مقدمه مقاله: 11 نکته برای نوشتن اینترو محتوا از نظر سئو

writing-content-introduction-notes

من در این محتوا قصد دارم ۱۱ نکته مهم برای نوشتن یک مقدمه مقاله یا پست وبلاگ را برای شما بیان کنم.

مقدمه مقاله یا اینترو (Introduction) یک فرصت طلایی در ابتدای محتواست تا بتوانید با کمک آن مخاطب را جذب و با خودتان همراه کنید. اگر مقدمه جذاب و درستی بنویسید، کاربر در صفحه سایتتان می‌ماند و محتوای شما را تا آخر می‌خواند.

اگر دوست دارید مقدمه‌های جذاب برای متن‌هایتان بنویسید، با من تا انتهای این محتوا همراه شوید.

مقدمه محتوا یا اینترو Content Introduction

مقدمه یا اینترو پاراگراف ابتدایی یا چند خط اول یک مقاله است که توضیح کوتاهی از موضوع یا عنوان مقاله می‌دهد تا مخاطب را به خواندن محتوا تشویق کند. اهمیت مقدمه به این است که توجه مخاطب را جلب و او را با محتوا همراه می کند.

مقدمه مقاله در تولید محتوای سئو شده بسیار کلیدی است. ضمن اینکه از نظر گوگل نیز بسیار مهم است. چرا که موضوع مقاله را برای گوگل مشخص می‌کند.

مقدمه اطلاعات زیادی از مقاله مثل قدرت قلم نویسنده، کیفیت محتوا، هدف و ارزشمندی مقاله را به کاربر منتقل می‌کند. پس، اگر می‌خواهید مخاطب به درک درستی از این اطلاعات برسد، باید اصول مقدمه‌نویسی را رعایت کنید.

ارائه و بیان موضوع مقاله، اشاره به اهمیت آن و همچنین اشاره به ارزشمندی محتوایی که شما در مقاله ارائه می‌کنید، سه اصل اساسی در مقدمه نویسی هستند.

برای اینکه این سه اصل را در مقدمه نویسی رعایت کنید باید یک سری نکات را در نوشتن محتوا به کار بگیرید.

چرا مقدمه مقاله از نظر سئو مهم است؟

هر کاربری که با کمک تکنیک‌های سئو و از طریق جستجوی ارگانیک در گوگل وارد سایت شما می‌شود، بسیار ارزشمند است. این کاربر با کلیک بر روی لینک مقاله یا محتوای شما در سرپ و با امید خواندن یک محتوای جذاب آمده است.

چنانچه مقدمه مقاله در نگاه اول مخاطب را جذب نکند، احتمالا از به نتایج گوگل برمی‌گردد و یا از صفحه خارج می‌شود و بانس ریت صفحه بالا می‌رود و به سئو سایت آسیب می‌زند.

شما باید با ارائه یک محتوای باکیفیت، رضایت او را جلب کنید. اما مهم‌تر از آن، باید مقدمه‌ای در ابتدای محتوا بنویسید تا در اولین نگاه و همان چند ثانیه اول بازدید به مخاطب بفهمانید که مسیر را درست آمده و انتخاب درستی کرده است.

این یک بازی دو سر سود است؛ مخاطب به جواب یا اطلاعات دلخواهش می‌رسد. شما هم به هدفتان از تولید محتوا مثل افزایش نرخ ترافیک، افزایش نرخ تبدیل و یا تبدیل کاربر به مشتری می‌رسید.

اما نکاتی که باید برای نوشتن یک مقدمه جذاب در محتوا نویسی رعایت کنید، به این ترتیب هستند:

۱- قلاب بیندازید و توجه مخاطب را شکار کنید

قلاب یا هوک Hook جمله‌ای است که کنجکاوی یا واکنش احساسی مخاطب را تحریک می‌کند. شما با به‌کارگیری قلاب در اینترو توجه مخاطب را سریعا جلب می‌کنید و او را به خواندن ادامه محتوا تشویق و متقاعد می‌کنید.

مثلا مقدمه زیر با یک قلاب شروع می‌شود و مخاطب را مجبور به خواندن ادامه محتوا می‌کند:

using-hook-in-intro

جمله «شما بدون CTA نمی‌توانید از ترافیک سایت خود درآمدزایی مناسبی داشته باشید.» یک قلاب یا هوک است تا توجه مخاطب را به اهمیت موضوع جلب کند.

هوک یا قلاب در همان شروع متن به مخاطب شوک اطلاعاتی وارد می‌کند تا انگیزه لازم برای ادامه مطالعه را در او ایجاد کند.

۲- کوتاه و مختصر بنویسید

مقدمه چکیده‌ای از کل محتواست. پس آن را خلاصه و کوتاه و در حد چند جمله یا چند خط بنویسید. با چند جمله کوتاه به مخاطب نشان دهید که موضوع و هدف شما از نوشتن محتوا چیست.

کاربر امروزی حوصله زیادی برای خواندن مقدمه طولانی ندارد. از طرفی، وقتی کاربر از صفحه نتایج گوگل SERP وارد سایت شما می‌شود، می‌خواهد سریعا تصمیم بگیرد که در سایت شما بماند یا آن را ترک کند.

متن کوتاه شما به او کمک می‌کند تا سریعتر تصمیم بگیرد. او از جملات شما متوجه می‌شود که محتوا درباره چیست و اینکه به درد او می‌خورد یا نه. پس خلاصه و مفید بنویسید.

برای اینکه مقدمه‌ای کوتاه و درعین حال مفید بنویسید که داده‌های لازم را به کاربر بدهید، این نکات را رعایت کنید:

  • عنوان یا تایتل را تکرار نکنید؛ کاربر آن را هم در عنوان محتوا و هم در تایتل تگ می‌بیند.
  • استفاده از یک کیورد یا کلمه کلیدی کافیست.
  • موضوع یا هدف را بیش از حد توضیح ندهید.

write-short-and-clear-introduction

۳- هدف مقاله را توضیح دهید

یکی دیگر از نکات مهمی که در ابتدای نوشتن محتوا باید رعایت کنید این است که به مخاطب بگویید چرا این متن را نوشته‌اید. به عبارتی، چرا باید مخاطب محتوای شما را بخواند؟

وقتی هدف مقاله را در اینترو ذکر می‌کنید، به مخاطب دلیل کافی برای مطالعه می‌دهید. به این ترتیب، مخاطب تکلیفش معلوم می‌شود که در انتهای مطالعه به چه چیزی دست پیدا می‌کند.

مثلا من در مقدمه زیر از محتوای «بهینه‌سازی بیش از حد»، هدف مقاله را در همان ابتدا و در دو خط اول مشخص کردم:

saying-the-purpose-of-content

۴- از کلمه کلیدی استفاده کنید.

نکته مهم دیگری که در ابتدای نوشتن محتوا باید رعایت کنید، استفاده از کلمات کلیدی است. اشاره به یکی از کیوردهای اصلی یا فرعی محتوا نه تنها به کاربر سرنخ می‌دهد که مسیر را درست در پیش گرفته، بلکه خزنده‌های گوگل را هم به درستی هدایت می‌کند.

کاربر با دیدن کیورد آشنا و متناسب با عبارت جستجو، تایتل تگ یا عنوان مقاله متوجه ارتباط درست بین متن محتوا با آنها می‌شود. و این نشانه‌ای از نتیجه درست برای جستجو است.

از طرفی، مقدمه محتوا باید منطبق با سئو باشد. استفاده از کیوردها در ابتدای محتوا به خزنده‌ها یا بات‌های موتورهای جستجو کمک می‌کند تا محتوا را برای کلمات کلیدی درست ایندکس کنند.

مثلا من در محتوای زیر با موضوع «محتوای با کیفیت چیست»، کیورد «محتوای با کیفیت» را در همان خط اول استفاده کرده‌ام:

writing-keywords-in-begenning-of-content

۵- ساده و روان بنویسید

شروع مقاله خود را با کلمات و جملات ساده و روان بنویسید. استفاده از کلمات سنگین و جملات پیچیده باعث می‌شود تا خواننده نتواند به سرعت متوجه منظور شما شود و هدف محتوای شما را بفهمد.

به این ترتیب، احتمال اینکه مخاطب پس از خواندن متن سخت و پیچیده شما در ابتدای محتوا، سایتتان را ترک کند، زیاد است.

پس تا جایی که می‌توانید از کلمات ساده و جملات شفاف استفاده کنید. از افعال معلوم (همراه با فاعل) active voice و جملات مستقیم به جای افعال مجهول passive voice استفاده کنید.

۶- ارزش مقاله را با عدد و رقم نشان دهید

به مخاطب نشان دهید که محتوای شما ارزش خواندن دارد. به اهمیت موضوع محتوا اشاره کنید و اینکه چرا باید کاربر برای خواندن آن وقت بگذارد.

وقتی از اعداد و ارقام و آمار برای اثبات اهمیت موضوع محتوای خود استفاده می‌کنید، نه تنها کاربر را به ادامه خواندن متقاعد می‌کنید، بلکه اعتماد او را هم نسبت به صحت و درستی محتوا جلب می‌کنید.

استناد به آمارهای درست علمی یا تحقیقاتی سندی از ارزش مقاله یا محتوای شماست. مثلا در بخش ابتدایی محتوای زیر می‌بینید که به آمار کلیدی و مهمی در زمینه «استفاده از شبکه‌های اجتماعی» اشاره شده است:

showing-value-of-content-with-numbers-and-statistics

بیان این آمار دقیق در ابتدای مقاله به کاربر ثابت می‌کند که محتوای شما فراتر از یک مقاله عادی و معمولی است و اطلاعات مفیدی را شامل می‌شود.

۷- دغدغه و چالش مخاطب را عنوان کنید

یکی از جذاب‌ترین مقدمات و اینتروها برای شروع یک مقاله این است که به مشکل یا چالش مخاطب اشاره کنیم. یعنی به مخاطب بگوییم که ما برای مشکل یا دغدغه او را‌ه‌حل‌هایی سراغ داریم و می‌خواهیم آنها را در محتوا ارائه کنیم.

حتی اگر این چالش یا دغدغه چندان بحرانی هم نباشد، ولی ذهن مخاطب را قلقلک می‌دهد تا راه‌حل‌ها را بداند. بنابراین با محتوا همراه می‌شود و به خواندن آن ادامه می‌دهد.

نکته‌ای که در این تکنیک باید رعایت کنید این است که راه‌حل‌های درست و متناسب با مشکل ارائه بدهید. از ارائه راه‌حل‌های تکراری، پیش‌پا افتاده، بدردنخور و بی‌ربط خودداری کنید.

برای وقت مخاطب ارزش قائل باشید و چیزی که مشکلش را حل می‌کند، ارائه کنید. اگر فقط یکی از راه‌حل‌ها هم به درد مخاطبتان بخورد، شما به هدفتان رسیده‌اید و ذهنیت مثبتی نسبت به سایت خود در او ایجاد خواهید کرد.

مثلا در تصویر زیر می‌بینید که چالش «افت نرخ پرش یا بانس ریت» در همان ابتدای مقاله عنوان می‌شود تا مخاطب بداند که دغدغه مقاله هم همین است:

pointing-to-readers-problem-or-challenge

۸- با داستان کوتاه شروع کنید

داستان‌سرایی یکی از قدیمی‌ترین روش‌های بازاریابی است. وقتی شما محصول، خدمات یا ابزار خود را در قالب یک داستان به مخاطب معرفی می‌کنید، او را میخکوب می‌کنید تا داستان را بخواند و آن را دنبال کند.

وقتی مخاطب را به کمک داستان‌سرایی همراه ‌کنید، محصول، خدمات یا هر هدفی که از نوشتن محتو دارید را راحت‌تر می توانید به مخاطب ارائه دهید.

داستان‌سرایی در مقدمه نه تنها روشی جذاب و خلاقانه برای جلب توجه مخاطب است، بلکه ترفندی برای ایجاد خاطره در ذهن اوست. هرچقدر داستان شما جذاب‌تر و خارق‌العاده‌تر باشد، احتمال ماندگاری آن در ذهن مخاطب بیشتر است.

این خاطره ماندگار به برندسازی شما هم کمک می‌کند و باعث می‌شود که مخاطب محتوای سایت شما را با آن خاطره به یاد بیاورد.

۹- ارتباط انسانی برقرار کنید

اگر محتوایی که می‌نویسید برای بازاریابی، معرفی یک محصول، فروش خدمات و… باشد، باید متنی باورپذیر داشته باشد. مخاطب شما به خوبی می‌داند که شما می‌خواهید چیزی را به او بفروشید؛ پس طبیعتا گاردش بالاست.

اگر شما در این موقعیت از کلمات یا عبارات اغراق‌آمیز استفاده کنید؛ مثلا « بهترین‌ محصول در خاورمیانه» یا «محصولی از این بهتر پیدا نخواهید کرد»، ممکن است مقاومت مخاطب را در برابر پذیرش محکم‌تر کنید.

ولی وقتی برند، محصول یا خدمات خود را متواضعانه معرفی کنید و به کامل نبودن خودتان اشاره کنید، بیشتر برای مخاطب باورپذیر خواهید بود.

وقتی از جملاتی مثل «محصول ما تمام مشکلات شما را حل نمی‌کند، ولی…»، یا «هیچ چیزی در دنیا پرفکت نیست؛ ما هم مستثنی نیستیم.» استفاد کنید، صداقت شما برای مخاطب جذاب خواهد بود.

به این ترتیب، با دوری از اغراق و جملات لوکس فریبنده، موفق به ایجاد ارتباطی انسانی و صمیمی با مخاطب می‌شوید و اعتماد او را جلب خواهید کرد.

۱۱- سوالات جذاب در مقدمه بپرسید

طرح سوال در ابتدای شروع محتوا توجه مخاطب را به شدت جلب می‌کند. سوالات جذاب و چالش‌برانگیز مثل قلاب عمل می کنند و ذهن مخاطب را گیر می‌اندازند.

مخصوصا اگر سوالاتی بپرسید که مشکلات، دغدغه‌ها، کاستی‌ها، نقص و کمبودها را نشانه بگیرند.

مثلا می‌توانید مقدمه را با سوالاتی مثل «آیا میدانستید که … » یا «تا به حال به این فکر کرده‌اید که … » شروع کنید و اطلاعات جذاب و مرتبط با سوال را به شکل کپسولی به کاربر بدهید.

به این ترتیب، کاربر برای دریافت پاسخ کامل سوالات ذهنی خود با شما همراه می‌شود. و بخشی از محتوای شما یا در بهترین حالت، تمام آن را تا انتها می‌خواند.

البته نباید فراموش کنید که جواب‌هایی متناسب با سوالات مقدمه در بدنه متن به مخاطب بدهید تا چالش‌های ذهنی‌اش را برطرف کنید. در غیر این صورت، این تکنیک به ضرر مقاله‌تان خواهد بود.

asking-question-in-introduction

۱۱- سرچ اینتنت یا هدف جستجوی کاربر را تحلیل کنید

سرچ اینتنت، هدف یا نیت کاربر از جستجوی یک عبارت، کیورد، کوئری یا سوال در باکس سرچ گوگل است. سرچ اینتنت برای گوگل اهمیت زیادی دارد و به محتواهایی که ارتباط بیشتری با آن داشته باشند، امتیاز بالاتری می‌دهد.

شما با تحلیل سرچ اینتنت می‌توانید محتوایی دقیق و متناسب با هدف و نیاز کاربر بنویسید. این کار را با کیورد ریسرچ و تحلیل کیوردهای به دست‌آمده می‌توانید انجام دهید.

مثلا وقتی کیورد خاصی را برای موضوع محتوا انتخاب می‌کنید، سرچ اینتنت آن را تحلیل کنید. مثلا وقتی درباره «چک‌لیست محتوا نویسی سئو» محتوا می‌نویسید، دقت کنید که مخاطب با سرچ کیورد «چک‌لیست محتوا نویسی» به دنبال چیست؟

analyze-search-intent

آیا مخاطب می‌خواهد مفهوم چک لیست را بداند؟ یا می‌خواهد یک چک‌لیست محتوا برای کار خود تهیه کند و دنبال موارد آن است.

اگر تحلیل سرچ اینتنت برایتان سخت است، از ابزارهای کمکی استفاده کنید. ابزار سئو کبوتر به شما در کیورد ریسرچ، دسته‌بندی کیوردها و انتخاب بهترین کیوردها کمک می‌کند.

از ابزارهای تحلیلی سئو مثل ابزار سئو کبوتر، گوگل آنالیتیکس، سرچ کنسول و… هم می‌توانید برای آنالیز سرچ اینتنت استفاده کنید.

سخن آخر

در این بخش از مقالات مرتبط به آموزش سئو به ۱۱ نکته مهم مقدمه نویسی مقاله پرداختم.

حالا که با نوشتن یک مقدمه جذاب، بهینه و سئوفرندلی برای مقاله یا محتوای سایت آشنا شدید، وقت آن است که دست به کار شوید.

این نکات را از این به بعد در مقدمه محتوا استفاده کنید تا تاثیرات مثبت آنها را به مرور زمان در آمار بازدید، نرخ تبدیل و… ببینید.

توجه کنید که به‌کارگیری این نکات به دقت، هوشمندی و شناخت شما از مخاطبتان بستگی دارد. وقتی مخاطب را به درستی بشناسید، قلمی برای نوشتن انتخاب می‌کنید که برای او جذاب، خوانا، شفاف و موردپسند باشد.

در دوره جامع سئو سفینه سئو را از صفر تا صد بیاموزید

خرید دوره جامع سئو

دوره جامع آموزش سئو

نظر شما در مورد این محتوا؟

مهدی محمدی با کتاب سئو جدید

مهدی محمدی
مدرس و مشاور سئو

مهدی محمدی موسس و مدیر آکادمی سئو سفینه است. کار اصلی مهدی محمدی آموزش سئو است.

دوره جامع سئو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بیش از ۳۳۰۰ عضو خبرنامه ما بپیوندید

خبرنامه سئو سفینه

جدیدترین محتواهای تولیدی، اخبار مهم سئو و تخفیف‌های ما را سریع دریافت کنید
امتحان کنید
به محض ثبت نام، یک هدیه ارزشمند دریافت کنید
close-link

دوره جامع و پیشرفته سئو سفینه با ۶۰٪ تخفیف

مدت محدود: کمتر از ۴۸ ساعت
۱. دسترسی بلافاصله به دروس
۲. همراه با آپدیت و پشتیبانی همیشگی
۳. مشاوه و کوچینگ رایگان به مدت ۱ ساعت
اطلاعات کامل را ببینید
مهدی
close-link
مهدی

خدمات تخصصی سئو

درخواست خود را به شماره ۰۹۰۳۰۸۴۳۰۹۴ در تلگرام یا واتسپ ارسال بفرمایید.
ارسال پیام در تلگرام
close-link