لینک سازی خارجی یا لینک بیلدینگ چیست
لینک سازی خارجی که به لینک بیلدینگ یا بک لینک سازی نیز شناخته میشود؛ نقش مهمی در افزایش رتبه صفحات سایت در گوگل دارد.
لینک سازی خارجی یکی از ۲ بخش لینک سازی سایت در کنار لینک سازی داخلی است. تاثیر لینک سازی خارجی هنگامی بیشتر نمایان میشود که فضای کاری شما رقابتی باشد، یعنی وبسایتهای رقیب شما قوی باشند.
در این صفحه ابتدا متوجه میشویم لینک سازی خارجی چیست و سپس با دیگر نکات مربوط به لینک بیلدینگ آشنا میشوید.
دقیقا لینک سازی خارجی یا لینک بیلدینگ چیست؟
- لینک سازی خارجی یک فرآیند است که با هدف دریافت بک لینک از وبسایتهای دیگر انجام میشود.
- نتیجه لینک سازی خارجی افزایش اعتبار صفحات سایت و دریافت رتبه بهتر در گوگل و سایر موتورهای جستجو است.
- لینک سازی خارجی به ۲ صورت رایگان و با پرداخت پول انجام میشود.
- موفقیت در لینک سازی خارجی، نیازمند استراتژی مشخص و ایجاد کمپین است.
- چنانچه لینک سازی خارجی به صورت اصولی انجام نشود، میتواند باعث جریمه سایت از سوی گوگل شود.
چرا لینک سازی خارجی مهم است؟
برای اینکه متوجه شویم چرا لینک سازی خارجی مهم است؛ باید کمی به عقب برگردیم و نحوه عملکرد موتورهای جستجو پیشین را بررسی کنیم.
موتورهای جستجو مانند یاهو و آلتاویستا در گذشته فقط به محتوای درون سایت اهمیت میدادند. آنها نتایج خود را فقط بر اساس آنچه در محتوای صفحه میدیدند رتبهبندی میکردند. این موضوع باعث شده بود، سئو کارها، تمرکز خود را روی استفاده از تکنیکهای اسپم قرار دهند و کیفیت محتواهای وبسایتها به شدت افت کند.
اما با ورود گوگل، جریان کاملا تغییر کرد. گوگل با معرفی الگوریتم پیج رنک (الگوریتم محاسبه ارزش لینک)، علاوه بر محتوای صفحه، لینکهای دریافتی یک صفحه را نیز برای رتبهبندی مورد استفاده قرار داد و به سئو خارجی نیز اهمیت داد. یعنی حالا فقط محتوای صفحه مهم نبود و یک صفحه برای رتبه گرفتن در گوگل، باید بکلینک نیز دریافت میکرد.
گوگل؛ بکلینک را به عنوان یک رای به حساب میآورد و بعد از گذشت چندین سال، هنوز بکلینک، یکی از سیگنالهای رتبه بندی گوگل است و به عنوان مشخص کننده کیفیت یک صفحه استفاده میشود.
الگوریتم پنگوئن و لینک سازی خارجی اسپم و کلاه سیاه
با مشخص شدن تاثیرات مثبت لینک سازی خارجی در سئو، بعضی از وبسایتها با استفاده از روشهای کلاه سیاه و دریافت بکلینکهای بی کیفیت از صفحات ضعیف، به صدر نتایج گوگل آمدند.
الگوریتم پنگوئن، پاسخ گوگل به افزایش روند دستکاری نتایج جستجو از طریق تکنیکهای ایجاد بک لینک کلاه سیاه بود. هدف الگوریتم پنگوئن کاهش تاثیرگذاری بکلینکهای بیکیفیت در روند رتبهگیری بود.
گوگل با الگوریتم پنگوئن تلاش کرد فقط بکلینکهای باکیفیت، مرتبط و معتبر تاثیر مثبت در افزایش رتبه داشته باشند و بکلینکهایی که با روشهای اسپم بدست میآیند تاثیری نداشته باشند. همچنین، چنانچه اینکار در ابعاد گسترده انجام شود موجب جریمه وبسایت مورد نظر شود.
الگوریتم پنگوئن فقط بر روی بکلینکهای دریافتی یک وبسایت تمرکز دارد و به لینکهای خروجی و لینک سازی داخلی کاری ندارد.
لزوم داشتن استراتژی در لینک سازی خارجی
استراتژی لینک سازی خارجی برنامهای است که به شما کمک میکند فرآیند لینک سازی خارجی خود را سازماندهی کنید، بهینه کنید و نتایج را بسنجید.
در استراتژی لینک سازی خارجی ۷ فاکتور مد نظر قرار میگیرند:
- صفحات مهم: صفحات سایت ما که باید بکلینک بیشتری دریافت کنند، کدام صفحات هستند؟
- رقبا: رقبای ما چطور لینک سازی خارجی انجام دادهاند. صفحات رقیب ما در گوگل چقدر بکلینک دارند؟
- روشها: از چه روشهایی قرار است بکلینک بگیریم؟ (پرداخت پول، تولید محتوای عالی و…)
- هزینه: چقدر میتوانیم (لازم است) هزینه کنیم؟
- مکان: کدام سایتها برای دریافت بکلینک مناسب هستند؟
- زمانبندی: بکلینکها قرار است در چه مدتی و با چه وقفهای دریافت شوند؟ (مثال: ۲ سال، ماهی ۱ عدد)
- سنجش: نتایج لینک سازی خارجی چطور قرار است برآورد شود؟ آیا بکلینکهایی که ساختهایم نتیجه مورد نظر را دادهاند؟
عدم وجود استراتژی در فرآیند لینک سازی خارجی موجب میشود هزینه زیادی را متحمل شوید ولی نتیجه مد نظر را نگیرید. یا اینکه توسط گوگل جریمه شوید و کسب و کار خود را به خطر بیندازید.
تاثیرات لینک سازی خارجی در سئو
لینک سازی خارجی تاثیرات مثبتی در سئو دارد. در ادامه به تاثیرات لینک سازی خارجی در سئو پرداختهایم.
لینک سازی خارجی موجب افزایش اعتبار سایت میشود
لینک سازی خارجی موجب افزایش اعتبار سایت شما میشود. زیرا اینطور به نظر میآید که محتوای صفحه آنقدر ارزشمند است که افراد دیگر نیز آن را تایید کردهاند و این از نظر گوگل بسیار مهم است.
گوگل اینطور تصور میکند که وبسایتهای دیگر برای اینکه تجربه کاربران خود را بهبود ببخشند به وبسایت شما بک لینک دادهاند. از این جهت که محتوای شما با کیفیت است.
از طرف دیگر موجب میشود در نظر گوگل یک سایت منبع به نظر بیایید. از این جهت که افراد برای اعتبار دادن به محتوای خود، به منابع معتبر بک لینک میدهند.
لینک سازی خارجی موجب افزایش رتبه صفحات میشود
بر کسی پوشیده نیست که دریافت بکلینک یکی از عوامل رتبهبندی گوگل است. در اکثر مواقع، صفحاتی در صدر نتایج جستجو هستند که لینک سازی خارجی مناسبی برای آنها صورت گرفته است.
از سوی دیگر، تقریبا غیر ممکن است صفحه بدون بکلینک، در رقابت با رقبای خود پیروز شود و رتبه بهتری بگیرد. وقتی دو صفحه از دو سایت در حال رقابت هستند معمولا صفحهای که بکلینکهای بهتری دارد، رتبه بهتری دریافت میکند.
البته بدیهی است که یکی از آفتهای لینک سازی خارجی، جریمه شدن از سوی گوگل است. بنابراین، باید فرآیند لینک سازی خارجی (تا حد امکان) با توجه به قوانین گوگل انجام شود.
با لینک سازی خارجی مناسب بیشتر دیده میشوید
لینک سازی خارجی، علاوه بر اینکه در رتبهگیری سایت و فاکتورهای مربوط به سئو موثر است، باعث افزایش دیده شدن شما در فضای مجازی نیز میشود.
وقتی در منابع مختلف موجود در اینترنت درباره شما صحبت شود، قطعا افراد بیشتری میتوانند با شما آشنا شوند. هر کدام از این منابع در نقاط مختلف جغرافیایی فعالیت میکنند و قشر خاص بازدیدکنندگان خود را دارند. بنابراین از سوی افراد بیشتری دیده خواهید شد.
ارتباط موضوعی شما مشخص میشود
همانطور که میدانید گوگل از طریق بکلینک ارتباط موضوعی سایتها و صفحات را متوجه میشود. وقتی سایت شما تازه تاسیس باشد، گوگل تلاش میکند موضوع سایت شما و صفحات سایت شما را درک کند. وقتی از یک سایت مرتبط با حوزه خودتان بکلینک دریافت میکنید، موضوع سایت شما بهتر برای گوگل مشخص میشود.
درست است که دریافت بکلینک از سایتهای مرتبط سخت است اما اگر فرآیند لینک سازی خارجی شما در وبسایتهای مرتبط با موضوع سایتتان انجام شود، گوگل بهتر متوجه حوزه فعالیت شما میشود و نتیجه بهتری خواهید گرفت.
لینک سازی خارجی ضروری است
لینک سازی خارجی در سئو ضروری است و یک انتخاب نیست. به وضوح ثابت شده است که حتی درست کردن یک صفحه با محتوای بسیار جذاب، نمیتواند باعث شود به رتبه اول گوگل برسیم. حتی اگر محتوای صفحه رقبای ما از محتوای ما کمی ضعیفتر باشد.
لینک سازی خارجی موجب افزایش دامین اتوریتی کل سایت ما میشود و رتبه تمام صفحات را بهبود ببخشد.