سوالات مهم قبل از کیورد ریسرچ که باید پاسخ دهید: ۹ سوال

questions-befor-keyword-research
  • شما در این محتوا با ۹ سوال کلیدی و مهم که باید قبل از کیورد ریسرچ از خودتان بپرسید، آشنا می‌شوید.

    وقتی قبل از شروع به جستجوی کلمات کلیدی، از خودتان این سوال‌ها را بپرسید، کیورد ریسرچ را هدفمندتر انجام خواهید داد و به کلمات کلیدی درست دست پیدا خواهید کرد.

    بیایید با هم این سوالات را مرور کنیم.

    شروع ‌سئو با کیورد ریسرچ است

    کیورد ریسرچ مهم‌ترین کاری است که باید قبل از تولید محتوا و سئو داخلی آن را انجام دهید. شما باید کلمات کلیدی مهم و ارزشمندی که مخاطبین‌تان یا کاربران اینترنتی جستجو می‌کنند تا به محتوای سایت شما یا سایت‌های رقیب دست پیدا کنند، را پیدا کنید.

    این کلمات کلیدی مهم بهترین معیار و مرجع برای انتخاب عنوان‌ها و موضوعات محتوای شما هستند. شما با تولید محتوا بر اساس این کیوردها می‌توانید حجم زیادی از ترافیک ارگانیک را به سایت خود جذب کنید. به این ترتیب میتوانید بازدید سایتتان را بالا ببرید.

    پس بهتر است از شیوه‌های درست و هدفمند برای کیورد ریسرچ استفاده کنید. برای اینکه به این روش‌های درست و هدفمند تحقیق کلمات کلیدی برسید، باید قبل از کیورد ریسرچ، چند سوال اساسی و مهم از خودتان بپرسید.

    در ادامه به ۹ مورد از این سوال ‌ها اشاره می کنم.

    ۱- مخاطبین من چطور محصولات، خدمات یا محتوای سایت من را جستجو می‌کنند؟

    اولین سوالی که باید قبل از کیورد ریسرچ از خودتان بپرسید این است که مخاطبین شما چطور محصولات، خدمات یا محتوای سایت شما را جستجو می‌کنند.

    منظور از این سوال این است که روش‌های جستجو کاربران اینترنتی برای رسیدن به سایت شما به شکل است.

    آیا آنها بیشتر از جستجوی متنی و تایپ کلمات کلیدی برای سرچ محصولات، خدمات یا محتوای شما استفاده می‌کنند یا از طریق جستجوی صوتی و یا تصویری؟

    keyword-research-main-questions

    شناخت مخاطب به شما کمک می‌کند تا به پاسخ درستی برای این سوال برسید. مثلا اگر مخاطبین سایت شما کودکان و خردسالان یا افراد کم‌بینا یا مسن و کم‌سواد باشند، معمولا از جستجوی صوتی یا تایپ یک عبارت متنی کوتاه استفاده می‌کنند.

    یا مثلا باید از خودتان بپرسید که مخاطبین یا کاربران از جمله سوالی و طرح پرسش برای جستجو استفاده می‌کنند یا فقط یک عبارت متنی چند کلمه‌ای؟

    اگر بتوانید جواب درستی به این سوال‌ها بدهید، حوزه کیورد ریسرچ خود را باریک‌تر و دقیق‌تر می‌کنید تا فقط روی همان حوزه متمرکز شوید.

    ۲- مخاطبین سایت من معمولا چه نوع کیوردهایی را سرچ می‌کنند؟

    دومین سوال مهم و کلیدی که باید قبل از کیورد ریسرچ به آن پاسخ دهید، این است که مخاطبین سایت شما معمولا چه نوع کیوردهایی را سرچ می‌کنند؟

    • آیا فقط کیوردهای کوتاه تک کلمه‌ای یا دو کلمه‌ای را سرچ می‌کنند یا از کلمات کلیدی لانگ تیل یا دم بلند هم برای جستجو استفاده می‌کنند؟
    • آیا کلمات سخت و ادبی را جستجو می‌کنند یا کلمات عامیانه؟ آیا کلمات یا عبارات با غلط املایی را جستجو می‌کنند؟

    وقتی شما به جواب درستی برای این سوال برسید، در تولید محتوای خود بیشتر از همان نوع کیوردها استفاده می‌کنید تا مخاطبین اصلی خود و کاربران هدف را به سایت خود جذب کنید.

    جذب کاربران هدف هم باعث افزایش نرخ ترافیک و بازدید سایت شما می‌شود و هم از افزایش نرخ پرش یا بانس ریت جلوگیری می‌کند.

    ۳- مشتریان یا مخاطبین سایت من چه مشکلاتی دارند؟

    یکی دیگر از سوالات کلیدی و مهم که باید به آن پاسخ دهید، این است که مخاطبین سایت شما یا مشتریانتان چه مشکلاتی دارند. چون یکی از چیزهایی که معمولا کاربران در جستجوی آن هستند، حل مشکلات خود از طریق پیدا کردن محتوا، محصول یا خدمات مناسب است.

    مثلا اگر شما یک سایت فروشگاهی در زمینه فروش لوازم خانه و آشپزخانه هستید، باید به این فکر کنید که مشتریان شما که اکثرا خانم‌ها هستند، با چه مشکلاتی روبرو هستند؛ مثلا مشکل نشت آب دور سینک دارند یا حرکت ماشین لباسشویی در حین شستن.

    شما با پیدا کردن این مشکلات می‌توانید کلیدواژه‌ها و کیوردهای مربوط به آنها را هم پیدا کنید و برای این کلمات کلیدی محتوا تولید کنید یا اینکه محصول مرتبط با آنها را در سایت فروشگاهی خود به فروش برسانید.

    برای نمونه، من در سایت خودمان، آکادمی سئو سفینه، بخشی از محتوای خود را به مشکلات مخاطبینم پرداختم و برای کلمات کلیدی متناسب با آنها مثل «ریدایرکت در سئو» محتوای مناسب با عنوان «انواع ریدایرکت در سئو» منتشر کرده‌ام:

    keyword-questions-about-users-problems

    ۴- مخاطبین من به دنبال چه نوع راه حل هایی هستند؟

    پرسش دیگری که باید قبل از کیورد ریسرچ به آن پاسخ دهید، این است که مخاطبین شما به دنبال چه نوع راه‌حل‌هایی هستند. راه حل‌هایی که کاربران به دنبال آنها می‌گردند، سرنخ‌هایی برای یافتن کلمات کلیدی درست و دقیق است.

    مثلا وقتی کاربر عبارت «ارزان ترین دوره آموزش سئو» را به عنوان راه حل مشکل مالی خود در خرید دوره آموزشی سئو سرچ می‌کند، به دنبال محصول یا خدماتی ارزان و یا کم ‌قیمت است. بنابراین، محصول یا پک آموزشی با قیمت بالا این کاربر را جذب سایت شما نمی‌کند.

    what-solutions-do-users-search

    شما برای یافتن پاسخ مناسب برای این سوال می‌توانید به طور مستقیم با مخاطبین و بازدیدکنندگان خود تعامل و گفتگو کنید. یا اینکه گفتگوها و نظرات آنها را در جاهای مختلف مثل تالاهاری گفتگو، نظرسنجی‌ها و آراء و نظرات ببینید.

    ۵- سرچ اینتنت یا هدف جستجوی کاربران چیست؟

    سوال دیگری که باید قبل از تحقیق کلمات کلیدی به آن پاسخ بدهید، این است که سرچ اینتنت یا هدف جستجوی کاربران و مخاطبین شما چیست؟ یعنی کاربران با چه هدفی کلمات کلیدی مربوط به حوزه فعالیت شما را سرچ می‌کنند.

    آگاهی از سرچ اینتنت یا هدف جستجوی کاربران به شما کمک می‌کند تا از بین تعداد زیادی از کلمات کلیدی مشابه و مرتبط، کیوردهای اصلی را انتخاب کنید.

    سرچ اینتنت آنقدر مهم است که گاهی خود گوگل هم نمی‌داند کاربر چه قصدی از جستجو دارد تا دقیقا همان محتوا را در اختیار او در صفحه نتایج SERP قرار دهد.

    مثلا وقتی کاربر عبارت «ابزار سئو ایرانی» را جستجو می‌کنند، دقیقا معلوم نیست که آیا به دنبال «خرید» این ابزار است یا صرفا می‌خواهد «لیستی» از ابزارهای سئو ایرانی را ببیند.

    همین دو هدف قصد و متفاوت دو کلمه کلیدی مجزا را مشخص می‌کنند که نیاز به دو محتوای متمایز دارند.

    اما وقتی شما هدف از جستجو و سرچ اینتنت مخاطبین خود را دقیق بدانید، سراغ کیوردهای درست می‌روید. درنتیجه، محتوایی تولید می‌کنید که بازخورد و رتبه خوبی می‌گیرد.

    ۶- چه استراتژی هایی برای کیورد ریسرچ باید استفاده کنم؟

    پاسخ دیگری که باید برای شروع کیورد ریسرچ به دنبال آن باشید این است که از چه استراتژی‌هایی برای این کار استفاده کنید. اینکه بدانید بهترین استراتژی‌ها چه هستند.

    استراتژی‌های مختلفی برای کیورد ریسرچ وجود دارد. لزومی ندارد شما از همه این استراتژی‌ها استفاده کنید؛ بلکه باید بهترین و برترین موارد را که متناسب با فعالیت سایت شما هستند، انتخاب کنید.

    برخی از این استراتژی‌ها عبارتند از:

    مثلا اگر یک سایت آموزش سئو دارید، می‌توانید برای یافتن کلمات کلیدی از طریق فروم‌ها و سایت‌های پرسش و پاسخ که محلی برای گفتگوی آزاد کاربران درباره مشکلات سئو است، اقدام کنید.

    پس سعی کنید بهترین استراتژی را برای یافتن کلمات کلیدی پیدا کنید.

    ۷- کدام ابزارهای کیورد ریسرچ را به کار بگیرم؟

    سوال دیگری که قبل از کیورد ریسرچ باید از خودتان بپرسید و پاسخ دقیق و روشنی برای آن پیدا کنید، این است که از کدام ابزار کیورد ریسرچ استفاده کنید.

    • آیا مخاطبین سایت شما فقط کاربران فارسی زبان هستند؟
    • آیا مخاطبین شما فقط افراد عادی و عموم مردم هستند؟
    • آیا دنبال جستجوی پیشرفته و عمیق برای یافتن کلمات کلیدی هستید؟

    هر کدام از این سوالات می‌توانند شما را به ابزار هدف برای کیورد ریسرچ نزدیک کنند. مثلا برای مخاطبین فارسی زبان بهتر است از ابزارهای کیورد پلنر و ابزار سئو کبوتر استفاده کنید.

    seo-kabootar-for-keyword-research

    خیلی از سایت‌های حرفه‌ای در سئو کشور ما را تحریم کرده‌اند و دسترسی به منطقه جغرافیایی یا زبان فارسی در این سایت‌ها و برنامه‌ها امکان‌پذیر نیست. استفاده از این ابزارها فایده چندانی برای کیورد ریسرچ ندارد.

    ۸- چه فضاهایی را برای کیورد ریسرچ انتخاب کنم؟

    سوال مهم دیگر برای شروع تحقیق کلمات کلیدی این است که چه فضاهایی را برای کیورد ریسرچ انتخاب کنید.

    آیا فضای اینترنت یا موتورهای جستجو برای یافتن کلمات کلیدی کافی هستند؟ یا اینکه باید به سراغ شبکه‌های اجتماعی بروید.

    آیا فروم‌ها یا انجمن‌ها و یا سایت‌های پرسش و پاسخ فضای مناسبی برای کیورد ریسرچ هستند که برای آنها وقت و انرژی صرف کنید.

    ۹- رقبا و سایت‌های رقیب روی چه کیوردهایی هدفگذاری می‌کنند؟

    پاسخ مهم دیگری که باید برای کیورد ریسرچ پیدا کنید، این است که رقبا و سایت‌های رقیب شما روی چه کیوردهایی هدفگذاری می‌کنند. این پاسخ خیلی راهگشا و کمک کننده است؛ به‌خصوص اگر سایت‌های پربازدید و با رتبه عالی در گوگل داشته باشند.

    برای یافتن این کلمات کلیدی موفق در سایت‌های رقیب به رتبه آنها در صفحه نتایج گوگل SERP و همچنین آمار سئو آنها دقت کنید. شما می‌توانید این کار را به راحتی با ابزارهای آنالیز سئو مثل سمراش و اچرفس انجام دهید.

    جمع بندی

    وقتی شما قبل از شروع کیورد ریسرچ به پاسخ دقیق و روشنی برای این سوالات برسید، برنامه و ساختار مشخصی با مرزبندی‌ها و محدودیت‌های درست برای تحقیق کلمات کلیدی خواهید داشت.

    به این ترتیب، هم زمان و انرژی کمتری برای این کار صرف می‌کنید و هم هزینه کمتری هم می‌پردازید. از طرفی، نتیجه بهتری هم خواهید گرفت و محتوای ارزشمندتر از نظر سئو تولید می‌کنید یا محصولات و خدمات پرفروش‌تری ارائه خواهید کرد.

    در دوره جامع سئو سفینه سئو را از صفر تا صد بیاموزید

    خرید دوره جامع سئو

    دوره جامع آموزش سئو

    نظر شما در مورد این محتوا؟

    مهدی محمدی با کتاب سئو جدید

    مهدی محمدی
    مدرس و مشاور سئو

    مهدی محمدی موسس و مدیر آکادمی سئو سفینه است. کار اصلی مهدی محمدی آموزش سئو است.

    دوره جامع سئو

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    به بیش از ۲۶۰۰ عضو خبرنامه ما بپیوندید

    خبرنامه سئو سفینه

    جدیدترین محتواهای تولیدی، اخبار مهم سئو و تخفیف‌های ما را سریع دریافت کنید
    امتحان کنید
    به محض ثبت نام، یک هدیه ارزشمند دریافت کنید
    close-link

    دوره جامع و پیشرفته سئو سفینه با ۶۰٪ تخفیف!

    توانایی رسیدن به نتایج اول گوگل را به دست آورید!
    ۱. دسترسی بلافاصله به دروس
    ۲. همراه با آپدیت و پشتیبانی همیشگی
    ۳. مشاوه و کوچینگ رایگان به مدت ۱ ساعت
    اطلاعات کامل را ببینید
    مهدی
    close-link
    مهدی

    خدمات تخصصی سئو

    درخواست خود را به شماره ۰۹۰۳۰۸۴۳۰۹۴ در تلگرام یا واتسپ ارسال بفرمایید.
    ارسال پیام در تلگرام
    close-link