الگوریتم Mobilegeddon یا موبایل فرندلی

  • الگوریتم موبایل گدون Mobilegeddon که به نام موبایل فرندلی Mobile Friendly نیز شناخته می‌شود، پس از افزایش چشمگیر استفاده کاربران از تلفن همراه ارائه شد.

    تأثیر اصلی آپدیت موبایل گدون گوگل، اولویت دادن به وب‌سایت‌هایی است که به خوبی در تلفن‌های هوشمند نمایش داده می‌شوند.

    الگوریتم موبایل geddon - موبایل گدون - موبایل فرندلی

    در گذشته صفحات وب یا با موبایل سازگار بودند یا نبودند و در این بین هیچ صفحه‌ای وجود نداشت که هم با دسکتاپ و هم با موبایل سازگار باشد. اما در سال ۲۰۱۵ و با بروزرسانی Mobilegeddon، تمامی معادلات در این زمینه تغییر یافت.

    با من همراه باشید تا صفر تا صد الگوریتم موبایل گدون که یکی از مهم ترین الگوریتم های گوگل است را با هم بررسی کنیم.

    Mobilegeddon چیست؟

    • Mobilegeddon نامی برای یکی از آپدیت ‌های الگوریتم موتور جستجوی گوگل در تاریخ ۲۱ آوریل ۲۰۱۵ است.
    • کار اصلی الگوریتم موبایل گدون، اولویت دادن به وب‌سایت‌هایی بود که به خوبی در تلفن‌های هوشمند نمایش داده می‌شوند.
    • الگوریتم موبایل گدون بر جستجوهای انجام شده از رایانه رومیزی یا لپ تاپ تأثیری ندارد.
    • این بروزرسانی در ابتدا با نام‌های موبایل پوکالیس، موپوکالیپس یا موبوکالیپس و امروزه با نام موبایل گدون یا موبایل فرندلی شناخته می‌شود.
    • اصطلاح موبایل گدون توسط چاک پرایس در پستی که برای وب‌سایت searchenginewath.com نوشته شده بود ابداع شد. این عبارت اشاره به جنگ آخرالزمانی آرماگدون دارد.

    ۳ تاثیر Mobilegeddon بر نتایج جستجو

    از دلایل گوگل برای این بروزرسانی آن بود که وقتی کاربر در موبایل خود چیزی را جستجو می‌کند باید در سریع‌ترین زمان، مرتبط‌ترین نتایج با جستجوی او نمایش داده شود.

    در همان ابتدا و در معرفی این بروزرسانی، گوگل سه تاثیر مهم Mobilegeddon را اینگونه شرح داد:

    1. تاثیرگذاری آن تنها بر رتبه‌بندی نتایج در نسخه‌ی موبایلی است.
    2. بر تمامی نتایج جهانی و با هر زبان مختلفی تاثیر‌گذار است.
    3. برای هر یک از صفحات وب بصورت جداگانه و نه بر کل وبسایت تاثیرات خود را اعمال می‌کند.

    گوگل پیش به سوی تلفن‌های همراه

    گوگل تلاش‌های زیادی جهت بهبود تجربه‌ی کاربری و همسو‌ کردن فعالیت‌های خود با رضایت کاربران می‌کند.

    شاید بپرسید چرا گوگل تا این حد به تجربه‌ی کاربر با موتور جستجوی خود اهمیت می‌دهد؟

    ممکن است دلیل اصلی این باشد که بخش عمده‌ای از درآمد گوگل هنوز از تبلیغات پولی آن حاصل می‌شود و گوگل می‌خواهد بهترین تجربه ممکن را ارائه دهد تا مردم همچنان روی آن‌ها کلیک کنند تا بتواند هزینه‌های خود را تامین کند.

    آیا تأثیرات Mobilegeddon همانطور که پیش‌بینی می‌شد بود؟

    در ابتدا گوگل ادعا داشت که تأثیرات بروزرسانی سازگاری با موبایل، بیشتر از پاندا و پنگوئن خواهد بود. اما آیا واقعا تغییرات تا این حد چشمگیر و مشخص بود؟ خیر

    پس از بروزرسانی، تاثیر آن بر صفحات نمایان شد و صفحاتی که با نسخه‌ی موبایلی انطباق نداشتند از نظر رتبه‌بندی در SERP دچار سقوط شدند.

    کالین گویدی کارمند ۳Q digital بیان می‌کند: «سرعت سایت و زمان بارگذاری آن نسبت به سازگاری صفحات با نسخه‌ی موبایلی تأثیر بیشتری بر رتبه‌بندی دارد.»

    وی بیان داشت:
    «بازدید از این سایت‌ها از طریق مرورگر موبایل و پردازنده‌های با سرعت کمتر نشان می‌دهد که سرعت صفحه و زمان بارگذاری یک فاکتور رتبه‌بندی مهم‌تر نسبت به بروزرسانی جدید سازگاری با موبایل است. در سایت‌های واکنش‌گرا حتی اگر سازگار با موبایل نیز باشید، پایه کد سنگین‌تری دارید و به‌طور ذاتی زمان بارگذاری کندتری نیز خواهید داشت.»

    در آن زمان این دیدگاه، نظر جالبی بود. زیرا سرعت صفحه و زمان بارگذاری به‌ تازگی وارد بحث‌های مهم به‌ عنوان فاکتورهای اصلی رتبه‌بندی شده بود و تجزیه و تحلیل‌ شواهد باعث تأیید این نکته شد که بروزرسانی Mobilegeddon به هیچ وجه تأثیرات چشمگیری بر ترافیک و رتبه‌بندی صفحات نمی‌گذارد.

    اما با این حال هیچ اعتراضی به گوگل وارد نبود. زیرا هدف این بروزرسانی، تنها افزایش سرعت در نسخه‌ی موبایلی بود که در بیشتر موارد هم عملی شده بود.

    با گذشت زمان، سایت‌های بیشتری سازگار با نسخه‌ی موبایلی شدند و این خود منجر به تجربه‌ی جستجوی بهتری برای کاربران در همه جا و همه‌ی زمینه‌ها شد.

    گوگل از این بروزرسانی به‌عنوان یک مکانیزم برای ارائه‌ی یک ابتکار بسیار بزرگ‌تر استفاده کرد تا بتواند در مدت زمان کوتاهی، تعداد زیادی از سایت‌ها را مجبور به تغییر طراحی و نحوه‌ی تفکرشان در مورد وب کند.

    گوگل چگونه کاربران را به موبایل سوق داد؟

    گوگل در یک بیانیه اعلام کرد همسوسازی صفحات سایت به این نسخه می‌تواند باعث افزایش رتبه‌ی شما در صفحه نتایج جستجو شود؛ چیزی که همه همیشه به دنبال آن بوده‌اند و هستند. و این بیانیه نیز بسیار خوب عمل کرد.

    برای گوگل مهم است که تغییرات آتی در صنعت را پیش‌بینی و به مردم کمک کند تا به سمت آن حرکت کنند. شاید Mobilegeddon تاثیر زیادی بر رتبه‌بندی و تأثیر ترافیک نداشته باشد اما مطمئناً یک تجربه‌ی کاربری و تأثیر فرهنگی را به دنبال دارد که به نفع همه بوده است.

    Mobilegeddon نسخه‌ی ۲.۰

    حدود یک سال بعد (۱۶ مارس ۲۰۱۶ ) گوگل اعلام کرد که سیگنال رتبه‌بندی سازگار با موبایل خود را در اوایل ماه می تقویت خواهد کرد و رتبه‌بندی بهتری را به افرادی که از آن پیروی کرده‌اند اعتا می‌کند.

    گوگل در یک پست چنین بیان داشت که:

    دریافت پاسخ‌های خوب و مرتبط هنگام جستجو نباید به دستگاهی که استفاده می‌شود بستگی داشته باشد و همواره باید بهترین پاسخ ممکن دریافت شود؛ چه زمانی که از تلفن استفاده می‌کنید و چه زمانی که از دسکتاپ یا رایانه استفاده می‌شود.

    گوگل اینطور ادامه داد:

    «سال گذشته با استفاده از سازگاری تلفن همراه به عنوان سیگنال رتبه‌بندی در جستجوهای تلفن‌ همراه شروع شد. از ماه می، بروزرسانی نتایج جستجوی تلفن همراه شروع و تأثیر چشمگیری بر سیگنال رتبه‌بندی خواهد داشت تا به کاربران کمک کند صفحات مرتبط و سازگار با تلفن همراه بیشتری پیدا کنند.»

    در واقع گوگل سعی بر افزایش بیشتر رتبه صفحات سازگار با موبایل داشت. حال آیا این به آن معناست که نسخه‌ی دوم Mobilegeddon در حال انتشار است؟

    باید بگوییم خیر؛ این‌ها تنها تغییراتی جزئی در همان نسخه‌ی اولیه Mobilegeddon است.

    میراث Mobilegeddon

    در نهایت گوگل در رابطه با این بروزرسانی و اعمالی که هنگام معرفی و انتشار آن انجام داد توانست نکات زیر را بجای بگذارد:

    • می‌توان تغییراتی فراتر از ترافیک و رتبه‌بندی انجام داد و مردم را وادار کرد که نحوه طراحی سایت خود را برای تطبیق با بازار تغییر دهند.
    • برای استفاده‌ی بهتر، درک هیچ بروزرسانی الگوریتمی نباید گیج‌کننده باشد.
    • هنگامی که به افراد زمان کافی برای آماده شدن و درک تغییرات موجود داده شود، می‌توان از تحریکات و نارضایتی آن‌ها جلوگیری کرد.

    اولین و سومین جمله در این لیست دو نکته‌ی مهم هستند که باید به آن‌ها توجه کرد. این بروزرسانی یک گام بزرگ و رو به جلو برای گوگل هم از لحاظ نحوه‌ی ارتباط آن‌ها با صنعت سئو و هم از نظر انواع تغییراتی که می‌توانند بر آن تأثیرگذار باشند بود.

    تا به امروز این بروزرسانی احتمالاً روان‌ترین و موفق‌ترین عرضه‌ای بود که گوگل در مورد بروزرسانی‌های الگوریتم خود انجام داده است.

    گام بعدی گوگل در الگوریتم‌های مربوط به موبایل

    گام بعدی گوگل در سال ۲۰۱۶ بود که آزمایش‌های گوگل در مورد یک الگوریتم موبایلی دیگر به نام ایندکس اول موبایل یا mobile-first index آغاز شد.

    در الگوریتم موبایل فرست ایندکس، گوگل نسخه موبایل صفحات وب را به عنوان نسخه اصلی صفحات در نظر می‌گیرد.

    اکنون تقریبا تمام وب‌سایت‌ها به نسخه موبایل فرست ایندکس منتقل شده‌اند.

    نتیجه‌گیری

    الگوریتم موبایل فرندلی، پایه و اساس همه آپدیت‌های دیگر مرتبط با تلفن همراه است و گوگل سعی کرد تا کاربران را وادار به سرمایه‌گذاری در سایت خود کند تا آن‌ها را سازگار با تلفن همراه کند و برای این کار در واقع به نوعی بیان داشت که اگر سازگار با موبایل نیستید، دیگر اجازه‌ی حضور در نتایج جستجو را ندارید.

    نظر شما در مورد این محتوا؟