دلایل افت رتبه سایت در گوگل: ۱۵ دلیل مهم و اصلی + راهکار

drop-of-website-ranking-in-google
  • افت رتبه سایت در گوگل ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد. من در این محتوا به ۱۵ مورد از دلایل مهم و اصلی آن اشاره می‌کنم.

    یکی از بدترین اتفاقاتی که ممکن است برای سایت شما بیافتد، افت رتبه سایت در گوگل است. افت رتبه باعث کاهش میزان بازدید، کاهش فروش و درآمد و پایین آمدن اعتبار سایت شما می‌شود.

    با من همرا باشید.

    آگاهی از افت رتبه سایت

    افت رتبه سایت در کوتاه مدت و به طور موقتی و به مقدار کم، مشکلات چندان جدی برای سایت شما ایجاد نمی‌کند. این مسئله کاملا طبیعی است و ممکن است دلایلی مثل کاهش جستجوی کاربران در ایام تعطیل یا اختلال اینترنتی و یا آزمایش‌های الگوریتم‌های گوگل باشد.

    در این صورت، مشکل افت رتبه سایت شما پس از چند روز خودبخود حل می‌شود. اما، اگر دلیل افت رتبه سایت شما مسئله‌ای طولانی مدت باشد، باید سریعا آن را برطرف کنید.

    شما باید به طور مدام و منظم، عملکرد سئو سایت خود را تحت نظر داشته باشید. با کمک ابزارهای مانیتورینگ سئو مثل سرچ کنسول، گوگل آنالیتیکس و ابزارهای آنالیز بک لینک می‌توانید گزارش‌ها و نمودارهای مربوط به ترافیک و فعالیت‌ها را مدام زیرنظر داشته باشید.

    به محض مشاهده اولین نشانه‌های افت رتبه سایت، به سراغ پیدا کردن دلایل آن بروید.

    عمده دلایل افت رتبه یا رنکینگ سایت مرتبط به آپدیت‌های هسته گوگل، مشکلات فنی، لینک سازی، امنیت سایت، فعالیت سایت‌های رقیب و بروز خطاها و پنالتی گوگل است.

    مشکلات فنی سایت برای افت رتبه در گوگل

    بخش فنی یا سئو تکنیکال سایت شما جزء مهم‌ترین و تاثیرگذارترین قسمت‌های آن است که در کاهش یا افزایش رتبه سایت تاثیر زیادی دارد.

    متخصص فنی سئو تیم شما باید عملکرد فنی سایت را در دوره‌های زمانی منظم بررسی کند تا در صورت بروز کاهش رتبه، اقدامات لازم را انجام دهد.

    برخی از دلایل شایع و مشکلات فنی سایت در افت رتبه، بروز مشکل در خزش Crawling، تغییرات منفی در صفحات ایندکس شده، مشکل در تگ کنونیکال و متا روبوتس، و همچنین استفاده از دستورات غلط در robots.txt است.

    site-technical-reasons-for-google-rank-drop

    در ادامه به دلایل فنی مهم برای افت رتبه سایت در گوگل به طور مفصل اشاره می‌کنم.

    ۱- کاهش سرعت لودینگ سایت

    یکی از مشکلات فنی در افت رتبه وبسایت، کاهش سرعت لودینگ صفحات سایت است.

    آزمایش‌ها نشان داده است اگر سرعت بارگذاری سایت شما بیش از ۴ الی ۵ ثانیه طول بکشد، کاربران سایت شما را بلافاصله ترک می‌کنند و این مسئله باعث افزایش نرخ پرش و درنتیجه کاهش رتبه در گوگل می‌شود.

    برخی دلایل اصلی در کاهش سرعت سایت عبارتند از:

    • حجم بالای صفحات شامل محتوای تصویری یا ویدیویی
    • نصب پلاگین یا افزونه جدید
    • جابه‌جایی یا انتقال هاست
    • استفاده از المان‌های سنگین و با حجم بالا در طراحی قالب سایت

    برای تست سرعت سایت می توانید از ابزارهای کمکی مثل GTmetrix ، Pingdom،  PageSpeed Insight و… استفاده کنید.

    descending-speed-of-site-reason-for-rankign-drop

    راه حل افزایش سرعت سایت

    برای حل مشکل کاهش سرعت لودینگ سایت می‌توانید از ابزارهای سئو تخصصی افزایش سرعت سایت استفاده کنید. این ابزارها با فشرده کردن حجم محتوای سایت، کوتاه کردن کدها، مدیریت کش، بهینه‌سازی دیتابیس و… ، سرعت سایت شما را بهینه می کنند.

    برخی از ابزارهای مهم سئو در افزایش سرعت سایت عبارتند از: WP Rocket، WP Smush، Pingdom و… .

    ۲- تجربه کاربری ضعیف UX,UI

    تجربه کاربری سئو مربوط به رضایت بازدیدکنندگان از سایت، نمای ظاهری و دسترسی به محتویات و صفحات مختلف سایت است. ایجاد تغییرات ناگهانی در المان‌های مرتبط با تجربه کاربری یا ضعیف شدن آن می‌تواند باعث افت رنک سایت شود.

    مثلا اگر فهرست یا دسته‌بندی محصولات یا بخش‌های مختلف سایت را به شکلی تغییر دهید که کاربران، دیگر به راحتی و به سرعت به محتویات مدنظر خود دسترسی پیدا نکنند، باعث ضعیف شدن تجربه کاربری می‌شوید.

    UI-weakness-reason-for-site-google-rank-drop

    راه حل بهبود تجربه کاربری

    برای حل مشکل تجربه کاربری و تاثیر آن در افت رتبه، می‌توانید تغییرات ظاهری ناخوشایند برای کاربران را به حالت اولیه برگردانید یا اینکه آنها را بهینه کنید.

    ۳- نوایندکس شدن سایت

    یکی از اشتباهات محرزی که افراد مبتدی یا طراحان سایت در ابتدای راه‌اندازی آن انجام می‌دهند، نوایندکس کردن سایت است. یعنی در بخش تنظیمات سایت، دسترسی ربات‌ها یا خزنده‌های گوگل به سایت را متوقف می‌کنند.

    دستور نوایندکس به ربات‌های گوگل این پیام را می‌دهد که یک صفحه بخصوص یا تمامی صفحات سایت را دیگر بررسی و کراول نکند.

    راه حل برطرف کردن نو ایندکس

    برای اینکه متوجه شوید کل سایت نوایندکس شده یا نه، به بخش تنظیمات و قسمت خواندن بروید. اگر گزینه «از موتورهای جستجو درخواست کن تا محتوای سایت را بررسی نکنند»، فعال باشد، یعنی سایت شما نوایندکس است. این گزینه را غیرفعال کنید.

    برای یادگیری بیشتر در این خصوص می‌توانید مقاله سئو وردپرس را می‌توان مطالعه کنید.

    خیلی وقت‌ها، زمانی که یک صفحه را نوایندکس می‌کنید، گوگل آن صفحه را در هشدار «URL marked noindex » نشان می‌دهد.

    برای تشخیص صفحات تکی نوایندکس هم کافیست تگ نوایندکس را در کدهای صفحه پیدا کنید یا فایل robots.txt را در هاست نوایندکس چک کنید.

    noindex-reason-for-descending-google-rank

    تاثیر خطاهای سایت در افت رتبه

    یکی دیگر از دلایل افت رنکینگ سایت شما ممکن است بروز خطای سایت باشد. این خطاها ممکن است به خاطر بی‌توجهی شما یا متخصصین سئو نسبت به قواعد سئو باشد. در ادامه به سه خطای رایج سایت اشاره می‌کنیم.

    ۴- ایجاد صفحات تکراری Duplicate Pages

    یکی از خطاهایی که ممکن است اتفاق بیافتد، ایجاد محتوای تکراری یا Duplicate است. این نوع صفحات معمولا شباهت‌های زیادی از نظر محتوایی یا کیوردها دارند.

    به همین دلیل، همزمان توسط گوگل برای کیوردهای یکسان ایندکس می‌شوند. این مسئله باعث توزیع امتیاز کیورد بین چندین صفحه یکسان می‌شود و از رتبه و امتیاز آن کیورد کم می‌کند.

    برای تشخیص این خطا به سراغ سرچ کنسول بروید. اگر در قسمت Pages این هشدارها را مشاهده کردید، باید فکری به حال رفع مشکل بکنید:

    • Duplicate without user-selected canonical
    • Duplicate, Google chose different canonical than user

    duplicate-pages-reason-for-ranking-drop

    راه حل برطرف کردن صفحات تکراری

    برای برطرف کردن مشکل صفحات تکراری، مقاله حل مشکل محتوای تکراری را مطالعه بفرمایید.

    برای جلوگیری از به وجود آمدن صفحات تکراری هم کافیست برای تولید محتوای یونیک و منحصربفرد تلاش کنید.

    ۵- خطای صفحات ۴۰۴

    یکی از بدترین خطاهای سایت که در افت رتبه در گوگل تاثیرگذار است، ارور ۴۰۴ است؛ بخصوص اگر این خطا مربوط به صفحات پربازدید یا اصلی سایت با ترافیک و نرخ بالای بازدید باشد.

    این خطا زمانی ایجاد می‌شود که شما صفحاتی را بدون ریدایرکت حذف می‌کنید درصورتی که این صفحات دارای بک لینک هستند و از صفحات دیگر سایت به آنها ارجاع داده شده است. دلیل دیگر ایجاد این خطا، تغییر آدرس یا url صفحات است.

    برای تشخیص ارور ۴۰۴ و پیدا کردن این صفحات می‌توانید از سرچ کنسول یا Screaming Frog کمک بگیرید. در سرچ کنسول می‌توانید به بخش Indexing بروید و از قیمت Pages صفحات با ارور ۴۰۴ را پیدا کنید.

    ۴۰۴-page-error-for-site-ranking-drop

    راه حل برطرف کردن خطای ۴۰۴

    برای برطرف کردن خطای ۴۰۴، اگر صفحه یا صفحاتی از سایت حذف شده یا آدرس آنها تغییر یافته، این صفحات را به صفحات مرتبط یا تغییر یافته ریدایرکت ۳۰۱ کنید.

    بهتر است در قالب سایتتان یک صفحه نمایشی برای خطای ۴۰۴ طراحی کنید. در این پیام به کاربران سایت اعلام کنید که آدرسی که جستجو کرده‌اند، در سایت وجود ندارد. قرار دادن باکس جستجو در صفحات ۴۰۴ از افزایش نرخ پرش جلوگیری می‌کند.

    مشکلات لینک سازی در کاهش رتبه

    بک لینک سازی تاثیر بسیار زیادی در جذب بازدیدکننده و افزایش رتبه سایت دارد. لینک سازی داخلی نیز باعث هدایت درست خزنده‌های گوگل در بین صفحات داخلی می‌شوند.

    لینک‌های خارجی و بک‌لینک‌ها هم در جذب بازدیدکنندگان از سایت‌های دیگر و بالا بردن اعتبار سایت در نزد گوگل تاثیرگذارند.

    اگر لینک‌های داخلی یا خارجی به‌خصوص آنهایی در رنک سایت امتیاز بالا دارند، از بین بروند یا بی‌ارزش شوند، رتبه سایت تحت‌تاثیر قرار می‌گیرد.

    در ادامه به ۴ مورد از مشکلات اصلی لینک سازی و تاثیر منفی آنها در افت رتبه در گوگل اشاره می‌کنم.

    ۶- از بین رفتن بک لینک ها

    بک‌لینک‌ها سهم زیادی در بالا بردن اعتبار سایت شما و درنتیجه رتبه آن دارند. اگر بک‌لینک‌های مهم سایت که نرخ بالایی از بازدید را به خود اختصاص می‌دهند، یکدفعه حذف شوند، رتبه سایت ناگهان افت شدیدی می‌کند.

    دلیل از بین رفتن یا حذف بک لینک‌ها ممکن است متفاوت باشد. حذف صفحه سایت لینک‌دهنده به سایت شما، اسپم شدن سایت، یا پنالتی شدن آن ممکن است چند نمونه از دلایل از بین رفتن بک‌لینک‌های باارزش شما باشد.

    برای تشخیص این مشکل از ابزارهای تخصصی آنالیز بک‌لینک مثل Ahrefs، MOZ، Ubersuggest و… استفاده کنید.

    removing-backlinks-reason-of-ranking-drop

    راه حل مشکل حذف بک لینک‌ها

    اگر بک‌لینک‌های بسیار باارزش و با امتیاز بالایی را از دست داده‌اید، بهتر است از سایت میزبان آنها درخواست بازبینی کنید تا مشکل حذف را برطرف کنند.

    اگر هم چنین امکانی دیگر وجود ندارد، باید سریعا بک‌لینک‌های از دست رفته را با بک‌لینک‌های جدید جایگزین کنید. می‌توانید از رپورتاژ آگهی استفاده کنید و جایگزین لینک‌های از دسته رفته کنید.

    ۷- بک لینک های موقت و بی ارزش

    یکی دیگر از مشکلات لینک‌بیلدینگ در افت رتبه سایت خرید بک‌لینک‌های موقت و بی‌ارزش است. معمولا برخی از سئوکارها برای اینکه سریعا به هدف خود و افزایش رتبه سایت در گوگل برسند، از سئو سیاه یا خرید بک‌لینک‌های موقت و بی‌کیفیت استفاده می‌کنند.

    معمولا زمان اعتیار این بک‌لینک‌ها چند ماهه (کمتر از ۱۲ ماه) است و بلافاصله بعد از اینکه از اعتبار می افتند، رتبه سایت در گوگل یکهو با افت شدیدی مواجه می‌شود.

    برای تشخیص این مشکل به سراغ ابزارهای تحلیل بک‌لینک خود بروید و زمان باقیمانده از اعتبار این لینک‌ها را چک کنید.

    unvalubale-backlinks-reason-for-google-ranking-drop

    راه حل مشکل بک لینک‌های موقت

    هیچ راه حل خاصی برای برطرف کردن مشکل بک‌لینک‌های موقت وجود ندارد، جز اینکه از خریدن آنها دوری کنید. از نظر من خرید بک لینک کار اشتباهی است.

    ۸- زیاده‌روی در لینک خروجی

    لینک خروجی برای تقویت ارتباط صفحات سایت شما با سایت‌های دیگر است. اگر در لینک‌سازی خروجی زیاده‌روی کنید، باعث هدایت کاربران به سایت‌های دیگر می‌شود و این مسئله باعث کاهش زمان بازدید، نرخ تبدیل و درنهایت افت رتبه سایت در گوگل می‌شود.

    به عبارتی، زیاده روی در لینک سازی خارجی تعادل سایت شما را به هم می‌ریزد. برای تشخیص این مشکل کافیست از ابزارهای تحلیل لینک‌سازی برای مشاهده جریان حرکت بازدیدکنندگان ازطریق لینک‌های خارجی کمک بگیرید.

    راه حل برطرف کردن مشکل لینک سازی خارجی

    برای حل این مشکل کافیست لینک‌های خروجی را کمتر کنید و در تولید محتوای جدید صفحات از لینک‌های داخلی بیشتری نسبت به لینک‌های خارجی استفاده کنید.

    ۹- Disavow بک لینک های ارزشمند

    ابزار Disavow Link گوگل سرچ کنسول برای شناسایی و بی‌اثرکردن بک‌لینک‌های اسپم و فاقد ارزش است. اگر از این ابزار اشتباه استفاده کنید ممکن است بک‌لینک‌های ارزشمندتان را نیز disavow کنید.

    راه حل مشکل Disavow

    اگر تا کنون از این ابزار استفاده نکرده‌اید که سعی کنید در استفاده از این ابزار حتما با یک مشاور سئو مشورت داشته باشید.

    اگر هم قبلا به اشتباه لینک‌های با کیفیت را انکار یا disavow کرده‌اید، اینجا یک ریسک وجود دارد. در واقع موضع گوگل در برخورد با حذف لینک‌ها از این فایل مشخص نیست.

    در واقع یک سوال منطقی وجود دارد: اگر این لینک‌ها اسپم نبوده‌اند، چرا این لینک‌ها را انکار کردید؟

    و پاسخ به این سوال واقعا سخت است.

    بنابراین شاید کاری که بشود انجام داد و ریسک هم داشته باشد این است که فایل را دانلود کنید، لینک‌های با کیفیت را از فایل پاک کنید و مجددا فایل را آپلود کنید. که البته نتیجه این کار واقعا مشخص نیست.

    دلایل امنیتی سایت برای افت رتبه در گوگل

    امنیت سایت شما اهمیت زیادی در حفظ رنکینگ گوگل دارد. اگر هرگونه مشکل امنیتی برای سایت شما پیش بیاید، گوگل سریعا به شما هشدار می‌دهد تا مسئله امنیتی سایت خود را برطرف کنید.

    دو نمونه از مشکلات امنیتی رایج و تاثیرگذار در افت رتبه در گوگل به شرح زیر هستند:

    ۱۰- هک سایت

    اگر هکرها به سایت شما هجوم بیاورند و آن را هک کنند، به سرعت مورد خشم گوگل قرار خواهید گرفت و رتبه خود را از دست خواهید داد. گوگل در صورت هک سایت، میزان بازدید شما را به نصف یا کمتر کاهش خواهد داد.

    هکرها ممکن است با تولید محتوای بی کیفیت، دستکاری در لینک‌سازی یا انجام کارهای دیگر، به سایت شما صدمه بزنند و باعث افت رتبه آن شوند.

    برای تشخیص اینکه آیا امنیت سایت شما همچنان برقرار است و سایت هک نشده، به ابزار سرچ کنسول بروید و بخش Security issues را چک کنید. دقت کنید که گوگل هم به شما از طریق سرچ کنسول درباره هک سایت اطلاع می‌دهد.

    site-hacking-security-alert-

    راه حل مشکل هک سایت

    برای حل معضل هک سایت باید سریعا نسبت به پاکسازی آن وارد عمل شوید. برای این کار می‌توانید از یک متخصص امنیت یا پشتیبان هاست خود کمک بگیرید.

    پس از حل مشکل و اطمینان از ازبین بردن حفره امنیتی و راه نفوذ هکرها به سایت، به گوگل از طریق سرچ کنسول اطلاع دهید که مشکل امنیتی برطرف شده است. سپس، شروع به سئوی سفید و جلب اعتماد دوباره گوگل کنید تا رتبه ازدست‌رفته را جبران کنید.

    ۱۱- قطع سرور

    دلیل امنیتی دیگر در افت رنکینگ سایت در گوگل قطع طولانی یا مداوم سرور است.

    اگر سرور به مدت قابل توجهی قطع یا از دسترس خارج شود، میزان بازدید سایت شما به شدت افت خواهد کرد. این مشکل زمانی به وجود می‌آید که هاستتان را از سرورهای نامعتبر خریداری می‌کنید.

    برای تشخیص این موضوع می‌توانید سایت خود را در UPTime Robot ثبت‌نام کنید تا در زمان قطعی سرور، به سرعت باخبر شوید. این ابزار در صورت بروز قطعی، به شما یک ایمیل ارسال می‌کند تا از زمان شروع قطع تا پایان قطعی سرور مطلع باشید.

    راه حل برطرف کردن قطعی سرور

    اگر قطعی سرور قبلا سابقه نداشته و اولین بار است، حتما با پشتیبان سرور یا هاست خود تماس بگیرید تا مشکل سریعا رفع شود.

    اگر سروری که انتخاب کرده‌اید نامعتبر است و قطعی‌های مداوم تکرار می‌شوند، بهتر است سرور جدید و معتبری انتخاب کنید و هاست خود را جابجا کنید.

    رفتار سایت های رقیب

    سایت های رقیب مدام در حال رقابت برای به دست آوردن جایگاه و رتبه شما در گوگل و بالاتر رفتن از آن هستند. آنها گاهی ممکن است از شگردهای و استراتژی‌های منفی و سیاه برای رقابت استفاده کنند.

    تلاش رقبای شما چه به طور مستقیم و با رقابت سالم و چه غیرمستقیم و با رقابت ناسالم می‌تواند روی افت رتبه سایت شما در گوگل تاثیر منفی بگذارد.

    من در اینجا به ۲ مورد مهم از دلایل افت رتبه سایت در گوگل که مرتبط با سایت‌های رقیب است، اشاره می‌کنم.

    competing-sites-effect-on-google-ranking-drop

    ۱۲- پیشرفت رقبا

    رقبای شما دائما در حال تلاش برای کسب رتبه‌های برتر گوگل هستند. آنها می‌توانند با عملکرد عالی در بهینه سازی سایت خود، به کارگرفتن متخصصین حرفه ای سئو و هزینه‌کردن بیشتر، جایگاه و رتبه شما را تصاحب کنند و حتی از آن فراتر بروند.

    بنابراین، این مسئله باعث کاهش رتبه سایت شما در گوگل می‌شود؛ چراکه سایت‌های رقیب از رتبه شما عبور کرده و به رنک بالاتری از شما دست یافته‌اند و شما را پشت سرگذاشته اند.

    راه حل غلبه بر پیشرفت رقبا

    شما برای اینکه بتوانید جایگاه و رنکینگ خود را حفظ کنید تا رقبا آن را از چنگتان درنیاورند، باید عملکرد سایت‌های رقیب را مدام آنالیز کنید تا متوجه شوید که آنها در چه چیزی از شما جلو زده‌اند.

    چند مورد از گزینه‌هایی که احتمال رقبا در اجرای آنها بهتر از شما عمل کرده‌اند، عبارتند از:

    • لینک بیلدینگ و بک لینک سازی
    • تولید محتوای باکیفیت
    • افزایش سرعت سایت
    • بهبود تجربه کاربری
    • به‌وزرسانی مداوم سایت

    اگر در رقابت با تولید و اجرای این استراتژی‌های بهینه‌سازی با سایت‌های رقیب برنده شوید، قطعا افت رتبه را جبران خواهید کرد.

    site-competitors-progress-in-ranking

    ۱۳- سئو منفی رقبا

    یکی دیگر از کارهایی که سایت‌های رقیب برای افت رتبه سایت شما ممکن است انجام دهند، به‌کارگیری سئو منفی است. استراتژی سئو منفی رقبا بر پایه ضربه زدن به اعتبار سایت شما و ایجاد مشکلاتی برای کاهش رتبه آن است.

    مثلا ممکن است سایت رقیب شما اقدام به خریداری ناگهانی تعداد زیادی از بک‌لینک‌های اسپم و بی‌ارزش برای سایت شما بکند. یا هکرهایی را برای به خطر انداختن امنیت سایت شما به کار بگیرد تا باعث نزول رتبه سایت شما در گوگل شود.

    برای تشخیص ترفندهای سیاه و منفی رقبا باید مدام از مانتیورینگ برای زیرنظر داشتن عملکرد سئوی سایت خود استفاده کنید. استفاده از ابزارهای قدرتمند سئو مثل ماز، اچرفس، سمراش و… که به طور خودکار سایت شما را زیر نظر می‌گیرند، بسیار کمک‌کننده است.

    جریمه شدن سایت Manual Action

    دلیل دیگر افت شدید رنکینگ سایت شما در گوگل ممکن است پنالتی گوگل از نوع اقدام دستی یا manual action باشد. این جریمه ممکن است به خاطر اشتباهات عمدی یا سهوی شما در انتخاب یا اجرای استراتژی‌ها و تکنیک‌های سئو باشد.

    برای آگاه شدن از این جریمه‌ها به بخش Security & Manual Action در سرچ کنسول مراجعه کنید. دو مورد از جریمه های شایع و تاثیرگذار در افت رنکینگ سایت در گوگل به شرح زیر هستند:

    ۱۴- هشدار بلاک Blocked

    اگر شما از سئو بک هت یا کلاه سیاه مثل خریداری بیش از اندازه لینک‌های اسپم و بی‌ارزش برای افزایش رتبه سایت خود استفاده کنید، ممکن است از گوگل هشدار بلاک دریافت کنید و صفحات پربازدید خود را از دست بدهید.

    blocking-site-warning-reason-for-google-ranking-drop

    صدور هشدار یا جریمه پنالتی برای سایت از طرف گوگل بعید است چون گوگل جدیدا فقط رتبه برخی صفحات سایت را برای چند کیورد خاص کاهش می‌دهد و به ندرت کل دامنه سایت را پنالتی می‌کند.

    هشدارهای بلاک عمدتا به دو شکل URL blocked by robots.txt و Blocked due to unauthorized request هستند. این هشدارها باعث از دسترس خارج شدن برخی صفحات سایت می‌شوند.

    شما از طریق سرچ کنسول می‌توانید از جریمه‌ها یا هشدارهای بلاک باخبر شوید.

    مشکلات مربوط به محتوا

    بخش دیگر از دلایل افت رتبه سایت در گوگل مربوط به محتوا است که در ادامه بررسی می‌کنم.

    ۱۵- محتوای کپی

    یکی دیگر از جریمه‌هایی که ممکن است گوگل برای شما درنظر بگیرد، به خاطر استفاده از محتوای کپی است.

    الگوریتم‌های گوگل نسبت به محتوای کپی بسیار حساس هستند و در صورت تشخیص این نوع محتوا در سایت، رتبه را کاهش داده و حتی ممکن است برای سایت جریمه صادر کنند.

    راه حل رفع جریمه سایت

    اگر از تکنیک های سئو کلاه سیاه یا کپی محتوا از سایت‌های دیگر استفاده نکنید، به هیچ وجه مشمول جریمه گوگل نخواهید شد.

    copy-content-warning-reason-for-site-ranking-drop-in-google

    سایر دلایل افت رتبه سایت در گوگل

    در کنار تمام دلایلی که برای افت رتبه وبسایت در گوگل ذکر کردم، موارد دیگری هم وجود دارد که در کاهش رنک سایت بی‌تاثیر نیستند. برخی از این موارد عبارتند از:

    • ریسپانسیو نبودن سایت
    • آپدیت الگوریتم های گوگل
    • ایجاد تغییرات ناگهانی در سایت مثل تغییر قالب
    • عدم به‌روزرسانی محتوای قدیمی سایت
    • جابجایی لینک های داخلی صفحات سایت
    • افزایش نرخ پرش bounce rate
    • ریدایرکت‌های نامعتبر
    • کاهش حجم جستجوی برخی کیوردها در گوگل
    • تغییر نیت کاربر search intent
    • تغییرات محتوایی مثل تغییر تایتل‌ها، توضیحات متا، ساختار محتوا، هدینگ‌ها و محتوای متنی و تصویری
    • تغییرات در SERP گوگل
    • به کارگیری کیوردهای نامتناسب

    تشخیص دلایل اصلی افت رتبه سایت در گوگل

    برای اینکه دلیل یا دلایل اصلی کاهش رتبه سایت خود را پیدا کنید، می‌توانید از ابزار سرچ کنسول کمک بگیرید. برای این کار، در سرچ کنسول، گزارش کامل performance سایت خود را مشاهده کنید.

    با مشاهده آمار و نمودار عملکرد سایت می‌توانید متوجه تغییر در بازدید یا میزان ریزش کلیک‌های جستجو شوید. برای بررسی دقیق‌تر می‌توانید آمار چند روز بازدید سایت را با هم مقایسه بکنید.

    برای مقایسه کافیست مسیر Google result→date→Compare→Custom را بروید تا آمار مقایسه‌ای در بازه زمانی دلخواه خود را دریافت کنید.

    سرچ کنسول در حالت عادی به شما میزان بازدید به ازای هر کیورد را در بازه زمانی مدنظرتان نشان می‌دهد. برای مشاهده آمار دقیق میزان کلیک‌های هر صفحه از سایت می‌توانید گزینه page را انتخاب کنید.

    آمار مربوط به بازدید در نتایج یا impression هم گزارش دقیقی از عملکرد سایت برای تشخیص افت رتبه یا افزایش آن در اختیار شما قرار می‌دهد.

    سخن آخر

    افت رتبه سئو معمولا ممکن است به دفعات برای سایت شما اتفاق بیافتد. این اتفاق لزوما یک بحران یا مشکل عجیب نیست. اما برای جلوگیری از افت رنک سایت بهتر است همیشه با یک مشاور سئو مرتبط باشید و از استراتژی‌های صحیح استفاده کنید.

    راه دیگر این است که از آموزش رایگان سئو استفاده کنید یا در یک دوره پیشرفته سئو شرکت کنید.

     

     

     

     

    نظر شما در مورد این محتوا؟

    مهدی محمدی با کتاب سئو جدید

    مهدی محمدی
    مدرس و مشاور سئو

    مهدی محمدی موسس و مدیر آکادمی سئو سفینه است. کار اصلی مهدی محمدی آموزش سئو است.

    دوره جامع سئو

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    به بیش از ۲۶۰۰ عضو خبرنامه ما بپیوندید

    خبرنامه سئو سفینه

    جدیدترین محتواهای تولیدی، اخبار مهم سئو و تخفیف‌های ما را سریع دریافت کنید
    امتحان کنید
    به محض ثبت نام، یک هدیه ارزشمند دریافت کنید
    close-link

    دوره جامع و پیشرفته سئو سفینه با ۶۵٪ تخفیف

    توانایی رسیدن به نتایج اول گوگل را به دست آورید!
    ۱. دسترسی بلافاصله به دروس
    ۲. همراه با آپدیت و پشتیبانی همیشگی
    ۳. مشاوه و کوچینگ رایگان به مدت ۱ ساعت
    اطلاعات کامل را ببینید
    مهدی
    close-link
    مهدی

    خدمات تخصصی سئو

    درخواست خود را به شماره ۰۹۰۳۰۸۴۳۰۹۴ در تلگرام یا واتسپ ارسال بفرمایید.
    ارسال پیام در تلگرام
    close-link