سئو نویسی چیست
سئو نویسی (SEO Writing یا Writing for SEO) که به آن محتوا نویسی سایت نیز گفته میشود؛ بخشی از سئو محتوا و یکی از چالشهای همیشگی دارندگان سایت است.
سئو نویسی مانند ساختن خانهای است که نمیدانیم مورد پسند قرار میگیرد یا نه. چون کسی دقیقا نمیداند گوگل چطور کلمات و جملات موجود در صفحه را ارزشیابی میکند و رتبه میدهد. در این صفحه ابتدا متوجه میشوید سئو نویسی یا محتوا نویسی سایت چیست، سپس با مراحل سئو نویسی آشنا میشوید.
چالش دیگر سئو نویسی این است که از یک طرف باید سبک اختصاصی داشته باشید، قلم جذابی داشته باشید و برای محتوا ساختار طراحی کنید تا کاربر از خواندن صفحه خسته نشود، و از سوی دیگر باید محتوای شما در گوگل رتبه بگیرد. این یعنی محتوای شما باید برای موتورهای جستجو هم بهینه باشد.
دقیقا سئو نویسی چیست؟ SEO Writing
سئو نویسی یک فرآیند است. سئو نویسی فرآیند ایجاد محتوا برای صفحات سایت است اما استفاده بیشتر آن در نوشتن مقاله و صفحه محصول است.
سئو نویسی شامل ۴ مرحله برنامهریزی، نوشتن، بهینهسازی و ترویج محتوا میباشد. هدف اصلی سئو نویسی، کسب رتبه مناسب در گوگل و دیگر موتورهای جستجو است.
سئو نویسی و نویسندگی محتوا کاملا تخصصی است و یک شغل هم محسوب میشود. نویسنده محتوا باید تخصص کافی در تایپ سریع، داستانگویی، جمعآوری مطالب، ساختارسازی مطلب، سئو و تعدادی فنون دیگر داشته باشد.
هدف اصلی سئو نویسی چیست؟
هدف اصلی سئو نویسی کسب رتبه مناسب در گوگل است. وقتی یک صفحه در گوگل رتبه بگیرد، موجب افزایش ترافیک طبیعی و رایگان برای وبسایت، از طریق گوگل و دیگر موتورهای جستجو میشود.
برای رسیدن به این هدف باید محتوا هم برای موتورهای جستجو و هم برای خوانندگان جذاب باشد.
سئو نویسی معمولا با هدفگذاری برای رتبه گرفتن در یک کلمه کلیدی یا عبارت کلیدی در یک صفحه سایت انجام میشود.
چرا سئو نویسی مهم است؟
به وضوح ثابت شده است که تولید محتوای خوب و با کیفیت رمز موفقیت در سئو سایت است. اما این کافی نیست. برای کسب رتبه بالا در گوگل، شما نیاز به محتوایی دارید که علاوه بر کیفیت بالا و ارائه ارزش به مخاطب برای گوگل نیز بهینه شده باشد.
سئو نویسی به چه بخشهایی تقسیم میشود؟
سئو نویسی به ۴ مرحله تقسیم میشود که در ادامه به آنها پرداخته شده است.
۱. آمادهسازی قبل از نوشتن محتوا
یکی از مهمترین مراحل سئو نویسی، فاز آمادهسازی است. قبل از اینکه شروع به سئو نویسی کنیم، باید یکسری پیشنیازها را انجام دهیم تا در هنگام نوشتن سردرگم نشویم.
شناخت بازار هدف و تعیین سبک نوشتن!
بازار هدف افرادی هستند که به موضوع وبسایت ما علاقهمند هستند. در اولین گام باید دقیقا بدانیم محتوای ما قرار است توسط چه گروه افرادی خوانده شود.
وقتی بازار هدف خود را شناختیم باید سبک نوشتن و نوع قلم را مشخص کنیم.
سبک قلم یعنی نوع کلماتی که ما در مقاله به کار میبریم. اگر بازار هدف ما افراد زیر ۲۰ سال هستند احتمالا باید نوع کلماتی که استفاده میکنیم کمی عامیانه باشد. اگر کودکان هستند باید مثالهای زیادی بزنیم و از تصاویر زیادی استفاده کنیم.
انتخاب کلمه کلیدی
هر مقاله باید حداقل یک کلمه کلیدی را مورد هدف قرار دهد. البته در یک مقاله میتوان بیش از یک کلمه کلیدی را نیز مورد هدف قرار داد.
کلمه کلیدی صفحه، موضوع صفحه را مشخص میکند. بر طبق کلمه کلیدی که برای صفحه انتخاب کردیم، ساختار محتوایی صفحه را (که در ادامه توضیح میدهیم) شکل میدهیم.
انتخاب نتیجه برای خودمان
در هر صفحه باید یک نتیجه برای خودمان در نظر بگیریم. یعنی اگر کاربر وارد صفحه شد و این محتوا را خواند، چه سودی سریع یا بلندمدتی قرار است به ما برسد. مثال: گرفتن ایمیل مخاطب، پیشنهاد شرکت در دوره، فروش محصول یا…
انتخاب نتیجه برای مخاطب
محتوایی که نتیجهای ملموس به کاربر ندهد، برای شما سودی به همراه نخواهد داشت. محتوای شما باید مشکلی را از کاربر حل کند.
در هنگام نوشتن هر مقاله باید این سوال را از خود بپرسید: مخاطب با خواندن این صفحه چه چیزی عایدش می شود. هر چقدر نتیجه کاربر ملموستر و بزرگتر باشد، مقاله ارزشمندتر است.
شناخت هدف جستجو
هدف جستجو، هدفی است که در پشت جستجوی افراد قرار دارد. یعنی کاربر با جستجوی یک کلمه کلیدی، چه نوع صفحهای دوست دارد ببیند؟
به طور کلی ۴ نوع هدف جستجو وجود دارد:
- اطلاعاتی: کاربر میخواهد روش انجام کاری را ببند. مثال: سئو نویسی چیست؟
- ناوبری: کاربر در جستجوی یک وبسایت خاص است. مثال: سایت سفینه
- تحقیقات قبل از خرید: کاربر میخواهد محصولی بخرد اما مردد است. مثال: بهترین لپ تاپ ایسوس
- معامله و خرید: کاربر تصمیمش را گرفته محصولی را بخرد و دقیقا میداند چه میخواهد بخرد. مثال: خرید گوشی سامسونگ xyz
با بررسی صفحاتی که در آن کلمه کلیدی در گوگل رتبه گرفتهاند، میتوان هدف جستجو را تشخیص داد.
۲. نوشتن؛ آسانترین بخش سئو نویسی
برخلاف تصور خیلی از افراد، نوشتن محتوا آسانترین فاز است. البته اگر مرحله آمادهسازی را خوب انجام داده باشیم، مرحله نوشتن آسانتر هم میشود.
تگهای هدینگ
اولین کاری که در مرحله نوشتن انجام میگرد، ایجاد تگ های هدینگ است.
تگهای هدینگ به محتوا ساختار میدهند و باعث میشوند خواندن مقاله برای کاربران خسته کننده نباشد. استفاده صحیح از این تگها باعث میشود، محتوای صفحه برای موتورهای جستجو هم قابل درک باشد.
در تگ h1 کلمه کلیدی صفحه را قرار میدهیم. سپس با توجه به تگ h1 تگهای h2 را مینویسم.
متن زیر تگها
وقتی تگهای هدینگ ایجاد شد، وقت آن است که متن زیر آنها نوشته شود. متن زیر هر تگ، توضیح آن تگ است.
متن زیر تگها در قالب پاراگراف نوشته میشود. هر پاراگراف شامل چندین جمله پشت سر هم و مرتبط به هم است.
تصاویر، ویدیو و صوت
وجود تصاویر، ویدیوها و اصوات در صفحه بسیار مهم است و مزایای زیادی را به همراه دارد:
- باعث میشوند کاربر ارتباط بهتری با صفحه برقرار کند
- زمان ماندن کاربر در صفحه را افزایش میدهند
- فهم محتوای صفحه برای کاربر راحتتر میشود
سئو تایتل
عنوان سئو یا سئو تایتل، مهمترین قسمت صفحه است که کلمه کلیدی باید در آن قرار داشته باشد. عنوان سئو از آنجا که در serp نمایش داده میشود، باید جذاب نیز نوشته شود.
متا دسکریپشن
متا دسکریپشن یا توضیحات متا نیز بسیار مهم است. متا دسکریپشن باید برای هر صفحه به صورت جداگانه نوشته شود. در متا دسکریپشن نیز چندبار باید کلمه کلیدی به کار رفته باشد.
متا دسکریپشن نیز مانند عنوان سئو، در صفحه نتایج جستجو به نمایش در میآید. بنابراین باید جذاب نوشته شود تا باعث شود افراد بیشتری روی سایت کلیک کنند.
آدرس صفحه
یکی دیگر از اجزا صفحه، آدرس صفحه است. آدرس صفحه (در وردپرس به عنوان نامک شناخته میشود) بخشی از URL کلی سایت است. هر صفحه باید فقط از یک آدرس در دسترس باشد.
آدرس صفحه، نقش بسیار مهمی در سئو نویسی دارد. در آدرس صفحه باید کلمه کلیدی صفحه به کار رفته باشد.
۳. بهینهسازی محتوا
محتوایی که نوشته شده، احتیاج به بررسی مجدد دارد. در این بررسی چک میکنیم که محتوا برای کاربر و موتورهای جستجو بهینه باشد.
تصحیح اشکالات املایی و نگارشی
در این بخش، مقاله با دقت و چندین بار مطالعه میگردد تا غلط املایی وجود نداشته باشد. داشتن غلط املایی در صفحه باعث میشود اینطور به نظر بیاید که برای محتوا وقت کافی گذاشته نشده است.
علاوه بر این، محتوا باید از نظر نگارشی، یعنی نحوه جملهبندی، استفاده از افعال، صفتها و… نیز بررسی شود.
بهینهسازی مقاله برای سئو
در فاز بهینهسازی مقاله برای سئو، باید بررسی کنیم کلمه کلیدی صفحه در نقاط مهم صفحه مانند عنوان سئو، آدرس صفحه، متادسکرسپشن، ابتدا و انتهای مقاله، تگ alt تصاویر و چند تا از تگهای هدینگ به کار رفته باشد.
۴. ترویج محتوا
بخش آخر سئو نویسی ترویج محتوا است. باید تا حد امکان به افراد مختلف اطلاع رسانی کرد که محتوا در سایت ما وجود دارد.
ترویج محتوا یک فرآیند است. ترویج محتوا شامل فعالیتهایی جهت اطلاعرسانی به افرادی است که احتمالا علاقهمند به محتوای ما هستند. یکی از سادهترین کارها در این فرآیند، اشتراکگذاری آدرس صفحه در شبکههای اجتماعی است.
هدف اصلی ترویج محتوا دریافت بک لینک و افزایش دامین اتوریتی است.
نکات مهم در سئو نویسی چیست؟
- شما خواننده مطالب خود نیستید. برای خودتان ننویسید، برای مخاطبان هدف خود بنویسید.
- کلمات کلیدی را در فضاهای مهم صفحه استفاده کنید که بیشترین تأثیر را داشته باشند: ۱۰۰ کلمه اول، عناوین H1 تا H6، سئو تایتل صفحه، انتهای متن.
- از پاراگرافهای کوتاه که فقط چند جمله کوتاه دارند استفاده کنید.
- اجازه دهید در صفحه فضای خالی به اندازه کافی وجود داشته باشد تا خوانندگان بتوانند با یک نگاه محتوا را اسکن کنند.
- از لینک خارجی فقط به سایت های معتبر استفاده کنید.
- از لینک سازی داخلی، فقط در موارد مرتبط استفاده کنید. فقط به محتواهای مرتبط سایتتان لینک بدهید.
- برای اثبات ادعاهای خود، تا حد امکان از دادههای منابع معتبر استفاده کنید.
- از تصاویر و ویدیوها به اندازه کافی استفاده کنید تا تصاویر بتوانند منظور شما را واضحتر به مخاطب برسانند.
- به سوالات پشت سرهم مخاطبانتان در صفحه پاسخ بگویید.
- از موضوع خارج نشوید.
سوالات متداول شما در مورد سئو نویسی
سوالات متداول
سئو نویسی یک فرآیند است. سئو نویسی، فرآیند ایجاد محتوا برای صفحات سایت است اما استفاده بیشتر آن در نوشتن مقاله و صفحه محصول است.
سئو نویسی شامل ۴ مرحله برنامهریزی، نوشتن، بهینهسازی و ترویج محتوا میباشد. هدف اصلی سئو نویسی، کسب رتبه مناسب در گوگل و دیگر موتورهای جستجو است.
به وضوح ثابت شده است که تولید محتوای با کیفیت رمز موفقیت در سئو سایت است. اما این کافی نیست. برای قرار گرفتن در صفحه اول گوگل، شما نیاز به محتوایی دارید که علاوه بر کیفیت بالا و ارائه ارزش به مخاطب برای گوگل نیز بهینه شده باشد.
منابع بیشتر در مورد سئو نویسی
برای یادگیری بیشتر درباره سئو نویسی میتوانید از منابع زیر استفاده نمایید: