گوگل بمب چیست؟ ۵ نمونه معروف google bomb

google-bombing

من در این محتوا شما را با تکنیک کلاه سیاه گوگل بمب آشنا می‌کنم. تکنیکی که برای اهداف سئو، اهداف سیاسی و اجتماعی، شوخی و غیره استفاده میشد.

ترفند google bomb یکی از تکنیک‌های سئو کلاه سیاه است که برای دور زدن قوانین گوگل و با هدف دستیابی سریع به رتبه‌های برتر گوگل است. با این ترفند، ممکن است در مدت کوتاهی به رتبه‌های اول گوگل رسید ولی پس از آن احتمالا سایتتان نبود خواهد شد.

با من تا انتهای این محتوا همراه باشید تا چند نمونه معروف گوگل بمب را به شما معرفی کنم.

گوگل بمب google bomb چیست؟

گوگل بمب google bomb یا بمباران گوگل که اصطلاحا google washing هم نامیده می‌شود، یکی از تکنیک‌های سئوی کلاه سیاه برای افزایش ناگهانی رنک یا رتبه یک صفحه از وبسایت به ازای یک کلمه کلیدی است.

در این استراتژی، یک صفحه از سایت به ازای یک کلمه کلیدی مورد بمباران لینک‌دهی یا بک‌لینک‌دهی قرار می‌گیرد تا فورا به رتبه بالای سرپ برسد یا مفهومی را برای سیستم معنایی گوگل تغییر داد.

بیشتر توضیح خواهم داد.

درواقع، بمباران گوگل یا google bombing تلاشی برای فریب گوگل با ساخت لینک‌ها و بک‌لینک‌های بسیار زیاد برای یک کیورد خاص است. به این شکل که بسیاری از صاحبان سایت، متخصصین سئو، وبلاگ‌نویس‌ها و… ناگهان تصمیم می‌گیرند که با یک انکرتکست یکسان به یک صفحه مشخص بک لینک بدهند.

به زبان ساده، در تکنیک بمب گوگل، تعداد زیادی از افراد به صورت هماهنگ، یک کلمه کلیدی خاص (انکرتکست) را با لینک به یک صفحه مشخصی از یک وبسایت ارتباط می‌دهند. بنابراین، وقتی کاربران این کلمه کلیدی را سرچ می‌کنند، همان صفحه به نمایش درمی‌آید.

این هجمه و بمباران لینک‌ها و بک‌لینک‌ها ممکن است گوگل را قانع کند تا این صفحه خاص را در رتبه‌های اول صفحه نتایج خود قرار دهد.

این موضوع مربوط به بک لینک سازی در زیر مجموعه‌های آموزش سئو است.

سئوکارها، وب مسترها، یا فعالین فضای اینترنتی با اهداف مختلفی از بمب‌های گوگل استفاده می‌کنند. بیایید با هم ۵ نمونه معروف گوگل بمب را با هم مرور کنیم.

اما قبل از آن توجه داشته باشید که تکنیک گوگل بمب تقریبا در سئو منسوخ شده است و گوگل الان سخت‌گیری بسیار بیشتری در خصوص بک‌لینک‌ها دارد و به این سادگی نمی‌توان از این کار را انجام داد.

۱- بمب شوخی؛ هک بی قید و شرط

بمب شوخی Humor bombs یکی از انواع بمب‌های گوگل است که با هدف شوخی‌ و طنز و معمولا بین چند دوست، همکار یا سایت‌های رقیب انجام می‌شود.

مثلا وقتی سایت‌های خبری، سیاسی یا وبلاگ‌ها می‌خواهند با یک سیاستمدار شوخی کنند، یک صفحه از سایتی که کاریکاتور او را به نمایش گذاشته، با بک‌لینک‌ها بمباران می‌کنند.

«هک بی قید و شرط» یک نمونه معروف بمب شوخی گوگل است که بین دو دوست اتفاق افتاده است. شخصی به نام «آدام مس» این بمب شوخی را به کار برد و وبسایت دوست خود را با کیورد «هک بی‌قیدوشرط» با لینک بمباران کرد.

به این ترتیب، وبسایت دوستش به ازای این کیورد و در بازه زمانی بسیار کوتاهی در رتبه‌های اول سرپ قرار گرفت؛ جوریکه تا مدت کوتاهی ترافیک بسیار زیادی دریافت می‌کرد. این درحالی بود که وبسایت دوستش به هیچ وجه با موضوع هک فعالیت نمی‌کرد!

یا نمونه دیگر برای بمب شوخی که در سال ۲۰۰۳ اتفاق افتاد، مربوط به یک صفحه شعر اقتباسی با عنوان «پیروزی‌های ارتش فرانسه» بود که توسط شخصی به نام استیون لرنر ساخته شده بود.

به این ترتیب، وقتی کاربران عبارت «پیروزی‌های ارتش فرانسه» را در گوگل جستجو می‌کردند، اولین لینک یا نتیجه گوگل این خطا را نمایش می‌داد: «جستجوی شما با هیچ سندی همخوانی ندارد. آیا منظورتان شکست‌های ارتش فرانسه است؟»

french-millitary-victories-google-bomb

شاید باورتان نشود ولی همین صفحه شوخی در عرض ۱۸ ساعت پس از انتشار، بیش از ۱۸ هزار بازدید گرفت!

۲- بمب گوگل سیاسی؛ شکست مفتضحانه

بمب گوگل سیاسی نوع دیگری از بمباران گوگل است که معمولا سیاستمداران خاص و یا حزب‌ها و فعالیت‌های سیاسی را نشانه می‌گیرد. یعنی ممکن است نام یک سیاستمدار یا حزب خاص یا سایت آنها به ازای یک کیورد نامرتبط در صفحه نتایج گوگل ظاهر شود.

نمونه مشهور این نوع بمب گوگل، صفحه مربوط به زندگینامه رییس جمهور اسبق ایالات متحده آمریکا، جورج بوش در سایت رسمی کاخ سفید بود. این صفحه با هزاران بک‌لینک و به ازای کیورد «شکست‌ مفتضحانه/ miserable failure» در سال ۲۰۰۴ بمباران شد. جوریکه وقتی کاربران این کیورد را در گوگل سرچ می‌کردند، سایت رسمی کاخ سفید در رتبه اول گوگل ظاهر می‌شد.

miserable-failure

۳- بمب دادگستر؛ این خلیج همیشه فارس است

بمب دادگستر نمونه جالب google bombing با هدف دادخواهی یا عدالت‌جویی است. این نوع بمب برای گرفتن یک حق قانونی و توسط یک سری افراد مدافع حقوق عموم مردم صورت می‌گیرد.

نمونه معروف بمب دادگستر برای ما ایرانی‌ها مربوط به «خلیج فارس» است. زمانی که نشریه نشنال جئوگرافیک در سایت خود، نام ماندگار «خلیج فارس» را به طور رسمی از روی نقشه خود حذف کرد و خلیج ع-ر-ب-ی را جایگزین آن نمود، با بمباران بک‌لینک‌های اعتراضی روبرو شد.

در واکنش به این جسارت و در زمان بسیار کوتاهی، سیل عظیمی از بک‌لینک‌ها به سمت این سایت روانه شد. سئوکارها و بلاگرهای ایرانی صفحه‌ای با نام جعلی ara bian gulf ساختند و با بیش از ۱۰ هزار بک‌لینک توانستند آن را به رتبه یک گوگل برسانند.

به این ترتیب، وقتی کاربران این کیورد را سرچ می‌کردند، با صفحه‌ای مواجه می‌شدند که درمورد خلیج فارس بود نه خلیج ع-ر-ب-ی! در این صفحه نوشته شده بود:

«خلیجی که به دنبالش می‌گردید، یافت نشد! هیچ منطقه‌ آبی با این نام هرگز وجود نداشته است. نام صحیح، خلیج فارس است که همیشه فارس بوده و همیشه هم خواهد بود.»

persian-gulf-link-campaign

نتیجه درخشان این بمباران گوگل توسط بک لینک‌های ایرانی‌ها، قانع کردن سایت نشنال جئوگرافیک به بازگرداندن نام خلیج فارس به روی نقشه سایت خود بود.

۴- بمب هکر؛ GoDaddy bomb

یکی دیگر از انواع بمب‌های گوگل که معمولا برای رقابت‌های تجاری در فضای اینترنت متداول است، بمب هکر است. این اصطلاحی است که ما برایش انتخاب کردیم و ممکن است هیچ جای دیگر چنین نامی را نشنیده باشید.

این نوع بمب برای هک کردن سایت رقیب یا حذف آن از رتبه‌های برتر سرپ گوگل است. نمونه معروف این google bomb که در سال ۲۰۱۶ اتفاق افتاد، بمباران لینک‌سازی بود که علیه سایت گو ددی GoDaddy راه افتاد. هدف این بمباران حذف این سایت از رتبه ۱ سرپ گوگل بود.

یا نمونه دیگر آن که اولین بمباران گوگل بود و در سال ۱۹۹۹ اتفاق افتاد، شیطنت برخی سئوکارها و فعالین فضای اینترنت با مایکروسافت بود. این شیطنت توسط فردی در سایت memopool.com و با طرح سوال «چه چیزی از شیطان شرورتر است» انجام شد.

بعد از این شیطنت و بمباران لینک‌دهی، کاربران با جستجوی سوال «چه چیزی از شیطان شرورتر است»، با کمال ناباوری با سایت مایکروسافت روبرو می‌شدند.

۵- بمب گوگل طبیعی؛ کمپین «Black Lives Matter»

در سال ۲۰۲۰ جنبشی به نام «Black Lives Matter» به معنی «جان سیاهان ارزش دارد» به راه افتاد و پس از مدت کوتاهی به اوج خود رسید. در این جنش میلیون‌ها لینک معتبر از سوی افراد، خبرگزاری‌های بزرگ، شبکه‌های اجتماعی و کاربران معمولی اینترنت، به طور همزمان به چند سایت خاص لینک دادند.

این سایت‌های خاص که منابع رسمی این جنبش بودند برای کیوردهایی مثل «police»، «real justice» ، «Black Lives Matter» ، «brutality» و غیره در رتبه برتر سرپ گوگل قرار گرفتند.

این بمب گوگل برخلاف انواع قبلی، دیگر با لینک‌ها یا انکرتکست‌های فیک، جعلی یا بی‌ربط ساخته نشد. بلکه رمز موفقیت آن در لینک‌های طبیعی، ارتباط موضوعی محتوا با لینک‌ها (انکرتکست‌ها)، حجم بالای جستجوی کیوردها و سیگنال‌های دریافتی گوگل از شبکه‌های اجتماعی بود.

قدرت لینک‌سازی و انکرتکست‌ها در گوگل بامب

ترفند گوگل بامب در اوایل قرن ۲‍۱ میلادی رایج شد. زمانی که گوگل سیستم بسیار ساده‌ای برای امتیازدهی به سایت‌ها و رتبه‌بندی صفحات سایت در سرپ داشت.

در سئوی قدیم، کمیت و تعداد لینک‌ها یا بک‌لینک‌ها و همچنین عبارت دقیق لینک یعنی انکرتکست معیار مهمی برای رتبه‌دهی یا افزایش اعتبار یک صفحه یا سایت بود.

الگوریتم‌های اولیه و ساده گوگل مثل PageRank بر اساس تعداد لینک‌ها یا بک‌لینک‌ها و همچنین متن لینک (انکرتکست)، به صفحات لینک‌داده شده امتیاز می‌دادند.

بنابراین وقتی چندین هزار نفر به صورت خودجوش به یک صفحه از سایت اینترنتی با یک انکرتکست مشترک لینک می‌دادند، گوگل آن را مهم تلقی می‌کرد و کیورد آن را در رتبه برتر سرپ قرار می‌داد.

پایان قصه گوگل بمب با به روزرسانی الگوریتم‌های گوگل

به مرور زمان، گوگل برای جلوگیری از رواج استراتژی‌های سئو کلاه سیاه یا کلاه خاکستری مثل بمب گوگل، که در صدد دور زدن الگوریتم‌های آن بودند، الگوریتم‌های خود را پیچیده‌تر کرد.

حالا، الگوریتم‌های به روز گوگل علاوه بر تعداد لینک‌ها، به کیفیت و اعتبار سایت یا دامنه ارجاعی اهمیت‌ زیادی می‌دهند. همچنین، از ارتباط مفهومی و معنایی کل محتوا و یا عبارت‌های اطراف لینک برای درک کیفیت و اعتبار لینک استفاده می‌کنند.

گوگل حالا از معیارهایی مثل انتیتی‌ها، cocitation کوسایتیشن، coeccurence، برند منشن و الگوریتم‌های پاندا و پنگوئن برای پی‌ بردن به مفهوم محتوا و ارتباط معنایی آن با صفحه لینک‌داده شده استفاده می‌کند.

google-algohorithms-against-google-bombing

بنابراین دیگر به ارتباط بین سایت‌های معتبر با لینک‌های بی‌ربط، مثل صفحه رسمی سایت کاخ سفید و لینک‌های ارجاعی به این سایت با انکرتکست «شکست مفتضحانه» اعتبار چندانی نمی‌دهد. حتی اگر تعداد این لینک‌ها به چندین هزار برسد!

آیا استراتژی google bomb هنوز هم کارایی دارد؟

استراتژی بمب گوگل یا google bombing دیگر مثل گذشته کارایی ندارد. امروز شما دیگر نمی‌توانید گوگل را فقط با چند هزار لینک بی‌کیفیت و بی‌ربط، به سادگی فریب بدهید و الگوریتم‌های گوگل را دور بزنید.

اگر می‌خواهید در سال ۲۰۲۵ یک بمب اینترنتی به راه بیندازید و رتبه‌های برتر سرپ گوگل را برای موضوع هدفتان تسخیر کنید، از این تکنیک‌ها استفاده کنید:

  • راه اندازی کمپین با تنوع کلمات کلیدی (Keyword Variation Campaign)
  • استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای سیگنال‌دهی به گوگل (Social Signal)
  • دریافت بک لینک از رسانه‌های معتبر (Digita PR/ Authority Backlinks)
  • استفاده از تکنیک citation و تولید محتوای قابل استناد (Citable Content)

در این ترفند دیگر نباید مثل گذشته‌ها تمام لینک‌ها و بک‌لینک‌ها را به یک کیورد یا انکرتکست ثابت متصل کنید. بلکه باید روی‌ مجموعه‌ای از کیوردهای هم معنی و مرتبط و انتیتی‌ها تمرکز کنید و برای آنها محتوای خوب بسازید.

از استراتژی Partial Match Anchors و لینک‌سازی طبیعی استفاده کنید تا گوگل لینک‌ها را به عنوان اسپم تشخیص ندهد. محتوای ارزشمند و تحقیقاتی حاوی آمار دقیق و مستند تولید و منتشر کنید. رفتار کاربران را با استفاده از ابزارهای تخصصی سئو پیگیری کنید و متناسب با رفتار آنها محتوا بسازید.

سخن آخر

بمب گوگل یا google bomb یکی از استراتژی‌های قدیمی سئوی کلاه سیاه است که باعث دور زدن الگوریتم‌های رتبه‌دهی گوگل می‌شود. اساس این استراتژی بر مبنای لینک سازی خارجی و بک‌لینک بیلدینگ است.

این ترفند در گذشته باعث می‌شد تا برخی صفحات وب‌ به یکباره به رتبه اول یا برتر سرپ گوگل برسند. اما با به‌روزرسانی الگوریتم‌های گوگل و رونمایی از الگوریتم‌های جدید مثل رنک برین، پاندا و پنگوئن، قصه بمب گوگل به پایان خود نزدیک شد.

حالا دیگر اجرای چنین‌ تکنیک‌هایی از سئوی کلاه سیاه بسیار سخت و پیچیده شده است. و اگر بخواهید بمب مدرنی به راه بیاندازید، باید اصول سئو و مفاهیم پیشرفته آن را به خوبی بلد باشید تا محتوای قوی و طبیعی برای جذب لینک طبیعی تولید کنید.

شرکت در دوره سئو جامع سفینه به شما کمک می‌کند تا تکنیک‌های پیشرفته و جدید سئو برای دریافت بک‌لینک‌های معتبر را یاد بگیرید و بتوانید رتبه‌های برتر سرپ گوگل را فتح کنید.

نظر شما در مورد این محتوا؟

مهدی محمدی با کتاب سئو جدید

مهدی محمدی
مدرس و مشاور سئو

مهدی محمدی موسس و مدیر آکادمی سئو سفینه است. کار اصلی مهدی محمدی آموزش سئو است.

دوره جامع سئو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بیش از ۳۷۰۰ عضو خبرنامه ما بپیوندید

خبرنامه سئو سفینه

جدیدترین محتواهای تولیدی، اخبار مهم سئو و تخفیف‌های ما را سریع دریافت کنید
امتحان کنید
به محض ثبت نام، یک هدیه ارزشمند دریافت کنید
close-link

دوره جامع و تخصصی سئو سفینه

صفر تا صد سئو را بیاموزید
پس از خرید دوره، این امکانات را خواهید داشت:
۱. دسترسی بلافاصله به دروس
۲. آپدیت و پشتیبانی همیشگی
۳. مشاوه رایگان به مدت ۱ ساعت
۴. ۱ سال استفاده رایگان از ابزار کبوتر
اطلاعات کامل را ببینید
مهدی
close-link
مهدی

خدمات تخصصی سئو

درخواست خود را به شماره ۰۹۰۳۰۸۴۳۰۹۴ در تلگرام یا واتسپ ارسال بفرمایید.
ارسال پیام در تلگرام
close-link