من در این محتوا قصد دارم روش ها و کانال های جذب ترافیک وبسایت را به شما معرفی کنم.
کانالهای زیادی برای جذب ترافیک و افزایش بازدید سایت وجود دارد. اگر روی کانالهای برتر افزایش ترافیک سایت متمرکز شوید، میتوانید نرخ ترافیک یا بازدید سایت خود را با صرف هزینهای منطقی، تا چند برابر بالا ببرید.
با من همراه شوید تا با این کانالها افزایش ترافیک سایت بیشتر آشنا شویم.
کانال جذب ترافیک برای وبسایت چیست؟
کانالهای جذب ترافیک برای وبسایت به منابعی گفته میشود که کاربران از طریق آنها وارد سایت میشوند. هر کانال ترافیکی نقش مهمی در استراتژی دیجیتال مارکتینگ دارد.
میزان ترافیک یا بازدید یک وبسایت به تعداد کاربرانی گفته میشود که سایت شما را باز میکنند و از صفحات آنها برای مشاهده محتوا، استفاده از خدمات یا خرید محصولات شما بازدید میکنند.
افزایش ترافیک سایت مساوی است با میزان درآمد یا فروش محصولات. بنابراین افزایش میزان بازدید یکی از مهمترین دغدغههای صاحبان سایتها یا کسبوکارهای اینترنتی است.
طبق آمار اعلام شده در سایت فوربس Forbes 21% از صاحبان کسبوکارهای اینترنتی با بیش 1 یک میلیارد وبسایت در دنیا، یعنی بیش از 200 میلیون وبسایت با چالش ترافیک پایین دسته و پنجه نرم میکنند.
اما چاره چیست؟ چطور میتوان به این چند میلیون سایت اینترنتی برای افزایش جذب بازدید کمک کرد؟
پاسخ این است که شما باید ابتدا کانالها و منابع ورودی ترافیک را به خوبی بشناسید و بعد روی برترین کانالهای جذب ترافیک سرمایهگذاری کنید.
من در ادامه به ۶ کانال برتر دستیابی به ترافیک بالای کاربران اینترتی اشاره میکنم.
۱- کانال موتورهای جستجو و سئو
موتورهای جستجو به عنوان یکی از قدیمیترین و اصلیترین منابع ورودی کاربران اینترنتی به سایت شما هستند. اکثر کاربران با سرچ کیوردها یا کلمات کلیدی در نوار جستجوی این موتورها وارد سایت شما میشوند.
تنها 22 درصد از کاربران اینترنت با وارد کردن آدرس سایتها به طور مستقیم در نوار URL وارد سایت شما میشوند. بقیه کاربران از کانالهای دیگر مثل گوگل، بینگ، یوتیوب و… به سایت شما میآیند و از آن بازدید میکنند.
طبق آمار اعلام شده در سایت vwo موتورهای جستجو و در راس آنها گوگل تاثیرگذارترین کانالهای ورودی ترافیک به سایتها هستند. گوگل با بیش از نیمی از ترافیکهای ارسالی به سایتهای مختلف در دنیا، یکی از مهمتری منابع جذب بازدید به شمار میآید.
بنابراین سئو سایت یا بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو بهخصوص گوگل یکی از بهترین روشها برای افزایش ترافیک ورودی سایت است. به خصوص اینکه طبق آمار منتشر شده در سایت conductor، مقدار 33 درصد ترافیک سایت مربوط به صنایع بزرگ خدماتی یا فروش مربوط به ترافیک ارگانیک است.
اما چطور با سئو بتوانیم کاربران بیشتری را از طریق موتور جستجوی گوگل و صفحه نتایج SERP به سایت بکشانیم؟
تولید محتوای بهینه
اصلیترین راهکار سئو برای جذب ترافیک ارگانیک از گوگل تولید محتوای سئو شده است. شما میتوانید با تولید انواع محتوای متنی، تصویری، ویدیویی، پادکست و… کاربران را به بازدید از سایتتان دعوت کنید.
منتهی باید محتوای باکیفیت و بهینه برای موتورهای جستجو تولید کنید. محتوایی که دارای این ویژگیها باشد:
- موضوعات متناسب با سرچ اینتنت مخاطب
- عنوان های منحصربفرد و دارای کیوردهای مرتبط
- عناوین کوتاه و جذاب
- حاوی اطلاعات درست و دقیق و تامین نیاز کاربر
- دارای متادیسکریپشن بهینه و تایتل تگ جذاب
- خوانا و باکیفیت
به روز رسانی محتوای قدیمی
یکی دیگر از روشهای جذب ترافیک از طریق سئو و موتورهای جستجو به روز رسانی محتوای قدیمی سایت شماست؛ بهخصوص محتواهایی که آمار سئوی خوبی دارند و ترافیک بالایی را به سایت جذب میکنند.
قطعا محتواهای ارزشمند قبلی سایت شما ظرفیت بالاتری در جذب بازدید دارند تا محتواهای جدیدی که تازه می خواهید تولید کنید. پس هر از چندگاهی به سراغ محتواهای قدیمی سایت بروید و اطلاعاتی که از نظر زمانی دیگر اعتبار ندارند را به روز کنید.
جذب ترافیک ارجاعی از طریق بک لینک ها
سئوی خارجی یکی دیگر از کانالهای برتر جذب ترافیک به سایت است چراکه به شما در جذب ترافیک ارجاعی از طریق بک لینک و لینکهای خارجی از سایتهای دیگر کمک میکند.
در استراتژی لینک بیلدینگ شما لینک هایی را از سایتهای دیگر دریافت میکنید که میتوانند کاربران آن سایتها را به سمت صفحات سایت شما هدایت کنند.
از طرفی، دریافت بکلینک از سایتهای معتبر باعث افزایش اعتبار یا آتوریتی دامنه DA سایت شما میشود. و دامین آتوریتی یکی از معیارهای اصلی در رتبه بندی سایت توسط الگوریتمهای گوگل است.
هرچقدر بکلینکهای بیشتری از سایتهای معتبر دریافت کنید، ترافیک بیشتری را هم جذب میکنید. همچنین، اعتبار سایت شما در نزد گوگل افزایش مییابد.
۲- شبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی این روزها جزء فراگیرترین رسانه های اجتماعی هستند که کاربران فعال زیادی دارند. طبق آمار استفاده از شبکه های اجتماعی، میزان 63.7% از مردم دنیا در شبکه های اجتماعی فعال هستند؛ یعنی بیش از 4 میلیارد کاربر.
در کشور ما هم حدود 48 میلیون کاربر فعال در شبکههای اجتماعی داریم که هر روز در حال افزایش هستند. این حجم از حضور کاربران در فضای مجازی فرصت درخشانی برای جذب و هدایت آنها به سمت سایتهای اینترنتی است.
طبق آمار منتشر شده در سایت vwo میزان 16 درصد از ترافیک سایتها به سوشال مدیا اختصاص دارد که یک از کانال های جذب ترافیک مهم به حساب میآید. پس اگر نمیخواهید این حجم از ترافیک را از دست بدهید، در شبکههای اجتماعی فعال باشید.
البته این نکته ریزبینانه را نباید نادیده بگیرید که فعالیت در این رسانهها صرفا برای افزایش ترافیک سایت نیست بلکه به برندسازی و حفظ مخاطب هم کمک زیادی میکند.
برای استفاده از این کانال جذب ترافیک میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید:
- ساخت حساب کاربری و فعالیت مستقیم
- تولید محتواهای جذاب و وایرال تصویری، ویدیویی و متنی
- انتشار لینک صفحات سایت از طریق پست ها
- تبلیغات از طریق صفحات پربازدید
- همکاری با اینفلوئنسرها
چند نمونه از شبکههای اجتماعی در فضای ایران عبارتند از:
یوتیوب
یوتیوب یکی از پرطرفدارترین شبکه های اجتماعی در دنیاست که ویدیو محور است. این شبکه با بیش از 3.57 درصد ارسال ترافیک به سایتها اینترنتی، سومین سایت برتر دنیا به عنوان منبع یا کانال ترافیک ارجاعی است.
شما با تولید محتوای ویدیویی یا برگزاری لایو در این رسانه میتوانید مخاطبین را جذب یا حفظ کنید و با اشتراک گذاری لینک صفحات سایت، آنها را به سمت سایت اینترنتی خود هدایت کنید.
اینستاگرام
از بین تمامی شبکه های اجتماعی و سایتهای اینترنتی بزرگ دنیا، اینستاگرام با ارجاع 0.84 درصد ترافیک به سایتهای دیگر در ردههای آخر قرار دارد. ولی داستان اینستاگرام در ایران متفاوت است.
این شبکه با بیش از 31 میلیون کاربر فعال، محبوبترین شبکه اجتماعی در ایران است. بنابراین، یکی از جذابترین کانال های جذب ترافیک در بین رسانههای جمعی به حساب میآید.
فعالیت مارکتینگ یا تبلیغات در اینستاگرام حتی بیشتر از سایتهای اینترنتی میتواند به شما در جذب ترافیک یا برندسازی کمک کند.
3- راه اندازی وبلاگ
یکی دیگر از کانال های برتر جذب ترافیک، راه اندازی وبلاگ در سایت شماست. فارغ از اینکه چه سایتی داشته باشید، سایت خبری، فروشگاه اینترنتی، سایت خدماتی و…، داشتن وبلاگ میتواند حجم ترافیک سایتتان را بالا ببرد.
خیلی از سایتهای موفق دنیا مثل Shopify از طریق همین تکنیک و کانال جذب ترافیک توانستهاند به سایتهای پربازدید و محبوب تبدیل شوند.
مثلا همین سایت شاپیفای با اینکه یک سایت واسط و فعال در زمینه فروش محصولات یا معرفی برندهاست، ولی با راهاندازی یک وبلاگ قدرتمند توانسته است نرخ ترافیک و بازدید خود را بالا ببرد.
برای نمونه، یکی از منابع این محتوایی که در حال مطالعه هستید، مقاله ای است که در شاپیفای منتشر شده است:
چند مزیت اصلی راه اندازی و سئوی وبلاگ برای جذب ترافیک بیشتر عبارتند از:
- ارائه اطلاعات مرتبط با محصولات یا خدمات سایت
- تامین نیاز مخاطب برای آشنایی با مفاهیم مختلف
- فروش غیرمستقیم محصولات از طریق تولید محتوا
- ارائه کال تو اکشن های جذاب در لابه لای متن محتواهای متنی
- کمک به لینک سازی داخلی و سئوی سایت
- کمک به برندسازی با تولید محتواهای جذاب و به روز
4- تبلیغات
یکی از راه های قدیمی و همیشگی برای جذب ترافیک تبلیغات است. این کانال جذب ترافیک آسانترین و در عین حال پرهزینهترین روش برای دعوت کاربران اینترتی به بازدید از سایت شماست.
تبلیغاتی که میتوانید برای افزایش نرخ ترافیک سایت خود به کار ببرید، عبارتند از:
- تبلیغات گوگل ادز
- تبلیغات کلیکی PPC
- تبلیغ در شبکه های اجتماعی اینستاگرام، تلگرام، پینترست و…
بخشی از این تبلیغات به افزایش ترافیک ارگانیک و بخشی دیگر هم به بهبود ترافیک ارجاعی و افزایش اعتبار سایت شما کمک میکنند. شما میتوانید با راهاندازی کمپینهای تبلیغاتی از این روشهای تبلیغات به صورت ترکیبی استفاده کنید و ترافیک سایت را چند برابر کنید.
۵- فروم ها و انجمن ها
کانال جذب ترافیکی دیگری که میخواهم در این محتوا به آن اشاره کنم فروم ها و انجمن ها هستند.
فروم ها یا انجمن ها فضایی خودمانی یا پابلیک برای عموم مردم است تا در مورد مشکلات روزمره، چالشهای معمولی، موضوعات روز و غیره به بحث و گفتگو میپردازند.
این فضاهای امن و خودمانی فرصت جذابی برای برندسازی است. شما میتوانید با فعالیت در اینگونه فرومها یا انجمنها با کاربران اینترنتی بدون واسطه ارتباط برقرار کنید و به معرفی محصولات یا خدمات سایت خود در کامنت ها یا پستها بپردازید.
مثلا ردیت Reddit یکی از شناخته شده ترین فرومها در جهان است که محبوبیت بالایی بین کاربران اینترنتی دارد. این سایت با ترافیک ارجاعی 2.95 درصد از کل ترافیک ارجاعی توسط سایتهای برتر اینترنتی، یکی از موثرترین فرومها و کانال های جذب ترافیک است.
۶. ایمیل مارکتینگ
ایمیل مارکتینگ یکی دیگر از کانال های جذب ترافیک و حفظ مخاطب است. این روش 14% بازدیدهای وبسایتها را به خود اختصاص میدهد. هر یک دلار هزینه برای این کانال جذب ترافیک، به طور میانگین 36 دلار بازگشت سرمایه برای شما دارد.
شما با دسترسی به آدرس ایمیل کاربران میتوانید از ایمیل مارکتینگ برای افزایش بازدید سایت خود استفاده کنید. پس اول باید از کاربرانی که وارد سایت شما میشوند دعوت به عضویت در خبرنامه کنید.
یا اینکه به بهانه انجام یک اکشن یا عمل خاص از آنها آدرس ایمیل دریافت کنید. با داشتن آدرس ایمیل مخاطبین خود میتوانید هر روزه یا به طور منظم، اخبار مربوط به محتویات جدید سایت، محصولات یا خدمات جدید، رویدادها، کمپینها و غیره را برای آنها ارسال کنید و به این ترتیب مخاطبین را تشویق به بازدید از سایت کنید.
ایمیل مارکتینگ یکی از بهترین روشها برای حفظ مخاطب و ماندن در دور رقابت با رقبای سرسختتان است. چون رقبای شما هم مدام در تلاش برای جذب مخاطب بیشتر و حفظ آنها هستند.
کدام کانال برای شما بهتر است؟
برای یافتن بهترین کانال جذب مخاطب اختصاصی خودتان باید کاربران یا مخاطبینتان را به خوبی بشناسید. برای شناخت کاربران باید رفتار آنها را با کمک ابزارهای تحلیلی بررسی کنید.
یکی از بهترین ابزارها برای بررسی رفتار کاربران سایت و یافتن بهترین منابع یا کانالهای ورودی، گوگل آنالیتیکس است. شما در قسمت Acquisition میتوانید ترافیک ورودی سایت خود از طریق کانالهای مختلف بررسی کنید.
همچنین با بررسی قسمت behavior در این ابزار میتوانید رفتار کاربران سایت خود را تحلیل و بررسی کنید تا متوجه شود که روی چه کانالهای متمرکز شوید و از چه استراتژیهایی برای جذب مخاطب استفاده کنید.
برترین کانال جذب ترافیک
کانال برتر، موتورهای جستجو و سئو است.
طبق آمار اعلام شده در سایت SparkToro، گوگل با بیش از 63.41% حجم ترافیک ارجاعی، در راس سایتهای اینترنتی است که کاربران را به سایتهای دیگر ارجاع میدهند.
همچنین طبق مطالعه دیگری که توسط سایت سمراش انجام شده و در سایت فوربس منتشر شده، 91.54 درصد ترافیک آنلاین جهان متعلق به موتور جستجوی گوگل است.
طبق این آمار به وضوح میتوان نتیجه گرفت که برترین کانال جذب ترافیک برای سایتهای اینترنتی سایت گوگل است. بنابراین باید بیشتر تمرکز خود را روی سئوی سایت و بهینهسازی آن برای موتورهای جستجو قرار دهید.
شما میتوانید با آموزش سئو یا ارتقا و به روز رسانی دانش سئوی خود به این منبع بزرگ ترافیک دست پیدا کنید و سایت خود را در عرض چند ماه یا چند سال به یکی از سایتهای پربازدید تبدیل کنید.
اگر هم امکان یادگیری یا کسب مهارت در تخصص سئو را ندارید میتوانید با استخدام یک متخصص سئوی باتجربه، میزان بازدید سایت خود را افزایش دهید تا مشتریان بیشتری جذب کنید.
سخن آخر
راه اندازی سایت اینترنتی یکی از راههای ارتباط با افراد در فضای اینترنت است. اما تا وقتی که شما تلاشی برای آگاهی سازی یا دیده شدن نکنید، کاربران اینترنتی به سایت شما سرنمیزنند و از آن بازدید نمیکنند.
موتور جستجوی گوگل برترین کانال جذب ترافیک است که به کمک سئوی سایت میتوانید از آن برای افزایش بازدید استفاده کنید.
هرچقدر از کانال های بیشتر و موثرتری برای جذب ترافیک استفاده کنید، در کارتان موفقتر خواهید بود. کانالهای زیادی برای جذب کاربران اینترنتی وجود دارند؛ مثل گوگل و سئو، تبلیغات، شبکههای اجتماعی، فرومها و انجمنها، وبلاگ و… . کانال های اختصاصی خود را از بین آنها پیدا کنید و روی همانها متمرکز شوید.
در دوره جامع سئو سفینه سئو را از صفر تا صد بیاموزید
مهدی محمدی
مدرس و مشاور سئو
مهدی محمدی موسس و مدیر آکادمی سئو سفینه است. کار اصلی مهدی محمدی آموزش سئو است.