سئو کلاه سیاه چیست

    • سئو کلاه سیاه روش‌های غیر قانونی برای افزایش رتبه سایت در نتایج جستجو است و با هدف دستکاری نتایج موتورهای جستجو انجام می‌شود.
    • سئو سیاه می‌تواند منجر به پنالتی سایت توسط گوگل شود.
    • به افرادی که سئو کلاه سیاه انجام می‌دهند اسپمر گفته می‌شود.
    • پراستفاده‌ترین تکنیک‌های سئو کلاه سیاه مربوط به حوزه بک لینک سازی می‌شود.
    • سئو کلاه سفید در نقطه مقابل سئو کلاه سیاه قرار دارد.
    • تکنیک های سئو کلاه خاکستری، تکنیک‌هایی هستند که بین سئو سیاه و سئو سفید قرار دارند.

    سئو کلاه سیاه

    آشنایی ابتدایی با سئو کلاه سیاه

    حتما می‌دانید که انجام سئو کلاه سیاه (Black hat seo یا Spamdexing) بر خلاف دستورالعمل‌های گوگل است. انجام سئو سیاه شاید به صورت موقت به رشد رتبه‌های سایت در نتایج جستجو کمک کند اما ممکن است عواقب جبران‌ناپذیری برای یک وب‌سایت داشته باشد.

    خیلی از افرادی که با مفاهیم پایه سئو آشنا نیستند برای اینکه خیلی سریع در گوگل رتبه بگیرند به سراغ روش‌های کلاه سیاه می‌روند؛ غافل از اینکه ممکن است به جای اینکه زود به مقصد برسند هیچ وقت به مقصد نرسند.

    واژه کلاه سیاه از فیلم های وسترن برداشته شده است. شخصیت‌های منفی این فیلم‌ها کلاه سیاه بر سر می‌گذارند تا آنها را از افراد خوب که معمولاً کلاه سفید دارند متمایز کند. در فضای وب؛ به سازندگان ویروس، هکرها و هرکسی که در رفتارهای غیراخلاقی یا غیرقانونی شرکت داشته باشد، کلاه سیاه گفته می‌شود.

    چرا باید از سئو کلاه سیاه اجتناب کنید؟

    سئوی کلاه سیاه همچنان ادامه دارد، هنوز هم تاثیر خود را در افزایش رتبه سایت (برای مدت کوتاهی) دارد،  همچنان باعث رشد یک وب سایت در رتبه‌بندی موتورهای جستجو می‌شود و هنوز هم برای برخی افراد پول‌ساز است. اما فقط تا زمانی که توسط گوگل دستگیر نشوند!

    به زبان ساده اگر به سایت خود به عنوان یک کسب و کار واقعی نگاه می‌کنید و برنامه بلند مدت دارید، بهتر است از روش های سئو کلاه سیاه به هیچ‌عنوان استفاده نکنید.

    ناگفته نماند خیلی از وب‌سایت‌های بزرگ هم در بعضی موارد خاص نیم‌نگاهی به بعضی از این تکنیک‌ها دارند (مثلا در لینک‌سازی) اما به هیچ عنوان به سئو کلاه سیاه به چشم یک استراتژی همیشگی نگاه نمی‌کنند.

    تقسیم بندی روش‌های سئو کلاه سیاه

    تکنیک‌های سئو کلاه سیاه را می‌توان به ۲ بخش کلی تقسیم کرد؛ روش‌های کلاه سیاه در داخل سایت و خارج سایت. هر کدام از روش‌ها شامل زیر مجموعه‌هایی هستند.

    ابتدا به معرفی روش‌های سئو سیاه داخل می‌پردازیم و سپس به روش‌های کلاه سیاه در بک لینک سازی می‌پردازیم.

    روش‌هایی که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم صرفا جهت آشنایی شما است. در صورت استفاده از این روش‌ها مسئولیت آسیب‌های احتمالی با خودتان است.

    تکنیک‌های سئو کلاه سیاه در داخل سایت

    ابتدا به تکنیک های سئو کلاه سیاه در داخل سایت می‌پردازیم. با من همراه باشید.

    تکرار بیش از حد کلمه کلیدی keyword stuffing

    تکرار کلمه کلیدی شامل پرکردن صفحه با کلمات‌ کلیدی غیرمرتبط یا بی‌ربط به متن است. این کار به منظور دستکاری رتبه‌های صفحات در نتایج جستجو صورت می‌گیرد.

    گوگل روش‌های زیر را مصداق این تکنیک می‌داند:

    • تکرار غیر طبیعی کلمات یا عبارات، بیشتر از آنچه که لازم است.
    • نام بردن لیستی از شهرها و کشورها، برای اینکه یک صفحه در آن‌ها رتبه بگیرد.
    • لیست شماره تلفن بدون ارزش افزوده در صفحه.

    پنهان‌سازی cloaking

    Cloaking یعنی نمایش یک قسمت از محتوا به کاربران و یک محتوای متفاوت به موتورهای جستجو.

    وب‌سایت‌هایی که سئو کلاه سیاه انجام می‌دهند، این کار را به منظور کسب رتبه برای انواع کلمات کلیدی بی‌ربط به محتوایشان انجام می‌دهند. روش کار به این صورت است که با دستکاری کدهای صفحه طوری برنامه ریزی می‌کنند که اگر بازدیدکننده صفحه user agent گوگل بود یک محتوا و اگر کاربر عادی بود محتوای دیگر را نمایش دهند.

    البته روش‌های صحیحی نیز وجود دارد که ممکن است با پنهان‌سازی اشتباه گرفته شود.

    مثلا وقتی یک محتوای پولی در صفحه وجود دارد و صاحب وبسایت این محتوا را فقط برای ربات‌های گوگل قابل دیدن می‌کند و سایر کاربران با پرداخت پول قادر به دیدن صفحه خواهند بود.

    در ویدیوی زیر مهدی محمدی توضیحاتی در این رابطه ارائه کرده است.

    ریدایرکت‌های فریبکارانه

    یک ریدایرکت فریبکارانه به جای هدایت کاربر به صفحه مربوط به URL که بر روی آن کلیک کرده، او را به URL دیگری می‌فرستد.

    ریدایرکت‌ها به این منظور ساخته نشده‌اند که از کاربر سواستفاده شود و در اصل باید کاربر را به صفحه‌ای که می‌خواهد هدایت کنند. (که قابل حدس است!)

    ارسال کاربر به یک صفحه مخرب می‌تواند با اهداف متفاوتی مانند اجرای ویروس روی کامپیوتر کاربر یا نمایش تبلیغات یا… انجام شود.

    البته این تکنیک نیز می‌تواند مانند cloacking استفاده شود. یعنی طوری برنامه‌ریزی کرد که کاربر به یک صفحه و ربات‌های گوگل به صفحه‌ای دیگر هدایت شوند.

    روش صحیح استفاده از ریدایرکت به این صورت است که باید کاربر و ربات‌های گوگل به صفحه جایگزین صفحه قبلی هدایت شوند.

    محتوای بی‌کیفیت

    محتوای بی‌کیفیت را می‌توان از طریق راه‌های بسیاری ایجاد کرد. این محتوایی است که هیچ چیز باارزشی برای ارائه به کاربر ندارد و در سئو کلاه سیاه رایج است.

    محتوای بی کیفیت معمولا شامل متنی است که توسط یک ربات یا شخص از وب‌سایت دیگری کپی شده است.

    تا قبل از ۲۰۱۱، موتورهای جستجو در تشخیص محتوای تکراری یا بی‌کیفیت مشکل داشتند، پس از انتشار الگوریتم پاندای گوگل، همه چیز بطور قابل توجهی بهبود یافت.

    شکل دوم محتوای بی کیفیت در سئو کلاه سیاه، افزودن کلمات کلیدی نامرئی به محتوای یک صفحه وب است. یعنی با استفاده از کدهای CSS رنگ بخش‌هایی از متن را همرنگ پس‌زمینه صفحه می‌کنند.

    سئوکاران کلاه سیاه با این روش می‌خواهند کلمات کلیدی بی‌ربط به صفحه را در صفحه قرار دهند تا برای آن کلمات کلیدی نیز رتبه بگیرند. البته با توسعه الگوریتم مرغ مگس‌خوار گوگل؛ تقریبا این تکنیک دیگر منسوخ شده است.

    شکل سوم محتوای بی کیفیت در سئو کلاه سیاه، روش “bait and switch” است. در این روش محتوایی به منظور کسب رتبه راجع به یک موضوع ایجاد می‌شود. پس از اینکه صفحه در نتایج جستجو با این موضوع رتبه گرفت، چیز دیگری جایگزین آن محتوا می‌شود.

    این روش‌ها کاربران و موتورهای جستجو را فریب می‌دهند و قطعا روشهای خوبی برای سئو سایت نیستند.

    سوءاستفاده از اسکیما مارک‌آپ

    schema markup باعث ایجاد ریچ اسنیپت می‌شود و باعث می‌شود در نتایج جستجو متمایز از رقبا به نمایش درآیید. از schema markup می‌توان در صفحه‌ای که دارای یک پادکست، دستورالعمل یا کتاب است استفاده کرد.

    در این روش سئو کلاه سیاه با ارائه اطلاعات نادرست در کدهای اسکیما، کاربران و موتورهای جستجو را فریب می‌دهند.

    مثلا در صفحه‌ای که مربوط به کتاب نیست؛ یک اسکیمای کتاب قرار می‌دهند تا در نتایج جستجو به صورت متمایز نمایش داده شود.

    این روش بسیار خطرناکی است و موتورهای جستجو مثل گوگل، کاربران را تشویق می‌کنند تا وب‌سایت‌هایی که از اسکیما مارک‌آپ سوءاستفاده می‌کنند را گزارش دهند.

    شبیه سازی مقاله

    تقریبا چیزی شبیه به محتوای تکراری یا سرقت ادبی است. در این روش سئو کلاه سیاه، شخص؛ مقاله را از سایت دیگر برمی‌دارد و فقط جای کلمات و احتمالا پاراگراف‌ها را تغییر می‌دهد.

    این روش می‌تواند کاملا اتوماتیک و با کدنویسی یا به صورت دستی و توسط یک فرد انجام شود. شاید یکی از دلایلی که این روش توسط گوگل جریمه می‌شود این است که هیچ ارزش افزوده‌ای به محتوا اضافه نمی‌شود.

    صفحات درگاه Doorway pages

    صفحات درگاه یا Doorway Page؛ صفحاتی هستند که برای قرار گرفتن در صفحه اول گوگل در عبارات شبیه به هم ساخته می‌شوند. این تکنیک کلاه سیاه می‌تواند در صفحات یک وب‌سایت و یا در قالب چندین وب‌سایت انجام شود.

    بدین صورت که چندین صفحه برای رتبه گرفتن در تمام عبارات شبیه به هم ساخته می‌شود و در نهایت کاربر را به یک صفحه خاص قرار است هدایت کند.

    مثلا برای عبارات شلوار جین سایز اسمال، شلوار جین سایز ۲x و شلوار جین سایز ۳x صفحاتی ضعیف ساخته می‌شود و در نهایت قرار است تمام کاربران ورودی‌ به صفحه شلوار جین فرستاده شوند.

    پرکردن کلمات کلیدی در تگ alt

    ممکن است تگ alt تصاویر را خیلی جدی نگیرید. اما چنانچه در این تگ نیز بیش از حد از کلمات کلیدی استفاده کنید ممکن است با جریمه گوگل روبرو شوید.

    تگ alt تصاویر باید توضیح تصویر باشد و شامل کلماتی باشد که کاملا به تصویر مربوط هستند. خیلی از افراد درون تمام تگ‌های alt در یک صفحه؛ فقط کلمه کلیدی را قرار می‌دهند که کاملا اشتباه است.

    وب‌سایت هک شده

    بعضی از وب‌سایت‌ها بدون اطلاع صاحب سایت هک می‌شوند. هک وب‌سایت ممکن است به علت نصب افزونه‌های رایگان در وردپرس یا حملات هکری هک شوند.

    چنانچه یک وب‌سایت هک شود ممکن است بدون اطلاع صاحب سایت؛ صفحاتی درست شود که کاملا نامرتبط هستند و با مقاصد بک لینک سازی، تبلیغات یا نصب بدافزار و ویروس در مروگر بازدیدکنندگان ساخته شده‌اند.

    البته این نوع وبسایت‌ها جربمه نمی‌شوند اما رتبه‌های خود را ممکن است به صورت کامل از دست بدهند.

    تکتیک‌های کلاه سیاه در بک لینک سازی

    در ادامه به متداول‌ترین روش‌های سئو کلاه سیاه در بک لینک سازی خواهیم پرداخت که منجر به پنالتی لینک خواهند شد.

    دریافت بک لینک با پرداخت پول

    پرداخت پول در ازای دریافت بک لینک‌ از نظر موتورهای جستجو کار درستی نیست. گوگل بک‌لینک‌های پولی را ممنوع کرده است اما هنوز اکثر مردم از آن استفاده می‌کنند، به همین دلیل است که گوگل گفته است:

    ″هر لینکی که قصد دستکاری پیج رنک یا رتبه‌بندی یک سایت در نتایج جستجوی گوگل را داشته باشد، می‌تواند بخشی از خرابکاری یک لینک و نقض دستورالعمل‌های گوگل وب‌مستر باشد.″

    برای اینکه این اتفاق نیفتد، باید از پرداخت پول به هر سایت دیگری برای بک لینک گرفتن اجتناب کنید. به منظور کاهش این عمل، موتورهای جستجو کاربران را تشویق به گزارش دادن این موارد می‌کنند.

    اگر برای وب‌سایت شما چنین اتفاقی افتاد و می‌خواهید آن را اصلاح کنید، خودتان میتوانید با استفاده از ابزار Google disavow tool این بک‌لینک‌ها را حذف کنید.

    اسپم نظر وبلاگ

    این تکنیک سئو کلاه سیاه شامل افزودن لینکی از وب‌سایت شما در قسمت نظرات وبلاگ سایت دیگری است.

    درحال حاضر از آنجایی که بک‌لینک‌های بخش نظرات معمولا nofollow هستند، این عمل دیگر کارساز نیست.

    اگر صاحب یک نشریه یا انجمن هستید که افراد می‌توانند نظرات خود را بیان کنند، باید مطمئن شوید که قسمت نظرات شما توسط ربات‌ها یا افراد مورد فعالیت‌های اسپم قرار نمی‌گیرند.

    مزرعه لینک یا لینک فارم

    لینک فارم شامل وب‌سایت یا مجموعه‌ای از وب‌سایت‌ها است که تنها به منظور بک لینک دادن به وجود آمده‌اند.

    در این روش وب‌سایتی به سایت یا سایت‌هایی مختلف در ازای پرداخت پول یا تبادل لینک، لینک می‌دهد تا بالاترین رتبه را در موتورهای جستجو به دست آورند.

    تعداد لینک‌هایی که به یک وب‌سایت می‌رود، یکی از عواملی است که موتورهای جستجو برای رتبه‌بندی آنها استفاده می‌کنند.

    تبادل لینک

    تبادل لینک یکی از تکنیک‌های رایج در سال‌های گذشته بود که امروزه خیلی کمتر استفاده می‌شود. اگر یادتان باشد در گذشته در ستون کناری یا فوتر اکثر سایت‌ها بخشی تحت عنوان لینک دوستان یا لینک‌های مرتبط وجود داشتکه مصداق تبادل لینک بود.

    در این روش؛ توافق می‌شود که لینک وب‌سایت A در وب‌سایت B قرار گیرد و بالعکس. این روش معمولا بین وب‌سایت‌های هم سطح انجام می‌شد.

    شبکه‌ وبلاگ (دامنه) خصوصی PBN

    یک شبکه وبلاگ خصوصی (Private Blog network) یا شبکه دامنه خصوصی (Private Domain Network) مجموعه‌ای از وب‌سایت‌های مرتبط به هم است که تنها برای ساخت بک لینک ایجاد شده‌اند.

    در واقع PBN یا PDN نوعی لینک فارم است که تمام وب‌سایت‌ها یا وبلاگ‌های موجود، حول یک موضوع خاص ساخته و مرتب می‌شوند و سپس از تمام آن‌ها برای قوی کردن یک سایت اصلی استفاده می‌شود.

    برای ایجاد یک PDN؛ از دامنه‌های منقضی شده‌ای استفاده می‌شود که بعضا قبلا دارای اعتبار بوده‌اند و شاید مرتبط هم بوده‌اند.

    سئوکارهای کلاه سیاه؛ این دامنه‌ها را با ایجاد محتوایی مشابه آنچه که قبل از منقضی شدن دامنه بود ایجاد می‌کنند و لینک‌هایی را به وب‌سایت خود می‌دهند.

    اما در PBN؛ وبلاگ‌های مرتبط به هم ساخته می‌شوند که هزینه بسیار پایین‌تری نیز دارد.

    استفاده بیش از حد از انکر تکست دقیق

    به نظر شما منطقی است که همه بک لینک ها، با انکر تسکت دقیق به صفحه داده شوند؟

    شاید بگویید چون عنوان صفحه همان چیزی است که صفحه شما در مورد آن است پس انکر تکست دقیق می‌تواند دلالت بر ارتباط داشته باشد.

    اما پاسخ منفی است.

    طبیعتا امکان چنین اتفاقی در دنیای واقعی نزدیک به صفر است. بنابراین باید انکر تسکت‌هایی که به یک صفحه لینک شده‌اند مختلف باشند. اگر لینک، بخشی طبیعی از محیط اطرافش باشد، انکرتسکت‌ها متفاوت می‌شوند.

    حمله بک لینکی

    برخی از متخصصان سئو کلاه سیاه سعی می کنند از سیستم جریمه گوگل بر علیه رقبای خود استفاده کنند. بدین صورت که از وبسایت‌های بی کیفیت بک‌لینک‌های زیادی به سایت رقبای خود می‌دهند تا صفحه رقیب توسط گوگل جریمه و حذف شود.

    گوگل بخشی را به نام disavow links در گوگل سرچ کنسول قرار داده که وبمستران می‌توانند بک‌لینک‌های مخرب را گزارش دهند تا از لیک پروفایل آن‌ها حذف شود.

    بک‌لینک‌های فوتر

    قسمت فوتر وب‌سایت از آنجا که در تمام صفحات سایت تکرار می‌شود بخش مناسبی برای قرار دادن لینک است. بعضی از وب‌سایت‌های فروش بک‌لینک با دریافت پول؛ لینک وبسایت‌های زیادی را در فوتر خود قرار می‌دهند.

    اینکار علاوه بر اینکه ممکن است باعث جریمه سایت بک لینک دهنده شود؛ می‌تواند باعث پنالتی سایت‌های دریافت کننده بک لینک نیز بشود.

    لینک های مخفی

    لینک مخفی یعنی رنگ انکر تکست دقیقا شبیه رنگ پس زمینه باشد یا اینکه با استفاده از کدهای CSS لینک مخفی شود.

    ممکن است بعضی از افراد فکر کنند که گوگل متوجه نمی‌شود، اما گوگل متوجه می‌شود و احتمالا صفحه مورد نظر را جریمه می‌کند.

    بک لینک پست مهمان

    پست مهمان یک مقاله است که در سایت دیگر منتشر می‌شود. اما بک لینکی که درون این پست قرار می‌گیرد؛ می‌تواند به صورت کلاه سیاه و کلاه سفید استفاده شود.

    به زبان ساده اگر همه چیز طبیعی و بدون پرداخت پول باشد، این روش می‌تواند کاملا کلاه سفید باشد.

    اما چنانچه با پرداخت پول در سایت‌های دیگر مقاله منتشر می‌شود و بک لینک فالوو نیز دریافت می‌کنید این نوع بک لینک جز بک لینک سازی کلاه سیاه است.

    البته اشکالی ندارد با پرداخت پول از سایت‌های دیگر بک لینک بگیرید اما طبق گفته گوگل باید این نوع بک‌لینک‌ها به صورت نوفالوو باشند.

    سوالات متداول در مورد سئو کلاه سیاه

    نمونه‌های رایج استراتژی‌های سئو کلاه سیاه شامل استفاده از متن نامرئی، تکرار بیش از حد کلمات کلیدی و خرید بک لینک است.

    در اکثر موارد؛ سئو کلاه سیاه باعث می‌شود خیلی سریع‌تر از زمان معقول، ورودی زیادی از گوگل دریافت شود و بعد از مدتی؛ ترافیک سایت، افت شدیدی را تجربه کند یا صفحاتی از سایت؛ از نتایج گوگل حذف شوند.

    این صفحه آپدیت می‌شود. لطفا در کمتر از ۱ ثانیه به این صفحه رای دهید. ?

    نظر شما در مورد این محتوا؟