توضیحات متا چیست
توضیحات متا یا متا دسکریپشن (Meta Description) یک متا تگ مهم از زبان HTML است. تگ توضیحات متا خلاصهای از محتوای یک صفحه وب را در خود جای میدهد. موتورهای جستجو مانند گوگل متا توضیحات را در نتایج جستجو و در زیر عنوان سئو نمایش می دهند که می تواند بر نرخ کلیک تأثیر بگذارد.
نمونه کد متا دسکریپشن:
<head> <meta name = "description" content = "متن توضیحات متا"> </head>
طول توضیحات متا چقدر است؟
محدودیت خاصی برای متا توضیحات وجود ندارد و متن متا دسکریپشن را میتوانید با تعداد کلمات دلخواه بنویسید. اما گوگل معمولا در نمایشهای فارسی تا ۲۴ کلمه را به راحتی نمایش میدهد.
سعی کنید متا توضیحات را به اندازه کافی طولانی بنویسید (۲۴ کلمه). نکته مهم این است که با این تعداد کلمات شرح مختصری از صفحه و نکات مهم صفحه را به کاربران ارائه دهید.
متا دسکریپشن بهینه چگونه است؟
توضیحات متا وقتی بهینه است که علاوه بر اینکه کلمه یا کلمات کلیدی صفحه را در خود جای میدهد، طوری نوشته شود که کاربران را در صفحه نتایج گوگل (SERP) ترغیب به کلیک بیشتر کند. توضیحات متا باید دقیقا محتوای صفحه را توصیف کند و دقیقا مربوط به صفحه باشد. متا توضیحات نباید شبیه متنهای هرزنامه و تبلیغاتی صرف باشد و در آن از کلمات مربوط به صفحات دیگر (برای کلیک بیشتر یا…) نباید استفاده کرد.
آیا متا دسکریپشن یکی از فاکتورهای رتبهبندی است؟
گوگل در سپتامبر ۲۰۰۹ اعلام کرد که متا دسکریپشن و متا تگ کلمات کلیدی در الگوریتمهای رتبهبندی گوگل تاثیر ندارند و مستقیما به افزایش رتبه کمک نمیکنند.
اما نکته مهم اینجاست که توضیحات متا همیشه در serp به نمایش در میآید و میتواند بر افزایش CTR در سئو تأثیر مثبت بگذارد که این نکته میتواند بر قابلیت جایگاه گیری یک صفحه تأثیر داشته باشد. پس واضح است در کنار سایر فاکتورهای سئو؛ بهینه کردن توضیحات متا بسیار مهم است.
همچنین به این نکته مهم توجه کنید که گوگل در هنگام مطابقت کلمه جستجو شده توسط کاربران با کلمه کلیدی صفحه شما، کلمه کلیدی موجود در توضیحات متا را پررنگ میکند و این اتفاق، نظر جستجوکنندگان را به خود جلب میکند. بنابراین تا آنجا که ممکن است باید در توضیحات متا، از کلماتی استفاده کنید که با کلمه کلیدی صفحه، مطابقت داشته باشد.
چند نکته در مورد متا دسکریپشن
- از علامت نقل قول یا دبلکتیشن (“توضیحات”) در توضیحات متا استفاده نکنید. این کار باعث میشود گوگل متن را قطع کند و ادامه متن را نمایش ندهد.
- چنانچه تگ توضیحات را خالی بگذارید، گوگل یک قسمت متن را که مرتبط به جستجوی کاربر است به صورت اتوماتیک در قسمت توضیحات قرار میدهد. حتی در بعضی مواقع که خودتان متن توضیحات را نوشتهاید نیز گوگل متن توضیحات را با توجه به جستجوی کاربر جایگزین میکند.
- از نوشتن توضیحات متا تکراری برای چند صفحه خودداری کنید. یکی از راههای جلوگیری از بوجود آمدن متا دسکریپشن تکراری این است که به صورت اتوماتیک، توضیحات متا با توجه به هر صفحه تغییر کند. البته پیشنهاد من این است که وقت بگذارید و برای هر صفحه متا توضیحات اختصاصی بنویسید.