تفاوت سئو داخلی و سئو خارجی: فاکتورهای مهم

off-page-seo-differences-with-on-page-seo
  • من در این محتوا قصد دارم شما را با مهمترین تفاوت‌های بین سئو داخلی و خارجی آشنا کنم.

    سئو در حالت کلی به دو بخش مهم سئو داخلی و سئو خارجی تقسیم می‌شود. شما در هر بخش سئو سایت باید یک سری فاکتورهای متفاوت را درنظر بگیرید، تا بتوانید سایت خود را برای موتورهای جستجو بهینه کنید.

    با من همراه شوید تا با تفاوت های سئو داخل سایت و خارج سایت آشنا شوید.

    تفاوت سئو داخلی و خارجی

    هر دو بخش سئو داخلی و خارجی برای بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجو هستند. در سئو داخلی، تمرکز اصلی روی فضای داخل سایت و محتوای صفحات آن است. اما در سئو خارجی، تمرکز روی اجرای تکنیک‌های سئو در خارج از سایت است.

    شما در سئو داخلی باید تکنیک‌هایی را برای طراحی بهتر صفحات، بهبود تجربه کاربری، بهینه‌سازی محتوای صفحات و هر آن چیزی که در داخل سایتتان است، اجرا کنید.

    اما در سئو خارجی، باید استراتژی‌هایی را برای بهبود اعتبار سایتتان، برندسازی، تعامل و ارتباط با فضای خارج از سایت به کار بگیرید.

    برای اینکه بتوانید در رتبه‌های برتر صفحه نتایج گوگل و سایر موتورهای جستجو SERPs قرار بگیرید و ترافیک بیشتری را به سایتتان جذب کنید، باید روی هر دو بخش سئو داخلی و خارجی کار کنید.

    به عبارتی، اگر می‌خواهید عملکرد سئو سایتتان را به طور مداوم رشد دهید، باید به طور همزمان و متعادل روی هر دو بخش سئو کار کنید.

    من در ادامه به فاکتورهای اصلی و مهم سئو داخلی و خارجی به طور جداگانه اشاره می‌کنم تا با تفاوت‌های آنها بیشتر آشنا شوید.

    فاکتورهای مهم در سئو داخلی

    سئو داخلی، بهینه‌سازی محتویات داخل سایت برای موتورهای جستجو است. یعنی، شما هر چیزی که در داخل سایتتان دارید، اعم از محتواهای متنی و تصویری، urlها، طراحی‌ها، ساختار، کدهای جاوااسکریپت، html و…، را برای خزنده‌های گوگل بهینه می‌کنید.

    برای بهینه سازی فضای داخل سایت و صفحات آن باید یک سری فاکتورهای مهم را درنظر بگیرید و استراتژی‌های سئو را برای آنها اجرا کنید.

    من در ادامه به این فاکتورهای مهم اشاره می کنم.

    on-page-seo-factors

    ۱. کیوردها یا کلمات کلیدی

    شما بدون کلمات کلیدی و مهم نمی‌توانید صفحات یا محتوای بهینه را برای سایتتان تولید یا طراحی کنید. شما برای نوشتن موضوع فعالیت سایتتان، عنوان مقاله‌های سایت، توضیح محصولات یا خدمات و تولید هر محتوای متنی دیگر به کلمات کلیدی نیاز دارید.

    اگر نتوانید کیوردهای حوزه کاری خود را به درستی به کار ببرید، به رتبه‌های برتر SERP راه پیدا نخواهید کرد. برای این کار باید از استراتژی تحقیق کلمات کلیدی در سئو داخلی استفاده کنید.

    کیورد ریسرچ به شما کمک می‌کند تا کلماتی متناسب با حوزه فعالیت خود، موضوعات ترند، هدف جستجو کاربران اینترنتی و الگوریتم‌های گوگل پیدا کنید. بعد از کیورد ریسرچ می‌توانید به سراغ سئو محتوا برای ساییتان بروید.

    ۲. بهینه سازی محتوا

    شما اجازه ندارید هر محتوایی را در سایتتان منتشر کنید. چون در این صورت، دیگر نباید انتظار داشته باشید که در صفحه نتایج گوگل رتبه بگیرید.

    هر محتوایی که در سایتتان منتشر می‌کنید، باید منطبق بر نیازهای مخاطب و الگوریتم‌های گوگل باشد. برای بهینه‌سازی محتوا باید معیارهای سئو را مدنظر قرار دهید. بعضی از این معیارها عبارتند از:

    چنین محتوای با کیفیتی، شانس بیشتری برای ایندکس شدن و قرارگیری در رتبه‌های بالای صفحه نتایج موتورهای جستجو دارد.

    ۳. اسکیما مارک آپ

    فاکتور مهم دیگر در سئو داخلی، استفاده از کدهای اسکیما مارک آپ یا داده‌های ساختاریافته است. بااینکه این کدها به طور مستقیم در رتبه‌بندی گوگل تاثیرگذار نیستند ولی در نمایش بهتر محتوای صفحات و جذب بازدید کمک زیادی می کنند.

    اسکیما مارک آپ به نمایش بهتر و کامل‌تر لینک‌های سایت در صفحه نتایج گوگل کمک می‌کند، تا اطلاعات بیشتری مثل امتیاز، آرای کاربران، و… هم نمایش داده شوند.

    شما هم می‌توانید با کمک ابزارهای اسکیما مثل افزونه فول اسکیما ریچ اسنیپت این اطلاعات تکمیلی را در کنار لینک‌های اصلی صفحات سایت به کاربران اینترنتی نشان دهید.

    full-schema-rich-snippet-

    ۴. عنوان صفحه

    فاکتور مهم دیگر در سئو داخلی، عنوان اصلی صفحه است که در تگ H1 و تایتل سئو قرار می‌گیرد. عناوین صفحات یا محتوا در رتبه‌گیری سایت شما تاثیر غیرمستقیم دارند.

    کاربران با مشاهده عنوان صفحه یا محتوای سایت شما تشخیص می‌دهند که آن محتوا چقدر با سوال یا نیازشان برای جستجوی یک موضوع خاص مطابقت دارد. سپس بعد تصمیم می‌گیرند که روی لینک سایت شما در serp کلیک بکنند یا نه.

    از طرفی، گوگل هم هدینگ یا عنوان صفحه و محتوای سایت شما را مبنای تصمیم‌گیری خود قرار می‌دهد؛ تا تشخیص دهد که محتوا یا صفحه سایتتان را به چه کیوردها یا کوئری هایی ارتباط دهد و در صفحه نتایج جستجو نمایش دهد.

    حالا که به اهمیت عنوان صفحه پی‌برده‌اید، می‌توانید مقاله عنوان جذاب و کلیک خور را بخوانید و البته برای بهینه‌سازی آنها به این نکات حتما دقت کنید:

    • کوتاه و مختصر ولی دقیق بنویسید.
    • کیورد هدف را در آن استفاده کنید.
    • جذاب و شیوا بنویسید.

    heading-tag

    ۵. URLها

    هر صفحه از سایت شما یک آدرس یونیک و منحصربفرد دارد. این آدرس اینترنتی یا URL برای خزنده‌های گوگل اهمیت زیادی دارد. خزنده‌ها هر url را با دقت بررسی می‌کنند، تا صفحه را، متناسب با آن ایندکس یا رتبه‌بندی کنند.

    شما باید urlها را تا جایی که امکان دارد، کوتاه بنویسید؛ کلمات کلیدی را در آنها بگنجانید و از به‌کارگیری کاراکترها یا حروف اضافه خودداری کنید.

    مثلا در تصویر زیر، یک نمونه از URL بهینه را می‌بینید که مربوط به محتوای «url چیست» در سایت سفینه است:

    url-in-seo-on-page

    ۶. متا دیسکریپشن

    متا دیسکریپشن یا توضیحات متا، توضیح مختصر و کوتاهی است که شما برای شرح محتوای خود می‌نویسید. این توضیح کوتاه در صفحه نتایج گوگل و زیر لینک سایت شما نمایش داده می‌شود.

    meta-discription-

    بااینکه متا دیسکرپیشن یک فاکتور اساسی در رتبه‌گیری نیست، ولی در جذب کاربر و افزایش ترافیک تاثیرگذار است؛ چراکه این توضیح کوتاه در همان نگاه اول و در عرض چند ثانیه به کاربر می‌گوید که کلیت محتوای شما درباره چیست.

    اگر شما توضیح متای جذاب و دقیقی برای محتوای خود بنویسید، شانس زیادی دارید که کاربران بیشتری را به بازدید از سایتتان دعوت کنید.

    ۷. متن جایگزین تصاویر

    در سئوی داخلی، باید تمام انواع محتواها، از جمله محتوای تصویری بهینه‌ شود. برای بهینه‌سازی تصاویر یا ویدیوها باید از متن جایگزین استفاده کنید.

    به این ترتیب، خزنده‌ها قادر به خزش محتوای تصویری و ایندکس کردن آنها هستند، تا نهایتا در تب Images در صفحه نتایج گوگل به نمایش دربیایند.

    alt-text

    درواقع، گوگل بر اساس متن جایگزین تصمیم می‌گیرد که محتوای تصویری شما را برای چه عبارت‌های جستجویی به کاربران نمایش دهد.

    برای نوشتن متن جایگزین تصاویر از عبارت مرتبط و کلمات کلیدی درست استفاده کنید. این متن جایگزین باید با موضوع و متن محتوایی که تصویر را برای آن به کار می‌برید، همخوانی داشته باشد.

    ۸. لینک سازی داخلی

    یکی از بخش‌های مهم سئو داخلی که به افزایش رتبه سایت شما در صفحه نتایج SERP کمک می‌کند، لینک‌سازی داخلی است. لینک داخلی، صفحات مختلف در داخل سایت شما را به هم پیوند می‌دهد.

    شما با به کارگیری لینک‌های داخلی به خزنده‌های گوگل کمک می‌کنید تا به راحتی بین صفحات مختلف داخلی خزش کنند. همچنین، به کاربران و بازدیدکنندگان سایتتان کمک می‌کنید تا به مطالب مرتبط در صفحات دیگر دسترسی پیدا کنند.

    گوگل با کمک لینک‌های داخلی به این موارد در سایت شما دست پیدا می‌کند:

    • صفحات جدید
    • درک بهتر محتوای صفحه
    • ارسال ترافیک به صفحات دیگر سایت

    برای لینک‌سازی داخلی حتما به ارتباط بین انکرتکست (متن لینک) و صفحه‌ای که به آن لینک می‌دهید، دقت کنید.

    ۹. تجربه کاربری UX

    کاربری که وارد سایت شما می‌شود، باید به راحتی به تمامی محتوای موجود در بخش‌های مختلف دسترسی داشته باشد. به عبارتی، کاربر باید تجربه رضایت‌بخش و لذت‌بخشی از بازدید داشته باشد.

    شما با بهبود تجربه کاربری (UX) سایت، به کاربران در دسترسی بهتر و سریع‌تر محتوا کمک می‌کنید. همچنین، کاربر را ترغیب می‌کند که باز هم در آینده از سایت شما بازدید کند.

    ولی اگر UX بهینه‌ای برای کل سایت نداشته باشید، مثلا در هر صفحه، تبلیغات متحرک یا پنجره‌های pop-up زیادی داشته باشید که کاربر را کلافه کند، باید منتظر خروج سریع کاربران و افزایش نرخ پرش باشید.

    ۱۰. سرعت سایت

    اگر سایت شما به سرعت سایت‌های دیگر نباشد و در عرض چند ثانیه لود یا بارگیری نشود، کاربر سایت شما را ترک کرده و به سایت دیگری می‌رود. بهینه‌سازی سرعت سایت در سئو داخلی نقش مهمی در کاهش بانس ریت و افزایش نرخ بازدید دارد.

    شما باید سرعت سایت خود را مدام چک کنید تا در صورت بروز مشکل و کند شدن، نسبت به بهبود سرعت لودینگ اقدام کنید. ابزارهایی مثل GTmetrix به شما در سنجش سرعت سایت و بهینه‌سازی آن کمک می‌کنند.

    برای افزایش سرعت سایت حتما موارد زیر را رعایت کنید:

    • فایل‌های تصویری با حجم بالا استفاده نکنید.
    • بیش از حد از تصاویر یا ویدیو در صفحات استفاده نکنید.
    • از کش و فشرده سازی برای بهینه سازی حجم صفحات استفاده کنید.
    • دیتابیس را بهینه کنید.

    page-speed

    ۱۱. واکنش گرایی و موبایل فرندلی

    واکنش گرایی و موبایل فرندلی فاکتور مهم دیگر در سئو داخلی است که سایت شما را برای کاربران موبایل بهینه می‌کند. برای بهبود واکنش گرایی باید سایت را جوری طراحی کنید که در صفحه نمایشگر تمام دستگاه‌ها، با هر ابعادی، به نمایش دربیاید.

    کاربران موبایل بیش از ۴۰ درصد بازدیدکنندگان اینترنتی را تشکیل می‌دهند. اگر سایت شما برای گوشی‌های موبایل ریسپانسیو نباشد، این پتانسیل بازدید را از دست می‌دهد.

    از طرفی، گوگل سایت‌های واکنش گرا و موبایل‌فرندلی در درجه اول اهمیت قرار می‌دهد. یعنی، سایت‌های موبایل‌فرندلی شانس بیشتری برای کسب رتبه‌های برتر گوگل دارند.

    mobile-friendly

    ۱۲. Core Web Vitals

    Core Web Vitals یکی از جدیدترین فاکتورهای رنکینگ گوگل است که کیفیت تجربه کاربری سایت‌ها را اندازه می‌گیرد. گوگل سایت شما را به طور منظم و مداوم رصد می‌کند و آن را از نظر تجربه کاربری یا کاربرپسندبودن می‌سنجد.

    اگر سایت شما معیارهای سه گانه درگیری (تعامل) با مخاطب، زمان حضور کاربر در سایت و زمان لودینگ را به خوبی رعایت کند، رتبه خوبی از گوگل دریافت نخواهد کرد.

    فاکتورهای مهم در سئو خارجی

    شما در سئو خارجی باید تکنیک‌های خاصی را اجرا کنید تا اعتبار ساییتان را در نزد گوگل، سایت‌های اینترنتی و کاربران بالا ببرید. باید کاری کنید که مخاطبین و سایت‌های دیگر به شما اعتماد کنند.

    برای این کار باید استراتژی‌های سئو را در خارج از سایتتان و در فضاهایی مثل شبکه‌های اجتماعی، سایت‌ها و پلتفرم‌های دیگر اجرا کنید. تفاوت سئو خارجی با داخلی هم دقیقا همین است؛ یعنی عملکرد سئو در خارج از سایت شکل می‌گیرد.

    من در ادامه به مهم‌ترین فاکتورها و تکنیک های سئو خارجی اشاره می کنم.

    off-page-seo-factors

    ۱. بک لینک سازی

    یکی از مهم‌ترین فاکتورهای سئو خارجی بک لینک سازی است. بک‌لینک‌ها اساس PageRank هستند و به عنوان فرمولی برای ارزیابی کیفیت و اعتبار هر صفحه از سایت به کار می روند. بک لینک‌ها اعتبار و آتوریتی سایت PA و دامنه DA را افزایش می‌دهند.

    شما می‌توانید به روش‌های مختلف، و از سایت‌ها و پلفترم‌های دیگر، بک لینک دریافت کنید تا اعتبار سایتتان را بالا ببرید. برای ساخت بک‌لینک از روش‌های زیر می‌توانید استفاده کنید:

    • تولید رپورتاژ آگهی
    • پست مهمان
    • تولید اینفوگرافیک یا محتوای ارزشمند برای دریافت بک لینک
    • اشتراک لینک در فروم‌ها و انجمن ها یا شبکه های اجتماعی

    برای بک لینک‌سازی، سایت‌های معتبر را انتخاب کنید تا امتیاز بالاتری از لینک‌ها بگیرید. از خرید بک لینک موقت اکیدا خودداری کنید چون احتمال پنالتی یا جریمه شدن سایتتان را بالا می‌برند.

    ۲. سوشیال سیگنال در شبکه های اجتماعی

    شبکه‌های اجتماعی با برخورداری از میلیاردها کاربر، پتانسیل بالایی برای دریافت بازدید از طریق لینک یا برندسازی دارند. گوگل تمامی این شبکه‌ها را زیرنظر دارد و فعالیت شما در این فضا را رصد می‌کند و تاثیر شبکه های اجتماعی بسیار زیاد است.

    حضور فعال شما در شبکه‌های اجتماعی نه تنها سوشیال سیگنال شما را تقویت می‌کند، بلکه برند یا نام سایتتان را به کاربران معرفی می‌کند و مثل تبلیغ به حساب می‌آید، بلکه به اشتراک‌گذاری محتوای سایتتان هم کمک می‌کند.

    شما می‌توانید با اشتراک‌گذاری لینک صفحات سایت خود در شبکه‌های اجتماعی، از آنها بازدید خوبی بگیرید. از طرفی، محتوای شما در شبکه‌هایی مثل فیسبوک، توئیتر، اینستاگرام و… به طور مستقیم در صفحه نتایج گوگل هم به نمایش درمی‌آید.

    social-media

    کدام یک در الویت است؟ سئو داخلی یا خارجی؟

    سئو داخلی و خارجی، علیرغم تمام تفاوت‌هایی دارند، هر دو برای بهینه‌سازی سایت اینترنتی شما تاثیرگذار هستند. با این حال، سئو داخلی در درجه اول اهمیت قرار دارد.

    اگر سایت شما و صفحات آن برای خزنده‌ها و بات‌های موتورهای جستجو آماده یا بهینه نباشند، سئوی خارجی عملا بی‌معنا است؛ چراکه اگر سایت شما فاقد محتوای باکیفیت، لینک‌سازی داخلی و سرعت لودینگ بالا باشد، دریافت بک‌لینک فایده‌ای ندارد.

    بنابراین، الویت در بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو با سئوی داخلی است. بعد از اینکه به کمک سئو داخلی بتوانید محتوای صفحات را ایندکس کنید و KPIها را ارتقاء دهید، می‌توانید سراغ بک‌لینک‌سازی، سئو محلی، برندسازی، و در کل سئوی خارجی بروید.

    آغاز سئو سایت

    حالا که به تفاوت های بین سئو داخلی و خارجی و اهمیت آنها پی برده اید، وقت آن است که سئو سایتتان را شروع کنید.

    اگر هیچ دانشی در حوزه سئو ندارید، نگران نباشید. ما در صفحه آموزش سئو به صورت رایگان و همچنین در دوره جامع سئو به صورت حرفه‌ای سئو را به شما آموزش می‌دهیم.

    اگر هم دانش سئو خوبی دارید، ما در زمینه تخصصی به شما مشاوره سئو می دهیم تا سایتتان را حرفه ای سئو کنید.

    نظر شما در مورد این محتوا؟

    مهدی محمدی با کتاب سئو جدید

    مهدی محمدی
    مدرس و مشاور سئو

    مهدی محمدی موسس و مدیر آکادمی سئو سفینه است. کار اصلی مهدی محمدی آموزش سئو است.

    دوره جامع سئو

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    به بیش از ۲۶۰۰ عضو خبرنامه ما بپیوندید

    خبرنامه سئو سفینه

    جدیدترین محتواهای تولیدی، اخبار مهم سئو و تخفیف‌های ما را سریع دریافت کنید
    امتحان کنید
    به محض ثبت نام، یک هدیه ارزشمند دریافت کنید
    close-link

    دوره جامع و پیشرفته سئو سفینه با ۶۰٪ تخفیف!

    توانایی رسیدن به نتایج اول گوگل را به دست آورید!
    ۱. دسترسی بلافاصله به دروس
    ۲. همراه با آپدیت و پشتیبانی همیشگی
    ۳. مشاوه و کوچینگ رایگان به مدت ۱ ساعت
    اطلاعات کامل را ببینید
    مهدی
    close-link
    مهدی

    خدمات تخصصی سئو

    درخواست خود را به شماره ۰۹۰۳۰۸۴۳۰۹۴ در تلگرام یا واتسپ ارسال بفرمایید.
    ارسال پیام در تلگرام
    close-link