وظایف متخصص سئو: ۱۳ وظیفه مهم کارشناس سئو

seo-specialist-responsibilities-and-roles
  • من در این محتوا شما را با ۱۳ مورد از اصلی ترین وظایف یک متخصص سئو یا کارشناس سئو آشنا می‌کنم.

    وقتی آموزش سئو را گذراندید و می‌خواهید شروع به کار کنید، باید با وظایف خود آشنا باشید. اگر این وظایف را به درستی انجام دهید، هم در شغلتان موفق خواهید بود، درآمد بیشتری کسب می‌کنید و پروسه سئو سایت را به بهترین شکل انجام خواهید داد.

    با من همراه شوید تا وظایف متخصص سئو را بهتر بدانید.

    متخصص سئو کیست؟

    متخصص یا کارشناس سئو فردی با دانش تخصصی در زمینه سئو است که پس از گذراندن دوره سئو و کسب تجربه، می‌تواند کار سئو وب‌سایت را انجام دهد.

    حوزه تخصصی کارشناس سئو خیلی گسترده است ولی اصلی‌ترین بخش آن بهینه‌سازی سایت برای کاربران و موتورهای جستجو است.

    کار متخصص سئو این است که باعث افزایش رتبه سایت در گوگل و سایر موتورهای جستجو شود تا میزان ترافیک ارگانیک و بازدید آن بالا برود. او باید بتواند کاربران بیشتری را به سایت جذب کند.

    اصلی‌ترین وظایف یک متخصص سئو اینها هستند:

    ۱- ارزیابی وضعیت سئو سایت

    اولین وظیفه‌ای که یک متخصص سئو یا سئوکار در شروع کار و پروژه سئو خود دارد، این است که وضعیت سئو سایت را ارزیابی کند.

    او باید بتواند به کمک ابزارهای تحلیلی سئو، شرایط سایت را از نظر حجم ترافیک، رتبه سایت، نرخ پرش، CTR، مشکلات فنی، پنالتی گوگل و… را مشخص کند.

    این ارزیابی به سئوکار کمک می‌کند تا به برآورد دقیقی از حجم کار، برنامه کاری پیش‌رو و الویت‌های سئو برسد. او باید گزارشات و آمار دقیق این ارزیابی را در اختیار مدیر سئو و یا صاحب سایت قرار دهد و آنها را از وضعیت سایت آگاه کند.

    ۲- تحقیق کلمات کلیدی

    وظیفه مهم دیگری که متخصص سئو در مسیر بهینه‌سازی سایت دارد، کیورد ریسرچ یا تحقیق کلمات کلیدی است. این وظیفه در راستای سئو داخلی است.

    اصلی‌ترین بخش هر سایت محتوای آن است. همین محتوا است که کاربران اینترنتی را به سایت‌ها هدایت می‌کند. محتوای هر سایت، رکن اصلی سئو داخلی است.

    شما به عنوان متخصص سئو باید به تیم تولید کننده محتوا سرنخ درست بدهید تا محتوایی ارزشمند با موضوعات جذاب و مرتبط با فعالیت سایت تولید کنند. در همین راستا، مقاله روش‌های یافتن ایده برای نوشتن محتوا یا مقاله را نیز می‌تونید مطالعه نمایید.

    با تحقیق کلمات کلیدی و پیدا کردن کلمات و کلیدواژه‌های مهم و موردنیاز کاربران و مخاطبین سایت، این سرنخ‌ها را پیدا خواهید کرد تا محتوای مرتبط با آنها تولید کنید.

    seo-specialist-role-in-keyword-research

    ۳- تولید یا بهینه سازی محتوای سایت

    معمولا در تیم‌های حرفه‌ای و بزرگ سئو، یک تیم مجزا برای تولید محتوا شامل نویسنده، ویراستار، بازنویس و… وجود دارد و تولید یا نوشتن محتوا به عهده متخصص سئو نیست.

    ولی در پروژه‌های کوچک، ممکن است این وظیفه به عهده سئوکار باشد. شما به عنوان کارشناس یا متخصص باید با اصول نوشتن یا تولید محتوای بهینه برای موتورهای جستجو آشنا باشید.

    از طرفی، حتی اگر وظیفه تولید محتوا را هم نداشته باشید، بهینه‌سازی آن به عهده شماست. بهینه‌سازی محتوا شامل این کارها است:

    ۴- لینک بیلدینگ یا لینک سازی

    یکی دیگر از مهم ترین وظایف سئوکار لینک سازی است. لینک سازی در دو بخش لینک سازی داخلی و لینک سازی خارجی انجام می‌شود. در بخش قبل و در بخش بهینه‌سازی محتوا در سئو لینک سازی داخلی را توضیح دادم.

    لینک بیلدینگ خارجی که بخش بسیار مهمی از سئو خارجی Off-Page است، مربوط به دریافت لینک از سایت‌های خارجی است. وظیفه شما در لینک سازی خارجی این است که بک لینک Backlink برای سایت بسازید.

    برای انجام این وظایف باید رپورتاژ آگهی تولید کنید و لندینگ پیج مناسب طراحی کنید.

    ۵- تحلیل روند سئو سایت

    وظیفه مهم دیگر یک متخصص تحلیل روند سئو سایت است. شما همچنان که در مسیر بهینه‌سازی سایت و اجرای استراتژی‌ها و پلن خود برای سئو سایت هستید، باید همزمان این روند را هم تحلیل کنید.

    تحلیل روند سئو به شما نشان می‌دهد که:

    • آیا مسیری که در بهینه‌سازی سایت درنظر گرفته‌اید، درست است یا خیر.
    • آیا پلن و برنامه‌ای که از ابتدا طراحی کرده‌اید، جواب داد است یا نه.
    • آیا استراتژی‌ها و تکنیک‌هایی که به کار می‌برید، در بهبود عملکرد سئو سایت تاثیر مثبت داشته است یا خیر.
    • آیا باید تغییری در اجرای تکنیک های سئو ایجاد کنید.

    شما مادامی که وظیفه سئو یک سایت را برعهده دارید، باید به طور دوره‌ای و منظم این وظیفه تحلیل و آنالیز روند سئو را انجام دهید.

    seo-specialist-role-in-team-work

    ۶- بهبود ساختار سایت

    ساختار سازی سایت در سئو فوق‌العاده مهم است و هر سایتی برای رشد و ارتقاء در بهینه‌سازی به ساختار درستی نیاز دارد. بخشی از این ساختار در زمان طراحی سایت ایجاد می‌شود و بخشی هم به عهده کسی است که برای اولین بار، کار سئو سایت را به دست می‌گیرد.

    اگر شما اولین سئوکاری هستید که وظیفه بهینه‌سازی یک سایت را انجام می‌دهید، باید ساختار بهینه‌ای برای این سایت طراحی کنید. اگر هم قبل از شما متخصص دیگری این وظیفه را به عهده داشته، شما باید کار او را اصلاح یا بهتر کنید.

    وظیفه شما در بهبود ساختار سایت، کیورد ریسرچ با دقت و حرفه‌ای و هدف‌گذاری مفاهیم سایت روی صفحات مناسب است.

    ۷- بهینه سازی سایت برای موبایل و سایر دستگاه های هوشمند

    کاربران موبایل‌ها و دستگاه‌های هوشمند بیش از نیمی از مخاطبین شما را تشکیل می‌دهند. بنابراین، یکی از وظایف اصلی شما به عنوان متخصص یا کارشناس سئو بهینه‌سازی سایت برای گوشی‌های موبایل است.

    بهینه سازی سایت برای موبایل یا به عبارتی ریسپانسیو و واکنشگرا بودن سایت به کاربران موبایل کمک می‌کند تا تجربه کاربری بهتری در زمان بازدید از سایت شما داشته باشند.

    شما باید با انجام یک سری استراتژی‌ها مثل افزایش سرعت سایت، نمایش جذاب صفحات مناسب با صفحات کوچک موبایل، اندازه فونت مناسب و قراردادن صحیح ستون‌های صفحات؛ تجربه کاربری مناسبی در نمایش موبایل ارائه دهید.

    ۸- تحلیل رقبا

    وظیفه مهم دیگری که به عهده متخصص سئو هست، تحلیل رقبا و آنالیز سایت‌های رقیب است. برای این کار باید بتوانید با ابزارهای تحلیلی سئو مثل سمراش SEMRush و اچرفس Ahrefs کار کنید.

    شما با تحلیل سایت‌های رقیب به‌خصوص سایت‌هایی که از شما بیشتر پیشرفت کرده‌اند و رتبه‌های بهتری در گوگل دارند، به متریک‌ها و استراتژی‌های آنها تا حدی پی‌خواهید برد.

    آنوقت می‌توانید این استراتژی‌ها را برای سایت خودتان هم به کار ببرید.

    ۹- سئو لوکال یا محلی

    بخشی از سئو و بهینه‌سازی یک سایت برای موتورهای جستجو مربوط به سئو لوکال یا محلی است. این بخش‌ به‌خصوص برای سایت‌های تجاری یا فروشگاهی که در یک منطقه جغرافیایی خاص فعالیت دارند، اهمیت زیادی دارد.

    شما به عنوان یک متخصص سئو باید بتوانید سایت را برای کاربرانی که در همان منطقه جغرافیایی مشترک حضور دارند، بهینه کنید. مثلا اگر سایت شما یک سایت ایرانی و فارسی است، نیازی نیست آن را برای زبان‌های غیرفارسی یا کشورهای دیگر سئو کنید.

    یا مثلا اگر سایت شما مربوط به یک برند یا فروشگاه واقع در شهر لاهیجان است، باید آن را برای کاربران اهل این شهر یا استان گیلان بهینه کنید تا میزان جستجوی ارگانیک یا ترافیک در این منطقه جغرافیایی را افزایش دهید.

    seo-specialist-role-for-local-seo

    ۱۰- مانیتورینگ و نظارت بر عملکرد سئو سایت

    وظیفه مهم و تاثیرگذار دیگری که متخصص سئو دارد، مانیتورینگ و نظارت بر عملکرد سئو سایت است. شما وقتی پلنی برای کار سئو خود طراحی می‌کنید و استراتژی‌های سئو را روی سایت پیاده می‌کنید، بازخوردهایی از کار خود می‌گیرید.

    این بازخوردها درواقع همان تاثیراتی است که شما به عنوان متخصص روی عملکرد سئو سایت برجا می‌گذارید. این تاثیرات ممکن است منفی یا مثبت باشد و به برنامه‌ریزی و عملکرد شما بستگی دارد.

    بنابراین شما باید مدام تغییرات سئو سایت و بازخوردها را به طور منظم بررسی کنید تا از روند تغییرات و میزان موفقیتتان آگاه باشید. مثلا باید به طور منظم المان‌هایی مثل سرعت سایت، امنیت، دسترس‌پذیری، لینک‌های شکسته، صفحات خطا، نرخ پرش، ترافیک سایت و… را زیر نظر داشته باشید.

    بعضی از وظایف اصلی شما در مانیتورینگ سایت عبارتند از:

    • حفظ رتبه سایت در گوگل و سایر موتورهای جستجو
    • حفظ امنیت داده‌ها و محتوای سایت با اسکن بدافزارها و Activity logs
    • شناسایی به موقع مشکلات سایت و دامنه (هاست)
    • نظارت بر نوع تعامل کاربران با سایت
    • بررسی منظم شاخص‌های core web vitals

    شما به عنوان یک متخصص سئو برای انجام این وظایف به ابزارهای تخصصی نیاز دارید و باید در استفاده از این ابزارهای مهارت بالایی داشته باشید. بعضی از این ابزارها عبارتند از: سرچ کنسول، page speed insight و اسکریمینگ فراگ لاگ آنالایزر.

    ۱۱- رصد الگوریتم های جستجو و تغییرات آنها

    الگوریتم های گوگل و سایر موتورهای جستجو برای بالا بردن دقت خود و جلوگیری از تخلف سایت‌ها، مدام در حال به‌روزرسانی هستند. از آنجایی که این الگوریتم‌ها مهم‌ترین معیارهای بهینه‌سازی هستند، پس تغییرات و به‌روزرسانی آنها برای سایت شما سرنوشت‌ساز است.

    شما به عنوان یک متخصص سئو وظیفه دارید که تغییرات این الگوریتم‌های جستجو را مدام رصد کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا از آخرین به‌روزرسانی‌ها باخبر باشید و درصورت لزوم، سریعا اقدام به اعمال تغییرات جدید در سایت خود کنید.

    اهمیت این کار بسیار زیاد است؛ چراکه اگر با این به‌روزرسانی‌ها همگام نباشید و همچنان طبق سایت را قواعد قدیمی سئو کنید، نه تنها ممکن است هزینه و انرژی خود را هدر بدهید، بلکه حتی ممکن است مشمول جریمه گوگل هم بشوید.

    ۱۲- رفع مشکلات فنی و تکنیکال سئو

    سئو تکنیکال یا Technical SEO یکی از بخش‌های مهم سئو است. شما به عنوان یک سئوکار یا متخصص وظیفه دارید که تمام تکنیک‌های مربوط به سئو فنی را در سایت پیاده کنید.

    رفع مشکلات فنی سایت یکی از چندین وظیفه شما برای اجرای سئو تکنیکال است. شما باید بخش فنی سایت را برای موتورهای جستجو بهینه کنید. بعضی از وظایف شما در سئوی تکنیکال و رفع مشکلات فنی عبارتند از:

    این موارد وظایف متخصص سئو را به طور کلی اشاره می‌کند. برای آشنایی بیشتر با جزییات سئو تکنیکال می‌توانید مقاله آموزش صفر تا صد سئو تکنیکال مراجعه کنید.

    ۱۳- همکاری با تیم سئو

    شما به عنوان مدیر سئو، قلب تیم سئو هستید که در مرکز کار تیمی و گروهی قرار دارید. شما از یک طرف با مدیر یا صاحب سایت و از طرف دیگر با تیم تولید محتوا، تیم دیجیتال مارکتینگ یا بازاریاب، تیم فروش و… در ارتباط هستید.

    در کار تیمی سئو، چشم تمام این افراد به شماست؛ چراکه شما از نظر تخصصی و فنی بیشتر به استراتژی‌ها و تکنیک‌های بهبود عملکرد سایت واقف هستید. پس همکاری با تیم سئو باید جزو الویت‌های شما باشد.

    چند نمونه از وظایف شما در این همکاری به این شکل است: شما باید کلمات کلیدی که در کیورد ریسرچ پیدا می‌کنید را در اختیار تیم تولید محتوا قرار دهید. مدیر تیم سئو را در جریان تغییرات، تصمیمات جدید، افزایش هزینه‌ها، کارهای اضافی، نیاز به نیروی جدید و… قرار دهید.

    شما باید تیم دیجیتال مارکتینگ را در برنامه‌ریزی برای طراحی استراتژی‌های بازاریابی همراهی کنید. باید به آنها گزارشات دقیقی از رفتار کاربران اینترنتی ارائه کنید و البته دریافت کنید.

    seo-specialist-role-in-team-work

    کلام آخر

    وظایفی که ذکر کردم، مهم‌ترین وظایف متخصص سئو است که باید در شغل خود ایفا کند. البته این وظایف ممکن است در برخی شرکت‌ها به شکل متفاوتی و با نقش‌های بیشتر یا کمتر تعریف شوند.

    مثلا ممکن است شما در ابتدای ورود به بازار کار و مشاهده آگهی‌های استخدام با مواردی روبرو شوید که کمی متفاوت باشند. با این حال، شما باید تلاش کنید در مجموعه‌ای که مشغول به فعالیت می‌شوید، انتظارات منطقی مدیر یا مسئول گروه را برآورده کنید.

    برای اینکه یک متخصص سئو شش دانگ شوید، راه درازی در پیش دارید. بهتر است برای تکمیل دانش و تجربه خود از متخصصین دیگر کمک بگیرید.

    من مهدی محمدی به عنوان متخصص سئو آکادمی سفینه در کنار شما هستم تا راهنمایی‌های لازم را به شما ارائه بدهم. بدین منظور می‌توانید در دوره جامع سئو که آن را تدریس کرده‌ام شرکت کنید.

    در دوره جامع سئو سفینه سئو را از صفر تا صد بیاموزید

    خرید دوره جامع سئو

    دوره جامع آموزش سئو

    نظر شما در مورد این محتوا؟

    مهدی محمدی با کتاب سئو جدید

    مهدی محمدی
    مدرس و مشاور سئو

    مهدی محمدی موسس و مدیر آکادمی سئو سفینه است. کار اصلی مهدی محمدی آموزش سئو است.

    دوره جامع سئو

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    به بیش از ۲۶۰۰ عضو خبرنامه ما بپیوندید

    خبرنامه سئو سفینه

    جدیدترین محتواهای تولیدی، اخبار مهم سئو و تخفیف‌های ما را سریع دریافت کنید
    امتحان کنید
    به محض ثبت نام، یک هدیه ارزشمند دریافت کنید
    close-link

    دوره جامع و پیشرفته سئو سفینه با ۶۰٪ تخفیف!

    توانایی رسیدن به نتایج اول گوگل را به دست آورید!
    ۱. دسترسی بلافاصله به دروس
    ۲. همراه با آپدیت و پشتیبانی همیشگی
    ۳. مشاوه و کوچینگ رایگان به مدت ۱ ساعت
    اطلاعات کامل را ببینید
    مهدی
    close-link
    مهدی

    خدمات تخصصی سئو

    درخواست خود را به شماره ۰۹۰۳۰۸۴۳۰۹۴ در تلگرام یا واتسپ ارسال بفرمایید.
    ارسال پیام در تلگرام
    close-link