۱۵ مورد از رایج ترین ویژگی ها یا فیچرهای SERP

serp-feature
  • من در این محتوا قصد دارم شما را با انواع ویژگی‌های صفحه نتایج گوگل SERP و بخش‌های مختلف آن آشنا کنم.

    آشنایی با این ویژگی‌ها یا فیچرهای سرپ به شما به عنوان صاحب یا مدیر سایت و یا یک سئوکار کمک می‌کند تا از این بخش‌های تکمیلی برای جذب بیشتر کاربران هدف و نمایش بهتر سایت خود بهره ببرید.

    با من همراه شوید تا این ویژگی‌ها را تک به تک بررسی کنیم.

    ویژگی یا فیچر سرپ گوگل چیست؟

    وقتی شما یک عبارت، سوال یا کلمه کلیدی را در گوگل سرچ می‌کنید، این موتور جستجو لیستی از لینک‌های مربوط به سایت‌های مختلف را به عنوان نتیجه به شما نشان می‌دهد.

    شما در کنار این لینک‌های آبی رنگ و متمایز در صفحه نتایج SERP، بخش‌های دیگری مثل عکس، نقشه، ویدیو و… هم می‌بینید که به آن‌ها ریچ اسنیپت گفته می شود.

    برای تولید برخی از این اسنیپت‌ها احتیاج به کدهای اسکیما مارک‌آپ دارید و برخی نیز توسط گوگل اتوماتیک به نمایش در می‌آیند.

    مثلا در تصویر زیر اسنیپت‌های مربوط به جستجوی نام «ابوعلی سینا» را مشاهده می‌کنید:

    serp-features

    این بخش‌ها همان ویژگی های صفحه نتایج گوگل SERP هستند. در واقع، این ویژگی‌ها یک سری آیتم‌ها، بخش‌ها یا اطلاعات تکمیلی به غیر از لینک‌های آبی رنگ مربوط به نتایج ارگانیک جستجو هستند.

    طبق داده های آماری جمع آوری شده از ابزار سئو اچرفس Ahrefs، از بین بیش از ۱۷۸ میلیون کلمه کلیدی ذخیره شده در دیتابیس اچرفس، فقط برای ۱ میلیون و ۶۲۳ هزار کیورد هیچ فیچرز یا ویژگی در SERP تعبیه نشده است.

    این آمار به این معنی است که برای بیش از ۹۹ درصد کیوردها حداقل یک ویژگی یا فیچر در صفحه نتایج گوگل وجود دارد و این اهمیت بالای این ویژگی‌ها و تاثیر آنها در جذب کاربران اینترنتی را نشان می‌دهد.

    طبق آمار دقیق اعلام شده در سایت اچرفس Ahrefs برای نمایش فیچرها در سرپ به ازای کلمات کلیدی مختلف:

    • ۹۵ درصد کیوردها یا کلمات کلیدی دارای فیچر سایت لینک (لینک های سایت) هستند.
    • برای ۳۹ درصد کیوردها، فیچر پک تصویر وجود دارد.
    • برای ۳۶ درصد از کیوردها، فیچر ویدیو در سرپ وجود دارد.
    • برای ۱۵ درصد کیوردها، فیچر اسنیپت درنظر گرفته شده است.
    • ۷ درصد کیوردها هم تبلیغات دارند.

    تمامی این آمار نشان دهنده اهمیت بالای فیچرها یا ویژگی‌های سرپ گوگل هستند که در سال‌های اخیر رشد زیادی کرده‌اند.

    safine-serp-features

    من در ادامه این محتوا به ۱۵ مورد از رایج ترین ویژگی های SERP اشاره می‌کنم:

    ۱- ستاره یا Rating

    ستاره‌ها یا ریتینگ یکی از جذاب‌ترین، محبوب‌ترین و ساده‌ترین اسنیپت‌هایی است که در زیر صفحات نقش می‌بندد.

    این اسنیپت‌ها با افزونه‌های وردپرس مثل فول اسکیما ریچ اسنیپت به نمایش در می‌آید.

    مثلا در تصویر زیر که مربوط به جستجوی آموزش رایگان سئو است، شما زیر این لینک آبی؛ ستاره‌ها را مشاهده می‌فرمایید که با افزونه فول اسکیما تولید شده‌اند.

    rich-snippet-schema-

    این داده‌ها بخشی از ویژگی‌های سرپ هستند که اطلاعات مختصری از صفحه سایت شما در اختیار کاربر قرار می‌دهند. این آیتم ها عبارتند از:

    • رتبه یا ریتینگ محتوا (ستاره‌ها)
    • تعداد آرا و نظرات ثبت شده (votes)

    این داده‌های تکمیلی و اضافی به کاربران نشان می‌دهند که بازدیدکنندگان این صفحه از سایت شما چه امتیاز و رتبه‌ای به محتوای شما داده‌اند. همچنین، با مشاهده لینک‌های مرتبط می‌توانند بیشتر به هدف جستجوی خود نزدیک شوند و به طور مستقیم به محتوای دلخواه خود رجوع کنند.

    ۲- لینک های سایت

    یکی دیگر از فیچرهای سرپ لینک‌هایی از صفحات سایت شماست که زیر لینک اصلی ایندکس شده برای نتیجه جستجو نمایش داده می‌شوند. این لینک‌ها، صفحات مهم و مرتبط از نظر موضوعی و محتوایی به لینک اصلی هستند.

    مثلا در تصویر زیر برای نتیجه جستجوی «آکادمی سئو سفینه»، زیر لینک اصلی که همان صفحه اصلی (خانه) سایت سفینه است، چند لینک دیگر هم مشاهده می‌کنید؛ آموزش سئو تکنیکال، آموزش سئو وردپرس، دوره رایگان سئو مقدماتی، دوره سئو جامع و درباره ما.

    دقت کنید که این ویژگی فقط زمانی به نمایش در می‌آید که نام برند در گوگل جستجو شود.

    sitelinks-feature-in-serp

    هر کدام از این لینک‌ها کاربر را به یکی از صفحات سایت شما هدایت می‌کند. مثلا اگر کاربر به دنبال دوره رایگان سئو باشد، با کلیک بر روی لینک این موضوع، به طور مستقیم و بدون نیاز به ورود به صفحه اصلی سایت شما، وارد صفحه دوره رایگان می‌شود.

    ۳- پنل اطلاعات یا Knowledge Panel

    فیچر جذاب دیگری که شما ممکن است در سرپ گوگل ببینید، پنل اطلاعات یا Knowledge Panel است. این بخش که در یک باکس در سمت راست صفحه ظاهر می‌شود، چکیده‌ای از اطلاعات مربوط به کلمه یا سوال مورد جستجوی شما را ارائه می‌دهد.

    مثلا در تصویر زیر که مربوط به صفحه نتایج برای جستجوی «آکادمی سئو سفینه» است، شما پنل اطلاعات را در سمت راست صفحه می‌بینید:

    این ویژگی هم فقط زمانی به نمایش در می‌آید که نام برند یا شخص خاص، مکان خاص یا جستجوهایی از این قبیل در گوگل انجام شود.

    knowledge-panel-feature

    این پنل برای افراد یا چهره‌های شناخته شده حاوی اطلاعاتی مثل اسم، عکس، لینک حساب‌ها در شبکه‌های اجتماعی، لینک منبع اطلاعات و… است.

    برای کسب‌وکارها، سازما‌ن‌ها و…، این پنل شامل نام، تصویر، نقشه، آدرس و اطلاعات تماس، حساب شبکه‌های اجتماعی و… است.

    این اطلاعات مثل یک بیوگرافی یا شناسنامه برای چهره‌های معروف یا کسب‌وکارها و برندها عمل می‌کنند.

    اطلاعات دقیق و کامل این پنل کاربران را خیلی سریع به اطلاعات جزئی و دقیق می‌رساند؛اطلاعاتی که اگر بخواهند با مراجعه به سایت پیدا کنند، باید حداقل از دو یا چند صفحه بازدید کنند تا بالاخره آنها را پیدا کنند.

    ۴- دسته تصاویر Image Pack

    عکس‌ها همیشه برای کاربران اینترنتی جذاب و خیره‌کننده هستند. گوگل هم به این علاقمندی و نیاز کاربران توجه کرده و دسته تصاویر Image Pack را در ویژگی‌های سرپ خود گنجانده است.

    هرجایی که گوگل تشخیص دهد محتوای تصویری می‌تواند به جستجوگر کمک بیشتری کند پک تصاویر را قرار می‌دهد.

    مثلا شما در تصویر زیر مجموعه تصاویر مربوط به جستجوی «کفش» مجموعه ای از تصاویر مربوط به انواع کفش را می‌بینید.

    image-pack-feature

    برای اینکه عکس ها و تصاویری که در سایت خودتان به کار می‌برید، در فیچرز گوگل به نمایش دربیاید، باید سئو تصاویر را پیاده‌سازی کنید. دربهینه‌سازی تصاویر از این تکنیک‌های سئو استفاده کنید:

    • متن جایگزین مناسب برای تصاویر بنویسید.
    • از اسم‌های تشریحی برای فایل تصاویر استفاده کنید.
    • تصاویر را در نقطه درست در محتوا قرار دهید که با متن نزدیکی معنایی و موضوعی داشته باشد.
    • برای تصاویر کپشن یا زیرنویس بنویسید.

    ۵- نتایج ویدیو Video

    نتایج ویدیو یکی دیگر از فیچرز‌های سرپ است که ویدیوهایی مرتبط با جستجوی شما را به نمایش درمی‌آورد. وقتی شما موضوعی را در گوگل سرچ می‌کنید که ویدیوهای زیادی برای آن موجود است، گوگل این ویدیوها را هم در کنار لینک‌ سایت‌ها و فیچرز دیگر به شما نشان می‌دهد.

    مثلا در تصویر زیر چند نمونه از ویدیوهایی که گوگل برای نتیجه سرچ آکادمی سفینه نمایش داده را می‌بینید:

    video-pack-feature-

    این ویدیوها از منابع مختلفی هستند؛ منابعی مثل صفحات سایت سفینه، سایت آپارات، توئیتر و… .

    برای اینکه محتوای ویدیویی شما در این فیچر به نمایش دربیاید، باید آنها را متناسب با کلمات کلیدی مرتبط، سئو کنید. دقیقا به همان شکلی که درباره بهینه‌سازی تصاویر در بخش قبل گفتم.

    Key moments

    یکی از اسنیپت‌های جالب برای راهنمایی بهتر و سریعتر کاربران و پی بردن به محتوای ویدیو در دقیقه‌های مختلف، فیچر key moments است.

    این ویژگی به شما به عنوان کاربر یا جستجوگر کمک می‌کند تا بدون کلیک روی لینک ویدیو و تماشای آن، در همان صفحه سرپ به محتوای داخل ویدیو به شکل دقیق پی ببرید.

    مثلا در تصویر زیر می‌بینید که ۹ لحظه کلیدی ویدیو در زیر لینک آن لیست شده است:

    video-key-moments-feature-in-serp

    این اطلاعات به شما کمک می‌کند که تصمیم بهتری در انتخاب ویدیو و بازدید از صفحه آن بگیرید. به این ترتیب در صرف وقت و حجم اینترنتتان صرفه‌جویی می‌کنید.

    ۶- پاسخ کوتاه و آنی Featured Snippet

    فیچر جذاب دیگر سرپ، اسنیپت پاسخ کوتاه و آنی برای سوال یا عبارت سرچ شماست. مزیت این فیچر در سرپ این است که خیلی سریع کار شما به عنوان کاربر را راه می‌اندازد و سریعا لینک سایتی که شما را به جواب یا محتوای درست می‌رساند، را پیدا می‌کنید.

    مثلا من این سوال را در نوار سرچ گوگل تایپ کردم که «حافظ در چه قرنی بود؟» و در سرپ گوگل، اولین نتیجه با این ریچ اسنیپت پاسخ کوتاه در تصویر زیر، فورا به سوال من جواب داد:

    quick-answer-feature

    یا مثلا در سرچ دیگر، عبارت «قهرمان یورو ۲۰۲۴» را جستجو کردم که در نتیجه سرچ، اولین بخش مربوط به ریچ اسنیپت پاسخ آنی و کوتاه زیر بود:

    quick-resault-feature

    و در تصویر زیر، برای سوال «بهترین رستوران های منطقه تجریش کدام هستند؟» که در باکس گوگل سرچ کردم، این جواب به‌طور کوتاه و سریع را در فیچرد اسنیپت دریافت کردم:

    featured-snippet-quick-answer

    ۷- نتایج محصولات

    ویژگی فوق‌العاده کارآمد و تاثیرگذار دیگر که در serp گوگل می‌توانید ببینید، نتایج محصولات است. این فیچر به شدت برای رشد کسب‌وکارها و فروشگاه‌های اینترنتی جذاب و موثر است. به‌خصوص اگر سایت‌های فروشگاهی دارای محصولاتی باشند که ظاهر آنها برای کاربران مهم و تعیین کننده باشد.

    مثلا در تصویر زیر که برای جستجوی لپ تاپ در گول وارد کردم، در ویژگی مربوط به نمایش محصولات، چند نمونه از لپ‌تاپ‌های مختلف به همراه جزئیات و شرح مختصر آنها نمایش داده شد:

    product-feature-for-shops

    در زیر تک تک این محصولات، اطلاعات مفیدی مثل مدل، قیمت، محبوبیت، آراء ثبت شده و… آورده شده است.

    برای یادگیری بیشتر در این خصوص، مقالات سئو فروشگاه اینترنتی و سئو صفحه محصول را می‌توانید بخوانید.

    ۸- سوالات مشابه People also ask for

    وقتی شما سوال یا عبارتی را در گوگل سرچ می‌کنید، این موتور جستجو بخشی با نام People also ask for را در انتها یا میانه سرپ به شما نشان می‌دهد.

    این بخش سوالات مشابهی که کاربران دیگر از گوگل پرسیده‌اند و با موضوع سرچ شما مرتبط هستند را به شما نشان می‌دهد. اگر این سوالها برای شما هم پیش آمده باشد یا به دردتان بخورد، می‌توانید روی آنها کلیک کنید تا به نتیجه دلخواهتان نزدیکتر شوید.

    people-also-ask

    این فیچر معمولا ۴ سوال پرتکرار کاربران به همراه لینک مربوط به سایتی که جواب این سوال‌ها را دارد، نمایش می‌دهد.

    ۹- جستجوهای مشابه People also search for

    این ویژگی صفحه نتایج گوگل هم مشابه فیچر قبلی یعنی سوالات مشابه، موضوعات مشابهی را که کاربران قبل از جستجوی شما، سرچ کرده‌اند را به شما نشان می‌دهد.

    این ویژگی به خصوص زمانی که آشنایی زیادی به موضوع سرچ ندارید، به شما در جستجوی بهتر و کامل‌تر برای رسیدن به هدفتان کمک می‌کند.

    people-also-search-for

    ۱۰- باکس توئیت ها Tweets Box

    باکس توئیت سرچ یکی از فیچرهای جدیدی است که گوگل از چند سال پیش آن را به سرچ خود اضافه کرده است. در این فیچر، تازه‌ترین توئیت‌های ترند مربوط به عبارت سرچ یا کوئری شما نمایش داده می‌شود.

    این فیچر شما را به طور مستقیم به توییت‌های مرتبط با موضوع سرچ‌تان در توییتر هدایت می‌کند. در این بخش معمولا در کنار محتوای هدف، عکس پروفایل و نام کاربری صاحب محتوای توییت را هم می‌توانید مشاهده کنید.

    tweet-box-feature

    ۱۱- پروفایل شبکه های اجتماعی

    در زیر پنل اطلاعاتی که در سمت راست سرپ نمایان می‌شود، بخشی به پروفایل شبکه‌های اجتماعی اختصاص دارد. این بخش معمولا برای افراد، برندها و کسب‌وکارها به نمایش درمی‌آید.

    شما در قسمت پروفایل، تمامی اکانت‌ها و حساب‌هایی که به نام یک شخص، برند یا کسب‌وکار ثبت شده را مشاهده می‌کنید. مثلا من برای سایت آمازون، نتیجه‌ای که در بخش پروفایل زیر پنل اطلاعات مشاهده کردم، به این شکل است:

    social-networks-feature-

    ۱۲- فیچرهای پولی و تبلیغاتی

    یکی دیگر از ویژگی‌های یا فیچرز سرپ گوگل تبلیغات و لینک‌های اسپانسر شده است. بعضی از سایت‌ها یا فروشگاه‌های اینترنتی برای سریعتر دیده شدن از تبلیغات گوگل استفاده می‌کنند.

    این سایت‌ها با پرداخت مبلغی در صفحه اول نتایج گوگل (سرپ) و حتی رتبه‌های بالا قرار می‌گیرند.

    این فیچرهای تبلیغات به چند شکل هستند:

    • گوگل ادز متنی Ads (تبلیغات کلیکی PPC): لینک‌های محتوایی و عموما محتوای متنی یک سایت را تبلیغ می‌کنند.
    • تبلیغات فروشگاهی: معمولا مجموعه ای از تصاویر محصولات به همراه توضیحات آنها را در باکس مجزایی در سرپ نمایش می‌دهند.
    • تبلیغات محلی: معمولا نتایج را بر حسب جستجوی محلی روی مپ نشان می‌دهند.

    مثلا در تصویر زیر چند نمونه از فیچر تبلیغاتی را مشاهده می‌کنید:

    serp-ads-feature

    ۱۳- فیچر نقشه محلی Local Map Pack

    یکی از فیچرهای جذاب سرپ گوگل به‌خصوص برای کسب‌وکارهای محلی، نمایش نتایج بر اساس نقشه و منطقه Local Map Pack است.

    این فیچر برای شما که به دنبال محصول، فروشگاه، رستوران، کافه و… در محل اطرافتان هستید و هیچ نام دقیقی از آنها را نمی‌دانید، بسیار عالی و کارآمد است.

    برای مشاهده این نوع ویژگی های سرپ کافیست در سرچ گوگل، در کنار موضوع جستجو، نام منطقه جغرافیایی مدنظرتان را هم وارد کنید. این منطقه جغرافیایی می‌تواند یک کشور، شهر، روستا و یا یک ایالات باشد.

    مثلا من عبارت «رستوران های خوب رشت» را سرچ کردم و نتیجه‌ای که در فیچر لوکال پک دیدم، به شکل زیر است:

    local-map-pack-fature-in-serp

    ۱۴- استوری های برتر Top Stories

    این بخش از فیچر شبیه کارت‌های توییتر در سرپ است. شما در این بخش داستان‌ها یا اتفاقات خبری جدید و ترند رو مشاهده می‌کنید. این بخش به‌خصوص برای علاقمندان حوزه خبر یا رویدادهای روز دنیا جذابیت خاصی دارد.

    تفاوت این بخش با باکس توئیتر این است که شما به طور مستقیم به سایت خبری که داستان یا رویداد تاپ را منتشر کرده، هدایت می‌شوید و می‌توانید شرح کامل داستان یا رویداد را مطالعه کنید. درصورتیکه در توییتر شاید این حجم از محتوای کامل رویدادها را نبینید.

    top-stories

    ۱۵- سوالات رایج FAQ

    آخرین فیچر رایج سرپ که من در این محتوا به آن اشاره می‌کنم، سوالات رایج یا متداول FAQ (Frequently Asked Questions) است.

    این بخش از ویژگی‌های SERP با اسکیما مارک‌آپ پیاده‌سازی می‌شود.

    faq-feature-in-serp

    البته اخیرا گوگل برای نمایش FAQ بسیار سختگیری می‌کند و فقط برای سایت‌های با اتوریتی بسیار بالا و تعداد محدودی از جستجوها این اسنیپت را نمایش می‌دهد.

    نتیجه‌گیری

    همانطور که درباره هر کدام از انواع ویژگی‌ها و فیچرهای سرپ SERP گوگل خواندید، اینها به نمایش دقیق‌تر و کامل‌تر محتویات سایت شما کمک می‌کنند.

    راه اندازی هر کدام از این ویژگی ها برای محتوای صفحات سایتتان باعث افزایش نرخ بازدید، میزان فروش و درآمدزایی و رشد سایتتان می‌شود.

    در بین ویژگی‌هایی که در بالا ذکر شد، ویژگی ریتینگ و FAQ نیاز به کد اسکیما دارند و سایر موارد به صورت اتوماتیک توسط گوگل تولید می‌شوند.

    نظر شما در مورد این محتوا؟

    مهدی محمدی با کتاب سئو جدید

    مهدی محمدی
    مدرس و مشاور سئو

    مهدی محمدی موسس و مدیر آکادمی سئو سفینه است. کار اصلی مهدی محمدی آموزش سئو است.

    دوره جامع سئو

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    به بیش از ۲۶۰۰ عضو خبرنامه ما بپیوندید

    خبرنامه سئو سفینه

    جدیدترین محتواهای تولیدی، اخبار مهم سئو و تخفیف‌های ما را سریع دریافت کنید
    امتحان کنید
    به محض ثبت نام، یک هدیه ارزشمند دریافت کنید
    close-link

    دوره جامع و پیشرفته سئو سفینه با ۶۰٪ تخفیف!

    توانایی رسیدن به نتایج اول گوگل را به دست آورید!
    ۱. دسترسی بلافاصله به دروس
    ۲. همراه با آپدیت و پشتیبانی همیشگی
    ۳. مشاوه و کوچینگ رایگان به مدت ۱ ساعت
    اطلاعات کامل را ببینید
    مهدی
    close-link
    مهدی

    خدمات تخصصی سئو

    درخواست خود را به شماره ۰۹۰۳۰۸۴۳۰۹۴ در تلگرام یا واتسپ ارسال بفرمایید.
    ارسال پیام در تلگرام
    close-link