار داشته باشید برای پیدا کردن محتوای مدنظرشان سایتتان را به مدت چند دقیقه زیر و رو کنند.

    وقتی شما یک محتوای طولانی بیش از ۲۰۰۰ کلمه را به مخاطب ارائه می‌کنید، باید راه کوتاه و سریعی برای دسترسی اولیه مخاطب به کل محتوا در اختیار او قرار دهید.

    تهیه لیست و فهرست از کل عنوان‌ها و زیرعنوان‌های محتوا یکی از بهترین روش‌های دسترسی سریع برای مخاطب است. به این ترتیب، اگر مخاطب تنها دنبال مطالب مربوط به یکی از زیرتایتل‌ها باشد، سریعا با کلیک بر روی آن بخش در لیست، سرراست به سراغ محتوای مدنظرش می‌رود.

    ولی اگر در همان ابتدا ببیند که برای پیدا کردن آن تکه از مطلب هیچ لیست و راه میانبری ندارد و باید کل صفحه را با اسکرول بالا و پایین کند، ممکن است بعد از ۳ الی ۴ ثانیه منصرف شود و سایت را ترک کند.

    یک نمونه از این مدل لیست یا فهرست محتوا را در سایت آکادمی سئو برای محتوای «بهترین روش یافتن ایده برای نوشتن محتوا یا مقاله» را در تصویر زیر می‌بینید:

    list-content-production-strategy-for-decreasing-bounce-rate

    ۵- افزایش سرعت لودینگ و بارگذاری سایت

    اگر سرعت سایت و در واقع بارگذاری سایت شما بیشتر از ۳ تا ۴ ثانیه طول بکشد، کاربر دیگر منتظر نمی‌ماند و لینک سایت شما را می‌بندد. بنابراین اگر می‌خواهید مخاطب را از ترک فوری سایتتان منصرف کنید، باید سرعت لودینگ را افزایش دهید.

    نکات مهم برای افزایش سرعت لودینگ سایت

    برای اینکه سایت شما سرعت استاندارد و خوبی داشته باشد، باید یک سری نکات مهم را رعایت کنید:

    • سئو تصاویر را رعایت کنید و از تصاویر با حجم بالا در صفحات سایت استفاده نکنید.
    • حجم محتوای ویدیویی که در برگه‌های سایت به کار می‌برید را فشرده کنید.
    • از قابلیت لیزی لودینگ استفاده کنید.
    • هاست استاندار و پرسرعتی را انتخاب کنید.
    • کش را مرتب انجام دهید.
    • از تکنیک های فشرده سازی مثل GZip استفاده کنید.

    لزومی ندارد که تمامی این کارها را به طور دستی انجام بدهید؛ شما می‌توانید این کارها را به کمک ابزارها و افزونه‌های تخصصی افزایش سرعت سایت انجام دهید.

    ابزارهای افزایش سرعت سایت

    برای سنجش سرعت بارگذاری سایت خود و کاهش نرخ پرش یا بانس ریت از این ابزارها می‌توانید استفاده کنید:

    ۶- کم کردن حجم تبلیغات

    وقتی کاربر صفحه ای از سایت شما را برای دیدن یک محتوای خاص باز می‌کنند و باکس‌های تبلیغاتی از چپ و راست او را محاصره می‌کنند جوریکه نمی‌تواند محتوای اصلی را ببیند، توقع نداشته باشید که سایت شما را فورا ترک نکند.

    تبلیغات یکی از روش‌های درآمدزایی سایت‌ها هستند ولی استفاده از حجم زیاد تبلیغات برای کاربران بسیار آزاردهند است. بنابراین، یکی از بهترین روش‌های کاهش بانس ریت این است که حجم تبلیغات سایت خود را کم کنید.

    مثلا سایت زیر که محتوای اصلی خود را قسمت بالا و از حاشیه چپ و راست با تبلیغات مختلف و رنگارنگ احاطه کرده است:

    ads-effects-on-bounce-rate

    ۷- طراحی بهینه لندینگ پیج یا صفحه فرود

    لندینگ پیج یا صفحه فرود یکی از مهم‌ترین صفحات سایت شما برای میزبانی از ترافیک بالای کاربران است. اگر این پیج را به درستی و به طور بهینه طراحی نکنید، حجم زیادی از بازدیدکنندگان را از دست می‌دهید و نرخ پرش را هم چند برابر می‌کنید.

    پس، برای طراحی صفحات فرود یا لندینگ پیج زمان بیشتری صرف کنید و سعی کنید بیشتر تکنیک‌های مربوط به بهینه‌سازی آنها را پیاده‌سازی کنید؛ به‌خصوص اگر لندینگ پیج شما مربوط به لینک‌های اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی باشد.

    ۸- لینک سازی داخلی قوی برای هدایت کاربر به صفحات دیگر سایت

    یکی از معیارهای سنجش بانس ریت در گوگل آنالیتیکس، کلیک کاربر روی یکی از لینک‌های سایت شماست. برای این کار، شما باید هر بازدیدکننده‌ای که وارد یکی از صفحات سایت شما می‌شود را به مشاهده صفحات دیگر ترغیب کنید.

    تکنیکی که می‌توانید از آن برای هدایت کاربران به صفحات دیگر سایت استفاده کنید، لینک سازی داخلی است. شما با لینک دادن کلمات کلیدی می‌توانید مانع از خروج کاربر از سایت خود شوید.

    از این رو، لینک‌سازی داخلی قوی برای هدایت کاربران به صفحات دیگر سایت به شما در کم کردن میزان بانس ریت کمک می‌کند.

    از طرفی، لینک‌های داخلی به کاربر کمک می‌کنند تا به سمت موضوعات مشابه یا مرتبط در صفحات دیگر هدایت شود؛ به این ترتیب، اگر محتوای صفحه برای تامین نیاز کاربر کافی یا مفید نباشد، می‌تواند با بازدید از صفحات دیگر از طریق لینک‌های داخلی به هدفش برسد.

    نکات مهم لینک سازی داخلی برای کاهش بانس ریت

    نکاتی که در لینک سازی داخلی برای کاهش نرخ پرش باید رعایت کنید، عبارتند از:

    • انتخاب کیوردهای مناسب برای لینک دادن
    • انتخاب بهترین انکر تکست
    • انتخاب موقعیت مناسب برای درج لینک داخلی در بدنه محتوا

    در تصویر زیر می‌بینید که در بخشی از محتوای آکادمی سئو، چطور به سایر صفحات و محتواهای مرتبط لینک داخلی داده‌ایم (عبارات با رنگ متمایز و نارنجی):

    internal-link-building-method-for-bounce-rate-decreasion

    ۹- فراخوان یا کال تو اکشن درست و به‌جا

    یکی دیگر از معیارهای تعامل کاربران با سایت شما یا Engaged Session در گوگل آنالیتیکس و برای تعیین میزان نرخ پرش این است که کاربران اقدام به کلیک روی یک دکمه جهت رفتن به صفحه دیگر یا جهت ثبت یک فرم در سایت شما کنند.

    شما ممکن است در سایت خود به دنبال فروش محصول، ارائه خدمات، اعضای جدید برای خبرنامه و… باشید. برای ترغیب بازدیدکنندگان به شرکت در این رویدادها باید فراخوان یا کال تو اکشن CTA داشته باشید.

    نکته مهم فراخوان یا کال تو اکشن برای کاهش نرخ پرش این است که گزینه‌ها یا المان‌های مربوط به CTA را در جاهای درستی از صفحات سایت خود قرار دهید.

    مثلا اگر کاربر به دنبال دریافت محصول یا ابزاری باشد که در سایت عرضه می‌کنید، باید سریعا بتواند دکمه مربوط به دریافت، خرید، سفارش و… را پیدا کند و روی آن کلیک کند.

    مثلا شما در تصویر زیر می‌بینید که دکمه کال تو اکشن مربوط به دوره آموزشی سئو آکادمی سئو سفینه بلافاصله بعد از عنوان و توضیح مختصر و به دو شکل «مشاوره پیش از خرید» و «افزودن به سبد خرید» در بهترین نقطه در دسترس است:

    CTA-effect-on-bounce-rate

    ۱۰- واکنش گرایی سایت برای موبایل

    حجم زیادی از ترافیک سایت شما را بازدیدکنندگان موبایلی تشکیل می‌دهند. بنابراین سایت شما باید برای این حجم قابل توجه از کاربران به خوبی در دسترس باشد و سئو موبایل به خوبی انجام گرفته باشد.

    به عبارتی، سایت شما باید برای دستگاه‌های گوشی هوشمند یا موبایل کاملا ریسپانسیو و واکنش‌گرا باشد؛ یعنی در دستگاه‌های با صفحات کوچک‌تر هم به خوبی باز شود و تمامی گزینه‌ها و قابلیت‌های سایت در دسترس کاربر باشد.

    به عبارت دیگر، سایت شما باید موبایل فرندلی mobile friendly باشد. این کار باعث می‌شود تا نرخ پرش در کاربران موبایلی خیلی کمتر شود.

    ۱۱- برطرف کردن مشکلات فنی سایت

    یکی دیگر از روش های موثر و ضروری برای کاهش میزان پرش کاربران برطرف کردن مشکلات فنی سایت است.

    اگر سایت شما دچار مشکلات فنی مختلف باشد، مثلا، به سختی لود شود، دارای صفحات خطا باشد و… و خلاصه کاربر را به دردسر بیاندازد، مطمئنا باعث فراری شدن کاربران می‌شود.

    یکی از راج‌ترین مشکلات فنی که باعث فرار بازدیدکنندگان از سایت می‌شود، خطای ۴۰۴ است. شما باید مدام صفحات سایت خود را چک کنید و اینگونه خطاها را برطرف کنید.

    سعی کنید با اجرای درست سئو تکنیکال، سایتتان را از لحاظ فنی بهینه کنید تا مشکلاتی از این دست برایتان پیش نیاید.

    ۱۲- استفاده کمتر از پنجره های پاپ آپ

    خیلی از سایت ‌ها از پنجره های پاپ آپ pop up به دلیل نوع نمایش برجسته و جلب توجه مخاطب استفاده زیادی می‌کنند. بااینکه این نوع پنجره‌ها مزیت‌های خوبی در جذب نگاه بازدیدکننده دارند ولی گاهی باعث کلافه‌گی و آزار کاربر می‌شوند.

    این مسئله ممکن است روی تجربه کاربری سئو سایت شما تاثیر منفی داشته باشد؛ پس، بهتر است برای جلب رضایت بازدیدکنندگان و کاهش نرخ پرش از پنجره‌های پاپ‌آپ کمتری استفاده کنید.

    ۱۳- شناخت بیشتر مخاطب (نظرسنجی)

    یکی دیگر از روش‌های کاهش بانس ریت، شناخت طیف مخاطبین سایتتان است. شما وقتی مخاطبین خود را به خوبی بشناسید می‌توانید مطابق با سلیقه و رفتار آنها پیش بروید و آنها را حفظ کنید.

    چه تازه سایت خود را راه‌اندازی کرده باشید و چه در یافتن دلایل بانس ریت بالای سایت خود سردرگم باشید، در هر دو حالت، شناخت مخاطب به شما کمک می‌کند.

    برای شناخت بیشتر مخاطبین سایت خود می‌تواند از روش‌های زیر استفاده کنید:

    • تحلیل رفتار کاربران سایت با استفاده از ابزارهای تحلیلی سئو
    • ردیابی نظرات و رای ها
    • انتشار فرم نظرسنجی و تعامل مستقیم راجع به دلایل ترک سایت

    یک ابزار کاربردی که به شما در ردیابی مداوم نظرات کاربران کمک می‌کند، افزونه ریتینگ فول اسکیما ریچ اسنیپت است. با وجود این افزونه در سایت، هر کاربر می‌تواند به محتوای صفحات شما امتیاز و رای بدهد؛ به این ترتیب می‌توانید از نظرات کاربران باخبر شوید.

    asking-users-why-they-leave-the-site

    ۱۴- تحلیل و ردیابی ترافیک ورودی سایت

    شما برای اینکه بدانید چه استراتژی مشخصی برای کاهش نرخ پرش اتخاذ کنید، باید بدانید که نرخ پرش در بین چه دسته‌ای از بازدیدکنندگان سایت شما بیشتر اتفاق می‌افتد.

    برای این کار، ترافیک ورودی سایت خود را بررسی و آنالیز کنید. اگر نرخ پرش بین در ترافیک مستقیم Direct Traffic سایت بیشتر باشد، به این معنی است که بازدیدکنندگان احتمالا آدرس URL اشتباه وارد می‌کنند یا با خطای صفحه روبرو می‌شوند.

    شما برای حل این مشکل مربوط به بانس ریت بالا در ترافیک ورودی مستقیم می‌توانید این روش‌ها را اجرا کنید:

    • آدرس URL سایت خود را از نظر خوانایی، سادگی و… بررسی کنید.
    • آدرس سایت خود را با آدرس‌های مشابه مقایسه کنید و در صورت لزوم و امکان، دامنه‌های مشابه را خریداری کنید.
    • خطاهای ۴۰۴ یا ریدایرکت را ‌برطرف کنید.

    ۱۵- استفاده از محتوای تصویری با کیفیت مثل تصاویر و ویدیو

    دنیای امروز دیجیتال پر از پلتفرم‌های مبتنی بر تصاویر و ویدیوها است. کاربران این روزها بیشتر با ردیابی عکس‌ها، آیکون‌ها، فیلم‌ها و محتوای تصویری به دنبال پیدا کردن محتوای مدنظر خود هستند.

    وقتی شما از این نوع محتوای تصویری با کیفیت مثل عکس‌ها و ویدیوها در صفحات خود استفاده می‌کنید، نه تنها با این سبک رفتاری مخاطب همراه می‌شوید بلکه جذابیت بصری سایت خود را هم بیشتر می‌کنید.

    این کار شما در نهایت باعث می‌شود که بازدیدکننده حداقل زمان بیشتری را در صفحه سایت شما سپری کند؛ یعنی نرخ پرش کمتر می‌شود.

    using-photos-and-videos-

    آیا بانس ریت سایت شما بالاست؟

    شما قبل از اینکه بخواهید از این روش‌ها برای کاهش نرخ پرش و بانس ریت سایتتان استفاده کنید، اول باید بدانید که عدد نرخ پرش آن چند است. تعیین بالا بودن نرخ پرش به طور قطعی مشخص نیست و برای سایت‌های مختلف، کمی متفاوت است.

    با این حال، شما می‌توانید از سیستم رتبه‌بندی RocketFuel برای تشخیص بالا بودن بانس ریت استفاده کنید:

    • ۲۵% یا کمتر؛ ضعیف! احتمال وجود ارور
    • ۲۶% تا ۴۰%؛ عالی
    • ۴۱% تا ۵۵%؛ متوسط
    • ۵۶% تا ۷۰%؛ ضعیف‌تر از حد استاندارد
    • ۷۰% و بالاتر؛ بسیار ضعیف و احتمال وجود مشکل

    پس اگر بانس ریت سایت شما طبق این سیستم رتبه‌بندی، بالا باشد، باید روش‌هایی که در این محتوا به شما گفته‌ام را در سایت خود پیاده کنید تا نرخ پرش را کاهش بدهید.

    website-bounce-rating-system

    دقت کنید که اندازه‌گیری نرخ پرش را به درستی انجام دهید. کدهای تکراری، خطا در نصب ابزارهای ردیابی و افزونه‌ها می‌توانند باعث بروز خطا در گزارش آماری نرخ پرش شوند. اما چطور نرخ پرش سایتتان را به درستی اندازه گیری کنید؟

    ابزارهای محاسبه نرخ پرش یا بانس ریت

    شما برای اندازه گیری میزان دقیق نرخ پرش یا بانس ریت سایتتان می‌توانید هم از روش محاسبه دستی استفاده کنید و هم از ابزارهای دقیق محاسبه بانس ریت.

    برای محاسبه دستی نرخ پرش، فرمول زیر را به کار ببرید:

    ۱۰۰ * (پرش ها / تعداد کل بازدیدکنندگان) = نرخ پرش

    اگر هم به دنبال استفاده از ابزارهای تخصصی برای محاسبه مداوم نرخ دقیق پرش سایت خود هستید، می‌توانید از این ابزارها استفاده کنید:

    این ابزارها با ارائه گزارشات دقیق از میزان تعامل engagement کاربران، مدت زمان حضور آنها در صفحات و رویدادهای تبدیل، نرخ پرش واقعی را برای سایت شما مشخص می‌کنند.

    البته شما می‌توانید نرخ پرش Bounce Rate سایتتان را با ابزارهای آنالیز سئو مثل سمراش هم بیابید. مثلا من نرخ پرش سایت دیجی کالا را در سایت سمراش با این مقدار مشاهده کردم:

    semrush-tool-for-bounce-rate-

    محاسبه نرخ پرش با گوگل آنالیتیکس

    شما با کمک ابزار رایگان گوگل آنالیتیکس می‌توانید نرخ پرش سایت خود را به کمک معیار تعامل کاربران به دست بیاورید.

    google-analytics-for-boune-rate

    در نسخه ۴ گوگل آنالیتیکس دیگر مثل گذشته خبری از دکمه Bounce Rate نیست؛ بلکه engaged sessions به شما نشان می‌دهد که چه میزان از بازدیدکنندگان از سایت شما فورا فرار می‌کنند.

    برای تشخیص درست تعامل قابل قبول کاربران اینترنتی با سایت شما باید به این معیارها دقت کن

    ید:

    • کاربران باید حداقل ۱۰ ثانیه در سایت شما حضور داشته باشند؛
    • کاربران از بیشتر از ۲ صفحه از سایت شما بازدید کنند.
    • در انجام چند مورد از رویدادها مثل عضویت، خرید، ثبت نظر یا رای و… اقدام کنند.

    البته شما می‌توانید فیلتر bounce rate را هم به GA4 اضافه کنید تا به طور مستقیم از نرخ پرش سایت خود آگاه شوید.

    سخن آخر

    بانس ریت متناسب با نوع سایت شما، وبلاگ، خبری، فروشگاهی و… مشخص می‌شود. بالا بودن میزان بانس ریت سایت شما یا قرار نگرفتن در محدوده استاندارد به معنی فاجعه نیست.

    با این حال بهتر است نرخ پرش سایتتان را به طور مداوم زیر نظر داشته باشید؛ به‌خصوص اگر نرخ آن بالاتر از ۷۰% یا پایین‌تر از ۲۰% است.

    اگر نمی‌توانید دلیل اصلی نرخ بالای بانس ریت سایت خود را پیدا کنید، می‌توانید مشاوره سئو دریافت کنید یا کمک بگیرید.

    شما با شرکت در دوره آموزش تخصصی سئو آکادمی سفینه هم می‌توانید دانش خود را در طراحی و مدیریت بهتر سایت خود به‌روز کنید.

    نظر شما در مورد این محتوا؟

    مهدی محمدی با کتاب سئو جدید

    مهدی محمدی
    مدرس و مشاور سئو

    مهدی محمدی موسس و مدیر آکادمی سئو سفینه است. کار اصلی مهدی محمدی آموزش سئو است.

    دوره جامع سئو

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    به بیش از ۲۶۰۰ عضو خبرنامه ما بپیوندید

    خبرنامه سئو سفینه

    جدیدترین محتواهای تولیدی، اخبار مهم سئو و تخفیف‌های ما را سریع دریافت کنید
    امتحان کنید
    به محض ثبت نام، یک هدیه ارزشمند دریافت کنید
    close-link

    دوره جامع و پیشرفته سئو سفینه

    توانایی رسیدن به نتایج اول گوگل را به دست آورید!
    ۱. دسترسی بلافاصله به دروس ۲. همراه با آپدیت و پشتیبانی همیشگی ۳. مشاوه و کوچینگ رایگان به مدت ۱ ساعت
    اطلاعات کامل را ببینید
    مهدی
    close-link
    مهدی

    خدمات تخصصی سئو

    درخواست خود را به شماره ۰۹۰۳۰۸۴۳۰۹۴ در تلگرام یا واتسپ ارسال بفرمایید.
    ارسال پیام در تلگرام
    close-link