من در این مقاله قصد دارم شما را با بهترین روشهای افزایش اتوریتی سایت آشنا کنم.
شما با یادگیری این روشها میتوانید اتوریتی یا اعتبار سایت خود را در کوتاهترین زمان به بالاترین حد برسانید. همچنین میتوانید عواملی که باعث کاهش اتوریتی سایتتان میشوند را رفع کنید.
با من تا انتهای این محتوا همراه شوید تا این روشها را بیاموزید.
اتوریتی یا اعتبار دامنه چیست؟
اتوریتی دامنه یا Domain Authority که با DA نشان میدهیم، یک معیار و شاخص برای سنجش اعتبار یا قدرت دامنه سایت شما است. این شاخص که عددی بین ۱ تا ۱۰۰ هست، توسط سایت ماز MOZ طراحی و ارائه شده است.
معیار DA یا دامین اتوریتی و PA یا پیج اتوریتی ارتباطی به گوگل ندارد. این معیار صرفا یک معیار ارائه شده از سوی سایت ماز است. سایتهای دیگر مانند ahrefs یا Semrush نیز نامهای دیگری مانند Domain Rating و Authority Score روی این معیار گذاشتهاند.
با اینکه عدد اتوریتی DA به عنوان یک متریک برای رتبهبندی توسط گوگل محسوب نمیشود، ولی به شما نشان میدهد که از نظر اعتبار خارج سایت، چه جایگاهی در مقایسه با سایتهای رقیب دارید.
تفاوت اتوریتی دامنه با اتوریتی صفحه
دقت کنید که اتوریتی دامنه DA با اتوریتی پیج یا صفحه Page Authority (PA) فرق دارد. اتوریتی پیج یا صفحه PA به اعتبار صفحات سایت به طور جداگانه اشاره دارد نه دامنه سایت شما.
فاکتورهای امتیاز اتوریتی چیست؟
فاکتورهای مختلفی در امتیازدهی به اتوریتی دامنه سایت شما دخیل هستند.
مانند:
- کیفیت بک لینک
- تعداد دامنههایی که به شما بکلینک دادهاند (رفرینگدامین)
- تعداد بکلینکها
- سن دامنه شما
مثلا سایتهایی مثل گوگل، ویکی پدیا یا مایکروسافت امتیاز DA بالای ۹۰ دارند.
بهترین امتیاز اتوریتی چقدر است؟
بهترین امتیاز برای اتوریتی معنی ندارد؛ چون این امتیاز نسبی و مقایسهای است. هرچقدر عدد DA سایت شما به ۱۰۰ نزدیکتر باشد، یعنی اعتبار آن نسبتا خوب است.
شما باید DA سایت خود را با میانگین امتیاز اتوریتی سایتهای رقیب یا همکار خود در صنعت، حوزه فعالیت یا کسبوکارتان بسنجید.
مثلا اگر میانگین DA سایتهای رقیبتان ۲۰ باشد و اتوریتی سایت شما هم حدود ۱۵ باشد، متوجه میشوید که اعتبار نسبتا خوبی دارید؛ ولی باید بیشتر تلاش کنید.
اگر میخواهید اتوریتی سایتتان را افزایش بدهید، این روشها را به کار ببرید.
۱- دریافت بک لینک های معتبر از سایتهای با اتوریتی بالا
اولین و موثرترین روش برای افزایش اتوریتی دامنه سایت شما، بک لینک سازی است. البته نه هر بکلینکی؛ بلکه، بکلینکهای معتبر از سایتهای با اتوریتی بالا.
اگر بتوانید از منابع معتبری بکلینک دریافت کنید، از بسیاری از رقبا جلو میافتید. چراکه طبق مطالعه سایت اچرفس، ۹۰ درصد از سایتهای اینترنتی هیچگونه ترافیک ارگانیکی دریافت نمیکنند. چون این سایتها بکلینکهای معتبری ندارند.
اولین قدم برای بکلینکسازی معتبر این است که سایتهای منبع با DA بالا را شناسایی کنید. اما قبل از آن، به منابع رفرال (سایتهای ارجاع لینک) خود نگاه کنید. اینها همان سایتهایی هستند که به شما لینک و ترافیک میدهند.
ببینید آیا میتوانید از این سایتهای Referral باز هم لینک بیشتری دریافت کنید. اگرنه، به سراغ سایتهای مشابهی بروید که DA قابل قبول و ارزش دریافت بکلینک را دارند.
برای شناسایی منابع رفرال برتر میتوانید از ابزار MonsterInsight استفاده کنید. این ابزار یک افزونه متعلق به گوگل آنالیتیکس است که به راحتی روی سیستم وردپرس قابل نصب و اجراست.
برای یافتن منابع بکلینک معتبر میتوانید از سایتهای رقیبتان هم تقلب کنید. کافیست عملکرد آنها در بکلینکسازی را آنالیز کنید تا متوجه شوید از چه سایتهایی بکلینک دریافت میکنند.
۲- تولید محتوای ارزشمند برای دریافت بک لینک
دومین روش موثری که شما میتوانید با آن اعتبار سایت خود را بالا ببرید، تولید محتوای ارزشمند برای دریافت بکلینک است.
شما باید محتوایی برای سایت خود تولید کنید که برای سایر سایتها، بهخصوص سایتهای معتبر با اتوریتی بالا، ارزش لینک دادن داشته باشد.
شما با تولید محتوای مرجع یا محتوایی که اطلاعات و دادههای ارزشمندی را ارائه بدهد، میتوانید تعداد زیادی بکلینک از سایتهای با DA بالا جذب کنید. چون این سایتها به دادههای محتوای شما استناد میکنند و به آن لینک میدهند.
وقتی شما به واسطه این نوع محتوا از تعداد زیادی سایت معتبر بکلینک دریافت کنید، DA سایتتان هم افزایش پیدا میکند.
محتوای پژوهشی، آماری و تبلیغاتی از این دست محتواهای باارزش هستند. اگر دنبال ایدههای جدید برای تولید این دست محتوا هستید، به سایتهای رقیب و محتواهای پربازدید و با ترافیک بالای آنها نگاه کنید.
در سایت خودتان هم ببینید چه محتوایی ترافیک بیشتری جذب میکند. از این نوع محتوا الگوبرداری کنید و محتواهای مشابه به آن تولید کنید.
شما میتوانید محتوای خود را در سایتهای دیگر هم منتشر کنید؛ بهعبارتی، میتوانید محتوای خاص برای معرفی خود یا برندتان بنویسید و در سایتهای دیگر منتشر کنید تا بکلینک دریافت کنید.
پست مهمان
یکی از انواع محتوای ارزشمندی که میتوانید برای دریافت بکلینک و ترافیک ارگانیک و درنتیجه افزایش اتوریتی سایتتان تولید و منتشر کنید، پست مهمان است.
پست مهمان محتوایی است که برای معرفی برند، سایت، محصولات یا خدماتتان تولید و در سایت دیگری منتشر میکنید. البته باید سایتهای معتبر با DA بالا را برای میزبانی انتخاب کنید.
اینگونه پستها و محتوا ارتباط شما را سایتهای دیگر تقویت میکند و باعث دریافت بکلینک و ترافیک میشود. این اتفاق برای الگوریتمهای گوگل هم ارزشمند است.
پستهای مهمان نه تنها به افزایش DA سایت شما کمک میکنند بلکه شاخص E-E-A-T (تجربه، تخصص، اعتبار، قابل اطمینان بودن) گوگل برای اعتبارسنجی سایتتان را هم بهبود میدهند.
۳- بهبود محتوای معتبر سایت برای افزایش ترافیک
استراتژی دیگر برای افزایش اتوریتی سایت، بهبود محتوای معتبر آن برای افزایش ترافیک است. اگر در سایتتان چندین محتوای ارزشمند با PA بالا دارید، روی آنها بیشتر کار کنید، تا هم ترافیک ارگانیک آنها را حفظ کنید و هم نرخ ترافیک آن را افزایش دهید.
شما با انجام این کارها میتوانید محتوای معتبر خود را که ترافیک بالایی هم جذب میکند، بهبود ببخشید:
- این محتواها را بهروزرسانی نمایید.
- اشکالات نگارشی، املایی، فنی و غیره را در آنها برطرف کنید.
- مطلب تازهای به آنها اضافه کنید.
- با لینک سازی داخلی جدید، آنها را به محتواهایی که تازه منتشر کردهاید، لینک بدهید.
- انکرتکستها را بهروز کنید.
- تاریخ، اعداد و ارقام را بهروز کنید.
۴- بررسی سایت و رفع مشکلات فنی یا تکنیکال
یکی از فاکتورهای موثر در تضمین افزایش اتوریتی سایت شما سئو تکنیکال آن است. اگر شما از تمامی روشهای موجود برای ارتقاء اتوریتی دامنه استفاده کنید ولی سایتتان از نظر فنی دچار مشکل باشد، نتیجه دلخواهتان را نخواهید گرفت.
سئو فنی یا تکنیکال سایت شما به طور غیرمستقیم در افزایش اعتبار آن تاثیر دارد. شما باید حداقل ماهی یکبار، عملکرد فنی سایتتان را با ابزارهای سئو مانتیور و بررسی کنید. مانیتورینگ منظم به شما در یافتن سریع مشکلات فنی کمک میکند.
ریدایرکت های زیاد، درخواستهای HTTP، کدهای غیرضروری جاوا اسکریپت (رندر بلاکینگ) و غیره، چند نمونه از مشکلات فنی سایت هستند که مانع افزایش اتوریتی آن میشوند.
برای حل مشکلات فنی سایت خود از استراتژیهای زیر استفاده کنید:
- درخواست های HTTP را کاهش دهید.
- تصاویر سایت را بهینه کنید.
- از کش مرورگر استفاده کنید.
- اسکریپت و کدهای غیرضروری جاوا که مانع از رندر شدن صفحات مهم میشوند را حذف کنید.
- ریدایرکت ها را محدود کنید.
۵- حذف لینک های شکسته یا خراب
همانقدر که بکلینکها برای افزایش اتوریتی سایت شما ارزشمند هستند، لینکهای شکسته یا خراب برای آن مضر هستند. اینکه لینکهای خارجی یا بکلینکهای سایت شما به مرور زمان خراب یا شکسته شوند، مسئلهای طبیعی است.
شما باید مدام عملکرد سئو سایتتان را با ابزارهای مانیتورینگ بررسی کنید تا در اسرع وقت از وجود لینکهای شکسته باخبر شوید. به محض اینکه متوجه وجود لینکهای شکسته شدید، آنها را حذف، تعمیر یا Disavow کنید.
لینکهای شکسته بهخصوص لینکهایی که از سایتهای اسپم دریافت میکنید، آنقدر مضر هستند که میتوانید باعث پنالتی و جریمه شدن سایت شما شوند.
اگر هم بک لینکهای ارزشمندی دارید که ترافیک ارگانیک بالایی را به سایت شما جذب میکنند و دچار مشکل شدهاند، باید مشکل آن را برطرف کنید تا نرخ ترافیک مرتبط با آن را حفظ کنید.
برای بررسی و مانیتورینگ منظم سایتتان و رصد لینکها از ابزار سرچ کنسول گوگل استفاده کنید. این ابزار به شما کمک میکند تا به موقع از وجود لینکهای خراب باخبر شوید و سریعا برای تعمیر آنها اقدام کنید.
۶- بهینه سازی ساختار وبسایت
اگر ساختار سایت شما بهینه نباشد، خزندههای موتورهای جستجو نمیتوانند به راحتی در صفحات مختلف بخزند و آنها را در صفحه نتایج SERP ایندکس کنند.
شما برای اینکه بتوانید باتها و خزندههای گوگل را به درستی در صفحات سایت خود هدایت کنید، باید نقشه سایت بهینهای برای سایتتان داشته باشید. سایت مپ به خزندهها در دسترسی آسان و سریع به محتوا و صفحات مهم کمک زیادی میکند.
علاوه بر طراحی سایت مپ، کارهای زیر هم به بهینهسازی ساختار سایت شما کمک میکند:
- ایجاد سلسله مراتب منطقی
- لینک سازی داخلی
- بهینه سازی URLها
- حذف محتوای تکراری
شما با انجام این کارها میتوانید ساختار منظم و دقیقی برای سایتتان طراحی کنید تا صفحات بیشتری در SERP داشته باشید. درنتیجه، ترافیک ارگانیک بیشتری دریافت خواهید کرد. این نتایج اثرات مثبتی روی نمره DA سایت شما خواهد داشت.
۷- بهینه سازی تجربه کاربری UX
روش موثر دیگر برای افزایش اتوریتی دامنه و سایتتان، بهینهسازی تجربه کاربری در سئو است.
شما با طراحی مناسب صفحات برای دسترسی بهتر و آسانتر کاربران به محتوا، برقراری امنیت سایت (HTTPS)، موبایل-فرندلی کردن آن و…، میتوانید تجربه کاربری بازدیدکنندگان سایتتان را بهبود ببخشید.
۸- افزایش سرعت سایت
یکی از فاکتورهای موثر در اثربخشی بکلینکها و دریافت ترافیک ارگانیک، سرعت سایت شماست. طبق آمار سایتهای فروشگاهی، حدود ۴۰ درصد بازدیدکنندگان در صورت کندی سایت و طولانی شدن زمان لودینگ بیشتر از ۳ ثانیه، سایتتان را بازنکرده، ترک میکنند.
بنابراین، اگر سایت شما کند باشد و لودینگ آن بیشتر از ۳ تا ۴ ثانیه طول بکشد، نرخ بازدید شما به شدت کاهش پیدا میکند و نرخ پرش یا بانس ریت هم شدیدا بالا میرود.
درنتیجه، اگر سرعت لودینگ یا بارگذاری سایت شما بهخصوص صفحهای که بکلینکهای معتبر زیادی دریافت میکند، پایین باشد، تمام زحمتی که برای بکلینکسازی کشیدهاید، هدر میرود.
از طرفی، سرعت سایت شما یکی از المانهای اصلی در تجربه کاربری است. جلب رضایت کاربر باید در الویت اول شما باشد تا بتوانید نرخ ترافیک سایت خود را بالا نگه دارید.
۹- بهبود لینک سازی داخلی
درست است که افزایش ترافیک ارگانیک از طریق بکلینکها موثرترین روش افزایش اتوریتی دامنه است؛ ولی بهتر است این ترافیک ارگانیک مدیریت شود و فقط معطوف به یک صفحه از سایت نباشد.
شما با لینکسازی داخلی و بهبود آن میتوانید ترافیک دریافت از بکلینکها را در سراسر سایت خود و در بین صفحات مختلف آن توزیع کنید.
از طرفی، لینک دادن به صفحات داخلی، به شکلی مانند بکلینکها و لینکهای خارجی عمل میکند. یعنی همانطوری که دریافت بکلینک از سایتهای دیگر باعث افزایش اعتبار سایتتان میشود، دریافت لینکهای داخلی هم میتواند در افزایش اعتبار یک صفحه از سایت موثر باشد.
به این ترتیب، شما با بهبود لینکسازی داخلی، به طور مستقیم به افزایش اتوریتی سایتتان کمک میکنید.
۱۰- بهبود واکنشگرایی سایت
نزدیک به نیمی از بازدیدکنندگان اینترنتی، کاربران موبایل هستند. طبق این آمار، قطعا درصد قابل توجهی از ترافیک ارگانیک سایت شما به کاربران موبایلی اختصاص دارد.
این مسئله اهمیت موبایل فرندلی یا واکنشگرایی سایت را نشان میدهد. یعنی، شما اگر میخواهید این بخش قابل توجه ترافیک ارگانیک را جذب کنید، باید سایتی بهینه و ریسپانسیو برای موبایل داشته باشید.
از طرفی، باید بدانید که موبایل برای گوگل در درجه اول اهمیت قرار دارد؛ به این معنی که گوگل؛ این مسئله را بررسی میکند که سایت شما تا چه اندازه برای استفاده موبایل بهینه و کاربردی است.
پس سعی کنید واکنشگرایی سایت خود را با افزایش سرعت، طراحی مناسب، بهینهسازی تصاویر و… بهبود ببخشید.
سایر روشهای افزایش اتوریتی سایت
روشهایی که تا به اینجا برایتان برشمردم، جزو موثرترین و بهترین روشها برای افزایش اتوریتی سایت است.
اما اگر میخواهید علاوه بر این روشها، تکنیکهای دیگری هم یاد بگیرید و آنها را امتحان کنید، میتوانید از استراتژیهای زیر برای بهبود اتوریتی و عدد DA سایتتان استفاده کنید:
- بهبود برندینگ
- تولید منظم محتوای باکیفیت
- استفاده از تصاویر بهینه و اینفوگرافیک
- فعالیت در شبکههای اجتماعی
- استفاده از فونتهای مناسب و حرفهای
دقت کنید که یکی از فاکتورهای اصلی در محاسبه DA سایت، قدمت دامنه است. یعنی سن دامنه شما برای سنجش اتوریتی اهمیت دارد. پس، باید کمی صبوری کنید تا امتیاز DA سایت شما به عدد دلخواهتان برسد.
تا جایی که میتوانید از همین روشها و استراتژیهای قانونی و درست برای افزایش اتوریتی سایتتان استفاده کنید. به هیچ وجه سراغ روشهای غیراصولی یا خطرناک برای بهبود DA نروید چون ارزشش را ندارند.
روشهای خطرناک برای افزایش اتوریتی سایت
بعضی از افراد که میخواهند خیلی سریع و به شکل کاملا برقآسا عدد اتوریتی سایت خود را بالا ببرند، دست به روشهای خطرناک مثل تکنیکهای سئو کلاه سیاه میزنند.
این سایتها ممکن است از روش هایی مثل خرید بکلینک یا PBN برای افزایش اتوریتی سایت خود استفاده کنند. هر دوی این روشها از نظر الگوریتمهای گوگل غیرقانونی و مشمول جریمه هستند.
در روش خرید بکلینک، شما در ازای مبلغی که به سایت واسط میدهید، تعداد زیادی لینک خارجی دریافت میکنید.
در لینکسازی PBN (Private Backlink Network)، شما شبکهای از سایتها یا وبلاگها میسازید یا عضو آنها میشوید، تا از آنها بکلینک دریافت کنید و یا به آنها لینک بدهید.
این روشهای غیراصولی باعث ارتقاء غیرمنطقی رتبه سایت میشود و با الگوریتمهای گوگل در تضاد است. لینکسازی کلاه سیاه و خاکستری جزء همین روشهای غیراصولی هستند.
الگوریتمهای گوگل خیلی روی لینکسازی حساس هستند. اگر از این روشهای خطرناک برای افزایش اتوریتی سایتتان استفاده کنید، ریسک لو رفتن سایتتان و پنالتی گوگل را باید به جان بخرید.
ابزارهای سنجش اتوریتی دامنه و سایت
همانطور که در ابتدا مقاله اشاره کردم، مهم ترین ابزار سنجش اتوریتی دامنه DA و اتوریتی پیج PA، ماز MOZ است. البته، شما میتوانید از ابزارهای دیگر هم برای سنجش اتوریتی دامنه و سایتتان استفاده کنید. ابزارهایی مثل:
جمع بندی
اتوریتی سایت شما، اعتبار آن در نزد سایتهای دیگر است. اگر تا به امروز نگاه جدی به اتوریتی سایت خود نداشتید، حالا وقت آن رسیده که از روشهایی که در این محتوا گفتم، استفاده کنید و اعتبار سایتتان را بالا ببرید.
سعی کنید روی روشهای اصولی و سازگار با الگوریتمهای گوگل متمرکز شوید و از بهکارگیری روشهای غیراصولی خودداری کنید. برای این کار، به آموزش سئو توجه ویژه کنید تا از آخرین تغییرات الگوریتمهای گوگل و سایر موتورهای جستجو باخبر باشید.
در دوره جامع سئو سفینه سئو را از صفر تا صد بیاموزید
مهدی محمدی
مدرس و مشاور سئو
مهدی محمدی موسس و مدیر آکادمی سئو سفینه است. کار اصلی مهدی محمدی آموزش سئو است.