ممکن است رقابت با سایتهای بزرگ در سئو یک نبرد سخت و غیرممکن به نظر برسد، اما راهاندازی یک سایت کوچکتر مزایایی دارد که میتواند مزایای زیادی در سئوی شما داشته باشد.
اگر یک سایت کوچک و تازه تاسیس دارید که دامین اتوریتی پایینی دارد؛ مهدی محمدی در یک ویدیو یک استراتژی قدرتمند برای رقابت با سایتهای بزرگ به شما معرفی میکند. اگر در حال رقابت با سایتهای بزرگ در سئو هستید، این فیلم آموزشی را از دست ندهید.
ویدیو چگونه با وب سایت های بزرگ در سئو رقابت کنیم؟
خلاصه متن ویدیو
بسم الله الرحمن الرحیم. سلام به شما دوستان عزیز. دریک آموزش دیگر از سری آموزش سئو در خدمت شما هستم. در این آموزش قصد دارم به این سوال پاسخ بدهم و راجع به این موضوع صحبت بکنم که ما چطور میتوانیم در کلمات کلیدی رقابتی با رقبایمان و یا حتی سایتهایی که یک مقدار از سایت ما بزرگتر هستند رقابت بکنیم.
سایت های بزرگ و کلمات کلیدی رقابتی
حتما می دانید که کلمات کلیدی رقابتی کلماتی هستند که معمولا کوتاه هستند و سایت های زیادی بر سر رتبه گیری در آن کلمات با هم در حال مبارزه هستند.
اما کلمات کلیدی رقابتی برای اینکه ما درشون رتبه بگیریم یک سری استراتژی خاص نیاز داریم. یعنی ما برای اینکه دریک کلمه کلیدی رقابتی بخواهیم در بالای گوگل قرار بگیریم باید یک سری کارهایی را انجام بدهیم. یکسری پیش زمینه هایی را داشته باشیم و در واقع سایت ما مهیای رتبه گرفتن در آن کلمه کلیدی باشد.
رقابت در داخل و خارج سایت است
اما یک قسمت مهم در واقع کارهایی که ما می توانیم انجام بدهیم در داخل سایتمون است (سئو داخلی) و یک قسمت دیگر در خارج سایت ما است که ما باید بک لینک داشته باشیم. سایت ما اتوریتی داشته باشد و موارد دیگری که حتما دوستان باهاش آشنا هستند.
اما ما در داخل سایت چه استراتژی رو باید داشته باشیم و چه کاری را دقیقا باید انجام بدهیم؟
خب بیایید به صورت گام به گام با هم بررسی کنیم که چطور باید در کلمات کلیدی رقابتی در واقع کار بکنیم و چه کارهایی را باید برای رتبه گیری انجام بدهیم.
چگونه با سایت های بزرگ در سئو رقابت کنیم؟
خب ما الان فرض میکنیم یک کلمه کلیدی رقابتی را انتخاب کردیم و در این کلمه کلیدی رقابتی می خواهیم رتبه بگیریم.
کلمه کلیدی را در صفحه مناسب هدفگذاری کنیم
اولین نکته ای که هست ما باید کلمات کلیدی رقابتی را اگر موضوع اصلی سایت ما است در صفحه اصلی مان هدف گذاری بکنیم یعنی کاری بکنیم که صفحه اصلی ما برای آن کلمه کلیدی بهینه باشد. (البته اگر هدف جستجوی کلمه کلیدی اجازه میدهد)
هر کلمه کلیدی فقط یک صفحه
مورد دیگر این است که ما هر صفحه سایتمان را برای یک کلمه کلیدی باید در واقع هدف گذاری بکنیم. این اشتباهی است که بعضا انجام میشود. مثلا میان اشخاص میبینم در یک کلمه کلیدی رتبه نمیگیرد در یک صفحه؛ میگن بریم یه صفحه دیگه هم دوباره با همین موضوع درست بکنیم در صورتی که این کاملا اشتباه است.
اگر قرار بود در آن کلمه کلیدی شما رتبه بگیرید قطعا با همون صفحه اول میتوانستید رتبه بگیرید. کار اصولی این است که همان صفحه اول را بهش قدرت بدهیم.
اما اگر موضوع اصلی سایت ما درواقع این کلمه کلیدی رقابتی نباشد کلمه کلیدی پر جستجو نباشد باید صفحاتی از سایتمان را هدف گذاری بکنیم که پرقدرت هستند.
صفحات آرشیو یا مقالات جامع
یکی از پرقدرت ترین صفحات سایت ها صفحات آرشیو هستن صفحات آرشیو قدرت شان به این علت است که درش مطالب جدید بایک موضوع خاص به صورت نوبه نو قرار میگیره. یعنی اگر صفحه آرشیو داشته باشیم و مطالب جدید درش قرار ندیم به صرف اینکه صفحه آرشیو هست قدرت را ندارد.
صفحه آرشیو قدرتش از این بابت بالاست که ما مقالات را که قرار میدیم در سایت به مرور در آن صفحه اضافه می شود و گوگل می بینید این صفحه دارد نو به نو در واقع مطالبش به روز می شود و از این جهت این صفحه قدرت میگیرد.
اما مورد دیگر این است. ما برای کلمات کلیدی رقابتی اگر سایتمون سایتی نیست که بتونیم نو به نو مطلب تولید کنیم و در مثلا یک صفحه آرشیو بگذاریم بهتر است که یک مقاله جامع و کامل بنویسیم راجع به یک مطلبی که موضوع یا همین کلمه کلیدی رقابتی مان را در آن صفحه هدف گذاری کنیم. صفحه که جامع توضیح داده باشه این موضوع مربوط را و بعد از اون حالا کارهایی را که باید انجام بدهیم را من الان گام به گام بهتون میگم چیکار باید انجام بدهیم.
خوشه سازی کلمات کلیدی
مورد بعدی که کار بعدی که باید انجام بدهیم برای کلمه کلیدی رقابتی و رتبه گیری در یک کلمه کلیدی رقابتی این است که ما در واقع موضوعات مرتبط با آن کلمه کلیدی رقابتی را پیدا کنیم و در واقع برای آن موضوعات هم مطالب عالی و محتوای عالی را تولید کنیم و در سایت بگذاریم.
آموزش تحقیق کلمات کلیدی در سئو: روش انجام کیورد ریسرچ
الان در این نمونه که میبینید من مثلا برای کلمه کلیدی رقابتی چهار تا موضوع مرتبط پیدا کردم که هر کدام از این موضوعات هم خودشان یک مقاله کامل و جامع می شود.
وقتی این صفحات را نوشتم این موضوعات را نوشتم. حتما از این موضوعات به صفحه کلمه کلیدی رقابتی لینک میدم چرا که این ها زیر مجموعه این صفحه هستند. اگر رقابت خیلی شدیدتر باشد ما مجبور هستیم که در واقع موضوعات مرتبط زیر مجموعه موضوعات مرتبط ایجاد بکنیم.
یعنی صفحات سطح سوم درست بکنیم. یعنی میریم برای آن موضوع هم دوباره درواقع موضوعات مرتبط پیدا می کنیم و برای آن هم محتوا تولید می کنیم. اگر یک مقدار سخته فهمیدن این موضوع؛ یک مثال عملی را هم عرض میکنم خدمتون.
همینطور اگر رقابت شدیدتر باشد در واقع ما باید بال و پر بدهیم به این صفحات و همینطور موضوعات برای موضوعات مرتبط درست بکنیم و صفحه ایجاد بکنیم و حتما یادتان باشد که صفحات کوچک تر به صفحات بزرگتر باید لینک داده باشد و در واقع قدرت شان انتقال پیدا کرده باشد به سطح بالا چرا که صفحات کوچک تر معمولا زودتر در گوگل رتبه می گیرند.
مثال از خوشه سازی کلمات کلیدی
خب ما فرض میکنیم الان کلمه کلیدی اصلیمان تعمیر یخچال است. حالا برای اینکه مادر کلمه کلیدی تعمیر یخچال در گوگل بخواهیم رتبه بگیریم باید چهار تا موضوعش را در واقع پیدا کنیم. حالا من ۴ تا موضوع تست اینجا گذاشتم البته چهارتایی که می گویم به عنوان مثال است. حالا شما هر چقدر بیشتر پیدا کنید بهتر است هر چقدر سایتتون درواقع تخصصیتر باشد راجع به این موضوع قطعا میتونید بیشتر راجع بهش محتوا تولید کنید.
۴ تا موضوع مرتبط به موضوع اصلی را من پیدا کردم و در اینجا قرار دادم این موضوعات را ما برایشان میرویم دوباره صفحات قوی با محتوای عالی درست می کنیم و این صفحات را هم لینک میدهیم به کلمه کلیدی اصلی.
اگر ما کلمه تعمیر یخچال را درواقع در صفحه آرشیو سایت هدف گذاری کرده باشیم به صورت اتوماتیک صفحاتی که در آن صفحه آرشیو در واقع رتبه بندی می شوند یا لیست میشوند به صفحه آرشیو لینک هستند.
خب این چهارتا صفحه را به عنوان مثال ما درست کردیم و حالا می خواهیم یک مقدار قویتر هم ظاهر شویم. حالا می توانیم دوباره موضوعات بیشتری را از تعمیر یخچال در واقع اینجا پیدا کنیم.
میتوانیم حالا زیر موضوع در واقع برای موضوع دوممون تعیین بکنیم. ببینید الان ما فرض می کنیم تعمیر یخچال ساید و تعمیر یخچال قدیمی لول ۲ هستند و حالا میرویم در لول ۳ تعمیر ترموستات و دوباره در واقع ما برایشان محتوای عالی و با کیفیت تولید کنیم. چون محتوای خوبم اگر ما تولید بکنیم در این بازار رقابتی واقعا فایدهای ندارد و بهتر است محتوایی که تولید میکنیم واقعا عالی باشه از هر جهتی اما حالا این صفحات را هم درست کردیم و همینطور که میبینید.
ما هرچقدر از صفحه که مربوط به کلمه کلیدی اصلی ما است در واقع لولمون بالا میرود لغتهامون یا عنوان های ما در واقع طولانی تر میشه. ببینید الان کلمه کلیدی تعمیر یخچال کلمه هد است و در واقع ۲ حرف است. همینطور که میره لول بالاتر حالا ۳ حرف میشه دوباره لول میرود بالاتر اینجا ۴ میشه و یا حتی میتونه دیگه ۴ حرف به بالا باشه حالا هر چقدر که هست دیگه مشکل خاصی ندارد.
چرا این استراتژی جواب میدهد؟
حالا ایدهای که هست این است که این صفحات در واقع خیلی سریعتر در گوگل رتبه میگیرند و رقابتشان فوق العاده آسانتر است و همینطور قدرت انتقال پیدا میکند به صفحات بالادستی.
حالا این صفحات هرچقدر قدرتمندتر بشن هر چه قدر مطالب زیر مجموعه بیشتر برایشان درست شده باشد قدرت شان انتقال پیدا میکند به این صفحه و هرچقدر این صفحات تان یعنی صفحات که برای کلمات کلیدی دم بلند به اصطلاح بهینه می کنید. هرچقدر این صفحاتتان قوی تر باشند, قدرت بیشتری انتقال پیدا میکند به صفحه کلمه کلیدی اصلی.
در این استراتژی؛ صفحات پشتیبان خیلی کلیدی هستند
پس ما برای اینکه دریک صفحه مثلا تعمیر یخچال که کلمه کلیدی رقابتی حالا فرض میکنیم اگر باشد می خواهیم رتبه بگیریم بیشتر تمرکز ما روی درواقع صفحات است که به اصطلاح پشتیبان این صفحه هستند و با قوی کردن این صفحات این صفحه خود به خود از این صفحات لینک دار قدرتمندتر می شود و در گوگل بالا می آید.
گوگل باید سایت شما را متخصص آن حوزه بداند
گوگل باید یک سایت را در واقع تشخیص بدهد که سایت سایتی است که قابلیتش را دارد که نیاز کاربران را راجع به این کلمه کلیدی برآورده کند.
ببینید کلمه کلیدی که کوتاه است کاربران در واقع گرایش های کاربری مختلف دارند.
پس من اینطور فرض میکنم که گوگل اول نگاه میکند ببیند آیا این سایت تمام موضوعات مربوط به این کلمه کلیدی کوتاه آیا پوشش داده؟ آیا میتواند نیازهای کاربران را برآورده کند؟ آن موقع در واقع این صلاحیت را ازنظر سئو داخلی به سایت میدهد که بتواند در رتبه های بالای گوگل بیاد.
حالا بحث اتوریتی و بک لینک یا چیزهایی که در کنار بحث آنپیچ هستند را فعلا فاکتور میگیریم و فقط به موضوع آن پیچ می پردازیم.
رقابت را سایت های تخصصی میبرند
هرچقدر سایتتان تخصصیتر باشد در واقع گوگل آن سایت را صلاحیت بیشتری میداند که در آن کلمه کلیدی رتبه بگیره. مثلا اگریک سایتی موضوعات مختلفی از تعمیرات پوشش بده, تعمیر یخچال, تعمیر کولر, تعمیر سشوار حالا هر چیز دیگری حتی اگر اون سایت خیلی پر محتوا هم باشد اما یک سایت تخصصی در مورد تعمیر یخچال وجود داشته باشد در واقع گوگل میفهمد این سایت که داره تخصصی در این حوزه کار میکنه در واقع صلاحیت بیشتری را دارد که در گوگل بالا بیاد.
حالا یک مثال را هم اگر بخواهم بزنم یک سایت را من دیده بودم فکر می کنم در حوزه اگر اشتباه نکنم نظافت منازل بود که البته سایت خارجی بود.
من داشتم تحقیق میکردم. این سایت خارجی با خیلی از سایت های بزرگ و گردن کلفت که در آن حوزه فعال بودن داشت رقابت میکرد و رتبه دوم گوگل را داشت. حالا من رفتم این سایت هم تحلیل کردم و چیز خاصی هم نسبت به آنها در واقع بیشتر نداشت. اتوریتی که خیلی پایینتر بود حالا خودتون هم اگر در گوگل جستجو کنید حتما میبینید که سایت هایی که تخصصی تر هستند در واقع رتبه بهتری را می گیرند.
با این استراتژی چطور با غولهایی مثل دیجی کالا در سئو رقابت کنیم؟
همه سوال شان این است چطور با دیجی کالا رقابت بکنیم؟ پاسخ این است که باید خیلی تخصصی و به اصطلاح نیچ مارکتینگ بکنید و در حوزه خاص وارد بشید و در واقع صفحه اصلی سایتتان برای آن موضوع بهینه شده باشد و تمام موضوعات سایتتون حولو حوش آن موضوع در واقع مانور داده شده باشه.
خیلی ممنون هستم که با من همراه بودید و تشکر میکنم ازتون خدانگهدار.
- کلمات کلیدی طولانی چیست
- کلمات کلیدی LSI چیست
- زمان بک لینک سازی برای رسیدن به رتبه اول گوگل [فیلم]
- دلایل اهمیت سئو چیست
- آموزش لینک سازی داخلی در داخل سایت [پادکست + متن]
مهدی محمدی
مدرس و مشاور سئو
مهدی محمدی موسس و مدیر آکادمی سئو سفینه است. کار اصلی مهدی محمدی آموزش سئو است.