تگ هدینگ چیست

  • تگ های هدینگ (Heading Tags) یا هدرها به موتورهای جستجو کمک می‌کنند تا موضوع یک صفحه از سایت ما را متوجه شوند.

    تگ های هدینگ

    شاید فقط یک قسمت از مقاله برای یک کاربر جذاب باشد و قسمت دیگر مقاله ما برای یک کاربر دیگر جذاب باشد. تگ های هدینگ به کاربران سایت ما نیز کمک می‌کنند تا از خواندن مقاله ما خسته نشوند و هر قسمت از مقاله که دوست دارند را بخوانند.

    در مقاله سئو نویسی، توضیح دادم که وقتی ما صفحه‌ای درباره موضوعی آماده می‌کنیم، قطعا برای ما مهم است که در یک کلمه کلیدی خاص در گوگل بالا بیاییم و یکی از مهم‌ترین اجزای صفحه تگ‌های هدینگ هستند.

    در ادامه، به صورت کامل تگ های هدینگ را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

    تگ های هدینگ چیست؟

    • تگ های هدینگ قطعه کدهای HTML هستند.
    • تگ‌های هدینگ مجموعه‌ای از ۶ تگ هستند. h1, h2, h3, h4 h5 ,h6
    • تگ <h1> مهم‌ترین تگ هدینگ است و تگ <h6> کم‌اهمیت‌ترین تگ هدینگ است.
    • متنی که درون این تگ‌ها قرار می‌گیرد، معمولا توپر و بزرگ‌تر از سایر متون صفحه است.


    نمونه‌ تگ‌های هدینگ به ترتیب اولویت
    <h1>Heading 1</h1>
    <h2>Heading 2</h2>
    <h3>Heading 3</h3>
    <h4>Heading 4</h4>
    <h5>Heading 5</h5>
    <h6>Heading 6</h6>

    البته در سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس نیازی نیست این کدها نوشته شوند. کافی است قسمتی از متن در ادیتور انتخاب شود، سپس با کلیک روی گزینه‌هایی که از پیش تعریف شده است، متن تبدیل به هدینگ می‌شود.

    متنی که در تگ های هدینگ قرار بگیرد، به یک سطر مجزا در صفحه تبدیل می‌شود و ادامه متن به سطر بعدی منتقل می‌شود.

    ویژگی‌های تگ های h1 تا h6

    در ادامه به بیان برخی ویژگی‌ها و کاربردهای تگ های h1 تا h6 در سئو خواهم پرداخت.

    تگ h1

    از نظر ظاهری بزرگترین سایز متن را دارد. در بالاترین نقطه صفحه قرار می‌گیرد و نباید خیلی طولانی باشد.

    کلمه کلیدی اصلی صفحه ما بهتر است اولین کلمه این تگ باشد. موضوع اصلی صفحه باید در این تگ ذکر شود.

    به صورت معمول یک‌بار در صفحه استفاده می شود اما استفاده بیش از یک‌بار هم منعی ندارد.

    تگ h1 معمولا با سئو تایتل یا عنوان سئو اشتباه گرفته می‌شود؛ در صورتی که این ۲ تگ کاملا با هم متفاوت هستند. دلیل اشتباه گرفتن این ۲ تگ این است که در وردپرس و سایر CMS ها، هر چیزی که در قسمت عنوان مقاله بنویسید، به صورت اتوماتیک در تگ h1 و سئو تایتل قرار می‌گیرد. البته در وردپرس، افزونه یواست این امکان را فراهم کرده است که سئو تایتل جداگانه‌ای نوشته شود.

    تگ h2

    تگ h2، سایز کوچک‌تری نسبت به تگ h1 دارد. می‌تواند طولانی یا کوتاه باشد. کلمه کلیدی صفحه باید در تعدادی از تگ‌های H2 استفاده شود.

    با استفاده از تگ H2 به مقاله ساختار می‌دهیم، یعنی مقاله را به قسمت های مختلف تقسیم می‌کنیم. از موضوعات زیر مجموعه موضوع اصلی صفحه در آن استفاده می‌کنیم.

    استفاده از تگ h2 در یک صفحه هیچ محدودیتی ندارد و هر جا که لازم بود میتوانیم از آن استفاده کنیم.

    در گذشته اینطور بود که باید یک کلمه کلیدی مرتب در صفحه تکرار می‌شد تا صفحه در گوگل رتبه بگیرد، اما اکنون نیازی به تکرار بیش از حد کلمه کلیدی نیست.

    تگ h3, h4, h5 و h6

    هر چقدر عدد تگ هدینگ بزرگ‌تر می‌شود، سایز متن کوچک‌تر می‌شود. می‌تواند طولانی یا کوتاه باشند. الزامی به استفاده زیاد از کلمات کلیدی در این تگ‌ها نداریم اما اگر استفاده کنیم بهتر است.

    موضوعات مهم صفحه که قابلیت حضور در تگ h2 را ندارند در این تگ ها قرار می‌گیرند. تگ‌های h3 تا h6 محدودیت استفاده ندارند.

    تگ های هدینگ چطور در سئو موثر هستند؟

    استفاده صحیح از تگ های هدینگ باعث می‌شود هم کاربران سایت و هم موتورهای جستجو از خواندن صفحه لذت ببرند!

    کاربران سایت حوصله خواندن متن‌های طولانی و یک شکل را ندارند. وقتی می‌بینند چندین پاراگراف پشت سر هم آمده‌، از صفحه خارج می‌شوند و این خارج شدن علاوه بر اینکه باعث می‌شود احساس بدی در او ایجاد شود به موتورهای جسجو این پیام را می‌فرستد که محتوای صفحه مناسب نیست و گوگل هم صفحه ما را در نتایج جستجو تنزل می‌دهد.

    ربات های گوگل هم وقتی در یک صفحه پیمایش انجام می‌دهند با نگاه به تگ های هدینگ ما خیلی راحت‌تر موضوع اصلی صفحه و موضوعات زیر مجموعه و مرتبط را متوجه می‌شوند.

    روش صحیح استفاده از تگ های هدینگ در نوشتن مقاله سئو شده

    فرض من بر این است که می‌خواهید برای یک کلمه کلیدی مطلب بنویسید و در گوگل رتبه بگیرید. اگر کلمه کلیدی که انتخاب کردید رقابتی نباشد، مطلبی که شما می‌نویسید به نظر من باید حداقل ۱۰۰۰ کلمه داشته باشد.

    همانطور که در قسمت بالا عرض کردم از تگ h1 یکبار در صفحه می‌توانید استفاده کنید و از لحاظ سئو بهتر است کلمه کلیدی صفحه در آن ذکر شده باشد.

    طبق تجربه من در یک مطلب ۱۰۰۰ کلمه‌ای بین تا ۸ تا ۱۰ زیر عنوان استفاده می‌شود که در واقع همان تگ h2 است. حداقل ۲ مرتبه هم عبارت کلیدی‌تان را در زیر عنوان‌ها استفاده کنید.

    هر زیر عنوان مگر در موارد استثنا دارای ۲ پاراگراف است و باید عین کلمه کلیدی و یا کلمات مترادف کلمه کلیدی را در بین پاراگراف‌ها استفاده کنیم.

    در مواردی که نیاز است از عبارت کلیدی خود بیشتر استفاده کنید می‌توانید از عبارات مترادف و معنایی استفاده کنید.

    بعد از الگوریتم مرغ مگس‌خوار، گوگل بر مفهوم کلمات و موضوع صفحه تمرکز دارد و کلمات مترادف را می‌تواند متوجه شود.

    اگر از تگ‌های هدینگ استفاده نکنیم چه می‌شود؟

    بدون تگ های هدینگ، جملات پشت سر هم قرار می‌گیرند و خوانایی جملات بسیار کم می‌شود. کاربر با یک دیوار متنی روبرو می شود و از صفحه خارج می‌شود. تگ های هدینگ، علاوه بر بحث خوانایی، باعث زیبایی صفحه نیز می‌شوند، با عدم استفاده از این تگ‌ها، یک فاکتور زیبایی را نیز از دست می دهید.

    کاربر نباید از خواندن مطالب ما عذاب بکشد. وقتی ما مطلب را بخش بندی می‌کنیم در واقع کاربر سایت ما هر بخشی که مناسب دید را می‌خواند.

    تگ های هدینگ و رابط کاربری

    اولین نکته ای که کاربر را در صفحه سایت شما نگه می‌دارد زیبایی و خوانایی صفحه است. اگر اینطور نباشد کاربر سریع از صفحه خارج شده و به سایت دیگری می‌رود.

    زیبایی که در صفحات باید ایجاد کنیم می‌تواند به وسیله تصویر، ویدیو، فونت و البته تگ های هدینگ صورت پذیرد.

    به نظر من اگر تگ های هدینگ سایتتان تیره باشد بهتر است. متن یک صفحه باید تیره باشد تا چشمان کاربر هنگام خواندن مطلب اذیت نشود.

    نتیجه‌گیری

    تگ های هدینگ تاثیر زیادی روی رتبه گیری سایت در گوگل دارند. تاثیرات استفاده مناسب از این تگ ها بر روی کاربران سایت و همچنین موتورهای جستجو نمایان است. سعی کنید از تگ های هدینگ در صفحه سایت به تعداد کافی استفاده کنید.

    نظر شما در مورد این محتوا؟