تاثیر دامنه در سئو و نکات کلیدی انتخاب نام دامنه

  • در این صفحه با تاثیر دامنه در سئو آشنا می‌شوید و سپس نکات مهمی در مورد انتخاب نام دامنه در سئو را می‌آموزید. با من همراه باشید.

    دامنه چیست؟

    دامنه یا Domain، آدرس یک سایت در اینترنت است که برای دسترسی به سایت، از آن استفاده می‌شود و بخشی از URL است.

    دامنه و سئو

    هر دامنه شامل ۲ بخش اصلی است که با وارد کردن این ۲ بخش در مرورگر، به وب‌سایت دسترسی خواهید داشت:

    1. نام دامنه
    2. پسوند دامنه

    به عنوان مثال، در دامنه “https://www.example.com” نام دامنه example است و “com” پسوند آن است.

    البته در دامنه، موارد دیگری نیز وجود دارد که جزو بخش‌های اصلی دامنه به حساب نمی‌آیند. مانند:

    • http یا https: پروتکل انتقال اطلاعات است و بخشی از آدرس صفحه است.
    • www: زیر دامنه است و وجود آن کاملا دلبخواه است.

    دامنه شبیه به چیست؟

    دامنه را می‌توان به تلفن تشبیه کرد. همانطور که هر تلفن یک شماره منحصر به فرد دارد که با استفاده از آن می‌توان به دستگاه مورد نظر دسترسی داشت، هر دامنه نیز نام منحصر به فرد وب‌سایت است که با استفاده از آن می‌توان به سایت مورد نظر دسترسی پیدا کرد.

    تاثیر دامنه در سئو

    تاثیر دامنه در سئو بسیار زیاد است و ابعاد گوناگونی دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازم.

    تاثیر نام دامنه در سئو

    نام دامنه می‌تواند نشان دهنده موضوع و محتوای سایت باشد. به عنوان مثال، اگر در نام دامنه عبارت “news” وجود داشته باشد، موتورهای جستجو و کاربران می‌توانند انتظار داشته باشند که این سایت مربوط به اخبار باشد.

    همچنین، نام دامنه می‌تواند بر رتبه‌بندی سایت در نتایج جستجوی گوگل تاثیر بگذارد.

    موتورهای جستجو ممکن است به نکات مختلفی مانند کلمه کلیدی استفاده شده بر روی نام دامنه تمرکز کنند. بنابراین، یک نام دامنه مرتبط و بهینه می‌تواند در بهبود رتبه سایت در نتایج جستجو کمک کند.

    تاثیر تغییر دامنه بر سئو

    هر تغییری در سئو ریسک دارد!! و تغییر دامنه نیز از همین قائده پیروی می‌کند.

    تغییر نام دامنه در سئو اگر به درستی انجام شود می‌تواند اثرات مثبتی داشته باشد و اگر به غلط و بدون استراتژی انجام شود ممکن است لطمات جبران‌نا‌پذیری در سئو داشته باشد.

    اما چگونه؟ اجازه دهید این بخش را با یک کیس‌ واقعی خدمتتان توضیح دهم.

    یکی از شرکت کنندگان در دوره جامع سئو که مهم‌ترین دوره جامع سئو سایت ما است، روی یک وب‌سایت مربوط به حوزه اسباب‌بازی کار می‌کند و از من سوالی در همین خصوص پرسید.

    تاثیر تغییر دامنه در سئو

    و این پاسخ من بود

    پاسخ من به تاثیر تغییر دامنه در سئو

    نکته اصلی پاسخ من به شرکت‌کننده عزیز این است: اگر از وضعیت حال حاضر سئو وب‌سایتتان رضایت دارید تغییر دامنه ندهید و اگر ندارید، بدهید.

    تاثیر اعتبار دامنه یا Domain Authority در سئو

    اعتبار دامنه یا Domain Authority، مفهومی است که توسط شرکت Moz ایجاد شده است و به یک امتیاز برای اعتبار و قدرت یک دامنه در موتورهای جستجو اشاره دارد.

    Domain Authority (DA) بر اساس مجموعه‌ای از عوامل مانند تعداد و کیفیت لینک‌های ورودی، سن دامنه، محتوا و روابط با دامنه‌های دیگر تعیین می‌شود.

    این امتیاز در محدوده صفر تا ۱۰۰ است که دامنه‌هایی با امتیاز بالاتر بهترین اعتبار و قدرت را دارند.

    با افزایش اعتبار دامنه، احتمال اینکه صفحات سایت در نتایج جستجوی موتورهای جستجو بالاتر قرار بگیرند، بیشتر می‌شود.

    اما اعتبار دامنه تنها یکی از عواملی است که بر رتبه‌بندی سایت در موتورهای جستجو تأثیر می‌گذارد و باید به سایر عوامل نیز توجه کرد.

    تاثیر تاریخچه دامنه در سئو

    تاریخچه دامنه یا Domain Age به مدت زمانی گفته می‌شود که یک دامنه در اینترنت فعال بوده است.

    بعضی از افراد برای ساخت سایت جدید به دنبال دامنه‌ای می‌گردند که قبلا فعالیت داشته است تا از سابقه آن دامنه و احتمالا اتوریتی آن استفاده کنند.

    البته این مورد زمانی تاثیرگذار است که وب‌سایتی که قبلا تحت این دامنه کار می‌کرده، وب‌سایت خوشنامی بوده باشد، از مدت زمان تعطیلی آن مدت زیادی نگذشته باشد و موضوع دقیقا مرتبط یا تقریبا مرتبطی با سایت جدید داشته باشند.

    مثلا دامنه سایتی که قبلا در حوزه کیف و کفش فعال بوده است و بک‌لینک‌های زیادی هم دارد، برای یک سایت در حوزه لپ تاپ و کامپیوتر مناسب نیست.

    تاثیر پسوند دامنه در سئو

    همانطور که در بخش‌های قبل توضیح دادم پسوند دامنه یا Top Level Domain (TLD)، بخشی از دامنه است که بعد از نام دامنه قرار دارد. به طور مثال، در آدرس “www.example.com”، پسوند دامنه “.com” است.

    انواع پسوندهای دامنه

    ۱. پسوند‌های کشوری (ccTLDs): پسوند‌های ccTLDs به کشورها مرتبط هستند، مانند .ir برای ایران، .fr برای فرانسه و برای هر کشور پسوند مربوط به آن وجود دارد. استفاده از یک ccTLD مرتبط با کشور خود، به شما کمک می‌کند تا در جستجوهای کشوری رتبه بهتری داشته باشید.

    ۲. پسوند‌های جهانی (gTLDs): پسوند‌های gTLDs عبارت‌اند از: .com، .org، .net و غیره. این پسوند‌ها برای هر کسی در هر کشوری در دسترس هستند و تاحدی محبوب‌تر و متداول‌تر از سایر پسوندها هستند. استفاده از پسوند‌های gTLDs، برای سایت‌های غیر دولتی متداول است.

    ۳. پسوند‌های جدید (new gTLD): این نوع پسوند دامنه برای موضوعات و صنایع خاص تعریف شده‌اند، مانند .shop برای فروشگاه‌های آنلاین، .blog برای وبلاگ‌ها، و .tech برای صنایع تکنولوژی. این پسوند‌ها در سال ۲۰۱۳ به‌صورت رسمی معرفی شدند و به شرکت‌ها این امکان را می‌دهند که یک پسوند مناسب و خاص برای کسب و کار خود انتخاب کنند.

    ۴. پسوند‌های دانشگاهی (edu): از پسوند‌های آموزشی معمولاً برای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی استفاده می‌شود.

    ۵. پسوند‌های موقت: پسوند‌های موقت مانند test. یا localhost. معمولاً برای سایت‌هایی استفاده می‌شود که در حال آزمایش یا تست هستند.

    بهترین روش انتخاب پسوند دامنه

    گذشته از اینکه از کدام نوع دامنه استفاده می‌کنید، بهترین حالت این است که برای دامنه‌تان پسوندهای ir و com را هم خریداری کنید و همه را روی یک پسوند پارک کنید.

    مثلا اگر شما تصمیم گرفتید دامنه onlinebag.ir را به عنوان دامنه اصلی‌تان استفاده کنید، حتما onlinebag.com را هم خریداری کنید و روی onlinebag.ir پارک کنید. این کار از سواستفاده‌های احتمالی جلوگیری می‌کند.

    * پارک دامنه به زبان ساده به معنی یکی کردن دامنه‌ها است. مثلا اگر دامنه onlinebag.com روی onlinebag.ir پارک شود؛ هنگامی که کاربر عبارت onlinebag.com را در مرورگر وارد می‌کند، وب‌سایت onlinebag.ir نمایش داده می‌شود. برای پارک دامنه می‌توانید از شرکت هاستینگتان کمک بگیرید.

    ۴ اصل اساسی که در انتخاب نام دامنه باید مدنظر قرار دهید

    انتخاب نام دامنه یکی از مهمترین بخش‌های سئو و ساخت وب‌سایت است که باید با دقت و احتیاط انجام شود. نام دامنه باید با نام برند و موضوع وب‌سایت شما مرتبط باشد و به خاطر سپرده شود.

    من موارد مهم در انتخاب نام دامنه را جمع‌بندی کردم و تمام این موارد را به ۴ اصل اساسی تقسیم کرد که در ادامه توضیح داده‌ام.

    اصل ۱: اثبات ارتباط به گوگل با انتخاب نام دامنه مرتبط

    منظور از اثبات ارتباط به گوگل این است که نام دامنه شما دقیقا مربوط به موضوع اصلی سایت شما باشد تا به گوگل اثبات کنید محتوای سایت شما دقیقا در مورد چه موضوعی است.

    به نظر من مهم‌ترین عامل در انتخاب نام دامنه از نظر سئو همین مورد است، چرا که تاثیر مستقیم و زیادی در کسب رتبه وب‌سایت دارد.

    مثلا اگر سایت شما در مورد خرید لپ تاپ باشد، بهترین نام دامنه buylaptopo.ir است یا اگر سایت شما یک مجله در مورد لپ تاپ است، بهترین نام دامنه laptopmagazine.ir است.

    در ادامه به ۳ مورد اشاره کرده‌ام که به شما کمک می‌کند نام دامنه‌ای انتخاب کنید که اثبات ارتباط به گوگل را تا حد زیادی انجام دهد.

    1. استفاده از کلمه کلیدی اصلی در دامنه
    2. استفاده از موضوع سایت در نام دامنه
    3. عدم استفاده از کلمات کلیدی غیرمرتبط با فعالیت کسب‌وکار

    من می‌دانم که رعایت این ۳ مورد به صورت همزمان معمولا امکان‌پذیر نیست اما هر چقدر موارد بیشتری رعایت شود بهتر است.

    اصل ۲: به خاطر سپاری آسان و ورودی برند از گوگل

    به خاطر سپاری آسان نام دامنه تاثیر مستقیم در افزایش ورودی سایت شما از گوگل دارد.

    چرا؟

    برای من که خیلی پیش آمده و حتما برای شما هم پیش آمده که محتوای یک وب‌سایت را مطالعه کردید و رضایت داشتید و دفعه بعد که به دنبال آن وبسایت بودید نام دامنه آن وب‌سایت را فراموش کرده‌اید!!

    اگر کاربران نام دامنه سایت شما را سریع‌تر یاد بگیرند، در دفعات بعدی که نیاز به سایت شما پیدا کردند، نام دامنه شما را در گوگل جستجو می‌کنند و وارد سایت شما می‌شوند.

    به اصطلاح شما از این طریق شما ورودی برند از گوگل خواهید داشت.

    در ادامه شما را با تعدادی از مواردی که در به خاطر سپاری آسان نام دامنه موثر است آشنا می‌کنم.

    1. کوتاهی نام دامنه
    2. تصویری بودن نام دامنه
    3. قابلیت تلفظ آسان نام دامنه
    4. قابلیت آسان بودن نوشتار و تایپ نام دامنه
    5. عدم استفاده از کلمات مخفف یا اختصاری

    اصل ۳: ایجاد حس معتبر بودن

    باور کنیم یا نکنیم نام دامنه مناسب به صورت ناخودآگاه باعث ایجاد اعتبار اولیه در ذهن می‌شود و نام دامنه افتضاح باعث می‌شود کاربران به سایت به عنوان سایت اسپم نگاه کنند.

    در این مورد هم من یک تجربه شخصی دارم.

    من به دنبال ارائه دهنده یک سرویس در موردی خاص بودم و چند وب‌سایت را پیدا کردم و خدماتشان تقریبا در یک حد کیفیت بود. تنها دلیلی که من یکی از این وب‌سایت‌ها را انتخاب کردم نام دامنه یکی از آن وب‌سایت‌ها بود.

    حالا به ۲ مورد از مهم‌ترین مواردی می‌پردازم که در اعتبار ذهنی مخاطب موثر است.

    • انتخاب پسوند مناسب مانند com، net، org، ir و چیزهایی مثل این
    • عدم استفاده از اعداد و علائم مانند ( – ، * × / % $ # @ ! ? > < ) در نام دامنه

    اصل ۴: عدم تداخل و منحصر بفرد بودن

    نام دامنه باید کاملا منحصر بفرد باشد تا علاقه‌مندان به سایت شما بتوانند با جستجوی نام دامنه شما به راحتی شما را پیدا کنند و اشتباها به سایت دیگری نروند!!

    برای جلوگیری از تداخل، مورد زیر را رعایت کنید:

    • عدم استفاده از کلماتی که ممکن است اشتباه فهمیده شوند. مانند: خ – ژ – عبارات تشدید دار و چیزهایی مثل اینها
    • عدم استفاده از کلماتی که با دامنه‌های موجود و معروف تشابه دارند

    نکات مهم وجود کلمه کلیدی در نام دامنه

    همانطور که در بخش قبل صحبت کردیم، وجود کلمه کلیدی در دامنه تاثیر بسیار مثبتی در رتبه‌بندی سایت دارد و موجب اثبات ارتباط به گوگل می‌شود.

    به علت اهمیت بالای وجود کلمه کلیدی در دامنه، یکی از الگوریتم های گوگل برای پایین آوردن وزن استفاده از کلمه کلیدی در نام دامنه است. این یعنی وجود کلمه کلیدی در دامنه مهم است که گوگل از وزن این موضوع کم کرده است.

    یکی از الگوریتم های گوگل برای پایین آوردن وزن استفاده از کلمه کلیدی در نام دامنه

    پس بیایید کمی بیشتر در مورد این موضوع صحبت کنیم.

    چرا وجود کلمه کلیدی در نام دامنه مهم است؟

    اجازه دهید یک مثال بزنم. به عنوان مثال، اگر وبسایت با دامنه “onlinebook.ir” دارای محتوایی مرتبط با کتاب‌ها و مطالعه باشد، می‌تواند به دو دلیل مورد توجه قرار گیرد:

    1. موتورهای جستجو با دیدن کلمات “کتابخانه” و “آنلاین” در دامنه، وبسایت را به عنوان یک مرجع در حوزه کتاب‌ها شناسایی می‌کنند.
    2. افرادی که به دنبال مطالعه کتاب‌ها هستند نیز، با دیدن نام دامنه  اطمینان بیشتری نسبت به ارتباط سایت با موضوع مورد نظرشان پیدا می‌کنند.

    پادکست کوتاه زیر در مورد تاثیر استفاده از کلمه کلیدی در نام دامنه است.

    نحوه استفاده از کلمه کلیدی در دامنه سایت

    بهترین روش استفاده از کلمه کلیدی در دامنه سایت به این صورت است که باید موضوع اصلی سایتتان در نام دامنه ذکر شود.

    فرض کنید وب‌سایتی دارید که در آن لپ تاپ، کامپیوتر و موبایل می‌فروشید. بنابراین نمی‌توانید در نام دامنه‌تان فقط یکی از موارد را استفاده کنید.

    بنابراین باید نامی را انتخاب کنید که هر ۳ موضوع، زیر مجموعه آن باشد. مثلا: daigitaldevice.ir یا نام‌هایی شبیه به این.

    محدودیت‌های استفاده از کلمه کلیدی در نام دامنه

    محدودیت خاصی برای استفاده از کلمه کلیدی در نام دامنه وجود ندارد اما باید به یک نکته مهم توجه فرمایید.

    چنانچه در آینده قصد دارید فعالیت‌های وب‌سایت را به حوزه‌های دیگر هم توسعه دهید انتخاب اشتباه نام دامنه می‌تواند شما را محدود کند.

    مثلا اگر در حال حاضر وب‌سایت فروش کفش دارید و در نام دامنه‌تان عبارت کفش قرار دارد، چنانچه در آینده قصد دارید به حوزه فروش کیف نیز وارد شوید که زیر مجموعه کفش نیست، به مشکل برخورد می‌کنید.

    بنابراین در زمان انتخاب نام دامنه باید کمی آینده‌نگر باشید و چنانچه در آینده قصد دارید به حوزه‌های دیگر نیز وارد شوید نام دامنه‌تان را گسترده‌تر انتخاب کنید.

    کلمه کلیدی در نام دامنه و تایید با محتوای سایت

    تا اینجا از اهمیت وجود کلمه کلیدی در نام دامنه گفتیم اما این نکته مهم را هم لازم است بدانید که وجود کلمه کلیدی در دامنه سایت کافی نیست!!

    به عبارت دیگر، اینکه ما فقط در دامنه سایت از کلمه کلیدی استفاده کنیم باعث نمی‌شود افزایش رتبه‌ای را شاهد باشیم بلکه باید ساختار سایت و محتوای سایت نیز کاملا مرتبط به کلمه کلیدی باشد.

    مثلا اگر محتوای وب‌سایت onlinebook.ir که کلمه کلیدی نیز در دامنه آن استفاده شده است دارای ۲۰ صفحه با محتوای ضعیف باشد و کار سئو روی آن انجام نشده باشد، هیچ شانسی در مقابل رقبا در نتایج جستجو ندارد.

    یک مثال موفق

    اگر بخواهم یک مثال از انتخاب صحیح نام دامنه بزنم می‌توانم به وب‌سایت technicalseo.com اشاره کنم. نام دامنه این وب‌سایت دقیقا با محتوا و ساختار سایت همخوانی دارد و این مورد باعث شده است در جستجوی عبارت technical seo در گوگل، این وب‌سایت در نتایج اول باشد.

    استفاده صحیح از کلمه کلیدی در نام دامنه

     

    سوالات متداول

    خیر. تا کنون در هیچ تحقیقاتی چنین چیزی اثبات نشده است. ضمن اینکه گوگل در این صفحه تاکید کرده که با پسوندهای جدید نیز مانند پسوندهای متداول مانند com برخورد می‌کند.

    بله. توضیحات گوگل در این خصوص بدین شرح است: این به ما می گوید که این وب سایت احتمالاً در کشور مورد نظر مرتبط‌تر است.

    خلاصه و نتیجه‌گیری

    در این مقاله تاثیر دامنه در سئو را توضیح دادم و سپس نکات مهم انتخاب دامنه در سئو را بیان کردم.

    بهترین راه برای انتخاب دامنه با کیفیت، انتخاب یک نام مرتبط با موضوع سایت و کوتاه با استفاده از کلمات کلیدی مناسب است.

    دقت کنید که دامنه تنها یکی از عوامل مهم سئو است و برای بهبود رتبه‌بندی سایتتان، باید به کارهای دیگر سئو مانند تولید محتوای با کیفیت، بهبود سرعت سایت، ساختارسازی سایت و بک لینک سازی نیز بپردازید.

    نظر شما در مورد این محتوا؟

    2 دیدگاه مربوط به “تاثیر دامنه در سئو و نکات کلیدی انتخاب نام دامنه

      • مهدی محمدی گفته:

        سلام.
        موضوع اصلی سایت سفینه، سئو است.
        دلیل انتخاب دامین سفینه، علاقه شخصی بوده و البته در کنارش کوتاه بودن و تصویری بودن هم وجود داره.
        در کل؛ دلایل سئویی نداشته.
        موفق باشید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *