کلمات کلیدی LSI چیست

  • کلمات کلیدی LSI محل اختلاف در جامعه سئو است. قطعا با مطالعه مقالات مختلف در مورد LSI گیج خواهید شد. نمی‌توان انکار کرد که تصورات غلط و توهم‌های بسیار زیادی در مورد lsi و اثر کلمات کلیدی lsi مطرح می‌شود.

    ما می‌خواهیم این سردرگمی‌ را برطرف کنیم و به شما کمک کنیم تا بفهمید کلمات کلیدی LSI چیست و آیا اهمیت دارند یا خیر. در این صفحه ما به صورت کامل به بررسی کلمات کلیدی LSI می‌پردازیم.

    کلمات کلیدی LSI از کجا آمدند؟

    در روزهای اولیه سئو، گوگل و سایر موتورهای جستجو بر اساس کلمات کلیدی که در صفحه پیدا می‌کردند، ۱۰۰% موضوع صفحه را تشخیص می‌دادند. گوگل قبلا فقط به کلمات کلیدی نگاه می‌کرد بنابراین اگر گوگل بارها و بارها کلمه کلیدی عسل آویشن را در صفحه می‌دید، می‌گفت: این صفحه قطعا در مورد این موضوع است.

    قبلاً فقط تکرار کلمات کلیدی مؤثر بود به همین دلیل چگالی کلمات کلیدی در آن روزها بسیار مهم بود. اگر چند بار از کلمه کلیدی خود استفاده نمی‌کردید، گوگل متوجه نمی‌شد که صفحه شما در مورد آن عبارت است.

    آیا گوگل هنوز دنبال کلمه کلیدی است؟

    الگوریتم‌های گوگل بسیار هوشمند شده‌اند. امروزه هدف گوگل کشف موضوع کلی یک صفحه است. اکنون هدف گوگل یافتن مفهوم کلی است و گوگل برای درک مفهوم محتوا در چنین سطح عمیقی به اصطلاحات مرتبط و معنایی متکی است. برای آشنایی بیشتر با سیستم معنایی گوگل مقاله سئو معنایی را مطالعه نمایید.

    به عنوان مثال، فرض کنید شما به تازگی یک مقاله در مورد مناطق دیدنی لاهیجان منتشر کرده‌اید. گوگل همچنان صفحه شما را اسکن می‌کند تا ببیند آیا از عبارت “مناطق دیدنی لاهیجان” در عنوان سئو، متن صفحه، متن جایگزین تصویر و غیره استفاده می‌کنید یا خیر.

    حالا گوگل به دنبال معنا است!

    درست است که گوگل همچنان قسمت‌های کلیدی صفحه شما را در جستجوی کلمه کلیدی اسکن می‌کند اما گوگل علاوه بر این؛ صفحه شما را برای کلمات کلیدی مرتبط (مانند “مناظر”، “موزه” و…) نیز اسکن می‌کند. هنگامی‌که گوگل این کلمات کلیدی مرتبط را در محتوای شما می‌بینند، می‌گوید: “ما مطمئن شدیم که این صفحه در مورد موضوع مناطق دیدنی لاهیجان است.”

    استفاده از اصطلاحات مرتبط به گوگل کمک می‌کند میزان کیفیت محتوای صفحه شما را متوجه شود.

    مقاله تحقیقاتی اخیر گوگل بیان می‌کند که آنها از “کلماتی که اغلب با هم اتفاق می‌افتد” برای درک موضوع اصلی مقاله استفاده می‌کنند

    در ادامه و در یک ویدیو، مهدی محمدی ابتدا تکنولوژی LSI را معرفی می‌کند و سپس بررسی می‌کند آیا گوگل واقعا از LSI برای درک معنای محتوا استفاده می‌کند یا خیر. این ویدیو را از دست ندهید.

    ویدیو بررسی کامل کلمات کلیدی LSI

    در ادامه خلاصه متن ویدیو را مطالعه نمایید.

    کلمات کلیدی LSI چیست؟

    اول خدمت اون دسته از دوستانی که نمیدونن LSI چیه عرض کنم LSI مخفف ۳ کلمه لاتین latent semantic indexing هست و در واقع به معنای ساده یعنی معنای نهفته یک عبارت.

    حالا به چه کاری میاد و راجع به این موضوع صحبت کنیم که اصلا LSI وجود دارد یا ندارد آیا گوگل ازش استفاده میکنه یا نه؟

    خب چیزی که ما اینجا میبینیم جان مولر که یکی از کارشناسان خود شرکت گوگل است اینجا تاکید کرده که اصلا چیزی به اسم LSI وجود نداره در گوگل و هر کس در واقع در این رابطه صحبت میکنه داره اشتباه میکنه.

    کلمات کلیدی lsi چیست

    نویسنده مقاله به این نکته تاکید داشته و به نظر من هم درست است. پس به نظر من گوگل در حال حاضر برای درک معنای صفحه از LSI استفاده نمی‌کند.

    حالا منظور ما از معنای صفحه چیست؟

    در مورد مثالی که اینجا زده در مورد مثلا ماشین است و دوست داریم امروز در کلمه کلیدی ماشین مثلا جایگاه بگیریم.

    حالا کلماتی که به صورت معنایی به کلمه ماشین مربوط هستند کلمات اتومبیل, موتور یا گیربکس یا عبارات در واقع تخصصی تر خود ماشین هستند. این کلمات در ظاهر ربطی به خود کلمه ماشین ندارند اما در معنا، دقیقا به کلمه ماشین مرتبط هستند.

    در قدیم ما یک صفحه که می‌خواستیم درست کنیم برای یک عبارت کلیدی هرچقدر خود کلمه کلیدی دقیقا در صفحه به کار میرفت اون صفحه در واقع شانس بیشتری داشت جایگاه بگیرد اما امروز گوگل به این نکته توجه نمی‌کند.

    چرا گوگل از معناگرایی استفاده می‌کند؟

    بخاطر اینکه در واقع مقالات تخصصی تر جایگاه بگیرند. حالا دلایل زیادی دارد و به نظر مهم‌ترین دلیلش این است که مقالات تخصصی تر بتواند در گوگل جایگاه بگیرند.

    حالا چه ربطی به تخصص دارد ببینید شما فرض کنید می‌خواهید یک صفحه درست کنید در مورد ماشین مثالی که زدیم اگر آشنایی ابتدایی مثل من با ماشین داشته باشید فقط گیربکس و موتور و تایر و جاده و این جور چیزها را مثلا می‌شناسید اما اگر یک مکانیک حرفه ای باشید در حوزه ماشین اون موقع شما میتوانید میل لنگ یا حالا سوپاپ یا چیزهای خیلی تخصصی‌تر را هم در مقاله تون درباره‌اش صحبت بکنید و همین طور این موضوع تخصصی را ادامه بدهید تا کوچک‌ترین موارد.

    پس این مقاله خیلی تخصصی‌تر میشه تا مقاله‌ای که بنده اصلا سر در نمیارم از ماشین میخوام بنویسم حالا در تمام حوزه ها به همین صورت است.

    استفاده از معنا گرایی گوگل به صورت کامل می‌تواند متوجه شود کدام مقاله تخصص بالاتری دارد. البته در کنار بحث معنا گرایی و تخصص نویسنده مقاله که یکی از موارد حیاتی EEAT است. EEAT مخفف Expertise, Experience, Authoritativeness and Trustworthiness است که در واقع می‌توانیم بگوییم ۴ تا میم است که در ویدیوی قبلی بهش اشاره کردم.

    1. متخصص
    2. معتبر
    3. مطمئن
    4. مجرب

    مهم‌ترین موضوع در رتبه گیری مقاله

    به نظر من مهم‌ترین بحث در رتبه گیری یک مقاله این است که این مقاله کاملا تخصصی نوشته شده باشد و معنا گرایی کافی در این صفحه انجام شده باشد. از طرف دیگر بحث تکمیلی بحث در واقع لینک‌هایی که این صفحه دریافت میکند و اعتباری که این سایت داره است.

    خب ما تا اینجا یک شناخت ابتدایی و کاربردی از معنا‌گرایی پیدا کردیم و به این نکته رسیدیم که ال اس آی دیگر در گوگل وجود ندارد و گوگل از این تکنولوژی استفاده نمی‌کند.

    جایگزین LSI چیست؟

    اما گوگل چه چیزی را جایگزین کرد؟ اولین مورد این است که LSI یک تکنولوژی قدیمی‌ است و همانطور که میبینید برای سال ۱۹۸۰ است. قبل از اینکه اصلا بحث سئو بوجود بیاید و درواقع در همان موقع توسعه چندانی داده نشده این تکنولوژی و موارد دیگری شمرده مثل اینکه در واقع LSI ثبت اختراع شده است و آنجا هم قوانین کپی رایت به شدت حاکم.

    البته ثبت اختراع در واقع ۲۰ سال اعتبار دارد اما به هر صورت بحثی است که آنجا وجود دارد.

    و مورد دیگه ای که هست اینه که خود ال اس آی پاسخگوی در واقع این حجم عظیم محتوا که گوگل باهاش برخورد میکنه نیست.

    به نظر من گوگل یک سیستم توسعه یافته یعنی صدها برابر توسعه یافته‌تر از LSI را برای خودش طراحی کرده که بسیار هوشمند است و دقیقا میتونه تا انتهای یک موضوع را در بیاورد و متوجه شود کدام صفحه در مورد این موضوع بهتر نوشته که موضوع خیلی مهمی‌ است.

    چگونه صفحه را برای معناگرایی بهینه کنیم؟

    و حالا سوالی که اینجا پیش میاد و نکته‌ای که مهمه اینه که حالا ما چطور می‌توانیم صفحه‌مان را برای در واقع معنا گرایی بهینه بکنیم.

    ۱. ابزارهای LSI

    خب یکی از روش ها استفاده از ابزارهای LSI با اینکه گوگل از LSI استفاده نمی‌کند اما اینها به هر صورت به نوعی با بحث معنا‌گرایی در ارتباط هستند و می‌تواند به ما سرنخ‌هایی را بدهد.

    ۲. گوگل ساجست

    وقتی یک کلمه کلیدی در گوگل وارد می‌کنید, گوگل پیشنهادات را به شما می‌دهد. این پیشنهادات بعضی از کلماتش بولد شدند.

    شما در واقع می‌توانید از عبارت‌هایی که بولد شده متوجه یک سری موضوعات مرتبط با این مقاله هم بشید.

    مثلا در اینجا بحث توییتر را برای این فرد گذاشته, بحث توییتر ما اینجا نگاه کنیم. اگر خیلی در رابطه با این موضوع تخصص داشته باشیم متوجه می‌شویم که این فرد خیلی در توییتر فعال است و در واقع در رابطه با این موضوع هم ما باید خیلی روی صفحه صحبت بکنیم.

    به صرف اینکه مثلا خود کلمه توییتر فقط به کار ببریم خیلی کاری نکردیم، بلکه باید به این موضوع بیشتر بپردازید.

    فرض کنید ساختمان پلاسکو. ساختمان پلاسکو شاید اینجا مثلا کلمه ریزش بولد بشه. اما این طور نیست که مثلا در صفحه چند بار کلمه ریزش را به کار ببرید صفحه جایگاه بگیرد خود کلمه ریزش یک سر نخ است. یعنی به ما میگوید و ما این سرنخ را باید بگیریم و ادامه دهیم مربوط به چی میشه.

    در سال فلان در روز فلان درواقع ساختمان پلاسکو به علت فلان مسئله ریزش کرده. حالا بعد ابعاد دیگری هم دارد که می‌شود به آنها پرداخت.

    جستجوهای مرتبط

    جستجوهای مرتبط که در پایین صفحه به نمایش در بیاید می‌تواند روی هر کدام از آنها کلیک کنیم. به صفحه بعد برید دوباره بیاین پایین دوباره اینجا نگاه بکنیم ببینیم چه موضوعاتی رو گوگل دارد پیشنهاد می‌دهد.

    من اینجا دیگر واژه ال اس آی را به کار نمی‌برم چون دیگر چیزی به اسم ال اس آی به نظر من در گوگل وجود ندارد.

    خدانگهدار.

    برای ادامه یادگیری می‌توانید مطالب دیگر بخش سئو نویسی را مطالعه کنید یا از منابع زیر استفاده کنید.

    نظر شما در مورد این محتوا؟