در درس ششم از دوره رایگان آموزش سئو برای مبتدیان به فرصت استثنایی به نام سئو محلی میپردازیم.
سئو محلی یا سئو لوکال (Local SEO) به معنی بهینه کردن یک صفحه یا چندین از صفحه سایت برای کاربران محلی است.
ممکن است شما یک آموزشگاه در گیلان و لاهیجان داشته باشید. در این شرایط شما باید بیشتر تمرکز سئو سایت خود را روی بهینهسازی سایت خود برای جستجوهایی کنید که از منطقه گیلان میشود.
در این بخش از مطالب آموزش سئو، به صورت اصولی و گام به گام توضیح خواهیم داد چطور با انجام سئو محلی در نتایج اول جستجوهای محلی قرار بگیرید.
سئو محلی به چه کار میآید؟
سئو محلی هم برای صاحبان کسب و کارهای محلی یک فرصت به شمار میآید و هم برای علاقهمندان به خدمات شما.
فرض کنید یک خانواده برای تفریح به شهر رشت رفتهاند. در آخر شب گرسنه میشوند و چون جایی را نمیشناسند در اینترنت سرچ میکنند چلوکبابی در رشت.
اگر شما سایت خود را برای این کلمه کلیدی بهینه کرده باشید، گوگل به جای این که یک غذاخوری در شهر دیگر را به کاربر پیشنهاد دهد، سایت شما را به کاربر پیشنهاد میدهد.
البته ممکن است شما در تهران باشید و بازار هدف شما مناطق شمالی کشور باشند. در این صورت هم میتوانید برای آن منطقه خاص سایت خود را بهینه کنید.
در سئو محلی خیلی مهم است که روی یک منطقه خاص تاکید داشته باشید.
اگر یک کسبوکار محلی دارید و فقط به آن منطقه میتوانید سرویس بدهید باید تا حد امکان نکات سئو محلی را رعایت کنید.
Google My Business
گوگل مای بیزنس یک ابزار رایگان برای بهینه کردن سایت در سئو محلی است و به صاحبان کسبوکار اجازه میدهد مشخصات کسبوکار خود را در گوگل ثبت کنند.
برای استفاده از این ابزار حتماً نباید وبسایت داشته باشید. فقط لازم است یک حساب gmail داشته باشید تا بتوانید از این ابزار رایگان استفاده کنید. البته در حال حاضر این سرویس اجازه ثبت کسبوکار از ایران را نمیدهد اما راه حل دیگری هم وجود دارد.
با توجه به تحریم این سرویس شما میتوانید کسبوکار خود را در گوگل مپ ثبت کنید. ثبت کسبوکار در گوگل مپ بسیار آسان است.
- آدرس maps.google.com بروید
- در نقشه مکان خود را پیدا کنید
- روی مکان مورد نظر در نقشه راست کلیک کنید و گزینه add a missing place را بزنید
- اطلاعات کسبوکار خود را وارد نمایید
بهینه کردن برای موبایل در سئو محلی
طبق آمار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که در مهرماه سال ۹۷ منتشر شد مشترکان آنلاین در ایران حدود ۷۰ میلیون نفر هستند که ۶۰ میلیون نفر آنان از اینترنت پر سرعت موبایل استفاده میکنند. این رقم بسیار قابل توجه است.
وقتی جالبتر میشود که بدانیم ۷۰ درصد جستجوهای محلی از طریق موبایل انجام میپذیرد. البته طبیعی است. معمولاً بیشتر جستجوهای محلی در مسافرت یا بیرون از منزل صورت میپذیرد.
بیشتر بهینه سازی سایت در سئو محلی باید با توجه به کاربران موبایل انجام شود.
گوگل هم یکی از فاکتورهای مهم رتبه بندی و به خصوص رتبهبندی در جستجوهای محلی را بهینه بودن سایت برای کاربران موبایل در نظر گرفته است که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
برای بهینه کردن سایت برای کاربران موبایل شما باید ۳ کار را انجام دهید.
واکنشگرایی: سایت شما باید واکنشگرا باشد. یعنی با توجه به اندازه صفحه نمایشگر، اشیا سایت مانند منوها، تصاویر، ستونها و غیره تغییر سایز مناسب دهند.
رابط کاربری (User Interface): رابط کاربری سایت شما در موبایل باید مناسب باشد. یعنی دکمهها بزرگ باشند، ستونها از هم فاصله داشته باشند، متون بزرگ باشند و موارد دیگر.
سرعت بارگذاری سایت: سایت شما در نسخه موبایل باید سریع بارگذاری شود. البته منظور این نیست که سایت ما اگر در نسخه دسکتاپ کند باشد مشکلی ندارد. بلکه باید در نسخه موبایل سریعتر بارگذاری شود.
میتوانید نسخه موبایل را سبکتر از نسخه دسکتاپ طراحی کنید. البته این امر همیشه امکانپذیر نیست ولی میتوان منابع سایت سختافزاری سایت را ارتقا داد و کدها را هم بهینه کرد.
شما میتوانید با مراجعه به صفحه تست موبایلفرندلی که یکی از ابزارهای سایت گوگل است سایت خود را از لحاظ سازگاری با موبایل تست کنید. در تصویر متحرک زیر سایت دیجی کالا را تست میکنیم.
شبکههای اجتماعی در سئو محلی
اگر شما دارای یک کسبوکار محلی هستید لازم است که در شبکههای اجتماعی فعال باشید. شبکههای اجتماعی بسیار مناسب کسبکارهای محلی هستند و فروش فوقالعادهای در کسب و کارهای محلی ایجاد میکنند.
در اواخر درس بکلینک؛ تا حدی به فرصت شبکههای اجتماعی در سئو پرداختیم. در ادامه نکات مهم شبکههای اجتماعی برای سئو محلی را ذکر خواهم کرد.
اعتماد در شبکههای اجتماعی برای کسب و کارهای ناشناخته بسیار پایین است ولی کسب و کارهای محلی میتوانند در اینستاگرام و در بعضی مواقع تلگرام بسیار فعال باشند.
شبکههای اجتماعی برای کسب و کارهای محلی یک فرصت بسیار عالی هستند و به سئو محلی سایت ما کمک زیادی میکنند.
کاربر تا محل کسبوکار بیش از ۳۰ دقیقه فاصله ندارد و به راحتی به صفحات محلی اطمینان میکند.
مثلا میتوانید از کاربر بخواهید همین الان وارد یک صفحه از سایت شما شود و کد تخفیف را دریافت کند.
یا اینکه تخفیفهایی قرار دهید که مدت کوتاهی دارند و از کاربر بخواهید مثلاً تا ۳ ساعت دیگر به محل کسبوکار شما مراجعه کرده و اجناس را با تخفیف تهیه نماید.
تأثیر رفتار کاربران شما در سئوی محلی
گوگل از تمام رفتار کاربران خود نسخهبرداری میکند. یعنی با توجه به حساب جی میل و آی پی کاربر، تمام جستجوهایی که در گوگل انجام میدهند را با هوش مصنوعی کپیبرداری کرده و تحلیل میکند. البته تحلیلها ۱۰۰٪ دقیق نیست.
در سئو محلی، وقتی کاربری یک جستجوی محلی انجام میدهد، گوگل با توجه به رفتاری که کاربر تا کنون داشته است به او نتایج را نشان میدهد. در ادامه تعدادی از رفتارهای کاربران که برای گوگل مهم است را ذکر میکنم.
- موقعیت جغرافیایی کاربر: کاربر در چه منطقه جغرافیایی این جستجو را انجام میدهد. یعنی منطقهای که کاربر جستجو را انجام داده و فاصله آن منطقه تا محل کسبوکار شما یکی از عوامل تأثیرگذار خواهد بود.
- حجم سرچ برند شما: از دیگر عوامل تأثیرگذار در نتایج جستجوی محلی این است که برند شما در آن منطقه چقدر جستجو شده است. اگر برند شما در آن منطقه زیاد جستجو شده باشد شما از گزینههای اصلی نتایج جستجو هستید.
- CTR یا نرخ کلیک بعد از دیده شدن: عامل تأثیرگذار دیگر ctr است. اگر شما در رتبه سوم باشید و کاربران پس از دیدن شما رتبههای اول و دوم را نادیده بگیرند و روی سایت شما کلیک کنند احتمالاً تا چند روز آینده شما نفر اول خواهید بود.
موارد دیگری نیز در سئو محلی وجود دارند که در این مقاله فقط به نکات مهم سئوی محلی در رتبه دهی گوگل پرداخته شد.
نتیجهگیری
در این درس که درس ششم از دوره رایگان آموزش سئو مبتدی تا پیشرفته بود، آموختیم چطور میتوانیم سایتمان را برای جستجوهای محلی سئو کنیم.
همچنین آموختیم چه مواردی بیش از بقیه موارد تأثیرگذار هستند و اگر رعایت شوند سایت ما در نتایج اول جستجوهای محلی خواهد بود.