تیم سئو چیست

  • تیم سئو

    اگر می‌خواهید یک تیم سئو تشکیل دهید حتما این مقاله را تا انتها بخوانید.

    دیدگاه‌های اشتباهی در خصوص درست کردن تیم سئو وجود دارد که ممکن است لطمات زیادی به سایت شما وارد کند.

    با من همراه باشید.

    تیم سئو بر اساس مدیر سئو شکل می‌گیرد

    خیلی از افراد تصور می‌کنند که پوزیشن‌های کاری تیم سئو؛ یکسان و مشخص است اما در واقع هیچ پوزیشن مشخصی وجود ندارد.

    در واقع نفر اصلی تیم سئو که مدیر سئو است با توجه به تجربه و سلایق خود، نیازهای سایت، بودجه سایت و… نفرات را مشخص می‌کند و استراتژی را تدوین می‌کند.

    مثلا ممکن است یک مدیر سئو برای لینک بیلدینگ یا آنالیز رقبا هم یک نفر مجزا بخواهد اما مدیر سئو دیگر این نفرات را نخواهد.

    پوزیشن‌های ثابت در تمام تیم‌های سئو

    اگر اینطور به موضوع نگاه کنیم صحیح‌تر است. تنها دو پوزیشن ثابت در تمام تیم‌های سئو با هر سلیقه و استراتژی وجود دارد که ثابت است.

    1. نویسندگان محتوا
    2. نفر یا نفرات فنی سایت

    در واقع قطعا این ۲ پوزیشن در برنامه‌های تمام مدیران سئو تعریف شده است.

    با توجه به این دیدگاه در ادامه مقاله جایگاه‌هایی که ممکن است مدیر سئو نیاز داشته باشد و در تیم سئو حضور داشته باشند را معرفی می‌کنم.

    اما قبل از آن بیایید با وظیفه تیم سئو آشنا شویم.

    وظیفه تیم سئو

    کار سئو یک فعالیت تخصصی و سنگین است. سئو از بخش‌های مختلفی مثل سئو داخلی On-Page و سئو خارجی Off-Page تشکیل شده است. یک یا چند نفر محدود، به تنهایی از عهده انجام تمام این وظایف برنمی‌آیند.

    تیم سئو باید وظایف مهمی مثل تحلیل عملکرد سایت شما و سایت‌های رقیب، کیورد ریسرچ، لینک بیلدینگ و سئو خارجی، سئو داخلی و تولید محتوای بهینه، ساختار سازی سایت، ایجاد نقشه سایت و… را انجام دهد.

    برای هر کدام از این وظایف باید یک متخصص یا کارشناس سئو به طور جداگانه کار کند تا بهترین نتیجه حاصل شود. به عبارتی، وظایف باید بین اعضای مختلف گروه سئو متناسب با دانش، مهارت و تخصص آنها تقسیم شود.

    seo-team

    ۱- مدیر سئو SEO Manager یا مشاور سئو

    رهبر یا مدیر سئو SEO Manager که می‌تواند مشاور و کوچ سئو هم باشد، مهم‌ترین فرد در تیم سئو است که نقش استخدام نفرات، واگذاری کارها، اداره تیم و تدوین استراتژی را بر عهده دارد.

    اگر بخواهم رک بگویم! مدیر سئو واقعی که بتواند کار حرفه‌ای برای شما انجام دهد به راحتی پیدا نمی‌شود. این افراد همیشه در حال همکاری با سایت‌های دیگر و معمولا بزرگ هستند و وقت خالی ندارند. ضمن اینکه مبالغ دریافتی مدیر سئو حرفه‌ای نسبتا زیاد است و البته با هر مجموعه‌ای هم همکاری نمی‌کنند.

    مثلا تایم مشاوره و کوچ مهدی محمدی در ۶ ماه اول سال به صورت کامل رزرو شده بود.

    کمبود تایم مدیر سئو

    بنابراین بهتر است با توجه به حجم کارها و بودجه سایت به صورت پاره‌وقت یا تمام وقت مسئولیت‌هایش را انجام دهد.

    ممکن است مدیر سئو در شروع کار به صورت تمام وقت نیاز باشد و پس از اینکه وب‌سایت روی ریل صحیح افتاد، زمان کمتری نیاز باشد.

    البته که اگر بتوانید او را راضی به همکاری بلند مدت و تمدید قرارداد کنید کار بزرگی انجام داده‌اید.

    او در راس گروه سئو قرار دارد و نقش و وظایف سایر افراد تیم سئو را تعیین می‌کند. مدیر سئو دانش و تخصص بالایی در سئو دارد، تمام مهارت های متخصص سئو را دارد و طراحی و تدوین استراتژی‌های سئو بر عهده اوست.

    مدیر نقش خاصی در اجرای استراتژی‌ها و پلن‌های زمانبندی شده سئو ندارد. بلکه فقط به نحوه اجرا و نتیجه‌گیری نظارت می‌کند و همچنین مسئولیت آموزش سئو یا ارتقاء تیم را به عهده دارد.

    برخی از وظایف اصلی مدیر یا رهبر تیم سئو عبارتند از:

    • طراحی پلن کاری برای کل تیم
    • تصمیم نهایی در عقد قرارداد با مشتریان و صاحبان سایت
    • بودجه بندی برای پروژه های سئو
    • ایجاد ارتباط بین اعضای تیم سئو و نظارت بر همکاری آنها

    مدیر سئو نقش حیاتی در هماهنگی اعضای گروه و همچنین پیشبرد پروژه‌ها و اجرای آنها بر طبق زمانبندی دارد. یکی از مهارت‌های مهم رهبر سئو حفظ ارتباط بین اعضا و همچنین ارتباط کارآمد با مشاور سئو است.

    او باید به درستی از نیازهای مشتریان خود آگاه باشد و آنها را در طراحی استراتژی‌های سئو بگنجاند و به اعضای تیم، بخصوص متخصصین و کارشناسان سئو منتقل کند.

    seo-team-manager

    مشاور بیشتر از سایر افراد تیم سئو با فضای کسب‌وکار و اطلاعات به‌روز در زمینه استراتژی‌های بهینه‌سازی آشنایی دارد. بنابراین، او نقش کلیدی در افزایش ترافیک سایت، شناسایی مشتریان، انتقال درست اطلاعات، معرفی تیم و همچنین انتقال صحیح نیازها به سایر افراد تیم دارد.

    در واقع طراحی استراتژی‌های سئو به عهده مشاور است.

    ۲- مدیر محتوا

    مدیر محتوا نقش هماهنگ‌کننده بین مدیر سئو و تولیدکنندگان محتوای سایت را بر عهد دارد.

    در واقع مدیر محتوا جانشین مدیر سئو در مجموعه است. برنامه‌ها را از مدیر سئو می‌گیرد و روی سایت پیاده‌سازی می‌کند.

    مدیر محتوا باید تخصص کافی در یک از این ۲ مورد را داشته باشد:

    • زمینه محتوایی سایت: مثلا اگر سایت مورد نظر در خصوص آموزش حسابداری است، مدیر محتوا باید به مباحث مربوط به حسابداری مسلط باشد.
    • سئو داخل سایت: مباحث مربوط به سئو On-page، ساختار سایت مانند آرشیوها (کتگوری، تگ) و لینک‌سازی داخلی

    اگر هر ۲ تخصص را داشته باشد که عالی است اما اگر بخواهیم اولویت‌بندی کنیم بهتر آن است که به زمینه محتوایی سایت مسلط باشد و مباحث مربوط به سئو را بیاموزد.

    وظایف دیگر مدیر محتوا عبارتند از:

    • دادن موضوع محتوا به نویسندگان
    • انتشار به موقع محتواهای سایت
    • بازبینی محتوای نویسندگان
    • لینک‌سازی داخلی
    • کنترل کیفیت تصاویر محتوا
    • تعامل با نویسندگان
    • و هر چیز دیگر که مربوط به محتوا است

    مدیر محتوا به طور مستقیم زیر نظر مدیر و رهبر سئو است. او باید با سایر متخصصین سئوی سایت از جمله متخصص فنی و متخصص لینک‌سازی هماهنگ باشد.

    seo-specialist

    ۴- متخصص فنی یا تکنیکال سئو Technical SEO Specialist

    سایتی که شما در ظاهر تنها برگه‌ها و محتوای آن را می‌بینید، در پسِ خود از بخش‌های ناپیدایی مثل کدهای ساختاریافته، داده‌های کدنویسی شده و … تشکیل شده است. این بخش‌ها مربوط به بُعد فنی و تکنیکال سایت هستند.

    مدیریت و بهینه‌سازی آنها با متخصص فنی یا تکنیکال سئو Technical SEO Specialist است.

    اگر بخش فنی یا تکنیکال سایت به خوبی مدیریت و بهینه سازی نشود، تمام کارهای شما در زمینه سئو بی‌نتیجه خواهد ماند. وظایف اصلی متخصص فنی سئو عبارتند از:

    متخصص فنی باید دانش و تخصص بسیاری در زمینه کدنویسی، برنامه‌نویسی، IT ، و توسعه وب داشته باشد. او باید با مدیر و مشاور سئو و همچنین سایر متخصصین و کارشناسان سئو هماهنگ باشد.

    technical-seo-expert

    ۵- کارشناس سئو خارجی یا لینک بیلدینگ Outreach / Link building specialist

    سئو خارجی یا Off-Page SEO بخش مهم سئو سایت است که باعث ایجاد ارتباط بین یک سایت با سایر سایت‌ها و پلتفرم‌ها می‌شود. معمولا سئو خارجی با لینک‌بیلدینگ یا بک لینک سازی شناخته می‌شود.

    سئو خارجی یا لینک سازی، بخصوص دریافت بک لینک از سایت‌های معتبر دنیا، نشانه‌ای از اعتبار بالای سایت شما از نظر گوگل و سایر موتورهای جستجو است. شما می‌توانید بک‌لینک‌ها را به طور ارگانیک بسازید یا اینکه آنها را خریداری کنید.

    کارشناس سئو خارجی یا لینک بیلدینگ Link building specialist مسئول ساخت لینک‌های خارجی External Links ، دریافت بک‌لینک‌ها و اجرای استراتژی‌های مهم سئو خارجی است.

    او باید با تحلیل سایت‌های رقیب و همچنین یافتن سایت‌های مهم برای دریافت بک‌لینک، فرصت‌های مناسب لینک‌سازی را پیدا کند. او باید استراتژی سئو خارجی شامل تولید رپورتاژ آگهی یا خرید بک‌لینک را به مدیر سئو ارائه کند و در صورت تایید، آنها را اجرا کند.

    seo-link-building-expert-

    ۶- تحلیلگر سئو SEO Analyst

    اعضای تیم سئو برای طراحی استراتژی‌ها و اجرای آنها به داده‌ها و اطلاعات به روز و مستند نیاز دارند. تحلیلگر سئو SEO Analyst با آنالیز وضعیت سایت و روند عملکرد سئوی آن، اطلاعات لازم را در اختیار مدیر و سایر اعضای گروه قرار می‌دهد.

    وظیفه او مانیتورینگ فرایند اجرای استراتژی‌ها و میزان موفقیت آنها در رسیدن به اهداف تعیین شده است. سایر وظایف تحلیلگر سئو سایت عبارتند از:

    • تحقیق درمورد رفتار کاربران و الگوهای جستجوی آنها
    • پیگیری نتایج استراتژی های سئو
    • آنالیز معیارهای جستجو
    • کنترل نرخ پرش، نرخ تبدیل و CTR

    تحلیلگران سئو برای انتقال اطلاعات حاصل از تحقیقات و تحلیل‌های خود باید با سایر متخصصین سئو و تولیدکنندگان محتوا هماهنگ باشند.

    seo-analyst-

    ۷- بازاریاب محتوا یا متخصص دیجیتال مارکتینگ محتوا

    بازاریابی دیجیتالی یا دیجیتال مارکتینگ جزء جدایی ناپذیر مسیر موفقیت کسب‌وکارها و سایت‌های اینترنتی است. اکثر کسب‌وکارهای موفق از بازاریابی دیجیتالی به عنوان ابزاری برای معرفی و تبلیغ خود در اینترنت و شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند.

    بازاریاب محتوا یا متخصص دیجیتال مارکتینگ محتوا بخش مربوط به بازاریابی سایت را به عهده دارد. او با تحقیق درمورد نیازهای مخاطب، موضوعات ترند، تحلیل الگوی جستجوی کاربران و… به ارتقاء محتوای سایت و جذب مخاطب کمک می‌کند.

    بازاریاب محتوا می‌تواند در اجرای امور تبلیغاتی مثل راه‌اندازی و اجرای کمپین‌ها و توزیع محتوا در شبکه‌های مختلف نقش موثر داشته باشد. شاید برخی این نقش را جزو نقش‌های اصلی تیم سئو ندانند و صرفا به دید یک بازاریاب به آن نگاه کنند.

    seo-content-marketing-expert

    ۸- تولید کننده یا نویسنده محتوا Website content creater/writer

    یکی از مهم‌ترین اعضا در تیم سئو، تولید کننده یا نویسنده محتوا است. اگر سایت بسیار بزرگ و با تعداد صفحات و کاربران زیاد باشد، ممکن است به جای یک نفر ، یک تیم تولید کننده محتوا یا نویسنده داشته باشد.

    محتوای سایت اصلی‌ترین بخش آن است که سئو بدون اون بی‌معناست؛ چراکه خزنده‌های موتورهای جستجو از طریق محتویات سایت می‌توانند به عملکرد سئوی آن امتیاز دهند و صفحات آن را در SERP ایندکس کنند.

    محتوای سایت معمولا به صورت متن نوشته، محتوای تصویری، ویدیویی یا صوتی است. هرکدام از این نوع محتوا باید برای دسترسی موتورهای جستجو بهینه شوند تا در رتبه‌های بالای نتایج جستجو قرار بگیرند و کاربران را به سمت سایت هدایت کنند تا نرخ بازدید را بالا ببرند.

    تولید کننده یا نویسنده محتوا بر اساس کیوردها یا کلمات کلیدی و موضوعاتی که متخصص سئو داخلی یا خارجی در اختیار او قرار می‌دهند، محتوای متناسب با سایت و نیاز وسلیقه کاربر تولید می‌کند.

    نویسنده یا تولید کننده محتوا باید به المان‌ها یا فاکتورهای مهم و تاثیرگذار در سئو مسلط باشد و از دانش خوبی برای تولید محتوا یا کانتنت برخوردار باشد.

    seo-team-member-content-creator

    نکات مهم در تشکیل تیم سئو حرفه‌ای و کامل

    اگر صاحب سایت هستید و دنبال یک تیم سئو حرفه‌ای برای آن می‌گردید، بهتر است ابتدا به سراغ یک مشاور سئو بروید و از او کمک بخواهید.

    اگر ابتدا مدیر کاربلدی برای تیم سئو انتخاب کنید، به راحتی می‌توانید بقیه کارها را به خود او بسپارید و دیگر نگرانی نداشته باشید. ولی اگر خودتان به عنوان یک مدیر به دنبال تشکیل تیم سئو هستید، بهتر است قبل از هرکاری به این نکات دقت کنید:

    1. اهداف خود از راه اندازی تیم سئو و اجرای استراتژی‌ها را مشخص کنید.
    2. نقش‌های اصلی را انتخاب کنید و ساختار مشخصی برای تیم درنظر بگیرید.
    3. افراد مناسبی را بر اساس رزومه کاری و دانش و تخصص برای هر نقش انتخاب کنید.
    4. پلتفرمی ترجیحا مجازی برای مدیریت پروژه و تیم سئو درنظر بگیرید.
    5. ارتباط و همکاری تیمی بین اعضا را مدیریت کنید.
    6. مسئولیت به روز رسانی دانش اعضای تیم را خودتان به عهده بگیرید یا به کسی واگذار کنید.
    7. عملکرد اعضای تیم در اجرای استراتژي‌های برنامه‌ریزی شده را به طور مداوم و منظم تحت نظر داشته باشید.

    سخن آخر

    بهترین روش در تشکیل تیم سئو این است که ابتدا یک مدیر سئو حرفه‌ای استخدام کنید و سپس از او بخواهید تیم سئو را برای مجموعه شما استخدام کند.

    چنانچه وب‌سایت حرفه‌ای هستید و دید مناسبی نسبت به سئو دارید و البته شناخت کافی از مهدی محمدی دارید، می‌توانید برای همکاری با او در صفحه مشاوره سئو فرم را پر کنید و منتظر پاسخ ما باشید. حداکثر تا ۱ روز کاری پاسخ درخواست شما داده می‌شود.

    نظر شما در مورد این محتوا؟