بهینه سازی یک صفحه برای چند کلمه کلیدی: نکات موثر

multiple-keywords-for-one-page

من در این محتوا قصد دارم شما را با نکات موثر بهینه‌سازی یک صفحه از سایت یا یک محتوا برای چند کلمه کلیدی آشنا کنم.

شاید ندانید که یک صفحه از سایت را می‌توانید برای چند کلمه کلیدی بهینه کنید و برای تمامی آنها هم رتبه بالایی در سئو بگیرید. البته این کار اصول و قواعدی دارد که باید آنها را رعایت کنید.

با من تا انتهای این محتوا همراه باشید تا این اصول و قواعد را به شما یاد بدهم.

بهینه سازی صفحات سایت برای کلمات کلیدی

بهینه سازی هر صفحه یا محتوای سایت برای کلمات کلیدی بخش مهمی از سئوی on-page سایت است. این کار به خزنده‌ها یا ربات‌ها کمک می‌کند تا صفحه سایت شما را برای کلمات کلیدی مرتبط شناسایی کنند.

هرچقدر شما در سئوی صفحه یا محتوا برای کلمات کلیدی موفق‌تر عمل کنید، رتبه‌ بالاتری به ازای آن کلمات در صفحه نتایج SERP گوگل به دست خواهید آورد.

اما چطور این کلمات کلیدی را انتخاب کنید؟ یا هر صفحه یا محتوا را برای چند کیورد سئو کنید؟ بهینه سازی را چطور انجام دهید؟

هر صفحه برای چند کلمه کلیدی؟

لزومی ندارد که شما هر صفحه یا هر محتوای سایتتان را فقط برای یک کیورد یا کلمه کلیدی سئو کنید. بلکه می‌توانید آن را برای چند کیورد بهینه‌سازی کنید و برای تمام کیوردها هم رتبه بگیرید.

معمولا در هدف‌گذاری محتوا یا صفحات سایت برای انواع کلمات کلیدی، ۲ رویکرد رایج وجود دارد:

  1. هدف‌گذاری صفحه برای تنها یک کیورد
  2. هدف‌گذاری صفحه برای چند کیورد اصلی و فرعی

رویکرد دوم، یعنی هدف‌گذاری روی چند کیورد اصلی و فرعی بهترین انتخاب است. یعنی شما چند کیورد محدود و مرتبط به هم را برای صفحه یا محتوای سایتتان انتخاب کنید.

کلمه کلیدی اصلی یا هدف primary keyword موضوع صفحه یا محتوا است. کلمات کلیدی فرعی یا ثانویه secondary keywords کیوردهای مرتبط از نظر معنایی و دستوری به کیورد اصلی هستند.

تعداد کلمات کلیدی ایده آل برای هر صفحه

تعداد کیوردهای ایده‌آل برای هر صفحه محدودیتی ندارد. شما باید یک کلمه کلیدی اصلی داشته باشید و در کنار آن، چندین کیورد فرعی هم به کار بگیرید.

در واقع شما می‌توانید (و مجبور هستید!) تمام کیوردهایی که هدف جستجوی یکسان دارند را در یک صفحه هدف‌گذاری کنید.

طبق مطالعه ای که توسط سایت Ahrefs انجام شده، هر صفحه سایت قابلیت رتبه‌گیری برای صدها کیورد مختلف را دارد.

طبق این مطالعه، صفحات رتبه یک سرپ گوگل، علاه بر کیورد اصلی و کلمات فرعی که به‌ازای آنها رتبه گرفته اند، ظرفیت رتبه‌گیری برای 1000 کلمه کلیدی لانگ تیل را هم دارند.

مثلا این محتوای سفینه با عنوان «محتوای باکیفیت چیست؟» با کیورد اصلی «محتوای با کیفیت»، هم به ازای همین کیورد در رتبه اول صفحه نتایج سرپ گوگل قرار دارد:

ranking-for-primary-keyword

و هم به ازای کیورد «ویژگی محتوای باکیفیت» که کیورد فرعی یا ثانویه است:

rank-for-secondory-keyword-in-google

اما حالا چطور یک صفحه را برای چند کلمه کلیدی اصلی و فرعی بهینه کنیم و رتبه بالا بگیریم؟

شما می‌توانید با انتخاب درست کیوردها برای هر صفحه و به‌کارگیری نکات مهم سئو، آن صفحه را برای چند کیورد بهینه‌سازی کنید. و همچنین برای تمامی کیوردها در گوگل و سایر موتورهای جستجو رتبه بگیرید.

نکاتی که باید برای بهینه سازی و هدف‌گذاری صفحات برای چند کیورد انجام دهید، عبارتند از:

تحقیق کلمات کلیدی یا کیورد ریسرچ

قبل از اینکه یک موضوع را برای یک صفحه یا به خصوص محتوای سایت خود انتخاب کنید، بهتر است اول درباره کلمات کلیدی مهم تحقیق کنید.

تحقیق کلمات کلیدی یا کیورد ریسرچ به شما کمک می‌کند تا کلمات یا عباراتی را انتخاب کنید که کاربران اینترنتی و مخاطبین شما آنها را بیشتر در گوگل سرچ می‌کنند.

با تحقیق درباره این کلمات، می‌توانید محتوا یا صفحات سایت خود را به ذائقه و نیاز مخاطبین‌تان نزدیک‌تر کنید. از طرفی، کلمات یا عبارات مرتبط با موضوع سایت یا فعالیت‌تان را هم می‌توانید پیدا کنید.

برای کیورد ریسرچ دقیق و درست، کلمه یا موضوع مدنظرتان را در گوگل سرچ کنید و از این داده‌ها استفاده کنید:

  • موضوع محتواهای دارای رتبه برتر در صفحه اول سرپ
  • سوالات مشابه در بخش People also asked for
  • جستجوهای مشابه در بخش people also searched for
  • سوالت رایج یا متداول FAQ

keyword-research-and-choose-primary-and-secondery-keywords

برای ریسرچ دقیق‌تر می‌توانید از ابزارهای کمکی سئو هم استفاده کنید. این ابزارها به شما در تحلیل آمارهای نتایج سرچ گوگل کمک می‌کنند تا بهترین کلمات کلیدی را پیدا کنید.

کیورد پلنر، گوگل ترندز و سرچ کنسول گوگل چند نمونه از این ابزارهای تخصصی کیورد ریسرچ هستند.

شما با کمک کیورد ریسرچ به چندین هزار یا چند صد کلمه کلیدی مختلف می‌رسید. حالا باید نهایتا 3 تا 4 کیورد را از میان آنها انتخاب کنید.

یکسان‌سازی کلمات کلیدی

یکسان‌سازی کلمات کلیدی عبارتست از انتخاب یک کیورد مهم و سپس اختصاص کیوردهایی که هدف جستجوی آن‌ها با کیورد مهم یکسان است.

هدف از یکسان‌سازی این است که در یک صفحه؛ برای تمام کیوردهایی که هدف جستجوی یکسان دارند بهینه‌سازی انجام شود. البته اولویت بهینه‌سازی با کیورد اصلی و کیوردهای مهم است.

انتخاب یک کلمه کلیدی اصلی و 2 تا 3 کلمه فرعی از بین چند صد یا چند هزار کیورد مختلف کار راحتی نیست. چون باید کلماتی را انتخاب کنید که بهترین نتیجه سئو را رقم بزنند و برای مخاطبین جذاب‌ترین انتخاب باشند.

برای انجام این کار سخت ابتدا باید کلمات کلیدی که به صورت دستی به دست می‌آورید را دسته‌بندی کنید و به آنها نظم بدهید. یعنی شما باید حجم بالای کیوردهایی که از طریق کیورد ریسرچ پیدا کرده‌اید را از یک فیلتر عبور دهید تا نهایتا به چند کلمه محدود برسید.

از آنجایی که این کار اصلا ساده نیست و خیلی هم وقت‌گیر است، پیشنهاد می‌کنم از یک ابزار کمکی و تخصصی استفاده کنید.

ابزار سئو کبوتر هم سرعت تحقیق کلمات کلیدی را ده برابر می‌کند و هم به جای نرم‌افزار اکسل، کیوردها را برایتان دسته‌بندی و مرتب می‌کند.

با استفاده از این ابزار انتخاب‌های نهایی‌ محدود‌تر و دقیق‌تر می‌شوند. حالا دیگر می‌توانید کیورد اصلی را انتخاب کنید و کیوردهایی که هدف جستجوی یکسان با کیورد اصلی دارند را به کیورد اصلی اختصاص دهید.

clustering-keywords-with-seo-kabootar-tool

انتخاب کلمات بر اساس سرچ اینتنت

نکته مهمی که در انتخاب کلمات کلیدی اصلی و فرعی باید مدنظر قرار دهید، سرچ اینتنت search intent یا نیت جستجوی کاربران است.

سرچ اینتنت به این معنی است که شما بدانید کاربر با چه هدف و نیتی یک کلمه کلیدی را در نوار جستجوی گوگل سرچ می‌کند و به دنبال چیست؟ آیا فقط یک محتوای آموزشی می‌خواهد یا دنبال خرید محصول است؟

مثلا اگر کاربر کلمات کلیدی «آموزش سئو» را سرچ می‌کند، صرفا به دنبال یک محتواست یا یک دوره آموزش سئو رایگان و حتی پولی.

 

وقتی شما سرچ اینتنت کاربر را بدانید، خواهید فهمید که برای چه موضوعی و با چه هدفی محتوا تولید کنید و محتوای خود را برای چه کیوردهایی بهینه کنید.

یک کلمه کلیدی اصلی یا هدف برای هر صفحه کافیست

شما می توانید دو یا سه کلمه کلیدی فرعی انتخاب کنید ولی برای انتخاب کلمه کلیدی اصلی هیچ شکی نیست که فقط یک انتخاب دارید.

دلیل این مسئله این است که کاربر هر بار که عبارتی را در گوگل سرچ می‌کند، فقط به دنبال یک موضوع خاص است. گوگل هم محتوایی به او نشان می دهد که درمورد همان موضوع خاص باشد یا بیشترین ارتباط و نزدیکی معنایی یا موضوعی به آن داشته باشد.

بنابراین اگر محتوای شما همزمان برای چند کیورد اصلی ایندکس شده باشد، احتمال اینکه گوگل آن را در رتبه بالاتری به کاربر نشان بدهد، کمتر از محتوایی است که فقط برای یک کیورد، بهینه و ایندکس شده است.

از طرفی، دلایل زیر هم ثابت می‌کند که انتخاب یک کیورد اصلی برای هر صفحه یا محتوا کافیست:

  • هر محتوای سایت معمولا درباره یک موضوع مشخص است.
  • گوگل موضوعات مرتبط را برای کیوردهای جستجوی مشابه در صفحه نتایج نمایش می‌دهد.
  • بهینه سازی محتوا برای یک کیورد اصلی کافیست تا برای هزاران کیورد دیگر هم رتبه بگیرید.

از کنیبالیزیشن غافل نشوید

وقتی یک کلمه کلیدی اصلی را برای یک صفحه یا محتوای سایت انتخاب کردید، سعی کنید کلمات کلیدی مرتبط و مشابه با آن را هم در همین محتوا یا صفحه به‌کار ببرید. و دیگر برای آنها محتوای جدید در صفحه مجزا تولید نکنید. چون این کار باعث کنیبالیزیشن می‌شود.

کنیبالیزیشن یا همنوع خواری زمانی اتفاق می‌افتد که شما دو یا چند کیورد مشابه را برای دو یا چند صفحه مجزای سایت به عنوان کلمه کلیدی اصلی به کار ببرید.

این کار باعث می‌شود که حجم ترافیک ارگانیک مربوط به این کیوردها بین دو صفحه تقسیم شود. به عبارتی، امتیاز سئو و رتبه گیری برای این کیوردها به جای اینکه برای یک صفحه ثبت شود، بین چند صفحه تقسیم می‌شود.

یعنی این صفحات با کیوردهای مختلف، حجم ترافیک و همچنین امتیاز سئوی همدیگر را می‌خورند.

به این ترتیب، هیچ کدام از این صفحات امتیاز بالایی از نرخ ترافیک و نرخ تبدیل دریافت نمی‌کنند. همچنین به رتبه بالایی هم در صفحه نتایج سرپ گوگل نمی‌رسند.

بنابراین سعی کنید کیوردهای مشابه را فقط در یک محتوا یا صفحه به عنوان کیوردهای فرعی یا مرتبط به کار ببرید. نه اینکه برای هر کدام از آنها یک صفحه جداگانه بسازید.

به کارگیری کیوردها در جای درست محتوا و صفحه

یافتن و انتخاب کلمات کلیدی اصلی و فرعی برای یک صفحه یا محتوای سایت تازه شروع کار بهینه‌سازی است. شما بعد از انتخاب کیوردها باید آنها را به درستی و در نقاط مناسب صفحه یا محتوا به کار ببرید تا بهترین نتیجه سئو را برای آن رقم بزنید.

نقاطی از محتوا یا صفحه که باید کیوردهای اصلی و فرعی را به کار ببرید، عبارتند از:

  • تایتل تگ
  • URL یا آدرس اینترنتی صفحه
  • زیرعنوان های محتوا یا هدرهای H2 تا H6
  • متن جایگزین چند تصاویر
  • ۱۰۰ کلمه اول محتوا
  • متادسکریپشن
  • ۱۰۰ کلمه آخر
  • چند نقطه در متن محتوا به صورت طبیعی

استفاده از کیورد اصلی و کلمات کلیدی فرعی در این نقاط از متن محتوا یا صفحه سایت هم به گوگل کمک می‌کند تا محتوا را بهتر درک کند و هم به کاربران کمک می‌کند تا محتوای دلخواهشان را پیدا کنند.

به این ترتیب، نرخ بازدید صفحه و زمان حضور کاربران در آن افزایش پیدا می‌کند. درنتیجه، امتیاز سئوی سایت شما هم بالا می‌رود.

مراقب کیورد استافینگ باشید

درست است که به‌کارگیری کلمات کلیدی به بهینه‌سازی محتوا کمک می‌کند، ولی زیاده‌روی در آن و بهینه‌سازی بیش از حد می‌تواند نتیجه عکس داشته باشد. یعنی امتیاز سئوی شما کم شود یا حتی از سمت گوگل جریمه شوید.

تکرار بیش از حد از یک یا چند کلمه کلیدی یا کیورد استافینگ به خوانایی محتوا هم لطمه می‌زند. همچنین اجازه انتقال محتوای مفید بیشتر به مخاطب را هم نمی‌دهد.

شما می‌توانید از صدها کیورد مرتبط با کلمه کلیدی اصلی یا فرعی استفاده کنید که شباهت معنایی به آنها داشته باشند مثل کیوردهای LSI. ولی نباید یک کلمه را چندین بار و بیش از حد تکرار کنید.

چگالی مناسب کلمات کلیدی

چگالی کلمات کلیدی یا Keyword density یک معیار منسوخ در بهینه سازی محتوا است!

متاسفانه افزونه یوآست سئو چگالی استاندارد کیوردها را بین 0.5 تا 3 درصد درنظر می‌گیرد. یعنی به ازای هر 100 کلمه از متن محتوا نهایتا 3 بار می‌توانید یک کیورد را به کار ببرید.

اما توجه داشته باشید تنها نکته‌ای که در به کار گیری کلمات کلیدی باید رعایت کنید، نحوه صحیح استفاده از کلمه کلیدی در صفحات سایت است.

آنالیز و مانیتورینگ نتیجه بهینه سازی

بعد از بهینه سازی و ایندکس صفحات برای کلمات کلیدی، باید آنالیز داشته باشید. یعنی ببینید که چقدر بازدید یا ترافیک جذب می‌کنید و در کسب رتبه تا چه حد موفق هستید.

البته مدت زمان مشاهده نتایج با توجه ره رقابت کیورد متفاوت است. مثلا برای یک کیورد ساده شاید پس از ۳ روز به رتبه ۱ برسید و برای یک کیورد سخت، شاید ۱ یا ۲ سال باید کار کنید.

نتیجه‌گیری

حالا که با تاثیر کیورد ریسرچ و انتخاب چند کلمه کلیدی برای یک محتوا یا صفحه سایت آشنا شدید، می‌توانید بهینه سازی را شروع کنید.

فقط یادتان نرود که هر صفحه یا محتوا را فقط برای یک کیورد اصلی سئو کنید. در کنار کیورد اصلی، می‌توانید دو یا سه کلمه کلیدی فرعی یا ثانویه داشته باشید.

نگران رتبه بندی صفحات در سرپ گوگل هم نباشید. صفحه شما به جز کیورد اصلی، برای هزاران کیورد فرعی دیگر هم می‌تواند رتبه بگیرد. فقط کافیست کیوردهای مرتبط از نظر معنایی یا دستوری با کلمه اصلی را به کار ببرید.

برای اینکه بتوانید رتبه بالاتری از گوگل بگیرید، حتما نکات سئو را به درستی و به طور دقیق اجرا کنید. یادگیری اصول سئو به شما کمک می‌کند تا بهینه سازی برای کیوردهای مختلف را به شکل موثرتری انجام دهید.

در دوره جامع سئو سفینه سئو را از صفر تا صد بیاموزید

خرید دوره جامع سئو

دوره جامع آموزش سئو

نظر شما در مورد این محتوا؟

مهدی محمدی با کتاب سئو جدید

مهدی محمدی
مدرس و مشاور سئو

مهدی محمدی موسس و مدیر آکادمی سئو سفینه است. کار اصلی مهدی محمدی آموزش سئو است.

دوره جامع سئو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بیش از ۳۳۰۰ عضو خبرنامه ما بپیوندید

خبرنامه سئو سفینه

جدیدترین محتواهای تولیدی، اخبار مهم سئو و تخفیف‌های ما را سریع دریافت کنید
امتحان کنید
به محض ثبت نام، یک هدیه ارزشمند دریافت کنید
close-link

دوره جامع و تخصصی سئو سفینه

صفر تا صد سئو پیشرفته را گام به گام بیاموزید
۱. دسترسی بلافاصله به دروس
۲. همراه با آپدیت و پشتیبانی همیشگی
۳. مشاوه و کوچینگ رایگان به مدت ۱ ساعت
اطلاعات کامل را ببینید
مهدی
close-link
مهدی

خدمات تخصصی سئو

درخواست خود را به شماره ۰۹۰۳۰۸۴۳۰۹۴ در تلگرام یا واتسپ ارسال بفرمایید.
ارسال پیام در تلگرام
close-link