Co-Citation یا هم‌ذکری در سئو: ۶ نکته مهم که باید بدانید

co-citation-in-seo

من در این محتوا قصد دارم شما را با مفهوم Co-Citation یا هم ذکری در سئو و نکات مهم استفاده از آن آشنا کنم.

Co-Citation یکی از جدیدترین تکنیک‌های سئو در مبحث سئوی خارجی است و تاثیر مثبتی در افزایش رتبه سایت شما دارد.

تا انتهای این محتوا با من همراه باشید تا درباره تاثیر کوسایتیشن در سئو بیشتر بدانید.

کوسایتیشن Co-Citation یا هم‌ذکری چیست؟

Co-Citation یا هم ذکری در سئو به این معنی است که دو سایت توسط سایت‌ها یا منابع دیگر ارجاع یا لینک داده شوند. این ارجاع یا لینک می‌تواند توسط لینک‌دهی مستقیم، برند منشن یا صرفا اشاره به کیوردهای خاصی باشد.

فرض کنید سایت A و سایت B مستقیماً به یکدیگر لینک ندارند. اما اگر سایت C در یک مقاله به هر دو سایت A و B لینک بدهد، گوگل متوجه ارتباط معنایی بین این دو سایت می‌شود. این باعث می‌شود که گوگل این دو سایت را مرتبط بداند، حتی اگر خودشان لینک مستقیمی به یکدیگر ندهند.

موتورهای جستجو مثل گوگل این نوع ارجاع یا لینک دهی را مبنایی برای ارتباط بین این دو سایت تلقی می‌کنند و با آن همانند یک لینک غیرمستقیم برخورد می‌کنند؛ انگار یک لینک مخفی و پنهان بین دو سایت وجود دارد.

مثلا من در محتوای «سئوی محتوا» به دو سایت یوآست و رنک مث به طور همزمان لینک داده‌ام. گوگل این لینک‌دهی همزمان را مبنای Co-Citation قرار می‌دهد و متوجه می‌شود که دو سایت یوآست و رنک‌مث از نظر موضوعی ارتیاط های موضوعی با هم دارند.

co-citation

دقت کنید که هیچ لینک مستقیمی در این شرایط بین دو سایت یوآست و رنک مث ردوبدل نمی‌شود؛ بلکه فقط به واسطه لینک‌دهی یا ارجاع Citation همزمان این دو سایت توسط سایت شما، گوگل ارتباط بین آنها را کشف می‌کند.

هرچقدر این نوع لینک های همزمان توسط سایت‌ها یا منابع مختلف به دو یا چند سایت با موضوع مرتبط داده شود، گوگل و سایر مورتوهای جستجو هم بیشتر به ارتباط موضوعی یا معنایی این دو یا چند سایت پی می‌برند.

این نوع لینک دهی غیرمستقیم باعث افزایش اعتبار و رنکینگ سایت‌های مرتبط در نتیج گوگل می‌شود.

اهمیت Co-Citation در سئو

تکنیک کوسایتیشن Co-Citation در سال 2012 و بعد از انتشار اولین آپدیت الگوریتم پنگوئن اهمیت پیدا کرد. الگوریتم پنگوئن برای جلوگیری از دورزدن قوانین لینک‌سازی خارجی توسط سایت‌ها منتشر شد.

بعد از انتشار این الگوریتم گوگل، سایت‌ها دیگر به راحتی قادر به استفاده از تکنیک‌های لینک‌سازی کلاه سیاه در سئو نبودند.

الگوریتم پنگوئن به دلیل تمرکز روی مضمون و معنای url، انکرتکست‌ها و متن محتوا، در کنار Co-citation، پایه گذار تکنیک جدیدی به نام «بهینه سازی بدون لینک» شد. به این معنی که سایت شما می‌تواند برای کیوردهای خاصی رتبه بگیرد، حتی بدون اینکه برای آنها به طور هدفمند سئو شده باشد.

الگوریتم پنگوئن تاثیرگذار بود

قبل از اینکه گوگل از الگوریتم پنگوئن رونمایی کند، وقتی یک لینک را در سایتی مورد خزش قرار می‌داد، فقط روی آدرس URL آن لینک متمرکز می‌شد. یعنی، کیوردهایی که در یک انکرتکست استفاده می‌شد، روی نحوه رتبه‌گیری آن صفحه تاثیر می‌گذاشت.

بنابراین، بلاگرها یا سئوکارها برای بهبود رنکینگ صفحات سایت خود به ازای کیوردهای خاص، در متن مربوط به انکرتکست‌ها چندین کیورد مختلف استفاده می‌کردند.

اما حالا، بعد از انتشار الگوریتم پنگوئن و به روزرسانی آن، دیگر گوگل فقط به آدرس URL یا صرفا کلمات انکرتکست اکتفا نمی‌کند؛ بلکه به دنبال ارتباط معنایی یا موضوعی محتواهایی است که بین آنها لینک رد و بدل شده است.

تاثیرات Co-Citation در سئو

با ورود تکنیک کوسایتیشن به دنیای سئو، بهینه سازی بیش از حد متن‌های انکرتکست به پایان رسید. همچنین، نیاز به لینک سازی مستقیم بین سایت‌های رقیب هم کاهش پیدا کرد؛ چراکه حالا گوگل بدون لینک‌های مستقیم هم قادر به تشخیص دو محتوای مرتبط به هم است.

تکنیک کوسایتیشن با لینک‌دهی غیرمستقیم، ارجاع یا برند منشن (ذکر نام یک برند یا سایت و یا کیوردهای خاص مربوط به فعالیت آن) باعث می‌شود تا سایت‌ها بتوانند به ازای کیوردهای خاص مربوط به موضوع فعالیت خود رتبه بهتری بگیرند.

درواقع Co-Citation همانند یک لینک خارجی یا بک لینک (البته نه با آن تاثیر) رفتار می‌کند و به ارتقای سئوی خارجی سایت شما کمک می‌کند. البته این تکنیک نمی‌تواند جایگزین لینک خارجی شود.

چند مورد از اصلی ترین تاثیرات Co-Citation در سئو عبارتند از:

  • شناخت دقیق‌تر موضوع سایت توسط گوگل
  • افزایش آتوریتی یا اعتبار دامنه و سایت
  • بهبود رنکینگ یا رتبه بندی سایت در گوگل
  • افزایش نرخ ترافیک یا بازدید سایت
  • کمک به رقابت بهتر با سایت های رقیب

حال که با تاثیرات کوسایتیشن بر سئو آشنا شدید، بهتر است یاد بگیرید که چطور از این تکنیک برای بهبود سئوی خارجی سایت خود استفاده کنید.

۶ نکته مهم که باید در مورد کوسایتیشن بدانید

حالا دیگر مبنای الگوریتم‌های گوگل برای تشخیص ارتباط بین سایت‌های رقیب، صرفا لینک خارجی و انکرتکست نیست؛ بلکه مفاهیم و بار معنایی متن یا محتوا اهمیت بیشتری دارد.

در ادامه می‌خواهم ۶ نکته بسیار مهم را در مورد co-citation با شما به اشتراک بگذارم.

البته در مواردی که در ادامه به آن‌ها پرداخته‌ام، فرض من این است که محتوا را شما می‌نویسید. تقریبا چیزی مثل رپورتاژ آگهی.

۱. فقط به بک‌لینک محدود نشوید

بسیاری از افراد فکر می‌کنند که تنها راه تقویت کوسایتیشن، دریافت بک‌لینک از سایت‌های معتبر است. در حالی که این موضوع مهم است، اما کوسایتیشن حتی بدون بک‌لینک هم اتفاق می‌افتد.

اگر یک سایت معتبر (مثلاً یک خبرگزاری) در یک مقاله از برند یا سایت شما نام ببرد (بدون لینک)، در کنار نام رقیبان یا سایت‌های مرتبط دیگر، گوگل این ارتباط را متوجه می‌شود. این نوع ارتباطات به درک بهتر گوگل از جایگاه شما در حوزه تخصصی‌تان کمک می‌کند.

سعی کنید نام برندتان را در مقالات و محتوای سایت‌های معتبر ثبت کنید، حتی اگر لینک ندهند. از روابط عمومی دیجیتال (Digital PR) برای انتشار مقالات درباره برند خود در سایت‌های خبری استفاده کنید.

۲. روی ارتباط موضوعی متمرکز شوید

یکی از مهم‌ترین جنبه‌های کوسایتیشن (Co-Citation) این است که به گوگل کمک می‌کند تا متوجه شود کدام وب‌سایت‌ها، برندها و منابع اطلاعاتی در یک موضوع خاص با یکدیگر مرتبط هستند. این ارتباط حتی زمانی که هیچ لینکی بین این سایت‌ها وجود ندارد نیز قابل درک است.

فرض کنید یک مقاله درباره سئو فروشگاه‌های اینترنتی در یک سایت خبری معتبر منتشر شود. در این مقاله به سایت Moz به‌عنوان یک منبع تخصصی سئو لینک داده شود. به سایت آکادمی سئو سفینه نیز لینک داده شود.

گوگل متوجه می‌شود که این دو سایت در حوزه “سئو فروشگاهی” دارای اعتبار هستند، زیرا در یک مقاله معتبر کنار هم معرفی شده‌اند. حتی اگر مستقیماً به یکدیگر لینک نداده باشند، همچنان گوگل آن‌ها را به‌عنوان منابع مرتبط تشخیص می‌دهد.

این فرآیند باعث می‌شود سایت دوم که شاید به‌اندازه Moz شناخته‌شده نیست، از اعتبار و ارتباط موضوعی ایجادشده توسط کوسایتیشن بهره ببرد.

۳- از کیوردها به درستی استفاده کنید

زیاده روی در سئوی محتوا یا استفاده بیش از حد از کیوردها در متن محتوا امتیاز سئوی مثبتی ندارد. حتی این کار ممکن است به ضرر سئوی سایت شما باشد و تمام زحمات شما برای سئوی محتوا را هدر دهد.

پس بعد از کیورد ریسرچ و انتخاب بهترین کیوردها برای محتوای خود بر مبنای موضوع، سعی کنید از کیوردها به درستی برای Co-citation استفاده کنید. فقط روی یک یا چند کلمه محدود و خاص تمرکز نکنید.

۴- به سایت های بسیار مرتبط و معتبر لینک دهید

از آنجایی که کوسایتیشن به ارتباط بین لینک‌ها یا نام برندها اشاره دارد، شما هم باید به سایت‌هایی به طور همزمان اشاره کنید که ارتباط بسیار نزدیکی با هم دارند. این ارتباط می‌تواند از نظر موضوعی، فعالیت کاری و یا محصولات مشترک باشد.

مثلا وقتی محتوایی برای معرفی ابزار تحلیلی سئو تولید می‌کنید، علاوه بر برند خودتان از برندهای سرشناسی مثل ابزار اچرفس، سمراش، ماز و گوگل آنالیتیکس در کنار هم نام ببرید تا خزنده‌های گوگل به ارزش و اعتبار محتوای منتشر شده شما پی ببرند.

وقتی شما لینک‌های باکیفیت و معتبر به محتوای سایت خود اضافه می‌کنید، از تاثیر ارتباط غیرمستقیم و مجازی کوسایتیشن بین سایت‌ها در سئوی خود بهره خواهید برد.

۵- به سایت های نامعتبر لینک ندهید

یکی دیگر از نکاتی که در استفاده از Co-citation باید مدنظر قرار دهید این است که به سایت های نامعتبر در محتوای خود لینک ندهید. سایت‌های نامعتبر یا ضعیف که از نمره آتوریتی و محتوای خوب کمتری برخوردار هستند و امتیاز سئوی پایینی دارند، شانس شما برای حضور در صفحه نتایج سرپ گوگل را کمتر می‌کنند.

همچنین، ذکر نام این سایت‌ها باعث کاهش اعتبار سایت شما و رتبه سایتتان در گوگل می‌شود. وقتی به طور همزمان به چندین سایت نامعتبر لینک می‌دهید، تاثیر کوسایتیشن به شکل منفی روی سئوی سایت شما عمل می‌کند.

۶- کلمات اطراف لینک را با دقت انتخاب کنید

تکنیک co-citation گاهی با تکنیک co-occurrence قابل جایگزینی است. با اینکه این دو تکنیک معانی متفاوتی دارند ولی به هم مرتبط هستند.

co-occurrence به ارتباط بین کلمات اشاره دارد اما کوسایتیشن به ارتباط بین لینک‌ها یا اشاره‌ها مربوط است. این دو تکنیک، با وجود تفاوت خود می‌توانند در کنار هم و به طور تلفیقی برای بهبود استراتژی سئوی خارجی و لینک‌سازی موثر باشند.

با اینکه در گذشته استفاده از کیوردهای اصلی برای انکرتکست بسیار در سئو تاثیرگذار بود ولی حالا با سئوی جدید و به‌روزرسانی الگوریتم‌های پنگوئن و هامینگ‌برد تفاوت‌هایی ایجاد شده است.

حالا شما با استفاده از کیوردهای برند یا شناخته شده، واژه‌های مرتبط، مترادف‌ها و کیوردهای لانگ تیل یا دم بلند می‌توانید امتیازات خوبی از گوگل در سرپ بگیرید.

به عبارتی، اگر از کلمات هم معنی و هم خانواده در کنار انکرتکست و لینک استفاده کنید، محتوای شما طبیعی‌تر و ارزشمندتر خواهد بود.

تفاوت Co-Citation و Co-Occurrence

هر دو تکنیک کوسایتیشن و Co-Occurrence دارای کاربردهای مشابهی هستند اما از نظر معنایی و هدف متفاوت‌اند. تمرکز اصلی در کوسایتیشن روی لینک‌سازی و تاثیر آن همانند لینک خارجی است. ولی Co-Occurrence بیشتر روی ارتباط بین کیوردها و کلمات متمرکز است.

سخن آخر

گوگل هر روز در حال به روزرسانی الگوریتم ها و قوانین سئو است. تکنیک کوسایتیشن Co-Citation یکی از کاربردی‌ترین مفاهیم و تکنیک‌های سئو است که در لینک‌سازی خارجی تاثیرگذار است.

از آنجایی که این تکنیک جزء تازه‌ترین استراتژی‌های سئوی جدید است، باید آن را به خوبی یاد بگیرید و با رعایت نکات مهم به کار ببرید. شما می‌توانید با شرکت در دوره جامع سئوی سفینه کاربردی‌ترین استراتژی‌های سئوی جدید را یاد بگیرید.

نظر شما در مورد این محتوا؟

مهدی محمدی با کتاب سئو جدید

مهدی محمدی
مدرس و مشاور سئو

مهدی محمدی موسس و مدیر آکادمی سئو سفینه است. کار اصلی مهدی محمدی آموزش سئو است.

دوره جامع سئو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بیش از ۳۶۰۰ عضو خبرنامه ما بپیوندید

خبرنامه سئو سفینه

جدیدترین محتواهای تولیدی، اخبار مهم سئو و تخفیف‌های ما را سریع دریافت کنید
امتحان کنید
به محض ثبت نام، یک هدیه ارزشمند دریافت کنید
close-link

دوره جامع و تخصصی سئو سفینه

صفر تا صد سئو را بیاموزید
۱. دسترسی بلافاصله به دروس
۲. همراه با آپدیت و پشتیبانی همیشگی
۳. مشاوه و کوچینگ رایگان به مدت ۱ ساعت
اطلاعات کامل را ببینید
مهدی
close-link
مهدی

خدمات تخصصی سئو

درخواست خود را به شماره ۰۹۰۳۰۸۴۳۰۹۴ در تلگرام یا واتسپ ارسال بفرمایید.
ارسال پیام در تلگرام
close-link