ساخت بک لینک با تولید محتوای داده محور

ساخت بک لینک با محتوای داده محور
  • ساخت بک لینک با تولید محتوای داده محور یکی از روش‌‌های ساخت بک لینک است که مبتنی بر محتوا است. ساخت بک لینک با محتوای داده محور کاملا رایگان است و فقط احتیاج به کمی خلاقیت و خوش‌فکری دارد.

    امروزه همه میگویند محتوا پادشاه است. اما به این مطلب اشاره نمی‌کنند که محتوایی پادشاه است که بتواند برای ما بک لینک سازی کند.

    خیلی راحت است که ما با اصول اولیه برای سایتمان محتوایی بنویسیم و از کاربران سایت بخواهیم محتوای ما را بخوانند.

    واژهٔ پادشاه وقتی روی یک محتوا قرار می‌گیرد که بک لینک بگیرد، مورد رضایت کاربران باشد و در صفحه اول گوگل به نمایش در بیاید.

    در این قسمت؛ قصد دارم به صورت گام به گام به این موضوع بپردازم چطور می‌توانیم یک محتوای داده محور درست بکنیم که به استراتژی لینک سازی سایتمان کمک بکند و بتوانیم از سایت‌های دیگر بک لینک بگیریم؟

    گام های ساخت بک لینک با محتوای داده محور

    همه ما می‌دانیم که اگر بخواهیم یک محتوای با کیفیت تولید بکنیم کار بسیار سختی است اما به قول لارن بیکر مدیر سایت searchenginejournals باید محتوایی تولید کنیم که منبع شویم.

    اگر ما محتوا را خودمان تولید بکنیم حالا بر اساس آنالیز یا تحلیل‌هایی که انجام می‌دهیم، و یک محتوایی باشد که خاص خودمان باشد، باعث می‌شود منبع باشیم و افرادی که وارد سایت ما می‌شوند و مطلب را مطالعه می‌کنند، احتمالا از داده‌های مستند ما شگفت‌زده شوند و به ما بک لینک دهند.

    گام اول: انتخاب موضوع

    اینکه ما اول داده‌ها را پیدا کنیم یا موضوع را مشخص کنیم مثل داستان مرغ و تخم مرغ است! همیشه این سوال پیش می‌آید که اول باید موضوع را انتخاب بکنیم و محتوا برای آن درست بکنیم یا اینکه محتوایی داریم و برای آن باید موضوع انتخاب بکنیم.

    خوب پاسخ خیلی ساده است. بستگی دارد به اینکه آیا شما داده‌های آماده‌ای دارید که بخواهید آن را به یک موضوعی ربط بدهید؟

    حتماً می‌دانید که اگر ما یک سری داده داشته باشیم مثلاً میانگین تعداد سایت‌های وردپرسی ایران، این داده‌ها را می‌توان به موضوعات مختلفی ربط داد. مثلا می‌توانیم ربطش بدهیم به بحث روانشناسی یا به بحث اقتصادی و هر بحث دیگری.

    از ابزارها کمک بگیرید

    برای اینکه بدانیم چه محتوایی باید تولید بکنیم و منبع بشویم می‌توانیم از ابزار گوگل ترندز استفاده بکنیم که ببینیم بیشترین درخواست کاربران ما چیست و کدام موضوعات برای کاربران بازارهدف ما جذاب است.

    گوگل ترندز ابزار قدرتمندی است. حتی در مبارزات انتخاباتی که در سراسر دنیا انجام می‌شود خیلی از اشخاص می‌توانند نظر مردم را از گوگل ترندز متوجه شوند. مثلا اگر یک کاندیدا جستجوی بیشتری در گوگل داشته است متوجه می‌شوند احتمالا پیروز آن انتخابات آن شخص است.

    گام دوم: جمع‌آوری داده‌ها

    گام دوم برای ساختن یک محتوای داده محور این است که داده‌ها را جمع‌آوری بکنیم.

    می‌توانیم برای جمع آوری داده از نظرسنجی‌ها استفاده کنیم و یا حتی خودمان یک نظرسنجی درست بکنیم یا اینکه از منابع قبلی که داریم همان داده‌ها را دوباره به یک شکل دیگر طراحی بکنیم و از آن‌ها استفاده کنیم.

    نکته بسیار مهم این است که ما به داده‌هایی که داریم نباید از نظر کمیت نگاه کنیم. مثلا فکر کنیم چون داده‌های زیادی داریم خیلی خوب است یا چون داده‌های کمی‌ داریم خیلی بد است.

    به داده‌هایی که داریم باید از نظر کیفی نگاه کنیم و ببینیم چقدر از نظر کیفی این داده خوب است.

    به عنوان مثال سایت shutterstock که یک سایت در حوزه گرافیک است با اطلاعاتی که از کاربرانش جمع کرده است یک اینفوگرافیک درست کرده است که ۵۰ بک لینک برایش داشته است.

    طراحی نظر سنجی بسته

    یکی از راه‌های عالی برای جمع آوری داده برای تولید محتواهای داده محور این است که ما نظرسنجی بسته برگزار کنیم. در نظرسنجی بسته، پاسخ فقط و یک بله یا خیر است.

    البته برای اینکه نظرسنجی‌های خوبی برگزار کنیم حتماً باید سوالات خوبی را طراحی کنیم. این سوالات باید به قدری خوب باشند که کاربران مهمان که برای اولین‌بار است به سایت ما می‌آیند در نظر سنجی شرکت کنند و ما اطلاعات دقیق و قابل ارائه را جمع آوری بکنیم.

    طراحی نظر سنجی باز

    پاسخ سوالات نظرسنجی باز، بیش از یک بله یا خیر است. در نظرسنجی باز، نیاز داریم که سایت ما حداقل ۱۰۰۰ عضو داشته باشد.

    هنگامی‌که یک سوال را به اعضا ایمیل می‌کنیم یا یک پست می‌گذاریم که زیر آن نظر بدهند، آن سوال باید بتواند اطلاعات خوبی را در حوزه کاری ما برای ما جمع‌آوری کند.

    البته سعی کنید سوالاتی که مطرح می‌کنید برای یک موضوع خاص و دقیق باشد باشد و پاسخ‌های دقیقی داشته باشد.

    لزوما احتیاج نیست که سوالاتی درباره کار خودتان بپرسید یا حتی درباره سایت خودتان.

    می‌توانید ایمیل‌هایی که ارسال می‌کنید یا پست اگر می‌گذارید و می‌خواهید افراد زیر آن نظر بدهند، راجع به مسائل دیگر مربوط به بازار هدفتان باشد و آن‌ها را ترغیب کنند که در این نظرسنجی شرکت کنند.

    این نوع سوالات هم بک لینک خوبی ایجاد می‌کند؛ چون شخصی که در آنجا نظر می‌دهد اگر سایتی داشته باشد خود او اولین کسی که لینک صفحه شما را در سایتش قرار می‌دهد تا اعضای سایت او بینند.

    اگر اعضای زیادی نداریم چه کار کنیم؟

    اگر سایت خودتان اعضای زیادی ندارد می‌توانید در تالارهای گفتگو این سوالات را مطرح کنید.

    مثلاً سوال دقیقی را مطرح می‌کنید و کاربرانی که در آن تالار گفتگو هستند در نظرسنجی شما شرکت می‌کنند.

    البته می‌دانید که پاسخ گرفتن و جواب دادن افراد به سوالات ما به این راحتی نیست.

    برای اینکه آن‌ها را ترغیب کنید که به سوالات پاسخ بدهند یا در نظرسنجی شرکت کنند می‌توان تخفیف‌هایی در نظر گرفت یا پیشنهادات ویژه‌ای به آن‌ها داد.

    شبکه‌های اجتماعی و جمع‌آوری داده

    اگر صفحه فعالی در شبکه‌های اجتماعی دارید، کارتان خیلی راحت است. البته به شرط اینکه اعضای فعالی داشته باشید.

    می‌توانید سوال مطرح کنید و اعضا می‌توانند زیر پست‌های نظرسنجی، نظرات و سوالات و پاسخ‌هایی قرار بدهند و همان جواب‌ها می‌تواند برای شما قابلیت‌های داده‌محوری داشته باشد.

    اطلاعات سایت خودمان!

    وقتی شما یک سایتی دارید قطعاً در گوگل آنالیتیکس یا جاهای دیگری که مربوط به مارکتینگ سایت است اطلاعاتتان ذخیره شده است.

    مثلاً اگر کار شما در حوزه مارکتینگ می‌توانید از ابزارهای مارکتینگ که با استفاده از آن‌ها سایتتان را آنالیز کردید آنالیز یک ماه سایت خودتان را به عنوان یک آمار قابل استناد درج کنید.

    این داده‌ها در صورت کلی خیلی جذاب هستند. کاربران دوست دارند بدانند در سایت شما چه می‌گذرد!

    مثلا سایت دیجی کالا یکبار اعلام کرد فروش یک روز آن‌ها مبلغ ۱۲۰۰۰۰۰۰۰۰ تومان است و این خیلی در جامعه پیچید. حتما شما هم شنیده‌اید! (و ما هم الان از آن صحبت کردیم🙂)

    گام سوم: زوایای جذاب درست کنید

    منظورم از زوایای جذاب این است که ببینید در بازار هدفتان و برای کاربرانتان کدام نوع اطلاعات، کاربردی یا هیجان برانگیز است و چه نوع اطلاعاتی می‌توانید از این داده به کاربرانتان بدهید که برایشان جالب باشد.

    نکات اصلی و نکات جذاب داده را سعی کنید برجسته بکنید یعنی نکاتی را که می‌دانید برای کاربرانتان خیلی کاربردی است.

    اگر داده‌هایی دارید که فکر می‌کنید این داده‌ها قابل استفاده نیست، همانطور که گفتم سعی کنید از یک زاویه دیگری به آن نگاه کنید.

    مثلاً طبق همان مثالی که زدیم به تعداد نصب‌های وردپرس در ایران می‌شود از ابعاد مختلف نگاه کرد.

    گام چهارم: داده‌هایتان را با گرافیک زیبا ارائه دهید

    نوع نشان دادن داده‌ها به کاربر کلید موفقیت محتوای شما است. گرافیکی کردن داده‌ها و یا زیباتر کردن داده‌ها با اینفوگرافیک یا با نمودارهایی که خیلی گویا باشند می‌توانند محتوای شما و مشارکتی که در محتوای شما می‌شود را خیلی بیشتر کنند.

    حتی اگر خودتان هم به مباحث گرافیکی مسلط نیستید می‌توانید داده‌هایی را که دارید و نتیجه‌ای که می‌خواهید از آن بگیرید را به یک گرافیست بسپارید تا او این کار را انجام بدهد.

    نکته تکمیلی: داده‌ها به تنهایی بک لینک نمی‌گیرند! استراتژی داشته باشید

    بعد از اینکه داده‌ها را آماده کردید و یک مطلبی نوشتید که در آن داده‌های ارزشمندی است و داده محور است، حالا باید یک استراتژی قدرتمند داشته باشید که داده را اشتراک‌گذاری گسترده کنید.

    روابط عمومی – یکی از بهترین راه‌ها این است که از روابط عمومی‌شرکتتان بخواهید این کار را انجام بدهد. یعنی از آن‌ها بخواهید در رسانه‌هایی که دارند روی این محتوای شما مانور بدهند. اگر هم شرکت شما تک‌نفره است خودتان باید در رسانه‌هایی که دارید روی آن مانور بدهید.

    پست مهمان – می‌توانید بروید زیر پست‌های وب سایت‌های دیگر، داده خودتان را معرفی کنید و یا می‌توانید محتوای بنویسید در یکی از سایت‌ها به عنوان پست مهمان و در آن پست محتوای خودتان را معرفی کنید.

    سری پست – می‌توانید برای این داده‌ای که آماده کرده‌اید یک سری پست آماده کنید. سری پست یعنی چند پست پشت سر هم که مربوط به یک مسئله خاص می‌شود. در آن سری پست می‌توانید داده‌هایی را که دادید را آنالیز بکنید.

    سخنرانی‌ها – همین داده‌هایی که دارید را می‌توانید در سخنرانی‌ها یا مصاحبه‌هایی که در سایت‌های دیگر دارید، به آن استناد بکنید.

    بازطراحی – راه دیگر این است که داده خودتان را بازطراحی کنید. یعنی یک بار داده را با جدول طراحی کرده‌اید و حالا یک بار هم آن را اینفوگرافیک کنید.

    مثال پیدا کنید و ایده بگیرید

    اگر بخواهید چند محتوای داده محور پیدا بکنید، می‌توانید در گوگل جستجو کنید.

    مثلا جستجو کنید: مقدار مصرف اینترنت در ایران در سال گذشته چقدر است؟

    سایت‌های خبری و سایت‌هایی که به صورت وبلاگی فعالیت می‌کنند، این داده‌ها را جمع‌آوری می‌کنند تا به کاربرانشان ارائه کنند.

    الان هیچ داده‌ای ندارید؟

    یکی از بهترین و جالب‌ترین کارهایی که می‌شود با داده‌ها انجام داد و داده‌ها را خودمان درست بکنیم این است که داده‌هایی که الان در سطح اینترنت موجود است را با هم مقایسه کنیم.

    مثلاً یک نمودار از مصرف اینترنت سال گذشته مردم ایران و یک نمودار از مصرف اینترنت ۱۰ سال پیش مردم ایران.

    برای استفاده و یا پیدا کردن این منابع که بتوانید از آن‌ها داده‌هایی را پیدا کنید می‌توانید از سایت‌های مرجع خبری یا ویکی پدیا و سایت‌هایی مثل این استفاده کنید.

    ساخت بک لینک با محتوای داده محور، علاوه بر اینکه شما را به عنوان یک منبع معرفی می‌کند، باعث می‌شود بک‌لینک‌های با کیفیتی نیز دریافت کنید.

    نظر شما در مورد این محتوا؟

    مهدی محمدی با کتاب سئو جدید

    مهدی محمدی
    مدرس و مشاور سئو

    مهدی محمدی موسس و مدیر آکادمی سئو سفینه است. کار اصلی مهدی محمدی آموزش سئو است.

    دوره جامع سئو

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    به بیش از ۲۳۹۰ عضو خبرنامه ما بپیوندید

    خبرنامه سئو سفینه

    جدیدترین محتواهای تولیدی، اخبار مهم سئو و تخفیف‌های ما را سریع دریافت کنید
    امتحان کنید
    به محض ثبت نام، یک هدیه ارزشمند دریافت کنید
    close-link

    دوره جامع و پیشرفته سئو سفینه

    توانایی رسیدن به نتایج اول گوگل را به دست آورید!
    ۱. دسترسی بلافاصله به دروس ۲. همراه با آپدیت و پشتیبانی همیشگی ۳. مشاوه و کوچینگ رایگان به مدت ۱ ساعت
    اطلاعات کامل را ببینید
    مهدی
    close-link
    مهدی

    خدمات تخصصی سئو

    درخواست خود را به شماره ۰۹۰۳۰۸۴۳۰۹۴ در تلگرام یا واتسپ ارسال بفرمایید.
    ارسال پیام در تلگرام
    close-link