سئو اولین وب‌سایت: ۸ نکته که ضروری است بدانید

سئوی-اولین-سایت-

اگر برای اولین بار است که می‌خواهید یک وب‌سایت را سئو کنید، این محتوا مختص شماست.

من در این محتوا، نکات کلیدی را برای سئوی اولین وب‌سایت به شما آموزش می‌دهم. با یادگیری این نکات و اجرای آنها می‌توانید سایت جدید خود را در کنار بقیه سایت‌های سئو و بهینه در صفحه نتایج SERP گوگل قرار دهید و ترافیک ارگانیک دریافت کنید.

با من همراه باشید تا این نکات مهم و اساسی را با همدیگر بررسی کنیم.

چالش اولین سئوی سایت

بسیاری از افرادی که بدون آموزش سئو، سئو را روی اولین وب‌سایتشان پیاده‌سازی می‌کنند، بعد از ماه‌ها تلاش متوجه می‌شوند که مسیر را اشتباه رفته‌اند.

اشتباهاتی که نه‌تنها رشد سایت را کند می‌کند، بلکه گاهی باعث نابودی و پنالتی گوگل آن می‌شود.

بسیاری از شرکت‌کنندگان دوره جامع سئو سفینه، اولین وب‌سایت خود را بدون دانش کافی راه‌اندازی کردند. آن‌ها تصور می‌کردند که با چند مقاله و چند تغییر ساده در سایت، می‌تواند به رتبه‌های برتر گوگل برسند. اما بعد از چندین ماه، متوجه شدند که:

❌ سایتشان در نتایج گوگل دیده نمی‌شود.
❌ تمام محتوایی که نوشته بودند، بدون هیچ استراتژی و تحقیق کلمه کلیدی بود.
❌ لینک‌سازی داخلی را کاملاً اشتباه انجام داده و فرصت‌های ارزشمندی را از دست داده بودند.

سپس تصمیم گرفتند در دوره جامع سئو شرکت کنند و نسبت به بهبود سایتشان اقدام کنند. پس از شرکت در دوره جامع سئو سفینه و یادگیری اصول صحیح، توانستند با تصحیح اشتباهات گذشته، سایت خود را از یک وب‌سایت بدون بازدید به رتبه‌های برتر گوگل برسانند و پروژه‌های سئو برای دیگران انجام دهد.

بنابراین توصیه من به شما این است قبل از اینکه شروع به سئو وب‌سایت کنید، حتما آموزش حرفه‌ای دیده باشید و سئو را ساده نگیرید.

من در ادامه به ۸ نکته مهم سئو در راه اندازی اولین وبسایت اشاره می‌کنم.

۱. تدوین استراتژی سئو

اولین قدم در سئوی سایت، تدوین استراتژی سئو، شامل تحقیق کلمات کلیدی و ساختارسازی برای آن است. استراتژی سئو مثل یک برنامه کار برای سئو سایت است.

وقتی بتوانید استراتژی‌های درستی را بر اساس الگوریتم‌های گوگل و به‌روزرسانی آنها طراحی کنید، عملکرد سئوی سایتتان را اصولی پیش خواهید برد و در کیوردهای بیشتری به رتبه اول گوگل می‌رسید، ترافیک و بازدید بیشتری جذب خواهید کرد و سریع‌تر به درآمد می‌رسید.

طراحی ساختار سایت مثل طراحی یک نقشه است که به کاربر یا خزنده‌های گوگل در مسیریابی و گردش در صفحات سایت کمک می‌کند. شما با ساختارسازی سایت به کاربران یا بازدیدکنندگان کمک می‌کنید تا محتوای دلخواهشان را راحت‌تر پیدا کنند.

یکی دیگر از مزیت‌های فنی یا تکنیکال ساختارسازی این است که از کیورد کنیبالیزیشن جلوگیری می‌کند. یعنی احتمال اینکه برای یک کلمه کلیدی یا کیورد، دو یا چند محتوای متفاوت در صفحات جداگانه منتشر کنید، بسیار کم می‌شود.

برای اینکه ساختار بهینه‌ای بسازید، این کارها را انجام دهید:

  • تحقیق کلمات کلیدی انجام دهید و کلمات کلیدی مهم سایت را پیدا کنید.
  • صفحات مهم سایت (که کیوردهای مهم را می‌خواهید در آن‌ها هدف‌گذاری کنید) را مشخص کنید.
  • ساختار سایت را طوری طراحی کنید که صفحات مهم سایت بیشترین لینک را دریافت کنند.

۲- نصب و راه اندازی افزونه ها یا ابزارهای سئو

دومین نکته مهم و ضروری در سئوی اولین وبسایت، نصب و راه‌اندازی افزونه‌های سئو است. هر سایتی برای سئو و بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو به یک سری افزونه یا ابزار تخصصی نیاز دارد.

اگر پلتفرم سایت شما وردپرس باشد، اکثر این افزونه‌های سئو را می‌توانید به راحتی از مخزن وردپرس دانلود و روی سایت نصب کنید. اگر هم از پلتفرم دیگری استفاده می‌کنید، می‌توانید آنها را از سایت‌های اصلی و طراح افزونه‌ها دانلود یا خریداری کنید.

مهم‌ترین ابزارهای سئو موردنیاز شما عبارتند از:

۳- تولید محتوای بهینه

بعد از کیورد ریسرچ و یافتن کلمات کلیدی و موضوعات مهم می‌توانید به سراغ تولید محتوای بهینه بروید. محتوای باکیفیت یا بهینه محتوایی است که با اصول محتوا نویسی همخوانی دارد و هدف جستجو را به خوبی پوشش می‌دهد.

این نوع محتوا به سرعت ایندکس می‌شود و در رتبه‌های برتر گوگل قرار می‌گیرد.

شما می‌توانید انواع محتوای متنی، تصویری، ویدیویی، صوتی و غیره را بهینه‌سازی کنید و در صفحات مختلف سایت منتشر کنید.

برای بهینه سازی محتوا باید این نکات را مدنظر قرار دهید:

شما می‌توانید با تولید محتوای بهینه برای هر صفحه از سایت و سئوی محتوا، آن را برای ایندکس در گوگل و همچنین رتبه‌گیری در سرپ گوگل آماده کنید.

تولید-محتوای-بهینه-و-سئو

۴- لینک سازی داخلی

لینک سازی داخلی شامل ایجاد لینک‌هایی بین صفحات داخل وب‌سایت شما است تا کاربران و موتورهای جستجو راحت‌تر بتوانند محتواهای مرتبط را پیدا کنند. لینک‌سازی داخلی به بهینه‌سازی ساختار سایت و بهبود تجربه کاربری سئو کمک می‌کند.

لینک سازی داخلی یکی از تاثیرگذارترین فعالیت‌های سئو است که آنطور که باید و شاید مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

لینک‌سازی داخلی صرفاً یک تکنیک ساده برای اتصال صفحات نیست، بلکه یک استراتژی حیاتی برای بهبود ساختار اطلاعاتی سایت، توزیع لینک جویس و افزایش تعامل کاربران است.

لینک‌ها به موتورهای جستجو نشان می‌دهند که کدام صفحات با یکدیگر مرتبط هستند و اگر یک صفحه داخلی لینک‌های زیادی دریافت کند، گوگل آن را به‌عنوان صفحه‌ای ارزشمندتر در نظر می‌گیرد.

رفع مشکل دیر ایندکس شدن!

یکی از مشکلات رایج در سایت‌ها، دیر ایندکس شدن صفحات جدید است. لینک‌سازی داخلی این مشکل را کاهش می‌دهد.

اگر یک صفحه جدید در مقاله‌ای که قبلاً ایندکس شده لینک شود، سرعت ایندکس آن افزایش می‌یابد. اگر لینک‌ها به‌درستی در سطح‌های مختلف توزیع شوند، ربات‌های گوگل راحت‌تر صفحات جدید را پیدا می‌کند.

یک مثال:
یک مقاله جدید درباره “لینک‌سازی داخلی” اگر از یک مقاله قدیمی با اعتبار بالا لینک دریافت کند، احتمال دارد که در کمتر از چند ساعت ایندکس شود.

در لینک‌سازی داخلی باید به این نکات توجه داشته باشید:

  • صفحات مهم سایت بیشترین لینک داخلی را دریافت کنند
  • به صفحات مرتبط لینک دهید
  • از انکر تسکت‌ دقیق استفاده کنید و از انکرتسکت‌های عمومی مانند «اینجا کلیک کنید» استفاده نکنید
  • از داخل متن صفحه محصول به صفحات دیگر لینک ندهید

۵- لینک سازی خارجی و اشتراک گذاری محتوا

شما در سئو فقط نمی‌توانید به تولید محتوای بهینه، لینک سازی داخلی و اجرای استراتژی‌های سئوی داخلی اکتفا کنید؛ بلکه باید برای سئوی خارجی و ایجاد ارتباط بین سایت خود و سایت‌های اینترنتی دیگر استراتژی‌هایی داشته باشید.

لینک سازی خارجی و دریافت بک لینک از سایت‌های دیگر یکی از رایج‌ترین و بهترین استراتژی‌ها در سئوی خارجی است. شما به کمک لینک‌های خارجی می‌توانید محتوای سایت خود را با کاربران سایت‌های دیگر به اشتراک بگذارید.

این روش کمک می‌کند تا از سایت‌های دیگر هم بازدید بگیرید و ترافیک سایت را بیشتر کنید. فقط باید حواستان باشد که از سایت‌های مرتبط  و/یا معتبر بک لینک دریافت کنید. البته که همیشه امکان‌پذیر نیست اما استراتژی بک‌لینک‌سازی شما باید این باشد.

دریافت بک لینک از سایت‌های معتبر مزیت‌هایی زیادی مثل افزایش ترافیک، بالا رفتن اعتبار دامنه و سایت شما، احتمال پایین جریمه شدن و تعامل بیشتر با سایت‌های دیگر دارد.

کاربران موبایل این روزها آمار بازدید بیشتری نسبت به کاربران دسکتاپ دارند. شما می‌توانید با فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و اشتراک گذاری محتوای سایت در شبکه‌های لینکدین، اینستاگرام، فیسبوک، یوتیوب، تلگرام و غیره، کاربران موبایل را جذب کنید.

۶- راه اندازی گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول

برای اینکه متوجه شوید که استراتژی های سئویی که طراحی کرده‌اید، جواب می‌دهند و ترافیک سایتتان در حال افزایش هست یا نه، باید ابزارهای مهم و ضروری سئو مثل گوگل آنالیتیکس GA و سرچ کنسول گوگل SCG را راه‌اندازی کنید.

برای راه اندازی این دو برنامه سئوی گوگل باید یک حساب کاربری بسازید و سایت خود را به این برنامه‌ها معرفی کنید. با کمک سرچ کنسول می‌توانید عملکرد سایت خود را در جستجوی گوگل ارزیابی و بررسی کنید.

گوگل آنالیتیکس هم به شما کمک می‌کند تا منبع ترافیک ورودی سایت را ردیابی کنید. ردیابی ترافیک به شما نشان می‌دهد که کاربران و مخاطبین شما بیشتر از چه کانال‌ها یا مسیرهایی وارد سایت می‌شوند.

راه-اندازی-گوگل-آنالیتیکس-و-سرچ-کنسول

۷- بررسی و مانیتورینگ عملکرد سئوی سایت

مهم ترین کاری که بعد از طراحی و اجرای استراتژی‌های سئوی اولین سایت خود باید انجام دهید، بررسی و مانیتورینگ سئوی سایت است.

با مانیتورینگ شاخص های اصلی سئو KPIS مثل نرخ بازدید، نرخ کلیک و…، نتایج عملکرد خود در سئوی سایت را می‌توانید ارزیابی کنید. درنتیجه می‌توانید نقاط قوت و ضعف خودتان و همچنین سایتتان را پیدا کنید.

شاخص های اصلی که باید مدام آنها را ارزیابی کنید، عبارتند از:

اکثر این شاخص‌ها را می‌توانید به کمک ابزار سرچ کنسول یا آنالیتیکس مانیتور و رصد کنید. مثلا در تصویر زیر نتایج آماری مربوط به سه شاخص را در ابزار سرچ‌کنسول می‌بینید:

ماینیتورینگ-عملکرد-سئوی-سایت

مانیتورینگ مداوم عملکرد سئوی سایت نه تنها به شما در تحلیل وضعیت سایت، ردیابی روند رشد و پیشرفت سئو و بهبود استراتژی‌ها کمک می‌کند بلکه سئو فنی سایت را هم رصد می‌کنید.

۸- حل مشکلات فنی و تکنیکال

مشکلات فنی و تکنیکال سئو مسئله‌ای طبیعی و اجتناب ناپذیر است و برای هر سایتی ممکن است پیش بیاید. مثلا ممکن است لینک‌های خارجی یا بک‌لینک‌های سایت شما شکسته یا خراب شوند، سرعت سایت کاهش پیدا کند، ایندکس صفحات مختل شود و… .

سایت شما ممکن است در همان ابتدای راه اندازی با یک سری مشکلات فنی و تکنیکال مواجه شود که از آنها آگاه نباشید مثل عدم ساخت فایل robots.txt که برای تنظیم ایندکس صفحات در گوگل نیاز است.

یکی از نکات مهم سئو اولین سایت این است که پیش از هرکاری مشکل امنیتی سایت را در صورت وجود حل کنید و یا امنیت سایت را برقرار کنید؛ برای این کار از پروتکل SSL استفاده کنید تا پسوند سایت شما https شود.

اگر مشکلات فنی مثل ریدایرکت های اشتباه یا خطای فنی 404 در صفحات سایت شما پیدا شد، فورا نسبت به رفع آنها اقدام کنید.

با حل مشکلات تکنیکال و یا جلوگیری از بروز آنها، روند عملکرد سئوی سایتتان سریع‌تر پیش می‌رود و زودتر به اهدافتان از سئوی اولین وب‌سایت خود می‌رسید.

حل-مشکلات-فنی-و تکنیکال سایت

سخن پایانی

سئوی اولین وب سایت اصلا کار راحتی نیست. چون شما باید پایه و اساس اصولی سئو را در سایت خود طراحی و پیاده کنید و آن را برای اجرای استراتژی‌های آینده آماده کنید.

شما باید کاملا با اصول سئو آشنا باشید و دانش کافی در زمینه بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو داشته باشید. کوچکترین اشتباه شما در طراحی یا اجرای استراتژی‌های سئو می‌تواند باعث از دست دادن زمان و شاید جریمه شدن سایتتان و پنالتی گوگل شود.

اگر می‌خواهید سئوی اولین وب سایتتان را خودتان انجام دهید ولی دانش کافی ندارید، می‌توانید نسبت به خرید دوره سئو اقدام کنید. در این دوره تمامی قواعد و اصول موردنیاز برای سئو و رشد سایتتان را یاد می‌گیرید.

نظر شما در مورد این محتوا؟

مهدی محمدی با کتاب سئو جدید

مهدی محمدی
مدرس و مشاور سئو

مهدی محمدی موسس و مدیر آکادمی سئو سفینه است. کار اصلی مهدی محمدی آموزش سئو است.

دوره جامع سئو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بیش از ۳۷۰۰ عضو خبرنامه ما بپیوندید

خبرنامه سئو سفینه

جدیدترین محتواهای تولیدی، اخبار مهم سئو و تخفیف‌های ما را سریع دریافت کنید
امتحان کنید
به محض ثبت نام، یک هدیه ارزشمند دریافت کنید
close-link

دوره جامع و تخصصی سئو سفینه با ۵۸٪ تخفیف ۴۸ ساعته!

صفر تا صد سئو را بیاموزید
پس از خرید دوره، این امکانات را خواهید داشت:
۱. دسترسی بلافاصله به دروس
۲. آپدیت و پشتیبانی همیشگی
۳. مشاوه رایگان به مدت ۱ ساعت
۴. ۱ سال استفاده رایگان از ابزار کبوتر
اطلاعات کامل را ببینید
مهدی
close-link
مهدی

خدمات تخصصی سئو

درخواست خود را به شماره ۰۹۰۳۰۸۴۳۰۹۴ در تلگرام یا واتسپ ارسال بفرمایید.
ارسال پیام در تلگرام
close-link