الگوریتم تازگی محتوا

  • الگوریتم Freshness که به آپدیت تازگی محتوا نیز معروف است، یک گام قابل توجه در زمینه‌ی دقیق‌تر کردن نتایج جستجو و پاسخگویی به اهداف کاربر در بین الگوریتم های گوگل است.

    الگوریتم frshness - آپدیت تازگی محتوا

    در نتیجه‌ی این بروزرسانی، استفاده از زمان به عنوان یک معیار رتبه‌بندی محتوا امکان‌پذیر شد.

    این امر به گوگل امکان می‌دهد تا محتوا‌هایی را که دارای روند مرتب (مانند رویداد سالانه) و یا در حال بروزرسانی بصورت مکرر (مانند مدل‌های جدید محصول) هستند را نشان دهد.

    الگوریتم Freshness چیست؟

    • الگوریتم Freshness وب‌سایت‌ها را در نتایج جستجو بر اساس میزان مرتبط بودن و به‌موقع بودن محتوا برای یک جستجوی مشخص رتبه‌بندی می‌کند.
    • رویدادهای اخیر، رویدادهای تکرارشونده منظم و بروزرسانی‌های مکرر ۳ نوع جستجویی هستند که الگوریتم تازگی محتوا در آن‌ها تاثیر گذار است.
    • الگوریتم Freshness در ۳ نوامبر ۲۰۱۱ معرفی شد.
    • سایت‌های مجله‌ای و خبری باید توجه بیشتری به الگوریتم تازگی محتوا داشته باشند.

    چرا به آن الگوریتم Freshness یا تازگی می‌گویند؟

    نام «Freshness» برای این بروزرسانی مستقیماً از اعلامیه رسمی Google گرفته شده‌ است که در آن عنوان شده بود: «جستجوی گوگل از الگوریتم Freshness استفاده می‌کند تا بروزترین نتایج را به کاربران ارائه دهد.»

    کافئین؛ زیر ساخت Freshness

    استفاده از Freshness به کمک تغییرات زیرساختی ارائه شده توسط بروزرسانی کافئین امکان‌پذیر شد و گوگل را قادر ساخت تا فهرست‌بندی وب‌ها را در مقیاسی بی‌سابقه افزایش دهد.

    کافئین همچنین گوگل را قادر ساخت تا بروزترین محتوایی که به معنای واقعی کلمه بروز و تازه است را نمایش دهد.

    با زیرساخت‌های کافئین و سیستم آن که باعث افزایش سرعت گوگل در پردازش تعداد بیشتری از صفحات وب شده‌ بود، گوگل تصمیم گرفت سعی کند در زمینه‌ی عبارت‌های جستجو شده توسط کاربران نتایجی را نشان دهد که هم بروزتر و تازه‌تر است و هم ارتباط بیشتری با هدف کاربر دارد.

    الگوریتم Freshness در ۳ نوامبر ۲۰۱۱ معرفی شد. گوگل در یک اعلامیه رسمی بیان کرد که این تغییر به صورت کلی بر ۳۵ درصد از عبارت‌های جستجو تأثیر گذاشته و به‌طور قابل ویژه‌ای حدود ۶ تا ۱۰ درصد از عبارت‌های جستجو را مورد تأثیر قرار داده‌ است که این یک تغییر قابل توجه در نحوه‌ی رتبه‌بندی صفحات وب است.

    گوگل تشخیص داد برخی از جستجوها دارای سه نوع مختلف عامل مربوط به زمان هستند که عبارتند از:

    1. رویدادهای اخیر: این عبارت‌ها، عبارت‌های جستجویی هستند که به رویدادهای پرطرفدار، جاری و یا عموماً مرتبط به اخبار، مربوط می‌شوند.
    2. رویدادهای تکرارشونده منظم: در بیانیه‌ی گوگل نمونه‌هایی از رویدادهای سالانه، انتخابات، اخبار امتیازات ورزشی، نمایش‌های تلویزیونی و گزارشات درآمد شرکت‌ها آمده است که از آن‌ها به عنوان رویدادهای تکرارشونده منظم یاد شده است.
    3. بروزرسانی‌های مکرر: این‌ دسته از پرس‌و‌جوهای وابسته به زمان، مربوط به موضوعات کم طرفداری هستند که اغلب بروزرسانی می‌شوند.

    بررسی ۳ نوع جستجو متاثر از الگوریتم Freshness

    ۱. رویدادهای اخیر

    اولین نوع جستجوهایی که الگوریتم تازگی محتوا، به شدت روی آن‌ها تاثیرگذار است، رویدادهای اخیر هستند که به ۲ زیر دسته تقسیم می‌شوند.

    ۱.۱ موضوعات داغ روز

    گوگل همیشه تازه‌ترین نتایج را برای درخواست‌های خاص به نمایش درمی‌آورد. به‌ویژه اگر آن‌ها پرطرفدار نیز باشند. در اینجا یک مثال با کلمه کلیدی LIMoE، که نام یکی از الگوریتم‌های گوگل است آورده شده است:

    جستجو برای محتوای پرطرفدار و داغ

    LIMoE یک کلمه‌ی کلیدی است که تا همین اواخر نیز وجود نداشت. در مثال بالا، گوگل تازه‌ترین نتیجه جستجو را درباره‌ی این کلمه نشان می‌دهد.

    ۱.۲ رویدادهای اخیر

    قبل از Freshness چیزی به نام بخش «آخرین اخبار رویدادهای جاری» وجود نداشت. حالا و پس از این بروزرسانی، گوگل نتایج اخبار مربوط به رویدادهای اخیر را در سطرهای بالای نتایج جستجو نمایش می‌دهد.

    امروزه، زمانی که عبارت جستجو دارای یک رویداد تازه رخ داده از مؤلفه‌ی مربوطه باشد، گوگل بخشی به نام Top Stories را نیز نشان می‌دهد. به عنوان مثال پس از جستجو کلمه‌ی اوکراین، نتیجه جستجوی زیر نشان داده شد:

    اتفاقات برتر

    همانطور که می‌بینید «Top Stories» برای آن نمایش داده شده و در نتایج حاصله آخرین حوادث و رویداد‌هایی که اتفاق افتاده است نیز به نمایش گذاشته شده‌ است.

    ۲. رویدادهایی که به‌طور منظم تکرار می‌شوند

    این نوع بروز‌بودن به رویدادهایی مربوط می‌شود که به‌طور منظم اتفاق می‌افتند اما لزوماً روند مشخصی ندارند.
    برای مثال وقتی NBA جستجو شود نتایج اخیر مسابقات در این ورزش نشان داده می‌شود.

    به روز رسانی برای رویدادهای منظم تکرار شونده

    نتایج رویدادهای مکرر باید مرتباً بروزرسانی شود. برای مثال اخبار و نتایج یک رویداد ورزشی باید بصورت روزانه یا هفتگی و هنگامی که در بازده‌ی زمانی انجام است به‌طور مرتب بروز شود.

    و یا یک رویداد تکراری مانند انتخابات ریاست جمهوری، باید هر چهار سال یکبار به روز شود.

    ۳. بروز رسانی مکرر Freshness

    نوع سوم این مسئله مربوط به جستجوی پرس‌و‌جوهایی که همواره بروز می‌شوند. برای مثال جستجوهای مربوط به بررسی محصول.

    به عنوان مثال، گوشی سامسونگ گلکسی سال‌هاست که وجود دارد و هر چند وقت یکبار مدل‌های جدیدتری از آن به بازار ارائه می‌شود. به‌طور کل و در حالت ایده‌آل وقتی کسی عبارت Samsung Galaxy Review را جستجو می‌کند قاعدتاً به دنبال بررسی آخرین مدل‌های تولید شده و به بازار آمده خواهد بود.

    عکس زیر بخشی از نتایج جستجو برای عبارت Samsung Galaxy Review است که می‌توانید آن را ببینید.

    نتیجه جستجوی بررسی محصول

    تازگی محتوا قبل از Freshness

    الگوریتم Freshness اولین الگوریتمی نیست که گوگل از عوامل رتبه‌بندی مرتبط با زمان استفاده می‌کند.

    سال ۲۰۰۷، آمیت سینگال (که در آن زمان یکی از مهندسین گوگل و معاون ارشد رئیس جمهور آمریکا بود)، الگوریتم بروزرسانی جستجوها (QDF) را در مصاحبه ای با نیویورک تایمز معرفی کرد.

    او در این مصاحبه در رابطه با مشکلات بروز‌ بودن نتایج صحبت کرد و توضیح داد با تغییر فرمول‌ها برای نمایش صفحات جدید بیشتر ممکن است کیفیت جستجو کاهش یابد.

    البته در ادامه نیز راه حل این مشکل را استفاده از یک مدل ریاضی دانست که با کمک آن گوگل می‌تواند بفهمد کاربر چه زمانی اطلاعات جدید می‌خواهد و چه زمانی نمی‌خواهد.

    در واقع راه حل QDF حول محور تعیین اینکه آیا یک موضوع در زمان حال «تاپ و داغ» است می‌چرخد. اگر سایت‌های خبری یا پست‌های وبلاگ به‌طور فعال در مورد موضوعی بنویسند، مدل متوجه می‌شود که این موضوع مبحثی است که کاربران به احتمال زیاد اطلاعات فعلی را برای آن می‌خواهند.

    تفاوت بین QDF و بروزرسانی الگوریتم Freshness در این است که به نظر می‌رسد الگوریتم QDF نسبت به الگوریتم Freshness از نظر دامنه محدودتر است اما به‌طور کل تفاوت‌های جزئی کمی دارند.

    تفاوت بین QDF و الگوریتم Freshness به‌طور خلاصه

    • QDF در زمان حال به بررسی اینکه که آیا موضوعی در میان سایت‌های خبری و وبلاگ‌ها ترند است یا خیر می‌پردازد.
    • الگوریتم Freshness پرس‌و‌جوها را از نظر اینکه جزو کدام یک از سه دسته‌ی جستار هستند بررسی می‌کند تا بفهمد آیا نیاز به نتایج تازه و بروز دارد یا خیر.

    آیا محتوای تازه و بروز برای کسب رتبه ضروری است؟

    همه‌ی جستجوها نیاز به نتایج تازه ندارند!

    بسیاری از پرس‌و‌جوهای جستجو همیشه سبز هستند. عبارت همیشه سبز در رابطه با نیازهای اطلاعاتی جستار جستجو، به این معنی است که پاسخ به برخی از پرس‌و‌جوها تغییر چندانی نمی‌کند و نیاز به بروزرسانی همیشگی وجود ندارد.

    دستور پخت یک نمونه‌ از محتوای همیشه سبز است. مثلا روش درست‌ کردن کوکی‌های شکلاتی برای چندین سال نسبتاً یکسان باقی می‌ماند. البته گاهی اوقات تغییرات فرهنگی بر محتوای همیشه سبز تأثیر می‌گذارد. برای مثال گرایش به کوکی‌های کم چرب یا کم قند که ممکن است نحوه ساخت کوکی‌ها را تغییر می‌دهد.

    الگوریتم Freshness تنها زمانی شروع به کار می‌کند که عبارت جستجو در یکی از سه دسته زیر قرار گیرد:

    1. رویدادهای اخیر
    2. رویدادهایی که به‌طور مرتب تکرار می‌شوند
    3.  بروزرسانی‌های مکرر

    باور‌های پیرامون محتوای تازه

    یک استراتژی در SEO وجود دارد که توصیه می‌کند تاریخ انتشار یا تاریخ ویرایش هر محتوا را هر هفته، ماه یا سال تغییر دهید. زیرا طبق این استراتژی و سیاست گوگل که تمایل به محتواهای تازه دارد، محتوای شما بیشتر در نتایج جستجو احتمال دارد دیده شود.

    حتی پلاگین‌های وردپرسی وجود دارند که هر میزان تاریخ‌ بروزرسانی‌ که اتفاق می‌افتد را به صورت انبوه ویرایش می‌کند.

    اما اینکه گوگل همیشه محتوای تازه را دوست دارد یک باور اشتباه است.

    حتی سه سال پس از راه‌اندازی الگوریتم Freshness مت کاتز از مهندسین گوگل، همچنان اظهار می‌داشت که تازگی همیشه یک سیگنال رتبه‌بندی نیست.

    تازگی و بروز بودن چقدر مهم است؟

    محتوای شما باید فرای عامل بروز بودن دارای نکات دیگری باشد که محتوای شما را از لحاظ رتبه‌بندی بهبود دهد.

    اگر محتوا ناوبری است و یا اگر محتوا همیشه سبز است، حتما نیازی به بروزرسانی تاریخ آن وجود ندارد.

    بسیاری از صفحات هستند که افراد برای کسب اطلاعات بیشتر به آن‌ها مراجعه می‌کنند که زمان انتشار آن‌ مطالب خیلی برایشان مهم نیست. این صفحات قاعدتاً رتبه‌بندی خود را از تازگی و بروز بودن ندارند.

    راه‌ها و ابزار‌های بسیار زیادی وجود دارد که نشان دهد محتوای ما بروز و تازه هستند اما این واقعاً آن چیزی نیست که منجر به رتبه‌های بالاتر شود.

    اگر در حوزه‌ی اخبار نیستید، اگر در یک حوزه تخصصی یا موضوعی نیستید که واقعاً نیاز به مطالب تازه داشته باشد احتمالاً این مسئله چیزی نیست که باید نگران آن باشید.

    محتوای همیشه سبز ماندگاری دارد و در آزمون زمان مقاومت می‌کند. شاید بهتر باشد روی این نوع مقالات کار کنید.

    و یا برای مثال اگر در زمینه‌ی بازی‌های ویدیویی می‌نویسید؛ اخبار زیادی مانند اخبار فوری وجود دارد. پس خوب است سعی کنید بروز باشید و مطمئن شوید که محتوایی دارید که بخصوص و تازه است.

    آپدیت Freshness برای کدام دسته از وب‌سایت‌ها مهم است؟

    انتشار منظم محتوای جدید به‌طور کلی یک استراتژی خوب برای بسیاری از انواع وب‌سایت‌ها است و از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

    وب‌سایت‌هایی با موضوعات مرتبط با روندهای مصرف در حال تغییر، موضوعات مرتبط با رویدادهایی که به‌طور منظم رخ می‌دهند و سایت‌هایی که درباره محصولاتی که مرتباً بروزرسانی می‌شوند خدمات ارائه می‌دهند، همواره نیاز به یک جریان ثابت از محتوای تازه و بروز دارند.

    انتشار اخبار و محتوای پرطرفدار یک مزیتی که دارد این است که می‌تواند منجر به دسترسی سطوح بالای ترافیک و گاهی اوقات ترافیک بسیار زیاد شود.

    نکته منفی این است که بعد از چند هفته ممکن است دیگر محتوای شما بروز و یا مرتبط با همان جستارهای جستجویی که باعث ایجاد ترافیک انبوه در زمانی که موضوع ترند بوده نباشد. و یا اینکه دیگر آن مطلب خاص جذابیت و بازخورد اولیه نداشته باشد.

    بهترین کاری که باید انجام دهید این است که بفهمید آیا موضوعات محتوای شما جزو یکی از سه دسته بندی تازگی قرار دارد؟ تا اگر این چنین است نوشتن را انجام دهید.

    اگر موضوع محتوا در آن دسته بندی‌ها قرار نگیرد، موضوع همیشه سبز است. و ایده‌ی بدی نیست که ترکیبی از موضوعات تازه و همیشه سبز را در محتوای خود داشته باشید. تا بازدیدکنندگانی که برای کسب اطلاعات بروز وارد سایت شما می‌شوند فرصت اقامت بیشتری نیز صرف مشاهده‌ی محتوای همیشه سبز کنند.

    دانستن اطلاعات لازم پیرامون بروزرسانی Freshness، هنوز هم برای توسعه یک استراتژی محتوا مفید است.

    زیرا گوگل امروزه بهتر می‌تواند بفهمد که کدام پرسش‌ها نیاز به اطلاعات بروز دارد و به کمک آن فرصت‌هایی را برای ناشران ایجاد می‌کند تا ترافیک بیشتری به دست آورند.

    نظر شما در مورد این محتوا؟