سئو داخلی چیست
سئو داخلی یا On-site SEO که بعضی مواقع به عنوان On-page SEO نیز شناخته میشود؛ بخش اعظم فعالیتهای سئو را شامل میشود (حدود ۸۰٪).
البته On-site SEO با On-page SEO تفاوت دارد. On-page همانطور که از نامش پیداست فقط مربوط به یک صفحه سایت است و فقط شامل بهنیه سازی محتوا برای سئو در یک صفحه سایت است. اما On-site علاوه بر بهینهسازی صفحات، به نحوه ارتباط صفحات سایت با یکدیگر نیز میپردازد.
با توجه به توضیحی که داده شد ما به On-site SEO میپردازیم که کاملتر است و On-page SEO نیز بخشی از آن است.
دقیقا سئو داخلی چیست؟
سئو داخلی عملیات بهینهسازی عناصر داخل وبسایت است. این عملیات با توجه با استاندارهای موتورهای جستجو مانند گوگل انجام میشود. سئو داخلی کاملا به بهینهسازی درون سایت اختصاص دارد و شامل سایر فعالیتها و سیگنالهای سئو خارج سایت نمیشود.
سئو داخلی، تنظیم تمام عناصر درون سایت شما است. انجام سئو داخل سایت باعث می شود موتورهای جستجو بتوانند به راحتی سایت شما را جستجو کرده و صفحات شما را یافته، محتوای سایت شما را درک کنند و سپس فهرستبندی کنند.
چرا سئوی داخلی مهم است؟
سئو داخلی از ۲ جهت مهم است:
- به موتورهای جستجو کمک می کند که تفسیر بهتری از موضوع وبسایت شما و محتوای آن داشته باشند.
- به کاربران کمک می کند تا به سرعت و به وضوح درک کنند که موضوع یک صفحه مربوط به چیست و تا چه حد میتواند پاسخ سوالات آنها را بدهد.
نکته مهم اینکه، موتورهای جستجو الگوریتمهای پیشرفتهای دارند و چنانچه سئو داخلی خوب انجام شود، درک میکنند اگر یک انسان از یک صفحه بازدید کند، چه چیزی را میبیند و چه ارزشی برای او خواهد داشت.
موتورهای جستجوی پیشرفته مانند گوگل، میتوانند تا حد زیادی متوجه محتوای با کیفیت و مد نظر کاربر با توجه به هر جستجو بشوند.
سئو داخلی چه بخشهایی دارد؟
همانطور که گفته شد، مباحث مربوط به سئو داخلی، بسیار گسترده است و چنانچه تمام مباحث را بخواهیم در این صفحه مطرح کنیم، از حوصله خارج می شود.
برای انتقال بهتر مطالب، سئو داخلی سایت را ۲ بخش کوچکتر تقسیمبندی کردهایم.
بخش اول سئو داخلی: سئو محتوا
بخش اول سئو داخلی سایت مربوط به تمام کارهایی است که باید روی محتوای سایت انجام دهید که به آن سئو محتوا گفته میشود. سئو محتوا، عملیات بهینهسازی محتوای سایت است که شامل فعالیتهای تحقیق کلمات کلیدی، ایجاد ساختار سایت و سئو نویسی میشود.
برای اینکه سایتتان از نظر محتوایی بهینه باشد؛ ابتدا باید کلمات و عباراتی که کاربران در گوگل جستجو میکنند را بشناسید. سپس باید طوری محتوا تولید کنید که گوگل با استفاده از کلماتی که در هر صفحه از سایت خود استفاده میکنید متوجه شود، موضوع هر صفحه چیست. اما این صفحات باید از طریق لینکسازی داخلی به هم مرتبط شوند تا گوگل ساختار محتوایی سایت شما را هم درک کند و متوجه شود موضوعات اصلی سایت شما چیست.
تحقیق کلمات کلیدی
یک فرآیند یا پروسه است. در این فرآیند روی واژههایی که افراد در گوگل جستجو میکنند تحقیق انجام میشود. همیشه تحقیق کلمات کلیدی در مراحل اولیه سئو انجام میشود و پایه و اساس پروژهها است.
ساختار سایت
سازماندهی محتوای سایت است. ساختار سایت بهینه شده به کاربران کمک میکند صفحات مورد نظرشان را به راحتی پیدا کنند و به رباتهای موتورهای جستجو کمک میکند تا تمام صفحات وبسایت شما را به راحتی خزش و ایندکس کنند.
بخش دوم سئو داخلی: سئو تکنیکال
بخش دوم سئو داخلی مربوط به عملیاتی است که با هدف استانداردسازی وبسایت با معیارهای موتورهای جستجو مانند گوگل انجام میشود که به آن سئو تکنیکال گفته میشود. از آنجا که رباتهای گوگل با کدهای وبسایت ما سروکار دارند، بخش اعظم عملیات سئو تکنیکال به بهبود کدهای سایت (HTML, Javascript, CSS) مربوط میشود.
افزایش دسترسپذیری سایت برای گوگل (بهینهسازی نقشه سایت، فایل Robots.txt، متا تگ ها، محتوای تکراری و کدهای وضعیت) و بهینهسازی تجربه کاربر (افزایش سرعت سایت، امنیت سایت و نمایش مناسب سایت در موبایل) موضوعات اصلی سئو تکنیکال هستند.
URL چیست؟
URL نقش مهمی در سئو بازی میکند. از این رو آشنایی با ساختار URL و تاثیرات URL در سئو بسیار مهم است.
متا تگ ها
متا تگ ها قطعه کدهای HTML هستند. این قطعه کدها نقش بزرگی در سئو تکنیکال بازی میکنند. از یک طرف، خلاصه اطلاعات صفحه را به موتورهای جستجو میدهند و از سوی دیگر رباتهای گوگل را برای خزش و ایندکس صفحه راهنمایی میکنند.
محتوای تکراری
محتوای تکراری یکی از چالشهای همیشگی دارندگان سایت است. محتوای تکراری باعث جریمه نمیشود اما باعث افت رتبهها میشوند. برطرف کردن مشکلات محتوای تکراری یکی از مهمترین فعالیتهای مربوط به سئو تکنیکال است.
اسکیما مارک آپ Schema Markup
Schema Markup نوعی کد است. این کدها درون صفحات سایت قرار میگیرند. وظیفه این کدها این است که فهم محتوای صفحه را برای گوگل راحتتر کنند. نتیجه قرار دادن این کدها در سایت این است که گوگل محتوای ما را بهتر درک میکند. همچنین گوگل به این کدها پاداش میدهد و در نتایج جستجو سایت را متمایز میکند.
سوالات متدال در مورد سئو داخل سایت
سئو داخلی عملیات بهینهسازی عناصر داخل وبسایت است. این عملیات با توجه با استاندارهای موتورهای جستجو مانند گوگل انجام میشود. سئو داخلی کاملا به بهینهسازی درون سایت اختصاص دارد و شامل سایر فعالیتها و سیگنالهای سئو خارج سایت نمیشود.
سئو داخل سایت به ۲ بخش تقسیم میشود.
-
- سئو محتوا: تمام کارهایی است که باید روی محتوای سایت انجام دهید که به آن سئو محتوا گفته میشود. سئو محتوا، عملیات بهینهسازی محتوای سایت است که شامل فعالیتهای تحقیق کلمات کلیدی، ایجاد ساختار سایت و سئو نویسی میشود.
-
- سئو تکنیکال: عملیاتی است که با هدف استانداردسازی وبسایت با معیارهای موتورهای جستجو مانند گوگل انجام میشود که به آن سئو تکنیکال گفته میشود.
ادامه یادگیری
اگر به موضوع سئو داخلی علاقهمند هستید، از منبع زیر نیز میتوانید استفاده کنید: