سئو معنایی چیست

  • سئو معنایی یا همان Semantic SEO روشی برای نوشتن محتوا است. در این نوع محتوا نویسی، علاوه بر کلمات کلیدی، باید موضوعات مرتبط به کلمه کلیدی را هم به کار ببریم. قبلا رتبه‌بندی گوگل بر اساس تطبیق عینی واژه جستجو شده با کلمات کلیدی بود اما امروزه موضوع کلی محتوا و واژه‌های مربوط به کلمات کلیدی اصلی را نیز در نظر می‌گیرند. با این روش به لایه‌های عمیق‌تری از مفاهیم پی‌‌‌ می‌برند.

    سئو معنایی Semantic SEO

    سئو معنایی به زبان ساده‌تر یعنی؛ تخصصی بودن مطلب. هر چقدر نویسنده تخصص بیشتری داشته باشد قطعا واژه‌ها و عبارات بیشتر و عمیق‌تری را می‌تواند در مورد یک موضوع به کار ببرد و محتوا بار معنایی بیشتری خواهد داشت.

    چرا سئو معنایی مهم است؟

    در گذشته گوگل موضوع یک صفحه را ۱۰۰٪ براساس کلمات کلیدی ارزیابی می‌کرد.

    به عنوان مثال، اگر صفحه‌ای نوشته‌اید که بارها و بارها از کلمه کلیدی ″چای سبز″ در آن استفاده کرده‌اید، این به گوگل می‌گوید: ″این کلمه کلیدی در تمام صفحه وجود دارد پس این صفحه حتما درمورد چای سبز است″.

    سپس در ۲۰۱۳، گوگل الگوریتم مرغ مگس‌خوار که یکی از الگوریتم های مهم گوگل است را راه‌اندازی کرد. این الگوریتم تا حد زیادی نحوه کار گوگل را تغییر داد. گوگل بجای اینکه فقط کلمات کلیدی را در نظر بگیرد، اکنون موضوع کلی صفحه را می‌خواند و درک می‌کند.

    بطور مثال، اگر قبل از مرغ مگس‌خوار ″فواید سلامتی چای سبز″ را جستجو می‌کردید، گوگل صفحاتی را به شما نشان می‌داد که دقیقا همین عبارت در آن بکار برده شده باشد.

    اما مرغ‌ مگس‌خوار باهوش‌تر از اینهاست. البته گوگل همچنان به دنبال کلمات کلیدی است اما دیگر وابسته به آنها نیست.

    بنابراین بجای اینکه صفحات را فقط بخاطر کلمات کلیدی اسکن کند، دنبال صفحاتی می‌گردد که موضوع ″سلامتی و چای سبز″ را به بهترین نحو پوشش می‌دهند.

    بهترین روش‌ استفاده از سئو معنایی: مقالات ″پوشش موضوعی″

    اخیرا، تحقیقی در رابطه با فاکتورهای سئو گوگل انجام شده است (بیش از یک میلیون نتیجه جستجو تجزیه‌و‌تحلیل شد). یکی از شگفت‌انگیزترین یافته‌ها این بود که محتوای ″معناگرایانه″ چقدر می‌تواند قدرتمند باشد.

    محتوای پوشش موضوعی چیست و چگونه نوشته می‌شود؟

    محتوای پوشش موضوعی یک روش ماهرانه در سئو نویسی است. این روش برای توصیف محتواهایی است که تمام موضوعات را بطور عمیق پوشش می‌دهند.

    بطور مثال، اگر می‌خواهیم برای کلمه کلیدی ″ارسال ایمیل با کامپیوتر″ مطلبی بنویسیم به جای یک مقاله کوتاه ۴۰۰ کلمه‌ای مانند ″۷ روش ارسال ایمیل با کامپیوتر″، یک راهنمای کامل راجع به ″ارسال ایمیل با کامپیوتر″ بنویسید.

    از آنجا که این محتواها پوشش موضوعی هستند، رتبه بسیار بهتری کسب خواهند کرد.

    الان وقت آن فرا رسیده است که به شما نشان دهم چگونه می‌توانید برای پست وبلاگ بعدی خود اینکار را انجام دهید.

    ۱. پوشش موضوعات فرعی

    اگر می‌خواهید تضمین دهید که محتوای شما از نظر پوشش موضوعی است، من به شدت نوشتن ″موضوعات فرعی″ را به شما توصیه می‌کنم.

    در این روش؛ تمام موضوعات فرعی را که زیر مجموعه موضوع اصلی است را فهرست می‌کنید. این کار، نوشتن محتوای عمیق را که مورد علاقه گوگل است آسان می‌کند.

    ۲.  هدف‌گذاری انواع مختلف کلمات کلیدی در یک صفحه

    در گذشته، افراد برای هر نوع متفاوت از یک کلمه کلیدی، صفحه متفاوتی را ایجاد می‌کردند. به عنوان مثال، یک صفحه را در مورد ″طرز تهیه کیک″ و صفحه دیگری برای ″روش تهیه کیک″ ایجاد می‌کردند.

    هدف از ایجاد صفحات این بود که هر صفحه برای یک کلمه کلیدی مشخص، فوق‌العاده بهینه شده باشد. تمام این مراحل، برای هر نوع متفاوتی از آن عبارت تکرار می‌شد و این ایده تا مدت‌ها نتیجه می‌داد!

    اما به لطف به روزرسانی‌هایی مانند پاندا و مرغ مگس‌خوار، این روش دیگر کارآمد نیست. به این دلیل که گوگل درحال حاضر نتایج تقریبا مشابهی را برای انواع کلمات کلیدی مشابه نشان می‌دهد.

    بطور مثال، هنگامی که ″طرز تهیه کیک″ و ″روش تهیه کیک″ را جستجو می‌کنید، نتایج تقریبا یکسانی به دست می‌آورید.

    ۳. کلمات کلیدی را بطور کلی نادیده نگیرید

    اخیرا درمورد ″بهینه سازی موضوعی به جای کلمات کلیدی″ صحبت‌های زیادی شده است. و ۱۰۰٪ اشتباه است.
    همانطور که دیدید، گوگل اکنون می‌تواند موضوع یک صفحه را درک کند اما به معنای از بین رفتن کلمات کلیدی نیز نیست.

    در حقیقت، هنوز هم گوگل توصیه می‌کند از کلمات کلیدی در صفحه خود استفاده کنید. بنابراین همچنان به کلمات کلیدی توجه کنید (و محتوای خود را برای آن عبارات بهینه کنید).

    تنها تفاوت این است که اکنون می‌توانید چندین کلمه کلیدی را در یک صفحه مورد هدف قرار دهید. از آنجا که گوگل هوشمند است، آن صفحه را برای کلمات کلیدی مختلف موجود در صفحه شما و بسیاری از عبارات مشابه رتبه‌بندی می‌کند.

    ۴. انتشار محتوای طولانی

    اگر درمورد بهینه سازی سئو معنایی جدی هستید، باید به نوشتن محتوای طولانی عادت کنید. منظور از ″طولانی″ محتوایی است که دارای هزار، دوهزار یا حتی ۵ هزار کلمه باشد.

    بدیهی است که منظور من نوشتن مجموعه‌ای از مطالب بیهوده نیست بلکه نکته دیگری را می‌خواهم بگویم.

    تقریبا غیرممکن است که یک موضوع را با یک پست وبلاگ ۴۰۰ کلمه‌ای به صورت کامل پوشش دهید. بسته به موضوع، ممکن است به چند هزار کلمه برای پوشش آن نیاز داشته باشید.

    خیلی از افراد تازه کار بر این باورند که مردم حوصله خواندن محتوای طولانی را ندارند؛ که کاملا اشتباه است. بعضی از افراد مقالات طولانی را به صورت کامل می‌خوانند و بعضی دیگر در یک مقاله طولانی، بخش‌های مورد نظر خود را می‌خوانند.

    ۵. محتوا دارای عبارات مرتبط معنایی باشد

    این نوع کلمات به عنوان کلمات کلیدی LSI نیز شناخته شده‌اند. این عبارات به گوگل کمک می‌کنند تا درک بهتری از موضوع کلی صفحه شما داشته باشند.

    ۶. از schema markup استفاده کنید

    با استفاده از schema markup یا داده‌های ساختار یافته، می‌توانید بخشی از معنای صفحه را به گوگل منتقل کنید

    البته Schema جادو نمی‌کند. داده‌های ساختار یافته به گوگل کمک می‌کند تا محتوای شما را درک کند. بنابراین ارزش استفاده در بسیاری از موارد را دارد.

    البته مزایایی برای شما دارد. داده‌های ساختار یافته می‌تواند، سایت شما را با ستاره و پرسش و پاسخ به نمایش در بیاورد که می‌تواند CTR سئو سایت شما را افزایش دهد.

    یادگیری بیشتر:

     

    نظر شما در مورد این محتوا؟