من در این محتوا شما را با ۱۰ تکنیک موثر برای بهینهسازی سئوی صفحه فرود یا لندینگپیج برای کسب رتبه مناسب در گوگل آشنا میکنم.
یک از چالشهای صفحات فرود رتبه نگرفتن آن در گوگل است. بهکارگیری استراتژیهای درست سئوی صفحه لندینگ و دستیابی به رتبههای برتر گوگل، باعث جذب ترافیک بیشتری از مخاطبین هدف میشود. به این ترتیب، اهداف آن محقق میشوند.
با من تا انتهای این محتوا همراه باشید تا ۱۰ روش کسب رتبه در گوگل برای صفحهی لندینگ را به شما بیاموزم.
صفحه فرود یا لندینگ پیج چیست؟
صفحهی فرود یا لندینگ صفحهای از سایت است که برای تبدیل ترافیک یا لید (lead) به مشتری طراحی میشود. هدف از طراحی صفحه لندینگ تشویق کاربران به تعامل با سایت و انجام عمل یا اکشن خاصی مثل ثبتنام یا عضویت در سایت، خرید یک محصول، شرکت در نظرسنجی و… است.
یک صفحه فرود ممکن است برای کسب رتبه در نتایج گوگل هم هدفگذاری شده باشد اما همیشه و لزوما اینطور نیست. ممکن است یک صفحه لندینگ، صرفا برای ورود کاربران از تبلیغات کلیکی طراحی شده باشد.
لندینگ پیج دروازهای برای جذب کاربران بیشتر به سایت است. این صفحه ممکن است صفحه اصلی یا خانه باشد یا صفحهای مجزا از سایت. مثلا در تصویر زیر صفحهی لندینگ سایت اوبر را مشاهده میکنید که صفحه اصلی آن هم هست:
صفحات لندینگ پیج بخشهای مختلفی دارد اما مهمترین مسئله در آن کال تو اکشن است.
هدف از سئوی لندینگ پیج و کسب رتبهی برتر در صفحه نتایج موتورهای جستجو (SERP)، جذب ترافیک ارگانیک و لید (lead)، افزایش تعامل و بهبود نرخ اینگیجمنت Engagement است.
به طور کلی، تمرکز اصلی در سئوی پیج فرود روی افزایش نرخ تبدیل (conversion rate) است.
سئو صفحه فرود، یک موضوع عمومی در سئو است اما مهمترین موارد آن مربوط به دروس کیورد ریسرچ در زیر مجموعه آموزش سئو است.
برای اینکه بتوانید این صفحه را به بهترین شکل سئو کنید و آن را به صفحه اول گوگل برسانید، این ۱۰ استراتژی سئو را دنبال کنید.
۱- تعیین هدف لندینگ
اولین گام برای سئوی صفحه لندینگ تعیین هدف طراحی این صفحه و سئوی آن است. آیا با طراحی این پیج میخواهید نرخ تبدیل بازدیدکننده به مشتری را افزایش دهید یا صرفا به نقطه صفر گوگل برسید و ترافیک جذب کنید؟
شما میتوانید چندین هدف برای سئوی این صفحه داشته باشید. و به همهی آنها هم برسید. ولی اگر اهداف اصلی و در الویت را مشخص کنید، بهتر و سریعتر به آنها دست مییابید.
تمرکز سئوی صفحات لندینگ معمولا روی دو هدف اصلی است:
افزایش نرخ تبدیل
این هدف برای جذب ترافیک و تشویق کاربران به تعامل با صفحه فرود و کلیک روی دکمههای کال تو اکشن است.
در این رویکرد، هدف سئو کاملا مشخص است. برای تحقق این هدف و افزایش نرخ تبدیل به یک سری استراتژیهای خاص برای جذب ترافیک و تشویق آنها به تعامل با صفحه نیاز دارید.
در وهله اول باید توجه و اعتماد کاربران را جلب کنید. مثلا در یک دوره زمانی و برای تبلیغ یک محصول و نمایش رضایت کاربران از آن در سایت یا فضای مجازی تلاش کنید. و سپس، محصول را در صفحه لندینگ برای فروش قرار دهید.
یک نمونه از صفحه فرود با هدف افزایش نرخ تبدیل را در تصویر زیر میبینید که متعلق به سایت اسپاتیفای است. در این صفحه، اسپاتیفای کاربران را به عضویت و خرید اشتراک این برنامه دعوت میکند:
دریافت ورودی از گوگل
هدف دیگر سئوی صفحه لندینگ دریافت ورودی از گوگل است. در این رویکرد، تمرکز اصلی روی نیازهای کاربران و مخاطبین سایت و کوئریهای مورد جستجوی آنهاست.
در این رویکرد، صفحه فرود همانند دروازه ورودی سایت درنظر گرفته میشود که حجم بالایی از ترافیک را جذب کرده و به صفحات دیگر سایت هدایت میکند.
این هدف سئوی لندینگ پیج مشابه سئوی وبلاگ است؛ چراکه از این صفحه به عنوان یک منبع مجزا برای جذب ترافیک و هدایت آن به صفحات دیگر سایت استفاده میشود.
۲- هدفگذاری کلمات کلیدی بر اساس سرچ اینتنت
وقتی یک صفحهی لندینگ را راهاندازی میکنید، قطعا به دنبال کاربران و مخاطبین خاصی هستید. برای اینکه این کاربران را جذب کنید باید ببینید آنها از چه کوئریها یا کلمات کلیدی برای جستجو استفاده میکنند و هدفشان از جستجو چیست.
کیورد ریسرچ یا تحقیق کلمات کلیدی پایه و اساس سئو، بهخصوص سئوی لندینگ پیج است و به شما کمک میکند تا کلمات کلیدی مرتبط و متناسب را برای سئوی این صفحه پیدا کنید.
کوئریها یا کیوردها معمولا با ۴ هدف یا سرچ اینتنت اصلی توسط کاربران جستجو میشوند:
- informational intent یا هدف جستجوی اطلاعات برای یادگیری؛ مثلا سئو چیست؟
- navigational intent هدف جستجوی یک صفحه یا سایت خاص؛ مثل صفحه ورود به ابزار سئو کبوتر
- transactional intent یا هدف خرید یک محصول ؛ مثل خرید دوره آموزش جامع سئو
- commercial intent یا هدف یافتن راه حلی برای یک مشکل، مقایسه محصولات، خواندن دیدگاهها و…
برای اینکه به سرچ اینتنت مخاطبین لندینگ پیج پی ببرید، اول باید صفحه نتایج جستجو را بررسی کنید. به این صورت که کیورد مد نظرتان که قصد هدفگذاری روی صفحه ورود دارید را در گوگل جستجو کنید و نتایج را آنالیز کنید تا متوجه شوید هدف جستجوی کاربر از این کیورد چیست.
ابزار سئو کبوتر میتواند به شما در این مسیر کمک کند.
۳- عنوان یا هدینگ درست و متناسب بنویسید
با ورود کاربر به صفحه لندینگ، حدود ۱۰ ثانیه وقت دارید تا توجهش را در نگاه اول (first impression) جلب کنید و او را در سایت نگه دارید. این کار را میتوانید با عنوان یا هدینگ درست و متناسب انجام دهید و مانع از خروج کاربر شوید.
عنوان یا هدینگ اصلی صفحهی فرود معمولا در بالای صفحه و با اندازه بزرگ و بولد نوشته میشود.
مثلا در صفحه لندینگ زیر که مربوط صفحهی فروش بلیطهای هواپیمایی است، عنوان اصلی را مشاهده میکنید که چقدر خوانا، شفاف و مرتبط با موضوع صفحه است:
این عنوان علاوه بر فونت زیبا، درشت و متمایز، دارای کلمه کلیدی اصلی، نام برند و پیامی برای ترغیب کاربر به تعامل است.
برای انتخاب بهترین عنوان و نگهداشتن کاربر در صفحه، به چند موضوع مهم اشاره کنید:
- هدف صفحه لندینگ
- کیورد اصلی صفحه
- اشاره به مشکلی که شما برای آن راه حل دارید
- ارائه راه حل یا منفعت کاربر از بازدید صفحه (محصول، خدمات و…)
۴- محتوای باکیفیت بالا تولید کنید
محتوایی که برای صفحهی فرود سایت خود مینویسید، با محتوای صفحات دیگر متفاوت است. برای تولید محتوای باکیفیت در این صفحه، باید علاوه بر رعایت اصول سئو در محتوا نویسی، نکات زیر را هم مدنظر قرار دهید:
- برای مخاطب هدف بنویسید نه فقط برای خزندههای موتورهای جستجو
- محتوای مفید بنویسید
- برای محتوا هدف مشخص و متناسب با پیج (کال تو اکشن) تعیین کنید
- به سوال مخاطب پاسخ دهید و محتوای متناسب با کوئریهای جستجوی کاربران تولید کنید
- جملات و پاراگرافهای کوتاه بنویسید
- اطلاعات دقیق و با جزئیات کامل در اختیار مخاطب قرار دهید
- ارتباط منطقی بین قسمتهای مختلف ایجاد کنید
- از محتوای تصویری یا ویدیویی مناسب و مرتبط در کنار متن استفاده کنید
- به مشکل یا نیاز اصلی مخاطب اشاره کنید
- برای حل مشکل مخاطب، راه حلتان را در جای مناسب و در کال تو اکشن ارائه دهید
- به مزیتهای راهحل، محصول یا خدماتتان برای مخاطب اشاره کنید
۵- سئوی داخلی لندینگ پیج را تقویت کنید
برای اینکه بتوانید به هدف بهینهسازی لندینگ پیج و کسب رتبههای برتر سرپ دست پیدا کنید، باید روی سئوی داخلی این صفحه کار کنید و آن را تقویت کنید.
برای بهبود سئوی داخلی صفحه لندینگ این موارد را رعایت کنید:
- کیورد اصلی را در عنوان یا هدینگ اصلی H1 قرار دهید (فقط یک عنوان اصلی بنویسید)
- ساختار مناسبی برای پیج طراحی کنید و از زیرعنوانها برای تقسیم صفحه به قسمتهای مختلف استفاده کنید
- url صفحه لندینگ را کوتاه و متناسب با هدف یا موضوع آن بنویسید
- از کیورد اصلی در url صفحه استفاده کنید
- تایتل تگ و متا دیسکریشپن جذاب برای جذب مخاطب بنویسید
- از عکس و ویدیو برای بهبود Engagement و افزایش زمان حضور یا توقف مخاطب (dwell time) استفاده کنید
- فایلهای رسانهای صفحه مثل تصاویر و ویدیوها را با متن جایگزین (alt text) درست بهینهسازی کنید
- از سایر صفحات سایتتان به این صفحه لینک دهید
۶- سرعت صفحه لندینگ را بهتر کنید
یکی از فاکتورهای مهم در سئوی صفحه فرود یا لندینگ پیج بهبود سرعت لودینگ آن است. صفحه لندینگ معمولا باید سریعا لود شود.
اگر سرعت صفحه لندینگ در بارگذاری محتوا به هر دلیلی پایین باشد، نرخ بازدید و زمان حضور یا توقف کاربر در آن کاهش پیدا میکند. و درنتیجه، هیچ کدام از اهداف این صفحه مثل افزایش نرخ تبدیل یا سئوی سایت برآورد نمیشوند.
برای بهبود سرعت بارگذاری صفحهی لندینگ:
- حجم محتوا را مدیریت کنید
- از تصاویر یا ویدیوهای با حجم فشرده استفاده کنید
- از ابزارهای افزایش سرعت سایت کمک بگیرید
- سرعت بارگذاری سایت را با ابزارهایی مثل GTmetrix به طور منظم بسنجید
۷- صفحه را موبایل فرندلی کنید
ایندکس نسخه موبایلی لندینگ پیج (mobile first indexing) برای گوگل نسبت به نسخهی دسکتاپ در الویت است. حدود ۶۰ درصد از ترافیک و ۶۳ درصد از مشتریان تمامی وبسایتها متعلق به کاربران موبایلی است.
اگر صفحه لندینگ شما موبایل فرندلی نباشد و از تجربه کاربری ضعیفی برای مشاهده روی تلفنهای هوشمند برخوردار باشد، بخش زیادی از این ترافیک را از دست میدهید و باعث افزایش نرخ پرش یا بانس ریت (bounce rate) میشوید.
پس برای حفظ این میزان ترافیک و جلب رضایت کاربران موبایلی که بسیار برای گوگل ارزشمند هستند، صفحهی فرود را ریسپانسیو و واکنشگرا طراحی کنید.
برای طراحی موبایل فرندلی صفحهی فرود:
- از قالب ریسپانسیو یا واکنشگرا استفاده کنید
- تجربه کاربری UX صفحه را بهتر کنید
- جملات و پاراگرافهای کوتاه بنویسید
- کال تو اکشن را در نقطهای از صفحه قرار دهید که در مرکز و جلوی صفحه موبایل نمایش داده شود
- پاپ آپها را محدود کنید
- سرعت سایت را افزایش دهید (با فشردهسازی تصاویر یا ویدیوها و ابزارهای کمکی)
۸- بک لینکهای معتبر دریافت کنید
بکلینکها یکی از مهمترین فاکتورهای رتبهبندی در سئو هستند. هر لینک ورودی که از سایتهای معتبر و مرتبط در صفحهی لندینگ دریافت میکنید، امتیاز DA صفحه را بالا میبرید و به اعتبار آن اضافه میکنید.
با طراحی استراتژیهای درست بک لینک سازی و افزایش دریافت بک لینک از سایتهای معتبر، به گوگل ثابت میکنید که صفحه لندینگ سایت شما از اعتبار بالایی برخوردار است.
مثلا اگر در صفحهی لندینگ خود لوازم خانگی به فروش میرسانید، با دریافت بکلینک از سایتهای معتبری مثل دیجیکالا، ترب و… اعتبار صفحه را بالا میبرید.
۹- از تست A/B استفاده کنید
قطعا اولین نسخهی لندینگ پیج شما بهترین نسخهی آن نیست. برای بهتر شدن صفحهی لندینگ و سئوی آن به زمان و طی یک فرایند منطقی نیاز دارید.
برای اینکه بدانید نسخهی حاضر صفحهی فرود تا چه اندازه در تامین اهداف شما موفق است، از آزمون یا تست A/B استفاده کنید. با این تست میتوانید دو نسخهی صفحه فرود را با هم مقایسه کنید تا نسخهی بهتر با نرخ تبدیل بالاتر و سئوی قویتر را تشخیص بدهید.
با این تست میتوانید کارایی هدلاینها، کال تو اکشن، محتوای صفحه، تصاویر، ویدیوها، بکلینکها، بازخوردهای شبکههای اجتماعی و سایر المانهای صفحهی فرود را بسنجید.
۱۰- عملکرد صفحه فرود را مانیتور کنید
سئوی صفحهی لندینگ همانند سئوی هر صفحهی دیگری از سایت به مرور و در طول زمان بهتر میشود. برای اینکه به نقطهی ایدهآل سئوی این صفحه برسید، باید مدام عملکرد آن را رصد کنید.
با مانیتورینگ عملکرد سئوی صفحهی فرود میتوانید کارایی استراتژیهای سئویی که به کار گرفتید را بسنجید و در صورت نیاز آن را تصحیح کنید.
استفاده از ابزارهای مانیتورینگ سئو مثل گوگل آنالیتیکس، سرچ کنسول، Site Audit سمراش و تحلیل دادههای آنها به بهبود این شاخصهای کلیدی سئو (KPIs) کمک میکند:
- نرخ کلیک CTR
- میزان ترافیک ارگانیک
- زمان حضور کاربر در صفحه
- نرخ تبدیل بازدیدکننده به مشتری
- کانالهای جذب ترافیک برتر
- بهبود زمان لودینگ، تعامل و پایداری بصری با core web vitals
تفاوت سئوی لندینگ پیج با سئوی سنتی
صفحهی فرود یا لندینگ روی یک هدف مشخص متمرکز است و کاربران را به انجام یک اکشن خاص تشویق میکند. از این رو، هدف سئوی آن با سئوی کل سایت متفاوت است.
در واقع صفحات لندینگ سایت بسیار مهمتر از سایر صفحات سایت هستند و بنابراین باید تمرکز بیشتری روی آنها داشته باشید.
سئوی صفحه فرود یا لندینگ به طور اختصاصی و فقط روی چند هدف مشخص مثل افزایش نرخ تبدیل بر اساس سرچ اینتنت مخاطب، بهبود تعامل و انجام یک عمل مشخص متمرکز است.
مشکلات رایج صفحات لندینگ
برای اینکه سئوی صفحهی لندینگ را به بهترین شکل انجام دهید، از انجام این اشتباهها دوری کنید:
- پیچیده و طولانی کردن بیش از حد صفحه
- زیاده گویی در نوشتن پیام اصلی صفحه
- زیاده روی در سئوی محتوا
- نوشتن کال تو اکشن مبهم
- استفاده از تصاویر بیربط
- استفاده از تعداد زیادی از بک لینکهای بیکیفیت
چرا سئوی لندینگ پیج مهم است؟
برای اینکه محصولی را در صفحهی لندینگ به فروش برسانید، اعضای جدید بگیرید، نرمافزار خود را معرفی کنید و سایر اهداف دیگر را پیاده کنید، باید بتوانید مخاطبین هدف را به این پیج جذب کنید.
برای جذب مخاطبین هدف از کانال مختلف جذب ترافیک، بهخصوص گوگل، باید بتوانید به رتبههای برتر سرپ برسید. سئوی صفحه فرود یا لندینگ به شما کمک میکند تا جایگاه و موقعیت خود را در سرپ بهبود بدهید.
با کمک سئوی لندینگ پیج میتوانید:
- کوئریهای محبوب بین کاربران هدف را برای کیورد ریسرچ بررسی کنید
- ترافیک ارگانیک بیشتری جذب کنید
- نرخ تبدیل را بالا ببرید
- آمار کلیک را بهبود ببخشید
- ترافیک بیشتری را از طریق لینکهای داخلی به صفحات دیگر هدایت کنید
- اعتبار لندینگ پیج و درنتیجهی آن، اعتبار سایت را بالا ببرید
سئوی صفحهی فرود یا لندینگ میتواند به عنوان یک بخش جداگانه و مستقل، سهم مهمی در سئوی کل سایت و برندسازی داشته باشد.
سخن آخر
صفحه لندینگ یا فرود یکی از مهمترین صفحات سایت است که باید سئوی آن را مجزا از صفحات دیگر سایت، جدی گرفت.
سئوی صفحه فرود شما را به اهداف مهمی مثل فروش محصول، ایمیل مارکتینگ، بهبود آمار عضویت در سایت، ارائه خدمات، فروش نرمافزارها و سایر اهدافی که برای طراحی این صفحه دارید، میرساند.
بسیاری از این استراتژیها را در دوره جامع سئو سفینه میتوانید بیاموزید. این دوره را میتوانید از سایت سفینه خریداری کنید.
مهدی محمدی
مدرس و مشاور سئو
مهدی محمدی موسس و مدیر آکادمی سئو سفینه است. کار اصلی مهدی محمدی آموزش سئو است.