تولید محتوای خوب، بخش لاینفک بازاریابی محتوای سایت است. اما ماجرا وقتی مهم میشود که این مقاله را با هدف قرار گرفتن در صفحه اول گوگل بنویسیم. یعنی علاوه بر اینکه باید محتوای خوب برای کاربران بنویسیم، باید بهینه سازی محتوا برای رتبه گرفتن در گوگل نیز انجام دهیم.
در حال جستجو و تحقیق در مورد ویژگی های محتوای خوب و مطلوب در سایتهای بزرگ دنیا بودم که این اظهار نظر در سایت شخصی نیل پاتل نظر مرا جلب کرد. البته این مطلب یک نقل قول بود. “بازاریابی محتوا بر سئو غلبه میکند”.
البته به نظر من کمی متعصبانه است. درست است که تولید محتوای خوب، باعث جذب مخاطب میشود، اما چنانچه اصول سئو در آن رعایت نشده باشد، فرصتهای زیادی را برای جذب ترافیک از دست میدهیم. در واقع؛ سئو و بازاریابی محتوا مکمل هم هستند.
در قسمت پایین ۱۰ مورد از ویژگی های محتوای خوب را ذکر کردهام. چنانچه این ویژگی ها در محتوایتان وجود داشته باشد، محتوایتان وزینتر و ارزشمندتر خواهد بود و رتبه بهتری در گوگل دریافت خواهید کرد.
۱. محتوای خوب جامع است
محتوای ما باید تا حد ممکن جامع باشد. محتوای جامع معمولا طولانی و عمیق است. طبق بررسیهای انجام شده؛ محتواهایی که حدود ۲۲۰۰ کلمه متن دارند رتبههای بهتری در گوگل گرفتهاند. علاوهبراین محتوای طولانی قدرت نویسنده را نشان میدهد. البته باید یادمان باشد به برای طولانی شدن، به محتوا آب نبندیم.
محتوای طولانی باید جامع باشد. یعنی باید به تمام سوالات کاربر پاسخ بدهد. مطلب ما حداقل باید ۱۰۰۰ کلمه داشته باشد. این تعداد کلمه حداقل کلمات است و ما باید بیش از این بنویسیم.
۲. محتوای خوب کاربردی است
محتوای خوب باید کاربردی باشد. یعنی کاربر پس از این که محتوای ما را خواند بتواند با استفاده از آن مشکلی را حل کند.
نباید وقت خواننده را با محتوای بیهوده تلف کرد. سعی کنید محتوای شما درباره موضوعات تکراری نباشد و همیشه جدیدترین مطالب روز را پوشش دهید. فراموش نکنید که چیزی که کاربر از شما میبیند محتوا است.
گاهی لازم است به موضوعات کمی قدیمی پرداخته شود و آنها را با روشهای کاربردی ارائه داد. سعی کنید اگر مطالبتان درباره موضوعاتی است که سایتهای دیگر به آن پرداخته اند، شما از دید جدیدی به آن نگاه کنید.
شما باید برای مطالبتان ارزش افزوده ایجاد کنید. مثلا سعی کنید اگر همه سایتها درباره یک موضوع چند راه حل ارائه می دهند شما تحقیق کنید و بهترین راه حل آن موضوع را با مثالهای زیاد در اختیار کاربر قرار دهید.
۳. محتوای خوب خواندنی است
محتوای شما علاوه بر طولانی بودن و کاربردی بودن باید خواندنی هم باشد. یعنی از اصول روز نوشتن محتوا در آن استفاده کنید تا کاربر خسته نشود. با کارهای زیر می توانید محتوا را خواندنی کنید.
- استفاده از داستان
- استفاده از آمار و ارقام
- به کار بردن طنز
- پاراگراف های کوتاه
- جملات کوتاه
۴. محتوای خوب مطابق با اهداف بازاریابی است
محتوای خوب باید به افزایش درآمد سایت منجر شود. تعداد خیلی اندکی از افراد هستند که حاضر میشوند در اولین ورود به سایت شما از شما خریدهای گران قیمت کنند.
قبل از نوشتن محتوا باید تعیین کنید، کاربری که وارد این صفحه میشود چگونه قرار است به مشتری تبدیل شود. آیا میخواهید او را به یک صفحه محصول هدایت کنید یا میخواهید او را ترغیب به دادن ایمیل کنید و یا هر هدف بازاریابی دیگر
درون محتوا، همیشه باید یک یا چند CTA یا دعوت به اقدام وجود داشته باشد. دعوت به اقدام، همیشه پیشنهاد مستقیم محصول یا دریافت ایمیل نیست. میتوانید درخواست کنید به مقاله شما رای بدهند یا نظر بگذارند.
به همین مناسبت ? از شما میخواهم در انتهای مقاله، به مقاله رای بدهید و نظر بگذارید.
۵. محتوای خوب دارای ساختار است
محتوای ما با استفاده از تگ های هدینگ دارای ساختار میشود.
مطالب موجود در یک مقاله باید تا حدالامکان با استفاده از تگ های هدینگ بخشبندی شوند. هر پاراگراف باید فقط به یک موضوع بپردازد. جمله اول پاراگراف باید منظور را برساند و جملات بعد موضوع را بشکافند.
۶. محتوای خوب با زبان مخاطب نوشته میشود!
هر قشر خاصی، فرهنگ لغات و اصطلاحات مخصوص به خود را دارند. نوشتن متن با زبان مخاطب و استفاده از اصطلاحات رایج در آن حوزه باعث میشود مخاطبان ارتباط بیشتری با محتوا برقرار کنند.
مثلا اصطلاحاتی که مکانیکها برای نشان دادن مشکل یک اتومبیل به کار میبرند با اصطلاحاتی که افراد عادی به کار میبرند، کاملا متمتفاوت است.
از طرف دیگر؛ وقتی مخاطب، متن را میخواند و میبیند از واژهها و اصطلاحات تخصصی استفاده شده است متوجه میشود نویسنده مقاله فرد متخصصی است.
۷. نویستنده خوب به خواننده احترام میگذارد
یکی از آفات نوشتن محتوا برای سایت این است که نویسنده بیش از حد به سئو اهمیت میدهد. مثلا متن را پر از کلمات کلیدی میکنند. در ادامه به ۴ نکته اشاره میکنم که با استفاده از آنها میتوانید محتوایتان را برای کاربر بهینه کنید.
- سعی کنید به قلم و سبک و استایل خودتان بنویسید و سبک، کپی نکنید!
- از کلمات انتزاعی و غیر قابل فهم استفاده نکنید
- جملات را کوتاه بنویسید
- از تصاویر زیاد استفاده کنید
۸. محتوای خوب تزیین شده است!
محتوای خوب باید تزیین شده باشد. محتوای یکنواخت باعث میشود کاربر خسته شود و حتی اگر مطلب جالب باشد، با تمرکز پایین مطلب را بخواند.
برای جلوگیری از یکنواختی محتوا، باید محتوا را تزیین کنیم. برای تزیین متن ما میتوانیم در نقاط مختلف صفحه یک آمار دقیق، یک طنز، مصاحبه با افراد مشهور، اینفوگرافیک و … به کار ببریم که کاربرمان لذت ببرد.
میتوانید جستجو کنید و ببینید مصاحبهای آیا درباره موضوع مقاله شما انجام شده است یا خیر.
۹. محتوای خوب مطابق با سئو و هدف جستجو است
هدف جستجو یعنی هدفی که کاربر برای آن جستجو را انجام داده است. گوگل در گذشته نتایج را بر اساس کلمه کلیدی تنظیم میکرد و به کاربران نشان میداد. در حال حاضر گوگل نتایج را بر اساس هدف جستجو تنظیم میکند.
وقتی میخواهیم صفحهای را مطابق با هدف جستجو درست کنیم، ابتدا باید کلمه کلیدی صفحه را مشخص کنیم و سپس متوجه شویم هدف کاربر از جستجوی این عبارت چیست؟ برای پیدا کردن هدف جستجو باید همان عبارت را در گوگل جستجو میکنیم و نتایج اول گوگل را بررسی میکنیم.
اگر نتایج اول، یک پست آموزشی ارائه داده بودند، متوجه میشویم کاربر با جستجوی این عبارت، میخواهد یک لیست ببیند و اگر نتایج اول؛ صفحه محصول بود؛ ما هم باید یک صفحه محصول برای رتبه گرفتن در این عبارت کلیدی درست کنیم.
محتوای خوب باید مطابق با هدف جستجو ایجاد شود و در سایت قرار بگیرد. برای اینکه محتوای ما در نتایج جستجو؛ اول باشد باید واقعاً پاسخ کسی که عبارتی را جستجو کرده است را بدهد. پادکست زیر در مورد هدف جستجو است.
۱۰. محتوای خوب مسیر دارد (مبدا، جاده، مقصد)
منظور از مسیر دادن به محتوا این است که برای محتوا؛ مقصد در نظر بگیریم. سپس در جایجای محتوا مسیری که کاربر در حال طی کردن آن است را یادآور شویم. همچنین ارتباط قسمتهای مختلف محتوا را با اضافه کردن جملاتی به کاربر یادآور شویم.
پادکست زیر در مورد دادن مسیر به محتوا است.
محتوای خوب بنویسید
در این مقاله، در مورد تولید محتوای خوب صحبت کردیم و تعدادی از ویژگی های محتوای خوب را ذکر کردیم. سعی کنید وقتی محتوایی مینویسید حتما این نکات را در آن رعایت کنید. در این فضای رقابتی، محتوای متوسط رتبه نمیگیرد. لطفا به مقاله رای دهید و نظرات خود را بنویسید.
مهدی محمدی
مدرس و مشاور سئو
مهدی محمدی موسس و مدیر آکادمی سئو سفینه است. کار اصلی مهدی محمدی آموزش سئو است.