بک لینک پروفایل چیست

    • بک لینک پروفایل یا Backlink Profile به مجموعه کل بک لینک‌هایی گفته می‌شود که به وب‌سایت شما داده می‌شود.
    • بک لینک پروفایل؛ وضعیت انواع بک لینک‌، انکر تکست، اعتبار دامنه و همچنین ارتباط بین آن‌ها را شرح می‌دهد.
    • گوگل؛ پروفایل بک لینک شما را زمانی ارزیابی می‌کند که بخواهد متوجه شود آیا وب‌سایت شما اعتبار کافی برای قرار گرفتن در صفحه اول گوگل را دارد یا ندارد.
    • با تجزیه و تحلیل پروفایل بک لینک می‌توانید راه‌هایی برای بهبود و بهینه‌سازی آن پیدا کنید.
    • با استفاده از ابزارهای سئو می‌توانید تا حدی بک‌لینک پروفایل وب‌سایتتان را مشاهده کنید اما هیچ کدام از ابزارهای سئو نمی‌توانند بک‌لینک پروفایل کامل شما را نشان بدهند.
    • بک لینک پروفایل ضعیف ممکن است باعث پنالتی گوگل شود.

    بک لینک پروفایل

    مشخصات پروفایل بک‌ لینک خوب

    حال که با مفهوم پروفایل بک لینک آشنا شدید، برویم تا شما را با برخی از شاخصه‌های کلیدی یک پروفایل بک لینک خوب در سئو سایت آشنا کنم.

    یک پروفایل بک لینک خوب:

    • دارای لینک‌های معتبر و مرتبط به هم است.
    • لینک‌های آن از سایت‌های اسپم نیست.
    • انکر تکست مرتبط با لینک‌های آن، اسپم نیست.
    • اکثر بک لینک‌های آن از وب‌سایت‌هایی است که به موضوع سایت شما مرتبط هستند.
    • دارای کمترین میزان لینک‌های ضعیف و کم اعتبار است.

    در کل، یک پروفایل بک لینک خوب باید شامل انواع بک لینک‌ها باشد. یک پروفایل بک لینک قوی این سیگنال را به گوگل می‌دهد که وب‌سایت شما قابل اعتماد است.

    اگر از سایت‌های کیفیت پایین لینک‌های اسپم دریافت کردید، نترسید. این اتفاق امری اجتناب ناپذیر است. با این حال اگر این اتفاق افتاد می‌توانید مثلا با انکار لینک‌ها (Disavow Link) از جریمه‌ شدن توسط گوگل جلوگیری کنید.

    مشخصات پروفایل بک‌ لینک خطرناک

    همانطور که در بالا با شاخصه‌های پروفایل بک لینک خوب آشنا شدید، برویم تا با ویژگی‌های پروفایل بک لینک خطرناک یا بی‌کیفیت نیز آشنا شوید.

    پروفایل بک لینک خطرناک:

    • یا بک لینک‌های معتبر آن کم است یا اصلا بک لینک معتبر ندارد.
    • اکثراً از سایت‌هایی بک لینک دارد که به برند یا جایگاه سایت مرتبط نیست.
    • تنوع زیادی در انواع بک لینک‌های خود ندارد.
    • در انکر تکست بک لینک‌ها، از کلمات کلیدی کاملا مشابه یا بسیار شبیه به هم استفاده شده است.
    • شامل بک لینک‌های اسپم است.

    بک لینک‌های کیفیت بالا و انکر تکست متنوع

    همیشه سعی کنید بک لینک‌های باکیفیت و معتبر داشته باشید. موتورهای جستجو از لینک‌های بی‌کیفیت متنفر هستند. وجود تعداد زیادی لینک بی‌کیفیت و نامعتبر در پروفایل بک‌ لینکتان می‌تواند منجر به جریمه‌ای سنگین برای سایت شما شود.

    از داشتن انکر تکست‌های کاملاً مشابه فرار کنید

    هنوز هم افراد زیادی وجود دارد که از انکر تکست‌های کاملاً مشابه استفاده می‌کنند. اما برعکس تصور و تمایل این افراد، باید به شما بگویم که گوگل به شدت افرادی که سعی در افزایش رتبه از راه انکر تکست بیش از حد بهینه‌سازی شده دارند را تحت فشار گذاشته و سایت این دوستان را گاهی مورد جریمه قرار می‌دهد.

    در عوض باید سعی کنید انواع مختلفی از انکر تکست‌ها را داشته باشید. مثلاً:

    • انکر تکست آدرس: انکر تکستی است در متن آن از کلمه کلیدی استفاده نشده و تنها URL یا آدرس اینترنتی برای لینک‌دهی به محتوای موردنظر وجود دارد.
    • انکر تکست برند (Branded anchor text): انکر تکستی است که در متن لینک‌ آن، از نام تجاری استفاده می‌شود.
    • انکر تکست کلمات کلیدی (Keyword anchors): انکر تکستی است که در متن آن از کلمات کلیدی مرتبط با صنعت یا موضوع وب استفاده می‌شود.

    ارتباط لینک

    گاهی بک لینک‌ها بسته به اینکه به کدام قسمت از وب شما لینک داده می‌شوند، در یک دسته‌بندی خاص قرار می‌گیرند. به عنوان مثال اگر بسیاری از بک لینک‌های شما مرتبط به فروشگاه‌ آنلاین باشد، در دسته‌بندی لینک‌های تجاری طبقه‌بندی می‌شوند.

    موتورهای جستجو زمانی که ببینند اکثر بک لینک‌های شما مرتبط به یک صنعت و موضوع خاص هستند؛ این صنعت را به عنوان یک دسته در نظر می‌گیرند. موتورهای جستجو با بررسی پروفایل بک لینک، بسته به ارتباط شما با یک صنعت یا موضوع، می‌تواند مفهوم سایت شما را درک کنند.

    فرض کنید برند شما عسل کوهی می‌فروشد. آیا بک لینک‌های خرید محصولتان، واقعاً با چیزی که ارائه می‌دهید مرتبط هستند؟ آیا آن‌ها پروفایل بک لینک شما را قوی‌تر می‌کنند؟ یا اینکه تأثیر زیادی در رتبه‌بندی جستجوی شما نمی‌گذارند؟

    اگر می‌خواهید در نتایج جستجو رتبه بالاتری داشته باشید، به لینک‌های بیشتری مرتبط با عسل کوهی در پروفایل بک لینک خود نیاز دارید. در واقع شما باید در دسته‌ی لینک‌های فروش محصولتان، بک‌ لینک‌های زیادی داشته باشید.

    در تصویر زیر می‌توانید دسته‌بندی‌های لینک‌های ورودی یا بک‌ لینک‌های یک وب‌سایت را مشاهده کنید که شامل دسته‌های مختلفی مثل خرید، وسایل نقلیه، تجارت و خدمات، اسباب‌بازی‌ها، پوشاک و مد، رایانه و تکنولوژی، بازی‌های رایانه‌ای و… است.

    ‌دسته‌بندی موضوعی بک لینک‌ها

    مشاهده پروفایل بک لینک

    به دست‌ آوردن یک فایل جامع و کامل از پروفایل بک لینک، دشوار است. ابزارهای سئو توانایی‌های محدودی در این زمینه دارند و ممکن است نتوانند تک تک بک لینک‌هایی را که به وب‌سایت شما داده شده را به خوبی پیدا کنند.

    محبوب‌ترین ابزارها برای مشاهده پروفایل بک لینک عبارتند از:

    گوگل روزانه بیش از ۲۵ میلیارد وب‌سایت را بررسی می‌کند. تقریباً هر روز ۵۵۰۰۰۰ وب‌سایت جدید نیز به مجموعه وب‌سایت‌های موجود اضافه می‌شود. برای هیچ ابزاری ممکن نیست که همه این‌ مجموعه‌ها را با هم بتواند بررسی کند.

    در نتیجه پروفایل بک لینک شما تنها شامل داده‌هایی است که می‌توانید آن‌ها را با استفاده از ابزارهای موجود جمع‌آوری کنید. که خب همانطور که گفتم تمامی بک لینک‌ها را شامل نمی‌شود.

    تجزیه و تحلیل پروفایل بک لینک

    اکنون که می‌توانید درک کنید پروفایل بک لینک چیست و مشخصات پروفایل خوب را می‌دانید، بیایید کمی عمیق‌تر به نحوه تجزیه و تحلیل و مدیریت پروفایل بک لینک بپردازیم.

    مرحله شماره ۱: دامنه‌های ارجاع‌دهنده خود را تجزیه و تحلیل کنید

    با استفاده از ابزارهای تجزیه و تحلیل بک لینک مانند Ahrefs، SEMrush یا LinkMiner، می‌توانید بک لینک‌ها، که لینک‌های ورودی شما هستند و به عنوان دامنه‌های ارجاع نیز شناخته می‌شوند را تجزیه و تحلیل کنید.

    در تصویر زیر نمونه‌ای از تجزیه و تحلیل پروفایل با استفاده از ابزار LinkMiner آمده است. که پروفایل بر اساس یک لینک در هر دامنه، مرتب شده است.

    تجزیه و تحلیل پروفایلبک لینک به کمک LinkMiner

    همچنین می‌توانید از گوگل سرچ کنسول برای تجزیه و تحلیل پروفایل بک لینک خود استفاده کنید.

    تجزیه و تحلیل بک لینکها به کمک گوگل سرچ کنسول

    از لحاظ سئو، هرچه تعداد کل دامنه‌های ارجاع‌دهنده از تعداد لینک‌ها بیشتر باشد، بهتر است. زیرا یک دامنه خود می‌تواند شامل چندین بک لینک باشد.

    مرحله ۲: تعداد بک لینک‌ها را بررسی کنید

    فکر می‌کنید برای کسب رتبه‌‌ی بالا در SERP به چند بک لینک نیاز دارید؟

    پاسخ دقیقی برای این سوال وجود ندارد. با این حال، هرچه تعداد بک لینک‌ها بیشتر باشد، میزان افزایش رتبه در موتورهای جستجو نیز بیشتر است.

    نگاهی به تعداد کل بک لینک‌ها از هر دامنه ارجاع‌دهنده نیز، معیار خوبی برای تجزیه و تحلیل هنگام بررسی پروفایل بک لینک است.

    مرحله ۳: نگاهی به انکر تکست‌های متفاوت بیندازید

    همانطور که در بالا ذکر کردم برای ساختن یک پروفایل بک لینک خوب، به انکر تکست‌های مختلفی نیاز دارید. با بررسی تنوع انکر تکست‌های خود، ممکن است کلمات یا عباراتی را پیدا کنید که در انکر تکست‌ بک لینک‌های شما بیش از حد مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

    زمانی که گوگل متوجه شود به میزان زیادی از یک انکر تکست خاص استفاده کرده‌اید، ممکن است پنالتی الگوریتمی گوگل شوید. باید به هر قیمتی از این اتفاق جلوگیری کنید.

    مرحله چهارم: به سرعت بک لینک نگاهی بیندازید

    سرعت بک لینک، به سرعت دریافت بک لینک‌های جدید در پروفایل اشاره دارد. دریافت بک لینک‌های بیش از حد، اغلب می‌تواند منجر به دریافت جریمه از سوی گوگل شود. بنابراین باید سعی کنید تعداد بک لینک‌هایتان را بصورت آهسته و پیوسته رشد دهید، نه به صورت یکباره و سریع.

    هنگام تجزیه و تحلیل پروفایل بک لینک بررسی کنید که هر چند وقت یکبار، بک لینکی مرتبط با وب‌سایت خود دریافت می‌کنید.

    مرحله پنجم: کیفیت بک لینک خود را بهبود دهید

    این را به خاطر داشته باشید که کیفیت بک‌ لینک همیشه از کمیت آن مهم‌تر است. امتیاز دامنه اتوریتی (DA) و پیج اتوریتی برای وب‌سایتی که لینک سایت شما در آن وجود دارد، کیفیت بک لینک را نشان می‌دهد.

    شما باید با تحلیل پروفایل بک لینک خود، کیفیت هر لینکی را که به وب‌سایت شما اشاره دارد و به عنوان لینک ورودی شناخته می‌شود را بررسی کنید.

    کیفیت بک لینک با نوع، میزان ارتباط با موضوع و انکر تکست همراه آن تعیین می‌شود. داشتن بیش از حد بک لینک‌های بی‌کیفیت می‌تواند یکی از دلایل رتبه‌ی کم در SERP باشد. گاهی نیاز است این بک لینک‌ها را از پروفایل بک لینک خود حذف کنید.

    مرحله ششم: برای قدم‌های بعدی خود برنامه داشته باشید

    اگر پس از بررسی متوجه شدید که پروفایل بک لینک شما آن چیزی نیست که انتظار دارید، باید اقدامات دیگری برای تغییرات در نظر داشته باشید تا انجام دهید.

    به عنوان مثال ممکن است بخواهید لینک‌های بی‌کیفیت یا اسپم را رد کنید. یا اینکه با تماس به مدیران وب‌سایت، از آنان بخواهید تا لینک‌های خود را حذف کنند. و یا اینکه کلاً آن‌ها را نوفالو کنید. برای هر کدام از این تغییرات باید یک راهکار و برنامه از پیش تعیین شده داشته باشید.

    همچنین ممکن است بخواهید استراتژی بک لینک و سئوی خود را مجددا ارزیابی کنید؛ تا برخی از تاکتیک‌های موثرتر در رابطه با لینک‌سازی، مثل نوشتن محتوای با‌کیفیت به عنوان پست مهمان و یا شیوه‌های مختلف اطلاع رسانی شامل برنامه‌هایتان شود.

    در هر صورت باید طوری برنامه‌ریزی کنید که بتوانید قدم‌های خود را متناسب با نیازی که در آن لحظه دارید بردارید.

    برای اینکه بیشترین بهره را از سئو و استراتژی بک لینک خود ببرید، باید بتوانید پروفایل بک لینک خود را تجزیه و تحلیل کنید و مطمئن شوید که به خوبی حفظ شده و ساختار خوبی دارد تا به شما در کسب رتبه بالاتر کمک کند.

    نظر شما در مورد این محتوا؟