لینک اسپم چیست

  • لینک اسپم

    در این صفحه با صفر تا صد لینک اسپم آشنا می‌شوید.

    با من همراه باشید.

    لینک اسپم چیست؟

    لینک اسپم به بک لینک یا لینک خارجی گفته می‌شود که بدون توجه به اینکه آیا کارایی لازم را برای صفحه، سایت یا کاربر دارد در وبسایت‌ها و صفحات قرار می‌گیرد تا موجب افزایش رتبه‌ در نتایج گوگل شود.

    موتور‌های جستجو همواره درباره‌ی حضور لینک‌های اسپم هشدار می‌د‌هند و در صورت وجود آن‌ها در صفحه‌ای، ممکن است آن صفحه را حذف و یا سایت را مشمول جریمه کنند.

    از آنجایی که لینک‌ها در سئو بسیار مهم هستند و باعث افزایش اعتبار سایت می‌شوند، خیلی از افراد به دنبال هر روشی برای ساخت بک‌لینک هستند. بنابراین ممکن است در دام ساخت لینک اسپم بیفتند.

    باید بدانید لینک‌های اسپم، هیچ ارزش اضافه‌ای برای صفحات شما به وجود نمی‌آورند و در واقع هیچ تأثیر واقعی‌ بر کیفیت صفحه‌ی شما ندارند.

    البته ممکن است تاثیر موقتی داشته باشد اما در نهایت با پنالتی لینک که یک نوع از پنالتی های گوگل است مواجه می‌شوید.

    انواع لینک‌های اسپم

    در اینجا چندین مدل لینک اسپم آورده شده است که شما می‌توانید هنگام عبور از صفحات، آن‌ها را مشاهده کنید:

    پست‌های اسپم (Spam Posting)

    پست‌های اسپم در واقع پست‌هایی هستند که دارای لینک اسپم هستند و زمانی بوجود می‌آیند که سئو کاران کلاه سیاه، بک لینک‌هایی در انجمن های عمومی، بخش‌های نظرات و یا دیگر بخش‌های عمومی به جا می‌گذارد.

    این بخش از سایت‌ها در بسیاری از موارد بدلیل سهولت و موانع کمتری که برای ثبت نام دارند، مقصد بسیاری از لینک‌های اسپم هستند. اما شناسایی این لینک‌ها بسیار آسان است و اکثریت آن لینک‌ها هم دارای کلیک‌های کم و یا بدون کلیک واقعی هستند.

    لینک‌های مخفی (Hidden Links)

    لینک‌های مخفی نوعی دیگری از لینک‌های اسپم هستند که در آن یک سایت، لینک‌ها را در سراسر پست‌های خود پنهان می‌کند و این لینک‌ها از دید بسیاری از بینندگان سایت مخفی می‌ماند.

    برای استفاده از لینک‌های مخفی ممکن است رنگ لینک‌ها را به جهت تطبیق با پس‌زمینه سایت، تغییر دهند و یا ممکن است مدیران وب، لینکها را در تصاویری که فکر می‌کنند بسیاری از خوانندگان محتوا روی آن کلیک نمی‌کنند پنهان کنند.

    همچنین ممکن است لینکها را درون کد سایت مخفی کنند که در اینصورت این لینک‌ها تنها در الگوریتم‌ها مشخص و قابل رویت هستند. این عمل تا حدودی هدف لینک‌های اسپم را بدون دیده‌‌ شدن برآورده می‌کند.

    مزرعه لینک (Link Farms)

    مزرعه لینک نوع دیگری از لینک‌های اسپم است که در آن مالکین سایت‌ها در قرار‌ دادن لینک‌ها با هم همکاری می‌کنند.

    سایت‌هایی که کار آن‌ها تولید لینک است، دائما به یکدیگر لینک می‌دهند و خب تنها هدفشان نیز هم ایجاد بک لینک است. با این حال این لینک‌ها واقعی نیستند و هیچ تأثیر مثبت و منفی‌ بر پروفایل لینک ندارند.

    لینک‌های PBN

    PBN یا “شبکه بلاگ خصوصی” (Private Blog Network) در لینک سازی به مجموعه‌ای از وب‌سایت‌ها یا بلاگ‌ها اشاره دارد که به‌طور مصنوعی ایجاد شده‌اند تا به یک سایت مشخص لینک دهند و رتبه‌بندی آن سایت در موتورهای جستجو را بهبود بخشند.

    PBN ها به‌طور مصنوعی و با هدف فریب موتورهای جستجو ساخته می‌شوند و این مخالف با اصول سئو است.

    لینک‌های نوفالو (Nofollow Links)

    بسیاری از لینک‌های Nofollow در صفحه، نشانه‌‎ی لینک‌های اسپم هستند. برخی از ابزارهای لینک‌سازی خودکار، از لینک‌های تصادفی Nofollow برای بهبود پروفایل بک‌لینک صفحه استفاده می‌کنند تا از پنالتی گوگل در امان بمانند.

    اما بعد از آخرین آپدیت پنگوئن، که ابزاری برای ارزیابی کیفیت لینک‌ها است، این عمل بسیار سخت شده است.

    علاوه بر این لینک‌های Nofollow، هدایت‌کننده‌ی کاربر به صفحات وب‌سایت نیستند و پیج رنک را انتقال نمی‌دهند. بنابراین حتی اگر لینک‌های Nofollow ماهیت اسپم نیز نداشته باشند، باز هم نقشی در افزایش رتبه‌ی صفحه‌ نتایج موتور‌های جستجو نخواهند داشت.

    وبلاگ‌های تک پستی (Single-Post Blogs)

    حضور در وبلاگ، معمولاً یک راه عالی برای بهبود قابلیت لینک‌‌پذیری از راه تنوع محتوای قابل لینک و تمرکز بر کلمه کلیدی است.

    وبلاگ‌های تک پستی، می‌توانند نشانه‌ای از لینک‌های اسپم باشند؛ زیرا صاحبان سایت یک مقاله‌ی پر از لینک را به جهت بهبود پروفایل بک‌ لینک خود می‌توانند قرار دهند.

    با این حال این وبلاگ‌ها اکثرا تأثیرات بسیار کمی دارند و بازدید و ترافیک زیادی هم ایجاد نمی‌کنند.

    لینک اسپم دایرکتوری(Directory Spam)

    هنگامی ‌که به دنبال بهبود رتبه‌ی SERP خود هستید، لینک سازی در دایرکتوری‌ها می‌توانند یک شمشیر دو لبه باشند. هنگامی که با سئوی محلی سر و کار دارید، ثبت کسب و کار شما در دایرکتوری‌های معتبر مختلف می‌تواند باعث بهبود بسیار رتبه‌ی جستجوی شما شود.

    کلید استراتژی Directory Spam این است که دایرکتوری باید معتبر باشد. در Directory Spam ارزش سایت یا کسب و کار شما اهمیت ندارد بلکه مهم این است خود دایرکتوری مفید باشد.

    گوگل در حال حاضر دایرکتوری‌های رایگان را به دلیل ارزش بسیار پایینی که دارند از صفحه‌های نتایج خود حذف می‌کند.

    نحوه‌ی شروع استفاده از لینک‌های اسپم

    استفاده لینک‌های اسپم از زمان بوجود‌ آمدن بخش‌های عمومی سایت‌ها (مانند بخش نظرات کاربر و یا انجمن‌های عمومی مثل تالار‌های گفت‌و‌گو در سایت‌ها) که افراد متفرقه نیز می‌توانند در آن متنی از خود بجای بگذارند، آغاز شد.

    صاحبین سایت‌ها متوجه شدند که اگر لینک‌های خود را در بخش نظرات سایت‌ها که استفاده از آن قوانین خاصی ندارد قرار دهند، می‌توانند رتبه‌ی خود را بهبود ببخشند.

    البته این اعمال قبل از به بوجود آمدن الگوریتم پنگوئن بود؛ یعنی دوره‌ای که گوگل لینک‌ها را از لحاظ کمّیت ارزیابی می‌کرد و بدون توجه به اینکه منبع این لینک کجاست و یا اینکه اصلاً از مطلوبیت مناسبی برخوردار است یا نه، به عنوان مرجع معتبر باعث افزایش رتبه سایت در صفحه ‌نتایج می‌شد.

    همانطور که می‌توانید تصور کنید در این دوره، بصورت فزاینده‌ای این لینک‌های اسپم افزایش یافت و کنترل آن‌ها از دست خارج شد. به همین دلیل گوگل و سایر موتور‌های جستجو، طیف وسیعی از الگوریتم‌ها و ابزار‌های تشخیص‌‌ دهنده‌ی محتوا و لینک اسپم برای مبارزه با بک لینک‌های اسپم در خود قرار دادند.

    عواقب استفاده از لینک اسپم

    علی‌رغم تلاش‌های گوگل برای بی اثر کردن لینک‌های اسپم، هنوز نتوانسته آن را به‌طور کامل از بین ببرد. بنابراین همچنان ممکن است در سایت‌ها با لینک‌های اسپم مواجه شوید.

    از آنجایی که لینک‌های اسپم فاقد ارزش هستند، ارزش تجربه کاربری‌ را که در آن سایت یا صفحه بیان شده است را نیز کاهش می‌دهند.

    اگر در صفحه یا وب خود دارای لینک‌های اسپم هستید آگاه باشید که ممکن است توسط الگوریتم‌ها، شناسایی و با شما برخورد شود.

    برای مثال رتبه‌ی شما کاهش یابد و یا اینکه گوگل صفحه‌ی شما را از صفحه نتایج خارج کند و عملاً دسترسی به آن و حفظ هر نوع ترافیک و بهبود آن تقریبا غیر ممکن شود.

    نحوه‌ی بازیابی از جریمه‌های لینک اسپم

    اگر در گذشته از لینک‌های اسپم استفاده کرده‌اید و اکنون اقدام دستی دریافت کردید و یا متوجه افت شدید ترافیک خود شده‌اید، می‌توانیم این خبر خوب را به شما بدهیم که هنوز راهی برای جبران اعمال خود دارید و می‌توانید از زیر فشار جریمه‌های لینک‌ اسپم خارج شوید.

    اول از همه لینک سازی اسپم جدید را متوقف کنید. گوگل لینک‌های اسپم قدیمی‌تر را هنگام محاسبه‌ی رتبه، بیشتر نادیده می‌گیرد. همچنین می‌توانید یک ممیزی سئو برای سایت خود انجام دهید تا بهتر متوجه شوید دقیقا چه چیزی باعث آسیب شما شده‌ است؛ برای مثال می‌توانید از ابزار Disavow استفاده کنید.

    جان مولر؛ عضو ارشد گوگل بیان کرده‌است ابزار انکار یا Disavow، به صورت واقعی برای دسته‌بندی کردن لینک‌های مطلوب و در نهایت جبران جریمه‌ها، مفید است.

    درک تفاوت بین لینک سازی خارجی مطلوب و مفید و لینک‌سازی اسپم و همچنین داشتن مبنایی برای متوجه‌شدن ارزش لینک‌ها می‌تواند در بهبود قدرت الگوریتمی سایت و در نهایت بهبود رتبه سایت در نتایج جستجو و رشد آن به شما کمک کند.

    نظر شما در مورد این محتوا؟