محتوای تکراری چیست
بوجود آمدن محتوای تکراری یا داپلیکیت کانتنت (Duplicate Content) باعث نگرانی بسیاری از دارندگان سایت است. محتوای تکراری یکی از عوامل اصلی افت رتبهها است و کاهش رتبهها همیشه ترسناک است. اوضاع وقتی بدتر میشود که محتوای تکراری به صورت گسترده در سایت وجود داشته باشد.
در این مطلب، ابتدا بررسی میکنیم محتوای تکراری چیست و انواع محتوای تکراری چیست؟ سپس به علتهای ایجاد محتوای تکراری میپردازیم.
محتوای تکراری یا Duplicate Content چیست؟
محتوای تکراری، محتوایی است که در بیش از یک محل در اینترنت وجود دارد. یعنی با وارد کردن دو یا چند URL متفاوت، یک محتوا را ببینیم. در این مواقع، یک محتوا به عنوان محتوای اصلی (Original Content) شناخته میشود و ما بقی محتواها از نظر موتورهای جستجو به عنوان محتوای تکراری شناخته میشوند.
بدیهی است که موتورهای جستجو اولین صفحهای که محتوا را در آن ببینند، به عنوان ناشر میدانند و ما بقی صفحات به عنوان محتوای تکراری شناخته میشوند.
محتوای تکراری میتواند عکس، متن، ویدیو یا هر چیز دیگری باشد اما در بیشتر مواقع منظورمان از محتوای تکراری، صفحاتی با محتوای شبیه به هم هستند.
۳ نوع محتوای تکراری
بصورت کلی ۳ نوع محتوای تکراری وجود دارد که به شرح زیر است:
- محتوای یک صفحه سایت به صورت کامل و ۱۰۰ درصد شبیه صفحه دیگر است.
- بخشی از محتوای یک صفحه شبیه صفحه دیگری از سایت است.
- نوع سوم محتوای تکراری مربوط به محتواهای تکراری بین سایتی است. یعنی به صورت دستی یا با استفاده از ربات، محتوا را از هم کپی میکنند. به این نوع Cross domain duplicate هم گفته میشود.
دلایل ایجاد محتوای تکراری
دلایل زیادی برای ایجاد شدن محتوای تکراری وجود دارد. تعدادی از این دلایل، بدون اطلاع شما (کدنویسی ضعیف، یا مدیریت نکردن پلاگینها) و البته تعدادی به علت سهلانگاری اتفاق میافتد. در ادامه مهمترین دلایل ایجاد محتوای تکراری را بررسی میکنیم.
پارامترهای URL
پارامترهای URL، رشتههای متنی هستند که به انتهای آدرس صفحه اضافه میشوند. پارامترها با علامت ؟ شروع میشوند. یکی از کاراییهای این پارامترها فیلتر اطلاعات دریافتی از سرور است.
مثلا در تصویر زیر یک URL را میبینید که داراری پارامتر است. این URL هنگامی بوجود میآید که کاربر جستجویی را در سایت انجام دهد. در این صفحه خاص، تمام لپتاپهای ایسوس به نمایش در میآید.
مشکل زمانی بوجود میآید که ما از قبل در سایتمان یک صفحه برای لپتاپ ایسوس درست کرده باشیم. در این وضعیت، ما دو صفحه با محتوای تقریبا یکسان داریم.
این مورد یک مشت از خروار بود. مراقب باشید در هر قسمتی از سایتتان که امکان ایجاد URL پارامتری وجود دارد، باید مدیریت شود. شایعترین قسمتها عبارتند از بخش جستجوی سایت و فیلترسازی محصولات.
آدرس دامنه دلیل ایجاد محتوای تکراری!
یکی از ساختارهای اشتباهی که باعث میشود محتوای تکراری در سایت ما به وجود بیاید این است که سایتمان با www و بدون www بالا بیاید.
گوگل این دو آدرس را دو دامنه مختلف میداند. بنابراین ما تمام مدلهای دامنه سایتمان را روی یک مدل باید ریدایرکت کنیم. پیشنهاد من استفاده از بدون www است. مثلا: https://example.ir
یک صفحه با دو URL
نوع دیگری از محتوای تکراری به علت آدرسدهی بر اساس دستهبندی است. این مشکل معمولا زمانی به وجود میآید که ما یک مطلب را در دو دستهبندی (کتگوری یا تگ) مختلف قرار دادیم و آدرس صفحه بعد از نام دستهبندی بیاید.
https://example.com/brand/واکس-داشبورد-خوشبو
https://example.com/car-accessory/واکس-داشبورد-خوشبو
اینکه یک مطلب در چند دستهبندی وجود دارد خوب است اما url که برای صفحه وجود دارد باید تک باشد. نباید url هایی مختلفی به این صفحه داده شود و این صفحه با url های مختلف نمایش داده شود.
چگونه مشکل محتوای تکراری را برطرف کنیم؟
با تمام مراقبتهایی که انجام دادیم محتوای تکراری در سایتمان بوجود آمد حالا چکار کنیم؟ این مطلب را مطالعه نمایید: حل مشکل محتوای تکراری
آیا محتوای تکراری باعث پنالتی میشود؟
من در تحقیقاتی که انجام دادم متوجه شدم محتوای تکراری در ابعاد کم، باعث پنالتی شدن سایت توسط گوگل نمیشود.
مت کاتس یکی از مدیران شرکت گوگل در یک ویدیو درباره محتوای تکراری و پنالتی گوگل اعلام کرد ۲۵ تا ۳۰ درصد از محتواهای موجود در وب تکراری هستند. اما او اعلام کرد گوگل به این سایتها به عنوان سایت اسپم نگاه نمیکند. مشکل اینجاست که امکان دارد نسخه ضعیف یک صفحه به جای نسخه قوی آن نمایش داده شود.
محتوای تکراری اجتناب ناپذیر است!
محتوای تکراری در غریب به اتفاق سایتها وجود دارد. حتی سایتهای بزرگ هم بعضا با این مشکل روبرو هستند. بهترین راه، جلوگیری از ایجاد محتوای تکراری است. سعی کنید نکاتی که در بالا گفته شد را بررسی کنید
3 دیدگاه مربوط به “محتوای تکراری چیست”
بخش دیدگاه بسته شده است.
سلام
ما دو سایت داریم آیا میتوانیم تصاویر و فیلم پروژه ها را در دو سایت قرار دهیم .گوگل با این روش چه برخوردی میکند؟
سلام. وقت شما بخیر
بسیاری از تگهای محصولات سایت من در گوگل برای کلمات کلیدی مرتبط با آن محصول بالا هستند و حتی در بسیاری از موارد برای یک محصول دو تگ در جایگاههای اول گوگل هستند.
سوال اول اینکه درسته که اصلا تگ محصول در سایتمپ ایندکس باشه؟
سوال دوم اینکه اگر نه، الان باید تگ محصولات رو از سایت مپ ایندکس پاک کنم؟ اگر پاک کنم جایگاه های حال حاضر رو از دست میدم و با این مشکل چه باید بکنم؟
سلام به شما.
تگها یکی از انواع دستهبندی ها هستند. مانند کتگوری.
اگر درست از تگ استفاده کرده باشید یکی از قدرتمندترین صفحات در سئو هستند و اتفاقا در کلمات کلیدی سخت میتونید با تگها در گوگل جایگاه بگیرید.
اگر در حال حاضر با کلمات کلیدی که هدفگذاری کردید در صفحات تگتون در گوگل جایگاه مناسب گرفتید عالی است.
بدیهی است که اگر صفحات تگ در سایت مپ باشند مشکلی پیش نمیاد.
اما یک نکته: سعی کنید برای هر کلمه کلیدی فقط یک صفحه داشته باشید که به مشکل cannibalization بر نخورید.
cannibalization وقتی اتفاق میفته که چندین صفحه سایت، برای یک کلمه کلیدی بهینه شده باشند و در واقع بین صفحات خودتون رقابت ایجاد میشه که به سئو سایتتون لطمه میزنه.
البته چون هر دو صفحتون در جایگاههای اول و دوم هستند مشکلی نداره.
مشکل وقتی بوجود میاد که دو صفحه سایتتون در یک کلمه کلیدی در جایگاههای پایین باشند. در این مواقع باید سریعا مشکل رو رفع کنید.
برای رفع مشکل cannibalization هم چند تا کار میتونید انجام بدید
۱. صفحات شبیه به هم را ادغام کنید
۲. یکی از صفحات رو حذف کنید و به صفحه دیگر ریدایرکت ۳۰۱ کنید.
۳. با استفاده از لینک سازی داخلی و انکورتکست دقیق صفحه مهم رو به گوگل معرفی کنید.
۴. داخل یکی از صفحات را به صورت کاملتر بهینه کنید.
۵. کلمه کلیدی یکی از صفحات را تغییر بدهید.
موفق باشید.