بروزرسانی و آپدیت محتوای صفحات سایت در سئو: راهنمای صفر تا صد

all-things-about-site-pages-contents-update
  • من در این محتوا به شما یک راهنمای جامع و کامل برای بروزرسانی و آپدیت محتوای صفحات سایت ارائه می‌دهم.

    آپدیت منظم محتوای سایت یک قانون طلایی برای بهبود سئو است. محتواهای قدیمی سرمایه‌های گران‌بهایی هستند که باعث رشد و بهبود سئو سایت شما شده‌اند. شما با بروزرسانی این محتواها، ارزش آنها را حفظ می‌کنید.

    با من تا انتهای این محتوا همراه شوید تا با صفر تا صد بروزرسانی محتوا آشنا شوید.

    بروزرسانی محتوا چیست؟

    بروزرسانی محتوا به معنای به‌روزرسانی و اصلاح محتوای موجود در وب‌سایت شما است تا همگام با تغییرات نیازهای کاربران، الگوریتم‌های موتور جستجو، و تغییرات موضوعی مرتبط باشد. این فرآیند شامل افزودن اطلاعات جدید، بهبود ساختار و کیفیت محتوا و اصلاح خطاهای موجود است.

    بروزرسانی محتوا فقط مواقعی ضرورت دارد که قصد دارید ارزش جدیدی به محتوا اضافه کنید یا اطلاعات غلط یا تاریخ گذشته را جایگزین کنید. اینکه فقط با هدف افزایش رتبه و آپدیت تاریخ صفحه بخواهید بروزرسانی محتوا را انجام دهید کار صحیحی نیست.

    در بروزرسانی محتوا، تغییراتی مثل آپدیت تاریخ، به‌روزرسانی آمار و ارقام قدیمی، تغییر یا افزودن لینک‌ها، اضافه کردن کلمات کلیدی جدید و… انجام می‌‌دهیم تا آن را به صفِ رقابت برای جذب ترافیک بیشتر برگردانیم.

    مثلا در تصویر زیر، در قسمتی از یک محتوای قدیمی، به نتایج آماری گوگل در سال ۲۰۱۵ استناد کرده است. این تاریخ قدیمی است و باید با مطالعات جدید و به روز جایگزین شود.

    old-dates-in-old-contents

    ضرورت بروزرسانی محتوای صفحات سایت

    محتوای قدیمی سایت شما که در گذشته منتشر شده است، ممکن است شامل اطلاعات منقضی و احیانا اشتباه باشد و ممکن است رقبای شما در محتوایشان ارزش بیشتری به مرور زمان محتوای آن قدیمی می‌شود و دچار افت کیفیت می‌شوند و ارزش خود را از دست می دهد.

    محتواهای قدیمی ارزشمندی که دارای نرخ بازدید بالا، نرخ تبدیل قابل قبول و سایر امتیازهای بالای سئو هستند را نباید به راحتی از دست بدهید یا به حال خود رها کنید.

    با بروزرسانی این محتواها همچنان آنها را در دورِ رقابت نگه دارید؛ و امتیازات سئوی آنها را برای سایت خود حفظ کنید و یا حتی افزایش دهید.

    طبق نتایج مطالعه‌ای درباره آمار سرچ گوگل، حدود ۱۶ تا ۲۰ درصد جستجوهای روزانه کاربران اینترنتی، موضوعات کاملا جدیدی هستند. یعنی کاربران این موضوعات را برای اولین بار جستجو می‌کنند.

    یکی از الگوریتم‌های گوگل برای مدیریت این حجم از جستجوهای جدید و محتواهای تازه، الگوریتم فرشنس Freshness است تا محتواهای جدید را از قدیمی ها تفکیک کند و در الویت قرار دهد. البته برای جستجوهایی که تازگی محتوا در آن‌ها مهم است.

    فرض کنید شما رئیس فدراسیون کشتی ایران را جستجو می‌کنید، این نوع جستجو محتوای تازه نیاز دارد،‌ چرا که افرادی که این جستجو را انجام می‌دهند نیاز به نام فعلی رئیس فدراسیون کشتی ایران دارند.

    این الگوریتم نشانه اهمیت بالای محتواهای جدید در نزد گوگل است. بنابراین، محتواهای قدیمی رقابت سختی با محتواهای جدید دارند و اگر بروزرسانی نشوند، شانس زیادی برای ماندن در این رقابت ندارند.

    از طرفی، به‌روزرسانی محتوا برای حفظ مخاطبین و کاربران جدید هم اهمیت دارد.

    مثلا فرض کنید که دو سال پیش، محتوایی برای بررسی «تاثیر شبکه‌های اجتماعی بر سئو» منتشر کرده‌ باشید. قطعا داده‌ها و ارقامی که در این مقاله درج کردید متعلق به آمار دو سال پیش است و تا الان تغییراتی در این آمار ایجاد شده است.

    old-content-update

    یا مثل تصویر زیر که مربوط به مقاله‌ای قدیمی است که قبل از سال ۲۰۲۰ منتشر شده است. به اعداد و تاریخ‌ها نگاه کنید. تمامی مطالعاتی که به آنها استناد شده، مربوط به سال‌های قبل از ۲۰۱۵ و قدیمی است.

    outdated-numbers-and-dates

    اگر شما تغییرات متناسب با زمان و مطالعات اخیر را در این مقاله قدیمی اعمال نکنید، ممکن است نرخ بازدید این محتوا کم شود. حتی ممکن است نرخ پرش سایت را هم بالا ببرد؛ چون کاربران پس از بازدید از این محتوا و مشاهده آمار غلط، با نارضایتی سایت را ترک می‌کنند.

    تاثیر آپدیت محتوای صفحات روی سئو سایت

    آپدیت محتوای صفحات یکی از قوانین طلایی سئو است. به‌روزرسانی محتواهای قدیمی، صفحات سایت شما را زنده نگه می‌دارد و به کاربران و خزنده‌های موتورهای جستجو این پیام را می‌دهد که سایت شما فعال و به‌روز است.

    وقتی شما محتواهای قدیمی را به درستی آپدیت کنید، نه تنها مخاطبین فعلی سایت و نرخ بازدید آنها را حفظ می‌کنید، بلکه بازدیدکنندگان جدید را هم جذب می‌کنید و باعث افزایش نرخ بازدید می‌شوید.

    تاثیرات مثبت دیگری که به‌روزرسانی محتواهای قدیمی روی سئو سایتتان دارد، عبارتند از:

    مراحل بروزرسانی محتوای صفحات سایت

    بروزرسانی محتواهای قدیمی صفحات سایت صرفا در یک ساعت یا یک روز انجام نمی‌شود و باید برنامه منظم و منسجمی داشته باشد. مدت زمان و حجم کار لازم برای آپدیت محتوا به عواملی مثل اندازه و بزرگی سایت، برنامه تولید محتوا و سن دامنه بستگی دارد.

    مثلا اگر شما سایتی با چندین هزار محتوا داشته باشید که هر روز محتوای جدیدی در آن منتشر می‌کنید، باید به طور منظم و هرچندوقت یکبار، محتوای صفحات را به‌روز کنید.

    برای بروزرسانی منظم محتوای صفحات سایت، مراحل زیر را دنبال کنید.

    ۱- شناسایی محتواهای قدیمی و کهنه

    اولین قدمی که برای بروزرسانی و آپدیت محتوای صفحات سایتتان باید انجام بدهید، شناسایی محتواهای قدیمی و کهنه است. برای شناسایی این محتواها باید اول سراغ آنهایی بروید که ارزش و امتیاز بیشتری برای سئو دارند.

    اگر سایت کوچکی دارید که تعداد محتواهای آن زیاد نیست، شاید به طور دستی و با بررسی موردی بتوانید محتواهای واجد شرایط برای به‌روزرسانی را شناسایی کنید. ولی اگر سایت بزرگی با تعداد محتواهای بالا دارید، باید از ابزارهای شناسایی محتوای قدیمی استفاده کنید.

    شناسایی دستی محتواهای قدیمی

    برای شناسایی دستی محتواهای قدیمی باید لیستی از تمام صفحات سایت و محتواهای ارزشمند آنها تهیه کنید. بعد، این صفحات را بر اساس فاکتورهای سئو مثل نرخ بازدید، نرخ تعامل با مخاطب، زمان حضور کاربر در صفحه و… بررسی کنید.

    مثلا در تصویر زیر، نمودار نزولی مربوط به محبوبیت یک محتوای قدیمی را می بینید که نشانه ای برای بروزرسانی آن است.

    manual-testing-content-decay

    صفحاتی که امتیاز سئو بیشتری دارند را در الویت به‌روزرسانی قرار دهید. داده‌ها و اطلاعات قدیمی و منقضی آنها مثل تاریخ، عنوان، اعداد و ارقام، لینک‌ها و… ویرایش و تصحیح کنید.

    شناسایی دستی محتواهای قدیمی برای سایت‌های بزرگ کاری بسیار سخت و زمانبر است. درواقع، این روش اصلا مقرون‌به‌صرفه نیست و بهتر است از ابزارهای کمکی استفاده کنید.

    شناسایی سریع محتواهای قدیمی

    شما با کمک ابزارهای سئو می‌توانید محتواهای قدیمی را سریع‌تر شناسایی کنید. این ابزارها دقت بالایی دارند و هیچ بخشی از محتواهای قدیمی که نیاز به آپدیت دارند را نادیده نمی‌گیرند.

    استراتژی این ابزارها برای شناسایی محتواهای قدیمی، فیلتر کردن صفحات و ارائه گزارش از عملکرد سئو آنها است. آنها به سیگنال‌هایی مثل کاهش ترافیک ارگانیک صفحه/پست، کاهش رتبه محتوا در گوگل، اطلاعات منقضی، افزایش بانس ریت، کاهش زمان حضور کاربران و… توجه می‌کنند.

    مثلا نمودار زیر سیگنالی از روند نزولی نرخ ترافیک یک محتوای قدیمی را نشان می‌دهد. این سیگنال، نشانه خوبی برای شناسایی محتوا و نیاز آن به آپدیت است.

    content-decay-signals-to-recognize

    مهم‌ترین ابزارهای شناسایی محتواهای قدیمی عبارتند از:

    بعد از شناسایی صفحات باید سراغ آپدیت محتوای آنها اعم از متن، تصاویر، فایل‌های رسانه‌ای، متا دیسکریپشن، متا تگ‌ها، چیدمان صفحه، کیوردها، لینک‌ها و… بروید.

    content-decay-analyze-tools

    ۲- کیورد ریسرچ

    زمانی که شما در گذشته محتوای قدیمی سایتتان را منتشر می کردید، کیوردهایی را به عنوان کلمات کلیدی اصلی و فرعی برای تولید محتوا درنظر گرفتید. و این کیوردها را بر اساس معیارهایی مثل سرچ اینتنت، موضوعات ترند و… انتخاب کردید.

    از آن زمان تا به الان، قطعا تغییراتی در قصد جستجوی کاربران (سرچ اینتنت)، موضوعات ترند، آمار جستجو و… ایجاد شده است. مثلا ممکن است کلمات کلیدی جدیدی به این کیوردها اضافه شده باشد.

    پس بهتر است مجددا برای محتواهای قدیمی و مهم، کیورد ریسرچ انجام دهید تا اصطلاحات جدید، کیوردهای لانگ تیل و یا LSI را شناسایی و به محتوای خود اضافه کنید.

    ابتدا باید هدف جستجوی کیورد اصلی صفحه را مجددا بررسی نمایید.

    این کار را باید با جستجوی مجدد کیورد در نتایج گوگل انجام دهید. سپس متوجه می‌شوید هم‌اکنون با جستجوی این کیورد چه نوع صفحاتی رتبه دارند.

    ابزار سئو کبوتر به شما کمک می‌کند خیلی سریع و فقط با یک کلیک نتایج گوگل را در یک کیورد مشاهده کنید.

    بررسی سریع SERP با ابزار سئو کبوتر

    برای یافتن کلمات کلیدی که هدف جستجوی یکسان با کیورد حال حاضر صفحه دارند، از ابزارهای سئو مثل گوگل ساجست، کیورد اکسپلورر اچرفس، گوگل کیورد پلنر و… استفاده کنید.

    ۳- به روز رسانی بدنه محتوا

    بسیار مهم: در بروزرسانی بدنه محتوا دقت کنید که اگر محتوای شما در حال حاضر رتبه خوبی در گوگل دارد، تغییر در تگ تایتل، ساختار محتوا، متا دسکریپشن و متن ابتدای صفحه یک ریسک به حساب می‌آید. چرا که ممکن است با تغییر این موارد رتبه حال حاضر را نیز از دست بدهید. در اینگونه موارد سعی کنید بخش‌هایی به ساختار همین محتوا اضافه نمایید و اطلاعات اشتباه را جایگزین کنید.

    متن بدنه محتوا را می‌توانید با افزودن اطلاعات، داده‌ها، آمار و یافته‌های مطالعات اخیر به‌روز و تازه کنید. اگر قوانین یا الگوریتم‌های جدیدی برای خوانایی بهتر محتوا منتشر شده، متن محتوا را متناسب با آنها به‌روز کنید.

    برای افزایش خوانایی محتوا از کوتاه کردن طول پاراگراف‌ها، شماره یا بولت گذاری، افزودن زیرعنوان و… استفاده کنید.

    محتوا را از نظر کیوردها بهینه کنید؛ کیوردهای جدید را به بدنه متن اضافه نمایید.

    ۴- بهینه سازی متا دسکریپشن

    متا تگ و متا دیسکریپسن دو بخش مهم و اساسی برای بهینه‌سازی محتوا هستند. اگر کیوردها یا اطلاعات تازه به محتوای خود اضافه کردید، حتما این کیوردها را در متا تگ و متا دیسکریپشن به‌کار ببرید تا برای کیوردهای تازه هم رتبه و بازدید بگیرید.

    updating-meta-tags-and-meta-descriptions

    ۵- آپدیت تصاویر و فایل های رسانه ای

    اگر تصاویری در محتواهای قدیمی وجود دارند که فاقد کیفیت هستند یا کیفیت پایینی دارند، آنها را عوض کنید. یا اگر تصاویری داری متن‌نوشته و کیوردهای خاصی هستند و نیاز به آپدیت دارند، آنها را ویرایش کنید.

    ویدیوها، پادکست‌ها و سایر فایل‌های رسانه‌ای که با کیوردهای جدید و آپدیت‌های تازه همخوانی ندارند را تصحیح یا حذف کنید.

    ۶- به روز رسانی لینک های داخلی

    لینک سازی داخلی به ارتباط بین صفحات داخلی سایت و محتواهای مرتبط کمک زیادی می‌کند. این نوع لینک‌ها خزنده‌ها و بات‌های موتورهای جستجو را به کیوردها و مطالب مرتبط در صفحات دیگر سایت هدایت می‌کنند.

    به این ترتیب، ترافیک ورودی بین صفحات مختلف سایتتان توزیع می‌شود و صفحات کم-بازدید هم نرخ ترافیک قابل قبولی کسب می‌کنند.

    لینک‌های داخلی ممکن است به مرور زمان لینک شکسته شوند؛ چون ممکن است صفحاتی از سایت که به آنها لینک داده‌اید، ریدایرکت یا حذف شوند. بنابراین، شما باید این لینک‌های شکسته را جایگزین و یا ویرایش کنید.

    ۷- آپدیت لینک های خروجی

    لینک‌های خروجی راه ارتباطی سایت شما با سایت‌های دیگر هستند. همانطوری که لینک‌های داخلی به مرور زمان دچار تغییر یا شکستگی می‌شوند، لینک‌های خروجی هم ممکن است شکسته یا حذف شوند.

    مثلا در تصویر زیر، سایت الکسا در این محتوای قدیمی به عنوان یک ابزار برای رتبه‌دهی سایت‌های اینترنتی معرفی شده و به آن لینک خارجی داده است.

    updating-broken-external-links

    ولی وقتی روی این لینک کلیک می‌کنیم، دیگر خبری از سایت رتبه‌دهی الکسا نیست؛ چون چند سالی است که این ابزار برای کاربردهای دیگر تعریف شده و در سایت آمازون به نام دستگاه الکسا باز می‌شود.

    update-broken-links

    در صورت عدم وجود یا ریدایرکت سایتی که به آن لینک خروجی داده‌اید، یا لینکش را حذف کنید و یا آن را اصلاح کنید.

    ۸- به روزرسانی زمان انتشار محتوا

    محتوایی که شما منتشر می‌کنید، روز و زمان انتشار را به همراه سایر مطالب به کاربران نشان می‌دهد. یعنی هر کاربر با ورود به هر صفحه از سایتتان و مشاهده محتوا، تاریخ انتشار آن را می‌تواند ببیند.

    content-updating-or-posting-date

    تاریخ و زمان انتشار محتوای شما در صفحه نتایج گوگل و زیر لینک آن در SERP هم به نمایش در‌می‌آید. بنابراین، کاربران به راحتی می‌توانند محتوای قدیمی را تشخیص بدهند و آنها را نادیده بگیرند.

    content-posting-date-in-serp

    از طرفی، گوگل در گزینه Tools در صفحه SERP خود، قابلیت فیلتر نتایج بر اساس زمان را هم اضافه کرده است. کاربران می‌توانند با اعمل فیلتر زمانی، فقط محتواهای جدید را ببینید. بنابراین، محتوای قدیمی سایت شما در این فیلتر نشان داده نمی‌شود.

    google-tool-for-filtring-time-of-searching-results

    تمامی این موارد باعث می‌شوند تا محتوای قدیمی شما در رقابت با محتواهای جدید، شانس کمتری برای جذب ترافیک داشته باشد.

    با بروزرسانی منظم و تغییر زمان انتشار، محتوای شما در زمان سفر می‌کند و دوباره به صفحه اول سرپ و در میان نتایج برتر بر می‌گردد.

    ۹- افزودن اسکیما

    یکی دیگر از مراحل بروزرسانی محتوای سایت این است که آن را متناسب با تغییرات جدید، امکانات و ابزارهای جدید، به‌روز کنید.

    مثلا اگر در زمان انتشار محتوای قدیمی‌تان، گزینه اسکیما یا برخی فیچرهای SERP را برای محتوا به‌کار نبرده‌اید یا هنوز رایج نبودند، حالا می‌توانید آنها را به محتو اضافه و آن را به‌روز کنید.

    یا ممکن است در گذشته و در حین تولید محتواهای قدیمی، دانشی که الان نسبت به سئو محتوا کسب کردید را نداشتید. و حالا می‌توانید دانش جدید خود را به محتوایتان منتقل کنید و آن را با دانش سئو جدید مطابقت دهید.

    شما می‌توانید ریتینگ ستاره، نظرات و رای‌هایی که کاربران برای محتوای سایتتان ثبت کرده‌اند را با اسکیما در سرپ به نمایش دربیاورید.

    adding-schema-to-old-content

    برای افزودن اسکیما به محتوای قدیمی سایت یا به‌روزرسانی محتوا برای نمایش فیچرهای جدید در سرپ می‌توانید از ابزارهای اسکیما و ریچ اسنیپت مثل فول اسکیما ریچ اسنیپت استفاده کنید.

    ۱۰- درخواست ایندکس مجدد

    وقتی به‌روزرسانی محتوای قدیمی به پایان رسید، باید تغییرات جدید را به موتورهای جستجو اطلاع دهید تا سریعتر آنها را شناسایی کنند. برای این کار باید به گوگل و سایر موتورهای جستجو دوباره درخواست ایندکس بدهید.

    دقت کنید که درخواست مجدد ایندکس ربطی به این مسئله ندارد که محتوای شما قبلا ایندکس شده و در صفحه سرپ گوگل رتبه داشته است. بلکه باید مثل یک محتوای جدید که تازه در حال انتشار است، به موتورهای جستجو درخواست ایندکس بدهید.

    بخش url inspectionدر سرچ کنسول

    نه تنها برای درخواست ایندکس، که برای سایر اقدامات بروزرسانی محتوا هم باید جوری رفتار کنید که انگار محتوای جدیدی را برای انتشار آماده می‌کنید.

    چه زمان‌هایی آپدیت محتوا را انجام دهیم؟

    شما باید برای آپدیت و بروز رسانی محتوای صفحات سایت خود برنامه زمانی منظمی داشته باشید.

    زمان معمول برای آپدیت محتوا، سالی یکبار است.

    البته این بازه زمانی تقریبی و میانگین است و ممکن است متناسب با شرایط تغییر کند. مثلا سایت‌هایی که رقبای سرسختی دارند و مدام در رقابت شدیدی هستند، ممکن است در بازه زمانی کوتاه‌تری اقدام به آپدیت کنند.

    یا مثلا، در حین مانیتورینگ عملکرد سئو سایت ممکن است متوجه روند نزولی و کاهش نرخ ترافیک محتواهای پربازدید خود شوید و زودتر از یک سال تصمیم به آپدیت آنها بگیرید.

    سخن آخر

    شما و سایتتان هر روز در حال پیشرفت و ترقی هستید و محتواهای جدیدی تولید می‌کنید. دانش سئو شما، هر روز نسبت به گذشته بیشتر می‌شود و مهارت و تخصص بالاتری برای تولید محتوا پیدا می‌کنید.

    از طرفی، الگوریتم‌های گوگل، فضای دیجیتال و اینترنت و آمار جستجوی کاربران اینترنتی مدام در حال تغییر است.

    بنابراین، محتوایی که شما در گذشته نوشته‌اید، چند قدم از دانش روز شما و همچنین از تغییرات جدید فضای اینترنت عقب است. شما برای جبران این عقب‌افتادگی باید برنامه منظم و مداومی برای بروزرسانی محتواهای قدیمی و کهنه سایت خود داشته باشید.

    در دوره جامع سئو سفینه سئو را از صفر تا صد بیاموزید

    خرید دوره جامع سئو

    دوره جامع آموزش سئو

    نظر شما در مورد این محتوا؟

    مهدی محمدی با کتاب سئو جدید

    مهدی محمدی
    مدرس و مشاور سئو

    مهدی محمدی موسس و مدیر آکادمی سئو سفینه است. کار اصلی مهدی محمدی آموزش سئو است.

    دوره جامع سئو

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    به بیش از ۲۶۰۰ عضو خبرنامه ما بپیوندید

    خبرنامه سئو سفینه

    جدیدترین محتواهای تولیدی، اخبار مهم سئو و تخفیف‌های ما را سریع دریافت کنید
    امتحان کنید
    به محض ثبت نام، یک هدیه ارزشمند دریافت کنید
    close-link

    دوره جامع و پیشرفته سئو سفینه

    توانایی رسیدن به نتایج اول گوگل را به دست آورید!
    ۱. دسترسی بلافاصله به دروس ۲. همراه با آپدیت و پشتیبانی همیشگی ۳. مشاوه و کوچینگ رایگان به مدت ۱ ساعت
    اطلاعات کامل را ببینید
    مهدی
    close-link
    مهدی

    خدمات تخصصی سئو

    درخواست خود را به شماره ۰۹۰۳۰۸۴۳۰۹۴ در تلگرام یا واتسپ ارسال بفرمایید.
    ارسال پیام در تلگرام
    close-link