گوگل ترندز چیست
گوگل ترندز یا Google trends یکی از مهمترین ابزارهای سئو است. امروز با رقابت فراوان در بازارهای مختلف و تغییرات سریع در عرصهی آنلاین، استفاده از گوگل ترندز لازم است. با توجه به پیشرفت تکنولوژی و فراگیر شدن استفاده از اینترنت، دسترسی به موقع به اطلاعات دقیق خود یک موفقیت است.
این ابزار به شما کمک میکند تا روندها و موضوعات مهم در جستجوهای اینترنتی را درک کنید، بازارهای جدید را شناسایی کنید، استراتژیهای بازاریابی و محتوا را بهبود بخشیده و به تصمیمگیریهای بهتری برای کسب و کار خود برسید.
- آشنایی با گوگل ترندز
- گوگل ترندز چگونه کار میکند؟
- راهنمای استفاده از گوگل ترندز
- ۱) حجم جستجوی کلمات کلیدی ترند را پیدا کنید
- ۲) پیدا کردن کلمات کلیدی مرتبط
- ۳) پیدا کردن کلمات کلیدی Breakout (در حال ظهور)
- ۴) پیدا کردن موضوعات مرتبط با محتوا
- ۵) پیدا کردن کلمات کلیدی برای ویدیوهای یوتیوب
- ۶) جستجوی محلی ترندها
- ۷) برای کلمات کلیدی کاملاً جدید، ایده پیدا کنید
- ۸) از کلمات کلیدی LSI استفاده کنید
گوگل ترندز یا Google trends یکی از مهمترین ابزارهای سئو است. در دورهی امروزی با رقابت فراوان در بازارهای مختلف و تغییرات سریع در عرصهی آنلاین، استفاده از گوگل ترندز لازم است. با توجه به پیشرفت تکنولوژی و فراگیر شدن استفاده از اینترنت، دسترسی به موقع به اطلاعات دقیق خود یک موفقیت است.
این ابزار به شما کمک میکند تا روندها و موضوعات مهم در جستجوهای اینترنتی را درک کنید، بازارهای جدید را شناسایی کنید، استراتژیهای بازاریابی و محتوا را بهبود بخشیده و به تصمیمگیریهای بهتری برای کسب و کار خود برسید.
آشنایی با گوگل ترندز
بیایید و با هم دربارهی این ابزار مفید و کاربردی گوگل بیشتر بدانیم.
گوگل ترندز چیست؟
گوگل ترندز یک ابزار رایگان تحلیل داده است که توسط گوگل ارائه میشود و به شما امکان بررسی و مقایسهی موضوعات ترند در حال جستجو را میدهد.
گوگل ترندز یک ابزار قدرتمند است که بسیاری از افراد از جمله بازاریابان، محققان و بسیاری دیگر از کسبوکارها میتوانند از آن برای کشف جزئیات موضوعات داغ و ترندی که در موقعیتهای خاص میتوانند به بهبود کار آنها کمک کند، استفاده کنند.
با گوگل ترندز میتوانید ترندها را زودتر از اوجگیری یا نزول آنها شناسایی کنید و بر این اساس تصمیمات بهتری بگیرید؛ مثلاً به عنوان نویسنده محتوا اگر موضوعی در حال افزایش محبوبیت و جستجو است، شروع به نوشتن یک مطلب دربارهی آن کنید و یا اگر محبوبیت آن سیر نزولی دارد از وقت گذاشتن بر آن پرهیز کنید.
در این مقاله با ماهیت گوگل ترندز از طریق مزایای متعدد و موارد استفادهی آن آشنا میشویم. همچنین یاد خواهیم گرفت که چگونه از آن برای به دست آوردن دادههای مربوط به ترندها و بهبود عملکرد در هر زمینهای استفاده کنیم.
مزایای استفاده از گوگل ترندز چیست؟
بیایید با یک مثال اهمیت استفاده از گوگل ترندز را به شما نشان دهم. فرض کنید میخواهید یک کسب و کار فروش کفش راه بیاندازید؛ اما سرمایه اولیه کمی دارید و نمیتوانید همهی انواع موجود کفش از جمله کفش ورزشی و رانینگ، مجلسی و اداری، بوت، چکمه و… را از زنانه و مردانه تا بچگانه برای فروش تهیه کنید.
در این موقعیت به یک راهنما نیاز دارید که به شما بگوید در این زمان و مکانی که هستید درخواست خریداران برای کدام نوع کفش بیشتر است. یکی از ابزارهایی که میتواند بسیار در این زمینه به شما کمک کند، گوگل ترندز است.
موارد استفاده از گوگل ترندز
شما میتوانید از گوگل ترندز در مواردی مانند زمینههای زیر بهره ببرید:
- تحقیق کلی درمورد بازار
- تحقیق درمورد محصول
- جستجوی کلمات کلیدی برای سئو
- روند کلی و میزان جستجوی کلمه کلیدی بر اساس مکان
- اطلاع از فصلی بودن محصول یا کلمه کلیدی
- تعیین میزان ثبات درخواست یک محصول
- بهبود بازاریابی و تبلیغات آنلاین
- پیدا کردن بازار هدف محصول
- کسب ایده برای بازاریابی محتوا و بازاریابی در رسانههای اجتماعی
- مقایسه رقابت برند
- کشف تفاوتهای محلی در الگوهای جستجو
- و…
اگر میخواهید با چگونگی استفاده از گوگل ترندز آشنا شوید تا انتها با من همراه باشید.
گوگل ترندز چگونه کار میکند؟
Google Trends میتواند تمامی اطلاعات مربوط به ترندهای وب از سال ۲۰۰۴ تا به امروز را در اختیار شما قرار دهد. این طیف وسیع از دیتا در تاریخهای موجود، Google Trends را به ابزاری مفید برای مشاهدهی دقیق چگونگی پیشرفت ترندها به ویژه در عصر اینترنت تبدیل میکند.
دادههای گوگل ترندز از کجا میآیند؟
دادههای گوگل ترندز از پنج منبع مختلف گوگل جمعآوری میشوند:
- جستجوی وب: شامل اطلاعات مرتبط با جستجوهایی است که کاربران در نوار جستجوی گوگل انجام میدهند.
- جستجوی تصاویر: شامل اطلاعات مرتبط با جستجوهایی است که کاربران برای یافتن تصاویر در گوگل انجام میدهند.
- جستجوی اخبار: شامل اطلاعات مرتبط با جستجوهایی است که کاربران برای یافتن اخبار در گوگل انجام میدهند.
- گوگل شاپینگ: شامل اطلاعات مرتبط با جستجوهایی است که کاربران برای یافتن محصولات و خرید در گوگل شاپینگ انجام میدهند.
- جستجوی یوتیوب: شامل اطلاعات مرتبط با جستجوهایی است که کاربران برای یافتن ویدئوها در یوتیوب انجام میدهند.
گوگل ترندز با ترکیب دادهها از این منابع مختلف، میتواند تصویری جامع از آنچه مردم در سراسر جهان جستجو میکنند به شما ارائه دهد. بهطور کل گوگل ترندز به شما امکان میدهد تا ترندها را در طول زمان ردیابی، علایق مختلف را مقایسه کنید و درک عمیقتری از رفتار جستجوی مردم به دست آورید.
نکته:
- گوگل ترندز دادهها را تنها از کاربران گوگل جمعآوری میکند. این بدان معناست که اطلاعات آن شامل جستجوهای سایر موتورهای جستجو مانند Bing یا Yahoo و… نمیباشد.
- گوگل ترندز دادهها را بصورت ناشناس جمعآوری میکند. این بدان معناست که نمیتوانید اطلاعات شخصی افرادی که از آن استفاده میکنند را مشاهده کنید.
اعداد در Google Trends به چه معنا هستند؟ و تفاوت آن با حجم جستجو چیست؟
اولین چیزی که هنگام شروع جستجوی ترندها متوجه خواهید شد این است که گوگل ترندز به جای ارائهی تعداد و میزان واقعی حجم جستجو، از یک مقیاس امتیازی ۰ تا ۱۰۰ استفاده میکند.
در گوگل ترندز امتیاز ۱ به کمترین محبوبیت نسبی یک عبارت جستجو اشاره دارد و ۱۰۰ به بالاترین نقطه محبوبیت نسبی در بین جستجوها اشاره میکند.
نکته: امتیاز ۰ برای یک عبارت در گوگل ترندز به این معناست که هنوز اطلاعات و دیتای کافی برای این عبارت جستجو شده وجود ندارد.
تفاوت گوگل ترندز با حجم جستجوی کلمات کلیدی (Volume Search)
بیاید با یک مثال این تفاوت را به شما نشان دهم. فرض کنید میخواهید بفهمید در حال حاضر چه تعدادی از افراد به دنبال «کفش ورزشی» در گوگل هستند.
ابزار حجم جستجو تعداد دقیق دفعات جستجوی عبارت «کفش ورزشی» را در یک دوره زمانی مشخص به شما ارائه میدهد. برای مثال در ماه گذشته، ۱۰۰,۰۰۰ بار عبارت «کفش ورزشی» در گوگل جستجو شده است.
ابزار گوگل ترندز به جای عدد دقیق، نسبت محبوبیت این عبارت را در مقایسه با سایر عبارات جستجو شده در همان دوره زمانی به شما نشان میدهد. برای مثال در ماه گذشته، عبارت «کفش ورزشی» بهطور کلی ۷۰٪ محبوبیت داشته است. به بیان دیگر در حال حاضر «کفش ورزشی» در مقایسه با سایر عبارات جستجو شده، ۷۰٪ محبوبتر است.
حال برای کار خود از کدام استفاده کنیم؟
- اگر به دنبال تعداد دقیق جستجو برای یک عبارت خاص هستید، از حجم جستجو استفاده کنید.
- اگر میخواهید به محبوبیت یک عبارت در طول زمان یا در مقایسه با سایر عبارات پیببرید، از گوگل ترندز استفاده کنید.
برای مثال:
- اگر میخواهید بدانید تقاضا برای «کفش ورزشی» در حال افزایش است یا خیر، از حجم جستجو برای بررسی تعداد جستجوها در ماههای مختلف استفاده کنید.
- اگر میخواهید ببیند کدام نوع «کفش ورزشی» در حال حاضر محبوبترین است، از گوگل ترندز برای مقایسه محبوبیت بین انواع مختلف کفش ورزشی استفاده کنید.
آیا دادههای گوگل ترندز دقیق است؟
باید بگویم بله، اطلاعات گوگل ترندز دقیق هستند اما باید در نظر داشته باشید که این دادهها تنها از منابع گوگل نشأت میگیرند و این به خودتان بستگی که آیا درمورد جستجوهایتان دقت گوگل برایتان کافی است یا خیر.
شما برای اطمینان از صحت دادههای گوگل ترندز و رسیدن به دقیقترین پاسخها برای سوالات خود، باید به کمک فیلترهای موجود آن را بصورت دستی تنظیم و استفاده کنید. این را نیز به یاد باشید که استفاده نادرست از گوگل ترندز منجر به دریافت پاسخهای اشتباه و اطلاعات غلط دربارهی دادهها میشود.
حتماً برای دریافت دقیقترین اطلاعات از گوگل ترندز، به خوبی راهنمای استفاده از گوگل ترندز را مطالعه کنید.
راهنمای استفاده از گوگل ترندز
در حال حاضر نمای کنونی گوگل ترندز به شکل زیر است.
۱) حجم جستجوی کلمات کلیدی ترند را پیدا کنید
برای این کار تنها کافی است کلمه کلیدی موردنظر را در نوار جستجوی گوگل ترندز نوشته و بر Explore کلیک کنید. برای مثال کفش.
حال گوگل ترندز در صفحه جدید بصورت نمودار، روند و سیر کلمه کلیدی موردنظر را در یکسال گذشته به شما نشان میدهد.
این قابلیت، فوقالعاده مفید و کارآمد است. میپرسید چرا؟
دو دلیل دارد.
اول اینکه به راحتی میتوانید کلمات کلیدی که در حال محبوب شدن هستند را پیدا کنید. برای مثال اگر قصد راهاندازی یک صفحهی فروش پوشاک را داشته و سرمایه اندکی در اختیار دارید که نمیتوانید همهی انواع پوشاک را در فروشگاه خود عرضه کنید میتوانید به کمک گوگل ترندز تنها پوشاکی که اکثر افراد به دنبال آن هستند را تهیه و به فروش بگذارید و یا اگر نویسندهی محتوای وبسایت هستید میتوانید محتواهای خودتان را بر اساس کلمات کلیدی که افراد بیشتری به دنبال آن هستند تولید کنید و با این کار بازدید از وبسایت خود را افزایش دهید.
برای مثال بیایید در اینجا روند کلمه کلیدی هوش مصنوعی را چک کنیم.
همانطور که میبینید این کلمهی کلیدی به سرعت در حال افزایش جستجو میباشد.
سوال: شاید بگویید با همان ابزارهای ساده و سنتی تحقیق کلمات کلیدی نیز میتوان میزان جستجوی کلمات را به دست آورد؛ پس چرا دیگر از گوگل ترندز استفاده کنیم؟ (برای مثال Semrush حجم جستجوی هوش مصنوعی را ۱۰۰هزار نشان میدهد.)
جواب: شاید به کمک ابزارهای دیگر بتوانید به میزان حجم جستجوی کلمات کلیدی برسید اما آنها یک نمودار از روند و سیر جستجو در اختیار شما نمیگذارند که متوجه شوید روند موضوع یا کلمه موردنظر شما در حال محبوب شدن است یا خیر.
در این مثال درست است که تعداد جستجوی این کلمه کلیدی برای بیشتر سال ثابت است اما به لطف گوگل ترندز میدانیم که روند جستجوی این کلمه بهطور مداوم در حال افزایش است.
دلیل دوم نیز این است که گوگل ترندز میتواند به شما کمک کند تا از کلمات کلیدی که رو به افول هستند دوری کنید. مثلاً فرض کنید میخواهید یک مطلب دربارهی «داشبوردهای کسب و کار» بنویسید. طبق گوگل ترندز، محبوبیت این کلمه کلیدی به سرعت در حال کاهش است.
پس بهتر است وقت خود را برای موضوع و عبارتی که جستجو و محبوبیت آن رو به کاهش است و مسلماً بازدید زیادی نیز نخواهد داشت صرف نکنید و به سراغ یه کلمه کلیدی دیگر بروید.
گوگل ترندز بهطور پیش فرض روند مربوط به کلمات را در ۱۲ ماه گذشته به نمایش میگذارد. اما شما برای بررسی دقیقتر یا مشاهده وضعیت کلمه موردنظر در بازده زمانی مشخصی که میخواهید، نتیجه را فیلتر کنید.
من به شما پیشنهاد میدهم که بازده زمانی را به جای ۱۲ ماه، بر ۲ الی ۳ سال تنظیم کنید. زیرا تشخیص تفاوت بین ترندهای واقعی و مدهای زودگذر سخت است و این کار به شما کمک میکند در تلهی ترندهای زودگذر نیافتید.
با گسترش بازه زمانی، میتوانید از کلیدواژههای فصلی هم دوری کنید. اگر فقط ۱۲ ماه گذشته را چک کنید، کلیدواژههای فصلی را ممکن است با اصطلاحات ترند و محبوب اشتباه بگیرید. مثلاً مشخص است که حجم جستجوی پالتو در فصل پاییز و زمستان رو به افزایش میرود و این عبارت یک کلیدواژه فصلی است نه ترند.
۲) پیدا کردن کلمات کلیدی مرتبط
یکی از ویژگیهایی که گوگل ترندز را بسیار قدرتمند میکند، نمایش کلمات کلیدی ترند و مرتبط با کلمه جستجو شده توسط کاربر است.
چطور؟
ابتدا در نوار جستجوی صفحهی اول گوگل ترندز، کلمه موردنظر خود را تایپ کنید. در تصویر زیر من عبارت کفش را تایپ و جستجو کردم.
سپس به پایین صفحه اسکرول کنید تا به جدول Related queries (پرسوجوهای مرتبط) برسید.
این جدول شامل فهرستی از کلمات کلیدی مرتبط با عبارت جستجوی شما بر اساس تحلیل گوگل است. اما این تنها یک لیست ساده از عبارتهای جستجو نیست؛ عبارتهای داخل این لیست موضوعات در حال حاضر ترند و مرتبط با کلمه کلیدی شما است. در این فهرست گوگل، درصد دقیق افزایش حجم جستجو برای هر عبارت مرتبط با کلمه کلیدی را نیز به شما نشان میدهد.
۳) پیدا کردن کلمات کلیدی Breakout (در حال ظهور)
ممکن است متوجه شده باشید که گوگل گاهی اوقات به جای درصد رشد، از کلمه breakout استفاده میکند.
حال «Breakout» به چه معناست؟
به گفته گوگل «Breakout» به این معنی است که اطلاعات کافی درمورد حجم جستجو برای این عبارت از گذشته وجود ندارد که بشود درصد تغییر معناداری را برای آن به نمایش گذاشت. بنابراین برای هر عبارت جستجویی که بیش از ۵۰۰۰ درصد رشد کرده باشد، گوگل به جای نمایش درصد دقیق از عبارت «Breakout» برای آن استفاده میکند.
بر اساس تجارب موجود، کلمات کلیدی «Breakout» جزو بهترین کلمات کلیدی به شمار میآیند. چرا؟
زیرا هنوز رقابتی برای این کلمات وجود ندارد. این یعنی شما میتوانید قبل از آنکه این کلمات کلیدی ترند شوند و همه به دنبال آن باشند، شما از آن استفاده و خود را در گوگل تثبیت کنید. برای مثال به عبارت جستجوی در حال ظهور «اضافه کردن هشتگ به ویدیوهای یوتیوب» نگاه کنید.
با اینکه عبارت جستجوی «اضافه کردن هشتگ به ویدیوهای یوتیوب» همین اکنون نیز بسیار ترند و پرطرفدار است اما امتیاز سختی کلمه کلیدی آن تنها «۱» هست.
میپرسید سختی کلمهی کلیدی چیست؟
سختی کلمه کلیدی اصطلاحی است که نشان میدهد کسب رتبه برای وبسایت شما در هر کلمه کلیدی چقدر دشوار خواهد بود. شما به کمک این پارامتر میتوانید متوجه شوید که رقابت در این کلمه کلیدی به چه میزان سخت است و آیا پتانسیل رقابت در این کلمه کلیدی را دارید یا خیر.
من توصیه نمیکنم کل کسب و کار خود را حول یه کلمه کلیدی «در حال ظهور» بنا کنید؛ اما اگر یک پست وبلاگ یا ویدیوی یوتیوب درباره یکی از کلمات کلیدی در حال ظهوری بسازید که بعد از مدتی هم محبوبیت آن از بین رفت، مشکلی ندارد و میتوانید حداقل چند ماه از این محتوا ترافیک کسب کنید. از طرف دیگر اگر یک کلمه کلیدی در حال ظهور به رشد خود ادامه بدهد، شما یک مزیت پیشتاز از لحاظ سئو خواهید داشت که باعث میشود کار رقبا برای پیشی گرفتن از شما سخت شود.
۴) پیدا کردن موضوعات مرتبط با محتوا
کمی قبل نشان دادم که چطور از گوگل ترندز برای پیدا کردن پرسشهای مرتبط استفاده کنید. شما همچنین میتوانید از گوگل ترندز برای پیدا کردن موضوعات مرتبط نیز استفاده کنید. بگذارید بیشتر توضیح دهم.
در کنار جدول «Related queries» گوگل ترندز، جدول دیگری به نام «Related Topics» قرار دارد.
این بخش نیز مانند «پرسشهای مرتبط» عمل میکند؛ اما به جای آنکه بر عبارات جستجوی خاص تمرکز کند، به شما نشان میدهد که افراد به دنبال چه موضوعات کلی هستند. برای مثال بیایید به نتایج «موضوعات مرتبط» برای عبارت «هوش مصنوعی» نگاه کنیم.
در این لیست عبارتهایی وجود دارد که از نظر گوگل با موضوع جستجو کردهی شما مرتبط هستند. شما میتوانید به کمک این لیست، رشته محتواهای مرتبط بسازید و وبسایت خود را از لحاظ اطلاعاتی که افراد به دنبال آن هستند غنی کنید.
البته همچنان باید برای هر کدام از این موضوعات عمیقتر جستجو کنید و کلمات کلیدی دقیقتری نیز پیدا کنید؛ اما این موضوعات به شما کمک میکنند تا موضوعات مرتبطی که شما به سختی میتوانستید به آنها فکر و پیدا کنید را در اختیار داشته باشید.
حال بر Rising کلیک کرده و Top را انتخاب کنید.
در این صورت موضوعاتی نمایش داده میشود که با اینکه روند جستجوی آنها در حال رشد نیست اما بهطور مداوم و به تعداد زیادی جستجوی ماهانه دارند.
۵) پیدا کردن کلمات کلیدی برای ویدیوهای یوتیوب
اگر در یوتیوب فعالیت میکنید و برای افزایش بازدید از محتوایتان به دنبال موضوعات پرطرفدار هستید و همواره نیز زمان زیادی را بدون نتیجهی راضیکننده صرف آن میکنید، باید بگویم گوگل ترندز همان کلید مشکلات است.
تنها کافی است کلمه کلیدی موضوع موردنظر خود را که میخواهید بر اساس آن ویدیو خود را بسازید در نوار جستجوی گوگل ترندز تایپ و بر Explore کلیک کنید.
فرض کنید میخواهیم یک ویدیو با موضوع هوش مصنوعی برای یوتیوب بسازید. ابتدا در نوار جستجو هوش مصنوعی را تایپ و Explore را بزنید. سپس در منوی کشویی، «Web Search» را به «Youtube Search» تغییر دهید.
به همین سادگی میتوانید ببینید چه موضوعاتی در رابطه با کلمه کلیدی که جستجو کردهاید، در یوتیوب ترند شده و افراد به دنبال آن هستند. از آنها در بهینهسازی محتوای خود استفاده و از ترافیک حاصل از آن لذت ببرید.
۶) جستجوی محلی ترندها
فرض کنید میخواهید یک رستوران ایتالیایی تاسیس کنید. به نظرتان اگر این رستوران را در شهر و منطقهای که افراد علاقهی چندانی به غذای ایتالیایی نداشته باشند راهاندازی کنید چه اتفاقی میافتد؟ مطمئناً رستوران با مشتری کم موفق نخواهد شد. پس شما باید دنبال مناطقی باشید که افراد زیادی به دنبال رستوران و غذای ایتالیایی باشند.
برای اینکار شما میتوانید از گوگل ترندز استفاده کنید. تنها کافی است عبارت خود را جستجو کنید و پس از بالا آمدن اطلاعات، به بخش Interest by sub-region نگاهی بیاندازید. در این قابلیت شما میتوانید میزان علاقهمندی افراد به عبارت جستجو شدهی خود را در مقیاس شهر و استان ببینید.
اگر میخواهید در مقیاس استانهای کشور از میزان محبوبیت عبارتی که جستجو کردهاید مطلع شوید، فیلتر را بر Sub-region بگذارید.
همچنین اگر میخواهید جستجوی دقیقتری داشته باشید و در مقیاس شهر جستجو کنید، بر زبانه کلیک کرده و City را انتخاب کنید.
در این صورت شهرهایی که عبارت شما در آنها بیشترین محبوبیت را دارد لیست میشود.
۷) برای کلمات کلیدی کاملاً جدید، ایده پیدا کنید
شما میتوانید بدون نیاز به جستجوی کلمه کلیدی خاصی، از طریق گوگل ترندز پرطرفدارترین جستجوها را پیدا و از آنها برای افزایش بازدید و بهبود سئو خود استفاده کنید؛ اما متاسفانه باید بگویم هنوز این بخش از گوگل ترندز در ایران فعال نیست و قابلیت نشان دادن ترندترینها در ایران را ندارد.
برویم و بیشتر با این بخش آشنا شویم.
ابتدا در بالای صفحهی اول گوگل ترندز، بر Trending now کلیک کنید.
همانطور که در تصویر زیر مشخص است این امکان هنوز در ایران قابل استفاده نیست. برای تغییر موقعیت مکانی، بر زبانه کلیک و کشور موردنظر خود را انتخاب کنید.
بیایید با هم ترندترینهای روز کشور آلمان را ببینیم. بر زبانه کلیک و آلمان را انتخاب میکنیم.
شما به کمک قابلیت Trending now میتوانید بصورت لحظهای عبارتهایی را که شدت جستجوی آنها افزایش پیدا کرده و به نوعی ترند شدهاند را مشاهده کنید. درست است که به کمک این قسمت میتوانید عبارتهایی را که جستجوی زیادی دارند را پیدا و با بهینهسازی محتوای خود بر اساس آن کلمات بازدید خود را افزایش دهید اما مشکل استفاده از این قابلیت برای تحقیق کلمات کلیدی این است که اکثر این کلمات، ترندهای زودگذر و کوتاه مدت هستند و در اکثر مواقع ارزش صرف زمان برای تولید محتوا بر اساس آنها را ندارد.
البته در این بین نیز ممکن است به یک کلمه کلیدی یا موضوعی بر بخورید که یه ترند زودگذر ۲۴ ساعته نباشد.
شما میتوانید به کمک قسمت All categories ترندهای ۲۴ ساعت گذشته را فیلتر و آنها را برحسب حوزهای که میخواهید پیدا کنید.
۸) از کلمات کلیدی LSI استفاده کنید
یکی دیگر از ویژگیهای مثبت گوگل ترندز، کمک به سئوی داخلی (on-page) و بهینهسازی محتوای سایت شما است.
میپرسید چطور؟
با نشان دادن کلمات کلیدی LSI.
کلمات کلیدی LSI یا همان کلمات کلیدی فرعی، عبارتهای مرتبط با کلیدواژه اصلی شما هستند که به موتورهای جستجو در پیدا کردن صفحه شما کمک میکنند.
کلمات LSI محتوا باید به اندازه کافی با کلمه کلیدی محتوای شما مرتبط باشد تا موتور جستجو بتواند در زمان جستجوی کلمات کلیدی توسط کاربران در گوگل، مقاله شما را برای کلمات LSI خود پیشنهاد دهد. هر چه این کلمات مرتبطتر و به شیوه مناسبتری به کار رفته باشند، بهینهسازی و سئو وبسایت شما نیز امتیاز بالاتری نزد گوگل و سایر موتورهای جستجو خواهد داشت.
حال میپرسید چگونه این کلمات را پیدا و در محتوای خود استفاده کنیم؟
بیایید با یک مثال این مسئله را بیشتر برایتان باز کنم. فرض کنید میخواهید یک محتوا دربارهی قهوه نیترو بنویسید. برای اینکه بتوانید کلمات LSI را پیدا کنید، عبارت قهوه نیترو را در گوگل ترندز جستجو کنید. سپس به بخش «پرسشهای مرتبط» و «موضوعات مرتبط» بروید و بررسی کنید چه عبارتها و کلماتی به شما پیشنهاد میشود. از نظر گوگل این کلمات با عبارتی که شما جستجو کردهاید مرتبط است.
پس استفاده از این کلمات در محتوا میتواند به شناساییشدن سریع محتوای شما توسط گوگل کمک کند. حال میتوانید از این کلمات در بخشهای مختلف و مرتبط محتوای خود استفاده کنید و از بهبود سئویی که برای شما به همراه دارد بهره ببرید.
سخن پایانی در مورد گوگل ترندز
همانطور که در این مقاله خواندید، موارد استفاده و مزایای Google Trends برای صاحبان کسب و کار، بازاریابان و محققان بسیار زیاد است.
سادگی استفاده از گوگل ترندز، آن را به یک ابزار عالی برای اضافهشدن به گردش کار زمانی که نیاز به اطلاعات بیشتر درمورد موقعیت کلمات کلیدی و موضوعات در یک منطقه است تبدیل میکند.
این را به یاد داشته باشید که بررسی منظم موضوعات ترند در حوزهی کسب و کار، امری حیاتی است و از قرار گرفتن شما در یک روند نزولی جلوگیری میکند.
امیدوارم به کمک این راهنما بدانید چطور از Google Trends استفاده کنید و در چه موقعیتهایی به صورت درست و خلاقانه از آن بیشترین استفاده را ببرید.