درس پنجم از دوره رایگان آموزش سئو مبتدی تا پیشرفته به موضوع بکلینک و روشهای ساخت بکلینک رایگان اختصاص دارد.
در این درس؛ ابتدا توضیح میدهم بکلینک چیست و چه تاثیری در سئو دارد و سپس ۸ روش اصولی برای ساخت بکلینک کلاهسفید را آموزش میدهم.
بکلینک چیست؟
بکلینک به لینکهایی گفته میشود که از خارج سایت ما به سایت ما داده شده است. لینکسازی هم عملیاتی است که ما برای گرفتن بکلینک از سایتهای دیگر انجام میدهیم.
یعنی باید کاری کنیم که سایتهای دیگر، لینک سایت ما را در صفحاتشان قرار دهند.
بکلینک گرفتن یکی از چالشیترین کارها برای تازهکارها و شیرینترین کار برای وبسایتهای معروف است.
وقتی بکلینکهای خوبی داشته باشیم، علاوه بر اینکه در گوگل رتبه بالاتری میگیریم باعث می شود ترافیک زیادی از سایتهای دیگر وارد سایت ما شوند.
بکلینک نوعی پیشنهاد شدن است. یعنی سایت ما به درجهای از اعتبار رسیده است که سایتهای دیگر ما را به کاربران خود معرفی میکنند و به ما بکلینک میدهند.
E-A-T چیست؟ اعتبار سایت چگونه ارزیابی میشود؟
EAT مخفف سه کلمه Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness است.
معانی این سه کلمه تخصص، اعتبار و مورد اطمینان بودن است.
شاید بهتر باشد به جا ۳ واژه بالا، تنها ۳ میم را به خاطر بسپارید. این ۳ میم را برای به یادسپاری بهتر شما از مهمترین مفهوم سئو خارج سایت درست کردهام.
- متخصص: نویسنده مطلب فرد متخصصی در زمینه فوق است
- معتبر: وبسایت در حوزه خود دارای اعتبار است
- مطمئن: وبسایت اهل فعالیتهای اسپم یا کلاهسیاه نیست
مهمترین آیتمی که موجب افزایش ۳ میم یا EAT برای صفحات سایت میشود؛ دریافت بکلینکهای باکیفیت است.
البته به غیر از دریافت بکلینک؛ نکات دیگری هم در افزایش EAT سایت تاثیرگذار هستند.
برای اینکه سایت ما از نظر گوگل یک وبسایت مورد اطمینان باشد، باید نکات زیر در آن رعایت شده باشد.
- صفحه درباره ما کامل نوشته شود
- صفحه تماس با ما داشته باشیم
- در مقالات به منابع معتبر لینک دهیم
- یک صفحه برای قوانین سایت داشته باشیم
- نویسنده هر مقاله در سایت مشخص باشد
در دستورالعمل ارزیابی کیفیت جستجو گوگل که در سال ۲۰۱۹ آپدیت شد، به صورت کامل اهمیت EAT توضیح داده شده است. همچنین، نکاتی برای ارزیابی و افزایش EAT در آن ذکر شده است.
در واقع این معیار خیلی برای گوگل مهم است که یک وبسایت در حوزه خود از تخصص کافی و اعتبار کافی برخوردار باشد و در نهایت یک وبسایت باید مطمئن باشد.
تخصص و اعتبار سایت از محتوای ما برای گوگل قابل تشخیص است، اما تشخیص مورد اطمینان بودن سایت برای گوگل کمی سخت است.
ما اگر میخواهیم در لینکسازی قوی باشیم و بکلینکهای تاثیرگذاری دریافت کنیم باید از سایتهایی بکلینک بگیریم که دارای سه مولفه EAT باشند.
البته لینک گرفتن از این سایتها کار بسیار دشواری است و به تولید محتوای عالی یا انجام هزینه نیاز دارد.
چطور مقدار EAT سایت را بدست بیاوریم؟
هیچ ابزاری وجود ندارد که میزان EAT سایت شما را به شما نشان دهد. در واقع EAT استانداردی است که گوگل برای خودش دارد و این عامل را به عنوان عامل اصلی رتبهگیری سایتها معرفی کرده است.
منظور از اتوریتی سایت همان EAT است؟
موضوع دامین اتوریتی که به اشتباه به گوگل نسبت داده میشود، یک معیار رائه شده توسط سایت moz.com است و ربطی به گوگل ندارد.
وبسایت moz.com با تحلیل بکلینکهای یک بسایت، از بین ۱ تا ۱۰۰ نمرهای را به عنوان میزان اتوریتی به هر صفحه وبسایت میدهد. ابزار چک کردن اتوریتی سایت ماز
البته تجربه ثابت کرده است در بیشتر اوقات وبسایتی که اتوریتی بالایی از نظر سایت ماز دارد، رتبههای بهتری در گوگل کسب میکند.
در این پادکست؛ به موضوع اعتبار دامنه یا Domain Authority پرداختهام.
Domain Rating چیست؟
دامین ریتینگ، تقریبا شبیه به دامین اتوریتی است با این تفاوت که این ابزار توسط سایت ahrefs.com ساخته شده است.
چیزی که میخواهم توجه شما را به آن جلب کنم این است که این دو استاندارد، ربطی به گوگل ندارند؛ اما تا حدی و نه همیشه؛ نتایجشان از تحلیل یک سایت ؛ به واقعیت نزدیک است.
چرا بکلینک مهم است و چه تاثیری در سئو دارد؟
همانطور که عرض کردم عامل اصلی رتبهگیری یک وبسایت، EAT یا ۳ میم است. شاید مهمترین آیتم برای افزایش EAT دریافت بکلینکهای باکیفیت است.
منظور از بکلینک با کیفیت؛ بکلینکی است که مرتبط با سایت ما باشد و سایت مورد نظر که به ما بکلینک میدهد، دارای EAT بالایی باشد.
طبق آماری که سایت ahrefs.com منتشر کرده است، ۹۱ درصد صفحات هرگز در گوگل رتبه نمیگیرند.
در این آمار، اولین دلیل برای عدم جایگاهگیری یک صفحه سایت، نداشتن بکلینک است.
البته این نکته را فراموش نکنید که چنانچه محتوای باکیفیت و کاربر پسندی نداشته باشید؛ دریافت تعداد زیاد بکلینک، هیچ تاثیری در سئو سایت شما نخواهد داشت.
از چه زمانی شروع به ساخت بکلینک برای سایت کنیم؟
احتمالا سوالی که ذهن شما را درگیر کرده است این است که زمان مناسب برای ساخت بکلینک کی است؟
قبل از اینکه به این سوال پاسخ بگویم؛ ابتدا باید بدانیم هدف از ساخت بکلینک چیست؟
به طور کلی ما از ساخت بکلینک؛ ۲ هدف را دنبال میکنیم:
- افزایش EAT سایت
- افزایش رتبه صفحات
معمولا بین ۶ ماه تا ۱ سال طول میکشد تا وبسایت شما به پختگی برسد و صفحات مهم سایت شما مشخص شده باشند.
به محض اینکه احساس کردید، استراتژی سئو سایت مشخص شده است، میتوانید شروع به ساخت بکلینک برای افزایش EAT سایتتان کنید.
همچنین اگر صفحات مهم سایت در روند مناسبی قرار دارند و به صفحات ۱ یا ۲ گوگل رسیدهاند میتوانید برای آنها مستقیما یک لینک بگیرید تا به رتبههای بالای گوگل برسند.
ناگفته نماند در خیلی از حوزهها رقابت سنگینی وجود ندارد و میتوان بدون دریافت بکلینک به رتبههای بالای گوگل رسید.
الگوریتم پنگوئن (Google Penguin)
الگوریتم پنگوئن یک الگوریتم خطرناک برای سایتهای اسپم است. الگوریتم پنگوئن گوگل برای مبارزه با روشهای کلاهسیاه لینکسازی در سال ۲۰۱۲ طراحی شد.
چگونه توسط پنگوئن جریمه نشویم؟
برای اینکه توسط الگوریتم پنگوئن جریمه نشویم نیازی نیست کاری انجام دهیم! بلکه باید کارهایی که به عنوان لینکسازی کلاهسیاه معروف است را انجام ندهید. در قسمت پایین به لینکسازی کلاهسیاه خواهیم پرداخت.
علاوه بر نکات بالا باید در مورد انکور تکست (Anchor Text) هم خیلی مراقب باشد. منظور از انکور تکست متن لینک است.
فرض کنید ما صفحهای در سایتمان داریم که برای کلمه بکلینک بهینه کردهایم. حالا از تمام صفحات سایت و حتی سایتهای دیگر با کلمه بکلینک به آن صفحه لینک می دهیم. با این کار گوگل را مشکوک میکنیم که احمالا قصد کلک زدن داریم.
برای اینکه چنین مشکلاتی پیش نیاید، باید در تعدادی از انکور تکستها، کلمات مرتبط و یا مترادف کلمه کلیدی صفحه مقصد را به کار ببریم.
ساخت بکلینک کلاهسیاه
بکلینک گرفتن از دیگر سایتها کار راحتی نیست. به همین علت سایتهای زیادی هستند که از روشهای میانبر در لینکسازی استفاده میکنند که زودبازده ولی خطرناک است.
در این قسمت تعدادی از روشهای خطرناک لینکسازی توضیح داده میشود که حدالمقدور از آنها اجتناب کنید.
۱. خرید بکلینک
یک روش قدیمی برای بکلینک گرفتن خرید بکلینک است. گوگل تلاش میکند تا لینکهای خریدنی را بی تأثیر کند. برای گوگل راحت نیست تا بفهمد کدام لینکها واقعی و کدام لینکها خریداریشدهاند اما اگر سرنخی به دست بیاورد آن سایت را پنالتی میکند و از نتایج جستجو حذف میکند.
یکی از مواردی که گوگل متوجه میشود لینکها خریداریشده هستند این است که در یک زمان کوتاه، مثلاً در یک هفته، سایتی که تا به حال در جایی لینک نداشته از چندین سایت معتبر بکلینک گرفته باشد.
۲. مبادله بکلینک
یکی دیگر از موارد خطرناک مبادله لینک است. شاید قبلاً کارساز بود اما در حال حاضر مبادله لینک یک ریسک به حساب میآید. البته مبادله لینک در طیف گسترده ریسک به حساب میآید.
یعنی اگر مبادله بکلینک استراتژی شما شود و در سطح گسترده با وبسایتهای زیادی مبادله لینک داشته باشید امکان دارد پنالتی شوید.
مبادله لینک در حد معقول موجب پنالتی شدن نمیشود. مثلاً این که شما با ۳ سایت از همکاران خود مبادله لینک داشته باشید امری طبیعی است اما این که با صد وبسایت مبادله لینک داشته باشید، غیرطبیعی به نظر رسیده و موجب پنالتی میشود.
۳. دریافت بکلینک از دایرکتوریهای بیکیفیت
دایرکتوریها سایتهایی هستند که لیست کسب و کارهای آنلاین و آفلاین را در دستهبندیها گوناگون ارائه میدهند.
افرادی که کسب و کاری را دارند یکی از بهترین گزینهها برایشان ثبت سایت در دایرکتوریها است. ثبت وبسایت در دایرکتوری علاوه بر این که کسبوکار ما را در دسترس عموم قرار میدهد باعث گرفتن بکلینک هم میشود. یکی از اولین دایرکتوریهای کسبوکار در ایران کتاب اول بوده است.
اما موردی که باید از آن اجتناب کنید این است که سایت خود را در دایرکتوریهایی ثبت نکنید که کارشان لینکفروشی است. این سایتها در واقع دایرکتوری نیستند و برای این بنا شدهاند که از بکلینک درآمدزایی کنند.
۸ روش ساخت بکلینک رایگان و کلاهسفید
در قسمت بالا نمونههایی از لینکسازی مصنوعی و کلاهسیاه را مشاهده فرمودید که تا حدی ریسکی و خطرناک هستند.
ساخت بکلینک رایگان یکی از سختترین کارها برای صاحب یک سایت است.
همه میدانیم که دریافت بکلینک باعث افزایش اتوریتی سایت میشود و یکی از مهمترین و اولیهترین آیتمهای رتبهبندی گوگل دریافت بکلینک است. مخصوصا وقتی که در رتبههای بالای گوگل در حال رقابت هستید.
از آن طرف، نحوه ایجاد بکلینک در بسیاری از مواقع مساوی است با خرید بکلینک که بسیار پرریسک است و با سختگیریهای الگوریتم پنگوئن گوگل احتمال پنالتی و جریمه شدن سایت را بالا میبرد.
البته که این روشها به جای خود کارساز هستند اما برای افزایش رتبه سایت و دریافت بکلینک روشهای رایگانی هم وجود دارد.
تفاوت ساخت بکلینک رایگان و ساخت بکلینک پولی در خلاقیت و زحمت کشیدن نهفته است. البته با چاشنی مطالعه و تحقیق. اما سودی که یک وبسایت از دریافت بکلینک رایگان حاصل میکند قطعا پایدارتر از بکلینکهای خریدنی است.
به این علت که ساخت بکلینک یا لینک بیلدینگ رایگان با قدرت محتوا و فعالیت بازاریابی اتفاق میافتد و در واقع صاحب یک وبسایت با استناد به مطلب شما یک ارزش به سایت خود اضافه میکند.
در ادامه درس پنجم از مجموعه آموزش سئو برای افراد مبتدی، به ۸ روش ساخت بکلینک رایگان میپردازم که بسیار پر بازده هستند. با من همراه باشید.
۱. ساخت بکلینک با استفاده از دایرکتوری
دریافت بکلینک با دایرکتوریهای آنلاین یکی از مقدماتیترین و بهترین راههای ساخت بکلینک برای سایت است.
آیا دفترچههای تلفن را یادتان میآید؟ درحال حاظر دفترچههای تلفن کاملا منسوخ شدهاند و شما محصول یا خدماتی که مورد نیازتان هست را به صورت آنلاین جستجو میکنید و ظرف چند دقیقه میتوانید یک مورد نزدیک را پیدا بکنید. این در واقع همان استفاده از دفترچههای تلفن است که در گذشته از آن استفاده میکردیم.
الان همان کارها را انجام میدهیم بدون اینکه از کاغذ استفاده بکنیم. مشتریها در هرجایی که باشند میتوانند با یک جستجو اطلاعات خرید خودشان را پیدا بکنند و به اینها دسترسی داشته باشند. اما چرا این را بحث را مطرح کردم؟
اگر شما در سئو حرفه ای نیستید و نمیتوانید برای سایتتان بکلینک بگیرید و این قضیه همیشه یکی از نگرانیهای شما بوده است، استفاده از وب دایرکتوریها میتواند برای شما کارگشا باشد.
میپرسید چطور؟ در ادامه مطلب با من همراه باشید.
۳ مزیت استفاده از دایرکتوریهای آنلاین در ساخت بکلینک
دایرکتوریهای آنلاین که به اسم دایرکتوریهای شغلی هم شناخته میشوند، یک راه بسیار راحت و معمولا رایگان هستند برای اینکه ما بکلینکهای خوبی بگیریم و ترافیک زیادی را به سایتمان انتقال دهیم.
۱. هدفمند و مرتبط بودن ترافیک
وب دایرکتوریها معمولا مشاغل را بر اساس بازار هدف، محل و دسته خدمت دستهبندی میکنند و وقتی شخصی از یک دایرکتوری آنلاین استفاده کند، در واقع قسمتی را جستجو میکند که واقعاً به نیازهای او مربوط است و دقیقا همانطوری جستجو میکند که به آن نیاز دارد.
از قرار دادن سایت در یک وب دایرکتوری میتوانیم علاوه بر اینکه ترافیک خوبی را از آن جا میگیریم ساخت بکلینک خوبی هم داشته باشیم و قروشمان را افزایش بدهیم.
۲. ساخت بکلینکهای مطمئن
قراردادن سایتمان در دایرکتوریهای اینترنتی علاوه بر تقویت سئوی سایت و افزایش احتمال رتبهگیری میتواند یک مزیت جانبی باشد.
دایرکتوریهای آنلاین سایتهای بسیار معتبری برای گوگل هستند و دارای اعتبار بالایی برای موتورهای جستجو هستند و این برای ما خیلی مناسب است که از آنها لینکی را دریافت کنیم.
اضافه کردن سایتمان به یک دایرکتوری یکی از کارهای لازم برای سئو سایت است و احتیاج به فکر کردن ندارد. مخصوصا اگر به این نکته توجه کنیم که سایت ما بیشتر دیده میشود و امکان بهبود سئو و رتبهبندی سایتمان هم بیشتر میشود.
۳. مقرون به صرفه بودن
بسیاری از دایرکتوریهای اینترنتی اجازه میدهند که مشاغل و سایتهای مختلف آدرس سایت شان را به صورت رایگان در آن ثبت کنند. البته تعدادی دیگر با گرفتن هزینههای خیلی کم اجازه میدهند یک سایت آدرسش را در آن دایرکتوری ثبت کند.
اگر قرار باشد پول اندکی هم به این دایرکتوریها بدهیم به نظر من اشکالی ندارد و خیلی مفید است؛ مخصوصا اینکه لینکهای معتبری را از آنها دریافت میکنیم و البته برای بازاریابی و فروش سایتمان هم مناسب است.
۳ راه پیدا کردن دایرکتوری مناسب لینکسازی
انتخاب یک دایرکتوری مناسب برای ثبت سایت، باید یکی از استراتژیهای ما باشد. این طور نیست که ما به صورت شانسی در اینترنت جستجو کنیم و در هر دایرکتوری که پیدا کردیم، سایتمان را ثبت کنیم.
دایرکتوری که ما سایتمان در آن ثبت شود باید یک سری خصوصیات داشته باشد و باید ارزش این را داشته باشد که ما سایتمان را در آن ثبت کنیم. در ادامه به سه راه یافتن یک دایرکتوری خوب میپردازیم.
۱. مرتبط بودن موضوع دایرکتوری با سایت شما
مرتبط بودن از جهات مختلفی اهمیت دارد و مهمترین اهمیت آن این است که بازار هدف شما در آنجا حضور دارد.
البته موتورهای جستجو هم لینکی که از سایت مرتبطی گرفته شده باشد را لینک ارزشمندتری میدانند.
مثلاً اگر شما در حوزه خدمات مسافرتی فعالیت میکنید سعی کنید دایرکتوری را پیدا کنید که موضوع آن دایرکتوری تا حد ممکن مربوط به حوزه شما باشد.
البته مورد دیگری که باید به آن دقت کنید این است که مخاطبان شما از آن دایرکتوری استفاده بکنند.
البته مورد مهمی را حتماً باید مد نظر داشته باشید اگر شما وب سایتتان را در یک دایرکتوری نامربوط یا دستهبندی نامربوط ثبت بکنید این سیگنال را به گوگل میدهید که وب سایت شما مربوط به آن حوزه است و این برای سئو سایت شما خطرناک است.
از شما میخواهم حتماً سایتتان را در دایرکتوری ثبت کنید که مربوط به حوزه شما باشد.
۲. قدرت و آتوریتی دامنه دایرکتوری
هنگامی که میخواهید در یک دایرکتوری سایتتان را ثبت کنید حتماً باید آن دایرکتوری دامنه قدرتمندی داشته باشد. دامنه قدرتمند دامنهای است که آتوریتی بالایی داشته باشد.
برای اینکه اعتبار یا اتوریتی یک دامنه را چک کنید میتوانید از سایتهایی مثل ahrefs یا moz استفاده کنید هرچقدر آتوریتی یک دامنه بالاتر باشد؛ لینکی که به سایت شما میدهد ارزشمندتر خواهد بود.
۳. دایرکتوریهایی با ابزار بیشتر را انتخاب بکنید
بعضی از دایرکتوریها به ما اجازه میدهند نام و یا آدرس سایتمان و یک توضیحاتی از حرفهمان را آنجا بنویسیم، علاوه بر این؛ به ما اجازه میدهند تصویر، ویدیو و یا حتی نقد و بررسیهایی را آنجا اضافه بکنیم.
هرچقدر یک دایرکتوری ویژگیهای بیشتری را برای درج اطلاعات کاری در اختیارمان قرار دهد این برای ما ارزشمندتر است. پس باید سعی بکنیم دایرکتوریهایی را پیدا کنیم که اجازه میدهند اطلاعات بیشتری را در آنجا ثبت کنیم.
نکات مهم ساخت بکلینک با دایرکتوری
خسته نشوید. صرف نظر از اینکه شما کدام دایرکتوریها با کدام ویژگیها را انتخاب میکنید سعی بکنید در استفاده از دایرکتوریها و بهروزرسانیهای اطلاعات کاریتان در آنجا ثابت قدم باشید و این را یک برنامه کاری برای خودتان قرار بدهید.
اگر کسب و کارتان در چند دایرکتوری میخواهید ثبت بکنید حتما به این نکته توجه داشته باشید که اطلاعاتی که ثبت میکنید حتما باید مرتبط به موضوع وبسایت شما باشند
سعی کنید در دایرکتوریهای مختلف اطلاعات جداگانهای را ثبت نکنید.
در حالی که استفاده از دایرکتوریهای وب خیلی به بحث بازاریابی و در چشم بودن شما کمک میکند، استفاده از این دایرکتوریها میتواند برای سئو و همچنین اعتبار سایت شما هم خیلی کاربردی باشد.
پس حتما سعی کنید بهترین دایرکتوریها را انتخاب کنید و در آنها اطلاعاتتان را قرار دهید.
۲. ساخت بکلینک با استفاده از محتوای داده محور
امروزه همه میگویند محتوا پادشاه است. اما به این مطلب اشاره نمیکنند که محتوایی پادشاه است که بتواند برای ما بکلینک بگیرد و لینکسازی بکند.
خیلی راحت است که ما با اصول اولیه برای سایتمان محتوایی بنویسیم و قرار بدیم در سایتمان و از کاربران سایت بخواهیم محتوای ما را بخوانند.
واژهٔ پادشاه وقتی روی یک محتوا قرار میگیرد که بکلینک بگیرد، مورد رضایت کاربران باشد و در صفحه اول گوگل به نمایش در بیاید.
در این قسمت؛ قصد دارم از سطح مبتدی تا پیشرفته به این موضوع بپردازم چطور میتوانیم یک محتوای داده محور درست بکنیم که به استراتژی لینکسازی سایتمان کمک بکند و ما بتوانیم از سایتهای دیگر بکلینک بگیریم؟
در آموزش صوتی زیر به موضوع ساخت بکلینک با محتوای دادهمحور پرداختهام.
منبع باشیم تا بکلینک بگیریم
اولین راهکار این است که باید منبع باشیم. همه ما میدانیم که اگر بخواهیم یک محتوای عالی تولید بکنیم کار بسیار سختی است اما به قول لارن بیکر مدیر سایت search engine journals باید منبع باشیم.
اگر ما محتوا را خودمان تولید بکنیم حالا بر اساس آنالیز یا تحلیلهایی که انجام میدهیم، و یک محتوایی باشد که خاص خودمان باشد، باعث میشود منبع باشیم و افرادی که وارد سایت ما میشوند و مطلب را مطالعه میکنند، احتمالا از دادههای مستند ما شگفتزده میشوند و به ما بکلینک میدهند.
ابزارهای انتخاب موضوع محتوا
برای اینکه بدانیم چه محتوایی باید تولید بکنیم و منبع بشویم میتوانیم از ابزار گوگل ترندز استفاده بکنیم که ببینیم بیشترین درخواست کاربران ما چه هست و کدام موضوعات برای کاربران بازارهدف ما جذاب هست.
گوگل ترندز خیلی قدرتمند هست حتی در مبارزات انتخاباتی که در سراسر دنیا انجام میشود خیلی از اشخاص میتوانند نظر مردم را از گوگل ترندز متوجه شوند. مثلا اگر یک کاندیدا جستجوی بیشتری در گوگل داشته است متوجه میشوند پیروز آن انتخابات آن شخص است.
ساخت محتوای دادهمحور: اول موضوع یا اول محتوا!
اینکه ما اول محتوا را مشخص بکنیم یا موضوع را مشخص کنیم مثل داستان مرغ و تخم مرغ هست! این سوال پیش میاید که اول باید موضوع را انتخاب بکنیم و محتوا برای آن درست بکنیم یا اینکه محتوایی داریم و برای آن باید موضوع انتخاب بکنیم.
خوب پاسخ خیلی ساده است. بستگی دارد به اینکه ایا شما دادههای آمادهای دارید که بخواهید آن را به یک موضوعی ربط بدهید؟ در مقاله آموزش تولید محتوای سئو شده به موضوع تولید محتوا برای سئو پرداختهایم.
حتماً میدانید که اگر ما یک سری داده داشته باشیم مثلاً میانگین تعداد سایتهای وردپرسی ایران، از همین داده میتوان محتواهای مختلفی تولید کرد. میتوانیم ربطش بدهیم به بحث روانشناسی یا به بحث اقتصادی و هر بحث دیگری.
جمع آوری دادههای اطلاعاتی
گام اول برای ساختن یک محتوای داده محور این است که دادهها را جمع آوری بکنیم.
میتوانیم برای جمع آوری داده از نظرسنجیها استفاده کنیم و یا حتی خودمان یک نظرسنجی درست بکنیم یا اینکه از منابع قبلی که داریم همان دادهها را دوباره به یک شکل دیگر طراحی بکنیم و از آنها استفاده بکنیم.
نکته بسیار مهم این است که ما به دادههایی که داریم نباید از نظر کمیت نگاه کنیم. مثلا فکر کنیم چون دادههای زیادی داریم خیلی خوب است یا چون دادههای کمی داریم خیلی بد است.
به دادههایی که داریم باید از نظر کیفی نگاه کنیم و ببینیم چقدر از نظر کیفی این داده خوب است.
به عنوان مثال سایت shutterstock که یک سایت در حوزه گرافیک است با اطلاعاتی که از کاربرانش جمع کرده است یک اینفوگرافیک درست کرده است که ۵۰ بکلینک برایش داشته است.
پس شما هم اگر اطلاعاتی از کاربرانتان یا هر حوزهای دارید میتوانید آنها را تبدیل به یک اینفوگرافیک بکنید و اختمالا بکلینکهای خوبی دریافت خواهد کرد.
استراتژیهای قدیمی محتوا و بازاریابی محتوا بر این باور هستند که تولید محتوای بیشتر برابر است با بکلینک بیشتر اما این مورد اغلب اشتباه است.
در واقع تولید محتوای با کیفیت تر مساوی است با گرفتن بکلینک بیشتر.
طراحی نظر سنجی برای جمعآوری داده
یکی از راههای عالی برای جمع آوری داده برای تولید محتواهای داده محور این است که ما نظرسنجی برگزار کنیم.
البته برای اینکه نظرسنجیهای خوبی برگزار کنیم حتماً باید سوالات خوبی را طراحی کنیم.
این سوالات باید به قدری خوب باشند که کاربران مهمان که برای اولینبار است به سایت ما میآیند در نظر سنجی شرکت کنند و ما اطلاعات دقیق و قابل ارائه را جمع آوری بکنیم.
موارد مهمی که در نظرسنجیها و ایجاد نظرسنجیها باید به آن دقت کنید این است که سوالات باز، طراحی نکنید،
سوالات باز سوالاتی هستند که پاسخ آنها بیش از یک بله یا خیر است.
سوالات باز و جمعآوری دادهها
در روش دریافت بکلینک با برگذاری نظرسنجی باز نیاز داریم که سایت ما حداقل ۱۰۰۰ عضو داشته باشد.
هنگامی که یک سوال را به اعضا ایمیل میکنیم یا یک پست میگذاریم که زیر آن نظر بدهند، آن سوال باید بتواند اطلاعات خوبی را در حوزه کاری ما برای ما جمع آوری بکند.
البته سعی کنید سوالاتی که مطرح میکنید برای یک موضوع خاص و دقیق باشد باشد و پاسخخای دقیقی داشته باشد.
لزوما احتیاج نیست که سوالاتی درباره کار خودتان بپرسید یا حتی درباره سایت خودتان.
میتوانید ایمیلهایی که ارسال میکنید یا پست اگر میذارید و میخواهید افراد زیر آن نظر بدهند، راجع به مسائل دیگر مربوط به بازار هدفتان باشد و آنها را ترغیب کنند که در این نظرسنجی شرکت کنند.
این نوع سوالات هم بکلینک خوبی ایجاد میکند؛ چون شخصی که در آنجا نظر میدهد اگر سایتی داشته باشد خود او اولین کسی هست که لینک صفحه شما را در سایتش قرار میدهد تا اعضای سایت او بینند.
اگر اعضای زیادی نداریم چه کار کنیم؟
اگر سایت خودتان اعضای زیادی ندارد میتوانید در تالارهای گفتگو این سوالات را مطرح کنید.
مثلاً سوال دقیقی را مطرح میکنید و کاربرانی که در آن تالار گفتگو هستند در نظرسنجی شما شرکت میکنند.
البته میدانید که پاسخ گرفتن و جواب دادن افراد به سوالات ما به این راحتی نیست.
برای اینکه آنها را ترغیب کنید که به سوالات پاسخ بدهند یا در نظرسنجی شرکت کنند میتوانیم تخفیفهایی در نظر بگیریم یا یک پیشنهادات ویژهای به آنها بدهیم که در این نظرسنجی شرکت بکنند.
شبکههای اجتماعی و جمعآوری داده
اعضا میتوانند زیر پستهای نظرسنجی، نظرات و سوالات و پاسخهایی قرار بدهند و همان جوابها میتواند برای شما قابلیتهای دادهمحوری داشته باشد.
اطلاعات سایت خودمان!
وقتی شما یک سایتی دارید قطعاً در گوگل آنالیتیکس یا جاهای دیگری که مربوط به مارکتینگ سایت است اطلاعاتتان ذخیره شده است.
مثلاً اگر کار شما در حوزه مارکتینگ هست میتوانید از ابزارهای مارکتینگ که با استفاده از آنها در سایتتان را آنالیز کردید آنالیز یک ماه سایت خودتان را به عنوان یک آمار قابل استناد درج کنید.
البته اگر برایتان مشکلات مالیاتی نداشته باشد.
این دادهها در صورت کلی خیلی جذاب هستند. کاربران دوست دارند بدانند در سایت شما چه میگذرد!
البته آمار و ارقامی که میدهید حتما باید دقیق باشد به دنبال زوایای جذاب باشید.
مثلا سایت دیجی کالا یکبار اعلام کرد فروش یک روز آنها مبلغ ۱۲۰۰۰۰۰۰۰۰ تومان است و این خیلی در جامعه پیچید. حتما شما هم شنیدهاید!
زوایای جذاب درست کنید
منظورم از زوایای جذاب این است که ببینید در بازار هدفتان و برای کاربرانتان کدام نوع اطلاعات، کاربردی یا هیجان برانگیز است و چه نوع اطلاعاتی میتوانید از این داده به کاربرانتان بدهید که برایشان جالب باشد.
آنالیز دادهها سخت است
همیشه آنالیز داده سخت است و این را من هم میدانم و سخت تر میشود وقتی که شما دادههای زیادی را دارید و میخواهید آنها را تجزیه و تحلیل کنید.
نکات اصلی و نکات جذاب داده را سعی کنید برجسته بکنید یعنی نکاتی را که میدانید برای کاربرانتان خیلی کاربردی است.
اگر دادههایی دارید که فکر میکنید این دادهها قابل استفاده نیست، همانطور که گفتم سعی کنید از یک زاویه دیگری به آن نگاه کنید.
مثلاً طبق همان مثالی که زدیم به تعداد نصبهای وردپرس در ایران میشود از ابعاد مختلف نگاه کرد.
دادههایتان را با گرافیک زیبا ارائه دهید
نوع نشان دادن دادهها به کاربر کلید موفقیت محتوای شما است. گرافیکی کردن دادهها و یا زیباتر کردن دادهها با اینفوگرافیک یا با نمودارهایی که خیلی گویا باشند میتوانند محتوای شما و مشارکتی که در محتوای شما میشود را خیلی بیشتر کنند.
حتی اگر خودتان هم به مباحث گرافیکی مسلط نیستید میتوانید دادههایی را که دارید و نتیجه ای که میخواهید از آن بگیرید را به یک گرافیست بسپارید تا او این کار را انجام بدهد.
دادهها به تنهایی بکلینک نمیگیرند!! استراتژی داشته باشید
بعد از اینکه دادهها را آماده کردید و یک مطلبی نوشتید که در آن دادههای ارزشمندی است و داده محور است، حالا باید یک استراتژی قدرتمند داشته باشید که داده را گسترش بدهید.
روابط عمومی – یکی از بهترین راهها این است که از روابط عمومی شرکتتان بخواهید این کار را انجام بدهد. یعنی از آنها بخواهید در رسانههایی که دارند روی این محتوای شما مانور بدهند. اگر هم شرکت شما تکنفره است خودتان باید در رسانههایی که دارید روی آن مانور بدهید.
پست مهمان – میتوانید بروید زیر پستهای وب سایتهای دیگر، داده خودتان را معرفی کنید و یا میتوانید محتوای بنویسید در یکی از سایتها به عنوان پست مهمان و در آن پست محتوای خودتان را معرفی کنید.
سری پست – میتوانید برای این دادهای که آماده کردهاید یک سری پست آماده کنید. سری پست یعنی چند پست پشت سر هم که مربوط به یک مسئله خاص میشود. در آن سری پست میتوانید دادههایی را که دادید را آنالیز بکنید.
سخنرانیها – همین دادههایی که دارید را میتوانید در سخنرانیها یا مصاحبههایی که در سایتهای دیگر دارید، به آن استناد بکنید.
بازطراحی – راه دیگر این است که داده خودتان را بازطراحی کنید. یعنی یک بار داده را با جدول طراحی کردهاید و حالا یک بار هم آن را اینفوگرافیک کنید.
چند مثال از محتوای داده محور و بکلینک
اگر بخواهید چند محتوای داده محور پیدا بکنید، میتوانید در گوگل جستجو کنید.
مثلا جستجو کنید: مقدار مصرف اینترنت در ایران در سال گذشته چقدر است؟
سایتهای خبری و سایتهایی که به صورت وبلاگی فعالیت میکنند، این دادهها را جمعآوری میکنند تا به کاربرانشان ارائه کنند.
الان هیچ دادهای ندارید؟ چه کار باید بکنید؟
یکی از بهترین و جالبترین کارهایی که میشود با دادهها انجام داد و دادهها را خودمان درست بکنیم این است که دادههایی که الان در سطح اینترنت موجود هست را با هم مقایسه کنیم.
مثلاً یک نمودار هست از مصرف اینترنت سال گذشته مردم ایران و یک نمودار هست از مصرف اینترنت ۱۰ سال پیش مردم ایران.
برای استفاده و یا پیدا کردن این منابع که بتوانید از آنها دادههایی را پیدا کنید میتوانید از سایتهای مرجع خبری یا ویکی پدیا و سایتهایی مثل این استفاده کنید.
مشارکت کاربران در محتوا
یکی از الگوریتمهای گوگل رنکبرین است. Rankbrain یک الگوریتم خیلی قوی است. در واقع یک ماشین یادگیری است و رتبه دهی را براساس مشارکت و نحوه برخورد کاربران انجام میدهد.
رنکبرین از کجا متوجه مشارکت و نحوه برخورد کاربران با یک مطلب میشود؟ آیتمهای بسیار دقیقی وجود دارد. مثل اینکه:
- در کل ترافیک سایت چقدر است؟
- چقدر از این ترافیک ازموتورهای جست وجو میاد؟
- چقدر مستقیم آدرس شما را تایپ می کنند؟
- افرادی که وارد سایت شما میشوند، چقدر در سایت شما وقت میگذارند؟
- آیا وقتی وارد سایت شما میشوند، سریع خارج میشوند
- درنتایج گوگل وقتی سایت شما نمایش داده میشود مخاطبانتان روی سایت شما کلیک میکنند یاروی سایتهای دیگه کلیک می کنند
- آیا برند شما در گوگل سرچ میشه؟
- ایاکاربری که یک بار وارد سایت شما شده، چند روز بعد دوباره برمی گردد؟
و مواردی از این دست. اینها مواردی هستند که ارزش محتوای سایت شما را مشخص میکنند.
برای اینکه وب سایت شما پر مشارکت باشد و در واقع وب سایتی باشد که افراد درگیرش باشند و اتوریتی دامنه شما بالا بره، تنها راه واقعی بدون هزینه تولید محتوای عالی است.
این روش کم هزینه و ماندگار است و البته کمی طولانی مدت است اما روش پربازدهی است.
۳. ساخت بکلینک با رپورتاژ خبری یا رپورتاژ آگهی
رپورتاژ خبری یا رپورتاژ آگهی یکی از راههای مرسوم ساخت بکلینک در ایران است.
رپورتاژ خبری یک محتوا است که ما مینویسیم و در سایتهای معتبر با پرداخت مبلغی منتشر میکنیم.
در مقالهای که منتشر میکنیم چندین لینک به سایت خودمان قرار میدهیم. معمولا تا ۳ لینک را میتوانیم قرار دهیم. این سایتها به علت بالا بودن EAT بکلینکهای با کیفیتی را به ما میدهند.
۴. دریافت بکلینک با تکنیک آسمان خراش سایت backlinko
خیلی خلاصه اگر بخواهم تکنیک آسمان خراش را شرح دهم،
در تکنیک آسمان خراش،
- کلمه کلیدی خودمان را در گوگل جستجو میکنیم و وبسایت اول را پیدا میکنیم
- محتوای سایت اول را بررسی میکنیم و یک محتوای بسیار عالیتر از آن سایت در سایت خودمان تولید میکنیم
- با استفاده از ابزارهای آنلاین چک کردن بکلینک مثل ahrefs متوجه میشویم این سایت از کجا بکلینک گرفته است
- با همان سایتها ارتباط میگیریم و درخواست میکنیم به صفحه ما هم بکلینک بدهند
- با سایتهای رقیب سایتهای بکلینک دهنده هم ارتباط میگیریم و درخواست خود مبنی بر گرفتن بکلینک را ارائه میکنیم.
تکنیک آسمان خراش توسط برایان دین، مدیر سایت backlinko ابداع شد.
در سال ۲۰۱۶ این وبسایت از ۱۶۰ وبسایت درخواست کرد تا به یک صفحه از سایت آنها لینک بدهند. این صفحه هم بسیار صفحه خوبی بود و در مورد ۲۰۰ فاکتور رتبهبندی گوگل مطلب را نوشته بودند.
نکته جالب این است که از ۱۶۰ وبسایت، ۱۷ وبسایت درخواست را اجابت کردند. در نگاه اول ۱۷ بکلینک زیاد به نظر نمیرسد، اما اگر فقط چند وبسایت با اتوریتی بالا در این ۱۷ سایت باشند، اعتبار زیادی را به سایت bakclinko تزریق کردهاند.
۵. وبلاگ باکیفیت
ارزشمندترین قسمت وبسایت شما وبلاگ شما است. اگر همیشه مطالب دسته اول و جالب تولید کنید مطمئناً سایتهای دیگر از محتوای شما استفاده خواهند کرد.
اگر فروشگاه اینترنتی دارید باید در سایتتان یک قسمت مخصوص مقالات داشته باشید و مطالب آموزشی جدید و متنوع درباره کسب و کارتان منتشر کنید.
مطالبی که در قسمت مقالات منتشر میشوند از نظر موتورهای جستجو بسیار ارزشمند هستند. اکثر آپدیتهای اخیر گوگل در مورد محتوا بوده است.
مطالبی که در صفحه محصول شما منتشر میشوند بعید است از سایتهای دیگر بکلینک بگیرند.
اما صفحات وبلاگ شما اگر ارزشمند باشند لینکهای فراوانی دریافت خواهند کرد.
۶. ساخت بکلینک با مطالب مرجع
مطالب مرجع مطالبی هستند که یک موضوع را از همه جهات به طور کامل پوشش میدهند.
یکی از حرفهایترین روشهای لینکسازی طبیعی تولید مطالب مرجع است.
یک مطلب مرجع میتواند یک پست بسیار طولانی باشد.
یا یک پست طولانی را به صورت بخشبندی شده در خود داشته باشد و به بخشهای مختلف لینک بدهد. این صفحه از سایت ماز یک مطلب مرجع چند بخشی میباشد.
در مطلب مرجع باید از همه فرمتهای رسانهای مانند فیلم، عکس، اینفوگرافیک، pdf دانلودی و چک لیست استفاده شود.
در مطالب مرجع از کاربران بخواهید تا مطلبتان را به اشتراک بگذارند و با قرار دادن لینکهای به اشتراکگذاری کار را برای آنان آسان کنید.
همچنین میتوانید با استفاده از ابزار آنلاین moz.com/link-explorer متوجه شوید کدام سایتها مطلب شما را به اشتراک گذاشتهاند و آپدیتهای جدید و منابع دیگر سایتتان را هم به آنها خبر دهید.
۷. ساخت بکلینک با پست مهمان
پست مهمان یعنی یک مطلب عالی تولید کنید و در یک سایت مرتبط با حوزه کاری خودتان آن را منتشر کنید.
اگر معروف باشید بهتر میتوانید پست مهمان بنویسید و در لینکسازی موفقیت چشمگیری داشته باشید. اما اگر معروف نیستید هم نگران نباشید. بعضی از وبسایتهای ایرانی اجازه میدهند تا مطلب شما در آنجا منتشر شود.
میتوانید با پرداختن به مطالب جدید روز و یا نوشتن یک مطلب با رویکردی جدید صاحبان این وبسایتها را متقاعد کنید تا پست شما در وبسایتشان منتشر شود.
در ادامه چند نوع سایت مناسب را برای درخواست پست مهمان معرفی میکنم.
- سایتهای مجلهای: در ایران در سالهای اخیر صدها وبلاگ با این سبک به وجود آمدهاند. البته معذور هستم که نام ببرم ولی با یک جستجوی ساده در هر حوزه میتوانید آنها را پیدا کنید.
- سایتهای دانشگاهی: در حوزه تخصصی خودتان باید باشد.
- سایتهای خارجی: شرایطشان کمی سخت است ولی اگر مطلبی در حد عالی داشته باشید امکان ندارد رد کنند.
- سایتهایی که رقبایتان در آن پست مهمان نوشتهاند و لینک گذاشتهاند که با استفاده از بزار moz.com/researchtools/ose میتوانید آنها را بیابید.
- سایتهای روزنامهها و مجلات
- خبرگزاریها
چطور سایتها را متقاعد کنیم؟
- سریع به اصل مطلب اشاره نکنید. نگویید میخواهید بکلینک بگیرید.
- نشان دهید که مطالب ارزشمندی دارید و دوست دارید بدون ذکر نام شما و وبسایت شما مطالب فقط منتشر شوند.
- سعی کنید شیوه مطلب نویسی و نگارش آنها را کاملاً درک کنید.
- یک جای خالی در مطالبشان پیدا کنید، اهمیت آن موضوع را به آنها بگویید و سپس درباره آن موضوع مطلب بنویسید.
- اگر سایت ایرانی است سعی کنید حضوری بروید و صحبت کنید.
- نشان دهید که مطالبشان را دنبال میکنید.
- وقتی چندین مطلب نوشتید احتمالاً خودشان پیشنهاد میدهند که نام و وبسایت شما را هم در مطلب ذکر کنند. اگر نگفتند خودتان پیشقدم شوید.
البته نوشتن پست مهمان خطراتی هم دارد و ممکن است توسط الگوریتم پنگوئن مورد جریمه قرار بگیریم.
در نوشتن پستهای مهمان باید دقت کنیم زیادهروی نکینم و همچنین پستهای مهمان کوتاه و بی ارزش ننویسیم.
۸. ساخت بکلینک با برند گمشده
سایتهایی در سطح اینترنت هستند که از شما یا وبسایتتان نامبردهاند و لینکی به وبسایت شما قرار ندادهاند. این وبسایتها یکی از راحتترین گزینهها برای بکلینک گرفتن هستند.
با استفاده از ابزار زیر آنها را پیدا کنید و در تماس تلفنی یا ایمیل از آنها بخواهید لینک سایت شما را هم در صفحه قرار دهند تا کاربرانتان به راحتی بتوانند شما را پیدا کنند
بکلینک و شبکههای اجتماعی
شبکههای اجتماعی در گذشته تفرجگاه بودهاند. امروزه شبکههای اجتماعی به یکی از فرصتهای بینظیر برای کسب و کارها تبدیل شدهاند.
شبکههای اجتماعی در سئو نیز کاربردهای مفیدی دارند.
مبحث سئو و شبکههای اجتماعی در کشورمان ایران کمی متفاوت با سایر نقاط دنیا است.
فیسبوک، یوتیوب و توییتر که پرقدرتترین شبکههای اجتماعی برای سئو هستند در ایران کاربران زیادی ندارند. البته راهکارهایی برای استفاده از این شبکهها وجود دارد اما آنچنان تأثیر گذار نیستند. در عوض اینستاگرام، پینترست و لینکدین جای خالی این شبکهها را پر میکنند.
آیا بکلینک شبکههای اجتماعی مستقیماً در سئو تأثیرگذار هستند؟
پاسخ این است که تأثیر بسیار کمی دارند و تأثیرشان غیر مستقیم است.
اینطور بهتر است بگوییم که تأثیر غیرمستقیم شبکههای اجتماعی بر سئو خیلی بیشتر است.
مت کاتس مدیر تیم وب اسپم گوگل در یک ویدیو در این صفحه از سایت یوتیوب اعتراف کرد که سیگنالهای شبکههای اجتماعی برای رتبه بندی یک سایت خیلی مهم نیستند. در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد.
گوگل نمیتواند تمرکز خود را روی میلیونها پست منتشرشده در شبکههای اجتماعی بگذارد تا از جهات گوناگون آنها را تجزیه و تحلیل کند.
گوگل منابع عظیمی در اختیار دارد اما این دلیل نمیشود که منابع خود را روی بررسی پستها در شبکههای اجتماعی بگذارد.
مت کاتس در این ویدیو اشاره میکند که امکان واقعی نبودن این صفحات و امکان واقعی نبودن مشارکتهای کاربران این اکانتها از دلایل سختی این کار است.
امروزه خرید فالوور و خرید لایک در دنیا امری متداول است.
اگر قرار باشد تأثیر این شبکهها روی سئو مستقیم و زیاد باشد هر اکانتی با هزینه ۲ میلیون تومان میتواند در هر عبارتی در صدر گوگل باشد.
با توجه به صحبتهای مدیران گوگل، چه کارکنیم تا از شبکههای اجتماعی بهترین استفاده را بکتیم.
تاثیر مستقیم بکلینک؟ امروز نه ولی شاید فردا
یکی از مهمترین کارهایی که میتوان با شبکههای اجتماعی انجام داد لینکسازی است.
لینک بیلدینگ در شبکههای اجتماعی با دیگر وبسایتها کمی متفاوت است. گوگل در موارد مختلف اشاره کرده است که لینکهای شبکههای اجتماعی را مانند دیگر وبسایتها نمیداند.
از آنجا که شبکههای اجتماعی، لینک خود را در حالت nofollow قرار میدهند لینکی که از آنجا برای ما میآید authority دامنه برای ما ایجاد نمیکند.
چگونه در شبکههای اجتماعی فعالیت کنیم؟
استراتژی لینک بیلدینگ که باید در شبکههای اجتماعی انجام دهیم کمی متفاوت با وبسایتها است. در شبکههای اجتماعی بکلینک ارزش بسیار کمی دارد و به رتبه ما کمک زیادی نمیکند.
در واقع ما باید کاری کنیم که صاحبان وبسایتها مطلب را ببینند و در وبسایت خود به آن مطلب لینک بدهند. اگر مطلب خوبی تولید کرده باشید کار سختی پیش رو ندارید.
بهترین راه برای لینک بیلدینگ توسط شبکههای اجتماعی این است که یک مطلب عالی تولید کنیم و لینک آن را در شبکههای اجتماعی مختلف نشر دهیم.
آن مطلب اگر عالی باشد، به سرعت در شبکههای اجتماعی ویروسی (Viral) خواهد شد. البته این امر مستلزم این است که در شبکههای اجتماعی طرفدارانی داشته باشیم.
ساخت مشارکت برای لینک بیلدینگ
یکی دیگر از مزایای شبکههای اجتماعی برای سئو ساخت مشارکت است. هیچ رسانهای مانند شبکههای اجتماعی پتانسیل ساخت رابطههای عمیق بین برند و مشتریان را ندارد.
با استفاده از شبکههای اجتماعی میتوانید هواداران خود را زیاد کنید و شرکای کاری پیدا کنید. وقتی هواداران و شرکای شما در حوزه کاری خودتان زیاد شوند، لینکهای بسیار زیاد و باکیفیتی دریافت خواهید کرد.
جستجوی برند در شبکههای اجتماعی
یکی از فاکتورهای بسیار مهم گوگل در رتبهبندی، معروف بودن برند است. موثرترین روش در کمک گرفتن از شبکههای اجتماعی برای بخش سئوی سایت معروف کردن برندمان است.
یعنی ما در شبکههای اجتماعی کاری میکنیم که افراد پس از نام یک محصول خاص نام برند ما را نیز سرچ کنند. نام محصول + برند شما
جستجوی برند شما در گوگل، بسیار سریع شما را در رتبههای بالای گوگل قرار میدهد.
امروزه بعضی وبسایتها به اشخاصی پول میدهند تا همین کار را به صورت مصنوعی انجام دهند که البته استراتژی مناسبی نیست.
لازمه این کار ایجاد یک استراتژی عالی بازاریابی محتوا است.
در جلسات مشاورهای که با صاحبان کسب و کارها داشتهام متوجه شدم اکثر کسبوکارها در شبکههای اجتماعی فقط به فروش محصول فکر میکنند.
وقتی برای آنها کمپینهای بازاریابی محتوا طراحی کردم، با تردید به این موضوع نگاه میکردند. اما وقتی نتایج نمایان شد روی بازاریابی محتوا سرمایهگذاری بیشتری کردند.
با بازاریابی محتوا میتوان کاری کرد در شبکههای اجتماعی، بازار هدف شما فقط درباره شما صحبت کنند و این کار خیلی بیش تر از جذب فالوورهای پولی بازگشت دارد.
دیگر فرصتهای شبکههای اجتماعی در سئو که نباید هدر داد
همان طور که گفتیم استفاده از شبکههای اجتماعی یکی از فرصتها برای سئو است. اما در اکثر اوقات کسبوکارها این فرصتها را به راحتی از دست میدهند.
در بعضی موارد با انجام یکسری کارهای ساده میتوانیم از شبکههای اجتماعی بهترین استفاده را برای کمک به سئوی سایت بکنیم.
پروفایلتان را سئو کنید
اگر پروفایل شما در شبکههای اجتماعی کامل و مرتبط نباشد فرصت بسیار خوبی را از دست دادهاید. پروفایل شبکه اجتماعی شما باید کامل باشد و در قسمت توضیحات، کلمات کلیدی مهم سایت خود را نیز ذکر کنید.
اگر کلمه کلیدی شما خرید آنلاین تیشرت مردانه است، باید پروفایل شبکه اجتماعی شما نیز این کلمه را در بر داشته باشد.
ساخت بکلینکهای فراوان
همان طور که در بالا توضیح داده شد، باید هر چند وقت یک کمپین محتوا فقط برای لینکسازی در شبکههای اجتماعی داشته باشید. بزرگترین کسبوکارهای دنیا در این زمینه بسیار فعال هستند و شما هم نباید این فرصت را از دست بدهید.
این که فقط محتوا تولید کنید و یک تکه آن را در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید کافی نیست.
شما باید یکسری محتوا فقط مخصوص شبکههای اجتماعی طراحی کنید که جذابیت به اشتراک گذاشتن داشته باشند.
معمولاً محتواهای سرگرمی و آموزشی قدرت بیشتری برای به اشتراک گذاری و بکلینک گرفتن دارند.
چند توصیه برای ساخت بکلینک
مرجع شدن وب سایت با تولید محتوای زیاد انجام نمیشود، بلکه با تولید محتوای ارزشمند انجام میشود. (البته منظور این نیست که محتوا زیاد تولید نکنید، اما باید کیفیت را هم مد نظر داشته باشید)
محتوای ارزشمند این است که سایتهای دیگر بتوانند اگر مبحثی را میخواهند مطرح کنند به محتوای شما استناد کنند و به آن بکلینک بدهند.
ابزارهای را هم معرفی کردیم برای اینکه بتوانیم موضوعات خوبی را پیدا کنیم مثل گوگل ترندز، گوگل آنالیتیکس و ابزارهای دیگر.
نتیجهگیری
در این درس از دوره رایگان آموزش سئو مبتدی تا پیشرفته، به مبحث بکلینک و روشهای ساخت بکلینک رایگان برای سایت پرداخته شد.
لطفا مطالبی که تا این قسمت آموختید را به صورت گام به گام در سایت خود پیاده کنید.
در درس بعد، به فرصت بینظیر سئو محلی میپردازم و مفاهیم آن را از سطح مبتدی تا پیشرفته برای شما توضیح خواهیم داد.
نوبت نظر دادن و فعالیت شماست:
شما کدام راهها را برای ساخت بکلینک امتحان کردهاید؟
لطفا برایم در قسمت پایین بنویسید.
ممنون از مقاله عالیتون. موفق باشید
سلام به شما.
ممنونم. نظر لطف شماست. فراموش نکنید در خبرنامه عضو شوید تا جدیدترین مقالات برایتان ایمیل شود.