کلمات کلیدی
کلمات کلیدی Keywords یا عبارت کلیدی keyword phrase، زیربنای سئو سایت است. استراتژی سئوی یک سایت برپایه کلمات کلیدی شکل میگیرد. بعضی از کلمات کلیدی حجم جستجوی بالایی دارند و رقابتی هستند. روزانه هزاران بار در گوگل جستجو میشوند و اگر سایت ما در نتایج بالای گوگل باشد، میتوانند روزانه هزاران بازدیدکننده را وارد سایت ما کنند.
بعضی از کلمات کلیدی بازدیدکننده زیادی را وارد سایت ما نمیکنند اما قدرت فروش بالایی دارند. یعنی فقط افرادی این کلمات را جستجو می کند که قصد خرید دارند.
کلمات کلیدی چه هستند؟
دوست دارید کاربران با جست و جو کدام عبارات وارد سایت شما شوند؟ به این عبارت در اصطلاح کلمه کلیدی یا Keyword گفته میشود. همانطور که در ابتدای مقاله ذکر شد کلمات کلیدی از نظر اهمیت، تفاوتهای زیادی با هم دارند. همیشه کلمه کلیدی که حجم جستجوی زیادی دارد و به اصطلاح، رقابتی است به کار نمیآید. بستگی به این دارد ما چه هدف گذاری کرده باشیم. دنبال فروش بیشتر هستیم یا جذب بازدیدکننده؟ شاید هم میخواهیم هر دو را با هم داشته باشیم. پس نیاز به یک استراتژی داریم.
استراتژی کلمات کلیدی
ما باید برای سئوی سایت و کلمات کلیدی استراتژی مشخصی داشته باشیم. شاید یک کلمه کلیدی از نظر ما خوب باشد ولی در گوگل جستجویی نداشته باشد. ممکن است در یک کلمه کلیدی در صفحه اول گوگل باشیم اما فروشی برای ما ایجاد نکند. در ادامه توضیح خواهیم داد چطور یک استراتژی برای سئوی سایتمان داشته باشیم و بهترین کلمات کلیدی را انتخاب کنیم.
البته اکثر صاحبان سایت، برای تعیین استراتژی زمان کافی را نمیگذارند. قبول دارم طراحی استراتژی یک مقدار سخت است و نیاز به تفکر و تحقیق دارد اما به نظر شخص من مهمترین کار شما در سئو تعیین استراتژی کلمات کلیدی است. زیرا اساس و بنیان کار شما است و اگر استراتژی مناسبی اتخاذ نکنید ممکن است منابع چند ماه خود را هدر دهید.
چطور یک استراتژی مناسب برای کلمات کلیدی طراحی کنیم؟
برای این که پاسخ این سؤال را پیدا کنیم ابتدا باید موارد زیر را مشخص کنیم:
اهداف
در ابتدا باید اهداف سایت مشخص شود. آیا هدف سایت شما صرفاً برندسازی است یا میخواهید فروش آنلاین درسایت داشته باشید. شاید هم میخواهید مشتری جذب کنید و فروش آفلاین داشته باشید. هر چه که هست باید دقیق مشخص باشد تا گامهای بعدی را بتوان با اطمینان برداشت.
مشتریان
در گام بعد باید از مشتریان خود شناخت بیشتری پیدا کنید. من در مشاورههایی که به وبسایتهای مختلف تا کنون دادهام متأسفانه دیدهام بعضاً شناخت دقیقی از مشتریان خود ندارند و ساعتها باید کارکنیم تا اطلاعات شخصیتی مشتریان را به دست بیاوریم.
گام اولیه شناخت مشتریان این است که سؤالاتی مانند سؤالات زیر طراحی کنید و به آن پاسخ دهید. مثلاً اگر شما فروشنده پوشاک مردانه هستید:
- مشتری شما معمولاً کدام نوع از محصولات شما را جستجو میکند؟ تیشرت مردانه، پیراهن مردانه، شلوار کتان و …
- مشتریان شما در کدام محدوده سنی هستند؟
- آیا جستجوی محصولات شما فصلی است؟
- چه نوع کلماتی را هنگام جستجو استفاده میکنند؟
- مشتریان شما از کدام شهر ممکن است بیشتر باشند؟
- مشتریان شما در کدام رده درآمدی هستند؟
و سؤالاتی از این دست که به شما کمک میکند تا بهتر و دقیق تر مشتریان خود را بشناسید.
موضوعات
شما روی کدام موضوعات کار میکنید؟ ممکن است شما فقط یک موضوع را به صورت کاملاً تخصصی و از همه جانب پوشش دهید. شاید هم چندین موضوع را میخواهید پوشش دهید. مثلاً اگر وبلاگنویس حوزه تکنولوژی هستید و راجب چندین موضوع میخواهید مطلب بنویسید، موضوعات اصلی کاری خود را مشخص میکنید. موضوعات اصلی فقط سرشاخهها هستند و فعلاً با زیرشاخهها کاری نداریم. مثل موبایل، کامپیوتر، هوش مصنوعی، نقد و بررسی و هر چه که هست.
در کدام عبارات کلیدی باید اول باشیم؟
در این قسمت باید مشخص کنیم در کدام کلمات یا عبارات باید در گوگل اول باشیم. یک برگه بر میداریم و کلمات کلیدی که فکر میکنیم مشتریان ما جستجو میکنند را به ترتیب مینویسیم. ابتدا کلمات یک حرفی و سپس دو حرفی و سپس کلمات بزرگتر.
عبارات طولانی (دم دراز – Long tail)
به عبارات طولانی و دقیق در اصطلاح دم دراز میگویند. مثلاً عبارت خرید جاروبرقی سامسونگ در تهران یک عبارت دم دراز است. این عبارتها حجم جستجوی بالایی ندارند اما نرخ تبدیل بالایی دارند. یعنی اگر سایت شما برای این نوع کلمات بهینه شده باشد افرادی که با جستجوی این کلمات به سایت شما میآیند به احتمال زیاد به خریدار تبدیل میشوند.
کلمات کلیدی رقابتی
کلماتی که دارای حجم جستجوی زیادی هستند رقابتی هستند. کار کردن روی کلمات کلیدی رقابتی توأم با ریسک است. امکان دارد زمان زیادی را صرف بالا آمدن در یک کلمه رقابتی کنید و هنگامی که بالا آمدید ببینید آنچنان برای شما موفقیت به ارمغان نیاورده. اما شما باید روی کلمات کلیدی رقابتی هم کار کنید. کلمات کلیدی رقابتی فرصت بسیار عالی هستند. شما به صورت همزمان باید روی کلمات کلیدی رقابتی و دم دراز کار کنید. این کار ترافیک بسیار زیادی را روانه سایت شما میکند و اگر اصولی اینکار را انجام دهید درآمد شما را چندین برابر میکند.
فرمول رابط – فرمول ساخت کلمات کلیدی
فرمول رابط مخفف چهار کلمه رهگیری، اقدامی، بینشی و طلایی می باشد و توسط سایت تحقیقاتی سفینه ساخته شده است. به نظر من یک فرمول پیشرفته در ساخت کلمات کلیدی است. با استفاده از این فرمول میتوانید کلمات کلیدی عالی، متناسب با سایت خود بسازید.
۱. رهگیری – حجم جستجوی بسیار بالایی دارد. کاربر با جستجوی این نوع کلمات کلیدی دنبال اطلاعات کلی است. مثلا ممکن است به مشکلی برخورده باشد که هیچ چیز از آن مشکل نمیداند یا یک چیزی شنیده است و میخواهد بیشتر درباره آن موضوع بداند. این نوع جستجوها معمولا با کلمات زیر آغاز میشود. ممکن است کلمات کلیدی رقابتی در این دسته قرار بگیرند.
- چرا …….
- به چه دلیل …….
- علت …….
- معنی …….
- تعریف …….
۲. اقدامی – حجم جستجوی بالایی دارد. به کاربر راجب یک موضوع خاص اطلاعات دارد و می خواهد آشنایی بیشتری با آن موضوع پیدا کند. البته کاربر ممکن است بخواهد اطلاعات خود را تکمیل کند یا یک مشکلی را حل کند. این نوع جستجوها معمولا با عبارات زیر شروع میشوند. کلمات کلیدی رقابتی در این دسته هم می توانند قرار بگیرند.
- چگونه …….
- راه های …….
- طرز …….
- راهنمای …….
- آموزش ……..
- همچنین ممکن است با نام یک دسته محصولات یا نام یک برند جستجو شود.
۳. بینشی – حجم جستجوی نرمالی دارد. کاربر احتمالا تصمیم به خرید گرفته است و در حال جمع بندی نهایی است. این نوع جستجوها با این کلمات شروع میشوند.
- مقایسه …….
- قیمت …….
- بررسی …….
- نقد و بررسی …….
- ویژگیهای …….
- بهترین …….
۴. طلایی – کلمات کلیدی طلایی دقیقا برای زمان خرید محصول است. کاربر آماده خرید است و فقط دنبال یک پیشنهاد خوب میگردد. این کلمات در بعضی موارد میتواند کلمه کلیدی رقابتی و پر جستجو باشد. کاربری که با این کلمات وارد سایت شود، اگر پیشنهاد خوبی دریافت کند حتما استقبال می کند. این کلمات لزوما در ابتدای کلمه کلیدی استفاده نمیشوند و امکان دارد در لابلای یک کلمه کلیدی یا در انتهای یک کلمه کلیدی باشد.
- آنلاین
- تخفیف
- ارسال رایگان
- خرید، فروش
- کوپن تخفیف
- سفارش
- ارزان
- نزدیک من
- از کجا
- حراج
تعیین کردن کلمات کلیدی با استفاده از ابزار آنلاین
وقتی کلمات را نوشتیم و نهایی کردیم باید با استفاده از ابزارهای آنلاین، آنها را مورد بررسی قرار دهیم. باید ببینیم کدام کلمه حجم جستجوی بیشتری دارد. معمولاً کلمات کلیدی کوچکتر حجم جستجوی بیشتری دارند. یعنی کلمه کلیدی موبایل سامسونگ بیشتر جستوجو میشود تا موبایل سامسونگ ارزانقیمت.
حجم جستجوی عبارت کلیدی
حجم جستجو یعنی یک کلمه کلیدی در هر ماه چند بار توسط کاربران گوگل جستجو میشود. این مقدار را میتوان با استفاده ابزارهای آنلاین مانند سایت kwfinder.com به دست آورد. پیدا کردن حجم جستجو خیلی مهم است. خیلی پیش میآید یک حرفی حجم جستجو را دهها برابر افزایش یا کاهش میدهد.
ابزار آنلاین
چندین سایت معتبر هستند که ابزار آنالیز کلمات کلیدی را ارائه میدهند. اکثر این ابزار برای شروع رایگان هستند و پس از آن باید در ازای استفاده از آنها پول بپردازید. اگر حوزه موضوعات شما گسترده نباشد با پلن رایگان هم میتوانید کار خود را انجام دهید. اما اگر حوزه گستردهای را میخواهید پوشش دهید باید پلن پولی را خریداری کنید. از آنجا که برای پلن پولی باید به دلار پول بپردازید میتوانید از طریق سایتهای واسطه این کار را انجام دهید.
سایت kwfinder.com
سایت kwfinder.com بهترین گزینه برای آنالیز است. وارد صفحه اصلی این سایت میشوید و یک حساب کاربری رایگان میسازید. سپس دوباره وارد صفحه اصلی شده و یکی از عبارات کلیدی کوتاه خود را در کادر جستجو وارد میکنید. یا میتوانید اصل موضوع کاری خود را وارد نمایید. اگر حوزه شما موبایل است مینویسید موبایل. گزینههای دیگر را طبق تصویر قرار میدهید و دکمه جستجو را میزنید.
در صفحه جدید اطلاعات جالبی را مشاهده خواهید کرد. شاید با دیدن این اطلاعات ناامید شوید. مثلاً در قسمت SERP که به معنی صفحات نتایج این جستجو است میبینید سایتهایی که با جستجوی این کلیدواژه در گوگل اول هستند mobile.ir و digikala.com هستند که رقابت با آنها در این کلمه خیلی سخت است.
در قسمت پایین میتوانید دیگر کلمات کلیدی این حوزه که زیاد جستجو میشوند را ببینید. روی هر کدام کلیک کنید اطلاعات مربوط به آن را نمایش میدهد. در قسمت بالای راست هم سختی رسیدن به رتبه ۱ گوگل در این کلمه را نشان میدهد. در این مورد سختی رسیدن به رتبه 1 را در حالت Possible و عدد ۴۹ از ۱۰۰ نشان داده است. یعنی با سختی زیاد میتوانید در این کلمه کلیدی هم در صدر گوگل باشید.
اگر واقعاً این کلمه برای شما حیاتی است ارزش دارید وقت و هزینه بگذارید تا در این کلمه اول شوید در غیر این صورت بهتر است کلمات کلیدی دیگر و مقداری طولانی تر را انتخاب کنید.
اگر شما فروشگاه آنلاین دارید، پیشنهاد میکنم محصول کلمات کلیدی پولساز برای فروشگاه آنلاین را تهیه بفرمایید.
با پیادهسازی نکات این آموزش، از تمام رقبایتان پیشی میگیرید و از میلیونها تومان ضرر جلوگیری میکنید.
در این محصول به صورت گام به گام آموزش داده می شود که چطور در کمتر از یکساعت حداقل 10 کلمه کلیدی پولساز برای فروشگاه اینترنتی خود پیدا کنید. سپس
با ایده فوق پیشرفته “شاخه کلمات کلیدی” در یک سیستم خودکار جذب ترافیک از گوگل بیفتید.
کلمات کلیدی پولساز برای فروشگاه آنلاینعبارتهای فصلی
بعضی کلمات کلیدی فصلی هستند. یعنی جستجوی کلمه کاپشن چرم در تابستان خیلی کم است. هنگامی که در حال تعیین استراتژی کلمات کلیدی هستید باید حتماً این نکته را مد نظر قرار دهید که برای هر فصل کلمه مرتبط با آن را بهینه کنید.
ایده بسیار پیشرفته شاخه کلمات کلیدی
شاخه کلمات کلیدی یک ایده فوق پیشرفته برای استراتژی کلمات کلیدی سایت است. با استفاده از این ایده می توانیم یک استراتژی عالی برای سئو و کلمات کلیدی سایت خود پیادهسازی کنیم. از مزایای این ایده این است که به طور همزمان میتوانید روی کلمات کلیدی رقابتی و عبارات کلیدی دم دراز کار کنید. واضح است زمانی که نیاز دارید تا در یک کلمه کلیدی رقابتی در نتایج گوگل باشید خیلی بیشتر از زمان مورد نیاز برای کلمات کلیدی دم دراز است.
نحوه استفاده از این ایده بسیار ساده است. در بالای شاخه، یک کلمه کلیدی رقابتی که قابلیت جذب ترافیک بالایی را دارد وارد میکنید. در قسمتهای پایین، کلمات کلیدی دم دراز را وارد میکنید. سپس برای هر کدام یک صفحه با محتوای عالی درست میکنید و صفحات را به هم لینک می کنید. لینک کردن صفحات طبق فلشهای بالا باید انجام شود.
چطور صفحات به هم مرتبط شوند؟
صفحه رقابتی به صفحات زیر شاخه خودش لینک می دهد ولی از تمام صفحات به صفحه کلمه کلیدی رقابتی لینک داده میشود. نکته بسیار مهم این است که صفحات موجود در یک شاخه باید کاملا موضوعشان مرتبط به هم باشد. مثلا یک شاخه برای کلمه کلیدی موبایل درست می کنید و یک شاخه برای کلمه لپتاپ، سپس صفحات زیرین را طبق توضیحاتی که داده شد به هم لینک میدهید.
صفحه کلمه کلیدی رقابتی باید یک صفحه کامل از توضیحات درباره کلمه کلیدی باشد که شامل عکس، فیلم و محتوای جذاب باشد. این صفحه باید حداقل دارای ۱۵۰۰ کلمه، ۲ عکس و ۱ فیلم باشد. در یک صفحه ۱۵۰۰ کلمهای باید حداکثر ۳۰ بار کلمه کلیدی تکرار شده باشد.
کدام صفحه زودتر رتبه میگیرد؟
نتیجه این میشود که به ترتیب صفحاتی که برای کلمات زیر شاخه بهینه شدهاند در نتایج اول گوگل ظاهر میشوند و در نهایت صفحه بالای شاخه در نتایج گوگل ظاهر میشود.
توضیحات کامل و قدم به قدم استفاده از این ایده در آموزش کلمات کلیدی پولساز برای فروشگاه آنلاین داده شده است.
همین حالا این محصول را تهیه کنید و این ایده را پیاده کنید تا در کلماتی که پولساز هستند در نتایج اول گوگل باشید.
کلمات کلیدی پولساز برای فروشگاه آنلایننتیجه گیری:
در این مقاله راجع به ساخت استراتژی برای سئوی سایت و کلمات کلیدی توضیح داده شد. مطالبی که عنوان شد شامل هدف گذاری برای سایت، مشخص کردن دقیق مشتریان و کلماتی که جستجو میکنند، سپس درباره ابزار آنلاین kwfinder.com صحبت کردیم. یک تست هم با استفاده از این ابزار آنلاین انجام دادیم.
بسیار ممنون هستم از شما که تا اینجا همراه بودید. در قدم بعدی خواهید آموخت چطور باید داخل سایت را سئو کنید. سئو محتوا
لطفا اگر سوال یا پیشنهادی در مورد این مطلب دارید در قسمت نظرات بنویسید. این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.
نوشته شده توسط: مهدی محمدی
منبع: سایت تحقیقاتی سفینه
سلام
تبریک می گم
تو این زمینه بهترین هستین
سایتتون هم زیباست
از لطف شما سپاسگزارم.