اصطلاحات سئو چیست

  • در طول این سال‌ها سئو مرتب تغییر کرده و هر روز لغات جدیدی به لیست اصطلاحات سئو اضافه شده است و واژه نامه سئو هر روز بزرگ‌تر از قبل می‌شود.

    ما این مجموعه متشکل از اصطلاحات رایج سئو را جمع‌آوری کردیم تا افرادی که می‌خواهد تعریف دقیق و کوتاهی از اصطلاحات تخصصی سئو داشته باشد از این لغت نامه استفاده کند.

    داشتن یک واژه نامه تضمین می کند که افراد، منبع دقیقی برای تعریف کلمات تخصصی دارند. بنابراین هر وقت واژه‌ای را شنیدند که معنی آن را نمی‌دانستند، خیلی سریع به لغت نامه موجود مراجعه می‌کنند.

    تمامی اصطلاحات سئو، به ترتیب حروف الفبای انگلیسی مرتب شده‌اند.

    Number ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXY
    اعداد

    ۳۰۱ (کاملا انتقال یافت):


    وظیفه این متود انتقال کامل یک صفحه به صفحه دیگر است. به این صورت که وقتی کاربر آدرس صفحه را وارد می‌کند، به صفحه جدید هدایت می‌شود.

    ریدایرکت 301

    اگر شما یک صفحه دارید که آدرس آن تغییر کرده است، برای اینکه گوگل را متوجه صفحه جدید کنید از این متود استفاده می‌کنید. وقتی این متود را به کار می‌برید در واقع تمام ارزش صفحه قبلی به صفحه جدید منتقل می‌شود. از این متود برای انتقال سایت قدیم به سایت جدید هم می‌توانید استفاده کنید.

    ارور ۴۰۴ (صفحه موجود نیست):


    در دو حالت امکان دارد این ارور بوجود بیاید.

    1. کاربر آدرس یک صفحه را اشتباه وارد کند. (برای سئو ضرر ندارد)
    2. قبلا صفحه‌ای با این آدرس داشته‌اید اما حالا حذف شده است یا آدرس آن تغییر کرده است

    ۵۰۳ (سایت در دست تعمیر است):


    هنگامی که مشکلی در سایت شما بوجود آمده است و صفحه را در حالت تعمیر قرار می‌دهید تا کاربران، سایت شما را نبینند، قطعا موتورهای جستجو هم نمی‌توانند این صفحه را ببینند.

    برای اینکه این کار به سئو سایت شما آسیب نزند باید با متود ۵۰۳ به موتورهای جستجو بفهمانید که سایت در دست تعمیر است. اگر از وردپرس استفاده می‌کنید پلاگین‌های زیادی برای این کار وجود دارند و در غیر این صورت برای اینکار می‌توانید از تابع زیر در سایت خود استفاده کنید.

    function set_503_header() {$protocol = 'HTTP/1.0';if ($_SERVER['SERVER_PROTOCOL'] === 'HTTP/1.1') {$protocol = 'HTTP/1.1';}header($protocol. ' 503 Service Unavailable', true, 503);header('Retry-After: 3600');}set_503_header();

    توجه داشته باشید عدد ۳۶۰۰ نشانگر ۱ ساعت است. در واقع شما دارید به موتورهای جستجو می‌گویید ۱ ساعت دیگر سایت در دسترس است. این عدد را می‌توانید زیاد یا کم کنید.

    A

    Ahrefs


    نام یک وب‌سایت محبوب و معروف در حوزه سئو است، وبلاگ خوبی دارد و ابزارهای حرفه‌ای سئو مناسبی دارد.

    Above The Fold (قسمت بالای صفحه)


    بالاترین نقطه صفحه است و جایی است که کاربر بدون اسکرول کردن و در اولین نگاه می‌بیند.

    above-the-fold

    گوگل دوست ندارد این جایگاه با تبلیغاتی که ربطی به محتوا ندارند پر شده باشد. اگر این قسمت با محتوای بی ارزش پر شده باشد نرخ خروج سریع از سایت را افزایش می‌دهد. در این قسمت باید محتوایی قرار بگیرد که کاربر را جذب کند و او را ترغیب کند تا انتهای مطلب را بخواند.

    URL (آدرس صفحه):


    آدرس یکتای صفحه است. آدرسی است که کاربر می‌تواند به طور مستقیم در مرورگر وارد کند و وارد صفحه سایت شود.

    هر صفحه از سایت باید دارای یک آدرس مخصوص به خود باشد.

    اطلاعات بیشتر: url در سئو چیست؟

    AJAX


    مخفف کلمات Asynchronous Javascript and XML است. با استفاده از این تکنینک می‌توان محتوای یک قسمت از صفحه سایت را بدون اینکه صفحه بارگذاری مجدد شود تغییر داد.

    کدهای AJAX با استفاده از زبان جاوا اسکریپت نوشته می‌شود و می‌تواند بدون بارگذاری مجدد صفحه با دیتابیس سایت ارتباط برقرار کند و اطلاعات جدید را بارگذاری نماید.

    اجکس AJAX

    استفاده از کدهای AJAX در سئو توصیه نمی‌شود چرا که برای گوگل بسیار سخت است صفحات اینچنینی را پیمایش کند.

    Algorithm (الگوریتم)


    الگوریتم‌‌ها برنامه‌های پیچیده کامپیوتری هستند که می‌توانند محاسبات پیچیده و پردازش داده‌ها را انجام دهند. الگوریتم‌ها می‌توانند طوری برنامه‌ریزی شوند که با شرط همراه شوند.

    گوگل برای بررسی اینکه کدام سایت را در نتایج جستجو بالا بیاورد از الگوریتم‌های زیادی استفاده می‌کند. مثلا الگوریتم کبوتر به بررسی نقطه مکانی جستجو کننده می‌پردازد و سعی می‌کند سایتی را به او نشان بدهد که نزدیک‌ترین مکان را به او دارد.

    Alternate text (تگ alt یا متن جایگزین)


    تگ alt که در تصاویر استفاده می‌شود در واقع مخفف همین کلمه است. درون این تگ متن مرتبط به تصویر قرار می‌گیرد و تصویر را برای موتورهای جستجو قابل فهم می‌کند.

    البته گوگل با استفاده از نام تصویر و هوش مصنوعی تا حدی متوجه محتوای تصاویر می‌شود، اما با استفاده از متنی که درون تگ alt قرار می‌دهیم می‌توانیم بهتر منظور تصویر را به گوگل بفهمانیم.

    Anchor Text (متن لینک یا متن لنگر):


    متنی است که درون یک لینک قرار می‌گیرد و به کاربر نشان داده می‌شود و قابل کلیک است. هنگامی که موس روی متن لینک قرار می‌گیرد به شکل یک دست کوچک در می‌آید و کاربر با کلیک روی آن به صفحه مقصد هدایت می‌شود.

    anchor text یا متن لینک برای گوگل بسیار مهم است. اگر متن لینک کلمه کلیدی صفحه مقصد باشد گوگل متوجه مفهوم صفحه مقصد می‌شود و به رتبه‌بندی صفحه مقصد بسیار کمک می‌کند.

    اطلاعات بیشتر: انکر تکست چیست

    B

    Backlink (بک لینک)


    یک لینک است که از یک سایت دیگر به سایت ما داده می‌شود و کاربر با کلیک بر روی آن لینک به سایت ما هدایت می‌شود.

    بک لینک یکی از مهم‌ترین فاکتورها در رتبه‌بندی سایت در نتایج جستجو است. بک لینک به دو نوع nofollow و dofollow تقسیم می‌شود. بک لینک نوفالوو ارزش و رتبه‌ای از صفحه مبدا به صفحه مقصد انتقال نمی‌دهد، اما بک لینک dofollow ارزش و اعتبار صفحه مبدا را به صفحه مقصد ارسال می‌کند.

    BackRub


    نام ابتدایی موتور جستجوی غول پیکری بود که امروزه گوگل نام دارد!!

    Bing


    نام موتور جستجوی محبوب دیگر بعد از گوگل است. این موتور جستجو متعلق به شرکت مایکروسافت است.

    Black Hat SEO (سئوی کلاه سیاه)


    روش‌های غیر متعارفی است که بعضی افراد با استفاده از این روش‌ها می‌خواهند در نتایج جستجو بالا بیایند. این روش‌ها از نظر گوگل خطا محسوب می‌شوند و گوگل با این نوع سئو به شدت برخورد می‌کند.

    وبسایت‌هایی که از سئوی کلاه سیاه استفاده می‌کنند مورد پنالتی و جریمه گوگل قرار می‌گیرند.

    Block-Level Link Analysis (تجزیه و تحلیل لینک‌های قسمت‌های محتلف صفحه)


    یک رویکرد آنالیز لینک است. با این ایده که لینک‌ها در نقاط مختلف صفحه ارزش متفاوتی دارند.

    مثلا لینک‌هایی که در هدر صفحه یا منوی صفحه هستند بسیار پر ارزش‌تر از لینک‌هایی هستند که در قسمت فوتر صفحه هستند.

    Blog (بلاگ، وبلاگ)


    نوعی از سایت است که شامل مطالب روزانه در یک موضوع خاص است. فعالیت اصلی یک وبلاگ از تولید محتوا به صورت متن، ویدیو، تصویر، صوت و غیره است. معمولا درآمد وبلاگ‌ها از تبلیغات است.

    امروزه شرکت‌های بزرگ، وبلاگ‌های تخصصی در موضوعی مرتبط با کارشان راه‌اندازی کرده‌اند تا از آن طریق کاربران بازار هدف خود را در گوگل و جاهای دیگر جذب کنند.

    Private Blog Network (شبکه وبلاگ خصوصی)


    نوعی استراتژی کلاه سیاه سئو است. به این صورت که شبکه‌ای از وبلاگ‌ها با محتوای بی‌کیفیت صرفا جهت  بک لینک سازی مصنوعی راه‌اندازی می‌کنند.

    Bot (مخفف ربات)


    نرم‌افزار کامپیوتری است که به صورت برنامه‌ریزی شده محتوای سایت‌ها را پیمایش می‌کند. ربات‌ها در حین پیمایش یا خزیدن صفحات، مفهوم محتوای صفحات را متوجه می‌شوند و در موتورهای جستجو ایندکس می‌کنند.

    Bounce Rate (نرخ بیرون رفتن سریع)


    بانس ریت یک درصد است از کاربرانی که وارد یک صفحه سایت می‌شوند و بدون اینکه وارد صفحه دیگری از سایت شوند از سایت خارج می‌شوند.

    درصد Bounce Rate هر چقدر کمتر باشد بهتر است. درصد نرمال برای بانس‌ریت بین ۵۰٪ تا ۶۰٪ است. اگر عدد شما بالاتر از این است یعنی باید روی محتوای سایت یا صفحه خود کار کنید.

    Brand Keywords


    هنگامی که یک برند در گوگل با یک کلمه کلیدی زیاد جستجو شود باعث می‌شود نام برند و کلمه کلیدی تبدیل به یک کلمه کلیدی شود. مثل “خرید لپ‌تاپ از دیجی کالا”.

    نکته جالب این است که اگر نام سایت شما با یک کلمه کلیدی جستجوی زیادی در گوگل داشته باشد احتیاج به بهینه سازی صفحه‌ای برای آن کلمه کلیدی ندارید.

    Brand Mentions (اشاره به برند)


    نام بردن از سایت یا برند شما در سایت‌های دیگر است.

    برند منشن به عنوان یک استراتژی لینک بیلدینگ هم استفاده می‌شود. به این صورت که وقتی متوجه می‌شوید در یک سایت از نام برند شما استفاده شده است بلافاصله به آن سایت پیام می‌دهید که به سایت شما بک لینک هم بدهد.

    Breadcrumbs (مسیر صفحه)


    این نام برگرفته از یک داسان قدیمی است که شخصی برای این که راه برگشت را گم نکند در طول مسیر خرده‌نان می‌ریخت.

    اما در سئو، به مسیر صفحه‌ای اشاره دارد که کاربر در آن قرار دارد. مثلا همین الان شما در بخش سئو و سپس لغت نامه سئو قرار دارید.

    این مسیر معمولا در بالای صفحات قرار می‌گیرد تا کاربران بتوانند تشخیص دهند الان در کدام بخش و یا زیر مجموعه هستند.

    Broken Link (لینک خراب یا لینک شکسته)


    یک نقطه ضعف در سئو محسوب می‌شود و اشاره به آدرس صفحه‌ای دارد که به طور کامل از دسترس خارج شده و ارور ۴۰۴ بر می‌گرداند. لینک شکسته معمولا به علت تغییر آدرس صفحه بوجود می‌آیند.

    برخورد گوگل با این لینک‌ها به این صورت است که صفحه را کاملا حذف شده می‌داند و از نتایج جستجو حذف می‌کند.

    C

    Canonical Rel / Canonical Tag (رل کنونیکال)


    یک تگ HTML است که در قسمت head قرار می‌گیرد. درون این تگ یک آدرس صفحه قرار می‌گیرد و به موتورهای جستجو می‌گوید محتوای این صفحه شبیه یا تکرار محتوای صفحه‌ای است که آدرسش درون تگ قرار گرفته است.

    اگر درون این تگ آدرس صفحه حاضر را وارد کنید به گوگل می‌گویید این صفحه، مشابهی ندارد و به خودش اشاره می‌کند.

    <link rel=”canonical” href=”https://safine.net/glossary-terms-definitions/” />

    سپس موتورهای جستجو فقط URL موجود در رل کنونیکال را ایندکس می‌کنند. این کار مربوط به محتوای تکراری است که در رتبه بندی شما تاثیر می‌گذارد.

    Cache (کش)


    یک تکنولوژی است که با استفاده از آن می‌توان داده‌های سایت را در سخت‌افزار یا یک نرم‌افزار (به عنوان مثال مرورگر) ذخیره کرد تا بعدا بتوان سریع‌تر به آن‌ها دسترسی پیدا کرد.

    سرعت صفحه یکی از سیگنال هایی است که الگوریتم‌های گوگل هنگام رتبه بندی صفحات به آن نگاه می‌کنند و قابلیت کش مرورگر می‌تواند سرعت بارگذاری صفحات شما را بالا ببرد، نرخ پرش (bounce rate) را پایین بیاورد (که ممکن است یک سیگنال منفی برای رتبه بندی شما باشد) و اجازه دهید موتورهای جستجو صفحات بیشتری از وبسایت شما را پیمایش کنند.

    ccTLD (دامنه کشوری)


    پسوند دامنه‌هایی که برای کشورهای خاص تعیین شده‌اند.

    مثلا:

    www.example.com.sg (سنگاپور)

    www.example.ca (کانادا)

    داشتن ccTLD به موتورهای جستجو و کاربران نشان می‌دهد که آن وبسایت متعلق به کدام منطقه جغرافیایی است. Google از این سیگنال برای رتبه بندی یک سایت بالاتر از سایت‌های دیگر در جستجوهای محلی استفاده می‌کنند.

    CTR / Click Through Rate (نرخ کلیک پس از بازدید)


    نسبت کلیک به تعداد نمایش بعد از بازدید یک تبلیغات، ویدیو، ایمیل و یا لینک های یک صفحه را CTR میگویند. اگر CTR یک تبلیغ ۱ درصد بود یعنی یک کلیک به ازای ۱۰۰ بازدید داشته است.

    اطلاعات بیشتر: ctr در سئو چیست

    Cloaking (پنهان‌سازی)


    یک تکنیک کلاه سیاه است که در آن محتوایی که به کاربر ارائه می‌شود با محتوایی که به موتورهای جستجو ارائه می‌شود متفاوت است.

    Cloaking نقض دستورالعمل‌های گوگل وبمستر است.

    Co-Citation (استناد مشترک)


    یک رخداد در سئو است که می‌تواند به صورت اتفاقی یا با برنامه‌ریزی قبلی بوجود بیاید. به معنی این است که وقتی در وبسایت a به وبسایت b و c لینک داده شده باشد گوگل متوجه می‌شود که وبسایت b و c از نظر موضوعی باهم مرتبط هستند، هرچند که وب‌سایت‌های b و c به هم بک لینک نداده باشند.

    Co-Occurrence (حضور مشترک)


    یک رخداد در سئو است. به این صورت که در وب‌سایت‌های مختلفی، کلمات مرتبط به هم در کنار هم استفاده می‌شوند. این رخداد گوگل را متوجه ارتباط معنایی کلمات با یکدیگر می‌کند.

    مثال: اگر در وب‌سایت‌های زیادی کلمه بستنی در کنار کلمه یخچال فریز استفاده شود، گوگل متوجه می‌شود این ۲ کلمه به هم مرتبط هستند.

    یکی از استفاده‌های co-occurrence در بحث بک لینک سازی است. مشاهدات نشان می‌دهند که انکور تکست (Anchor text) در حال ضعیف شدن است و اگر یک کلمه کلیدی خاص در مجاورت یک بک‌لینک قرار بگیرد، گوگل سیگنالی دریافت می‌کند که کلمه کلیدی با آن لینک مرتبط هستند.

    Code Swapping (تعویض کد)


    یک تکنیک کلاه سیاه است. در این تکنیک، یک صفحه برای رتبه‌بندی بهینه شده است و زمانی که به رتبه مورد نظر رسید محتوای آن تغییر می‌کند.

    Content (محتوا)


    به هر نوعی از اطلاعات محتوا گفته می‌شود. این اطلاعات در فرمت‌های مختلف نمایشی مانند (متن، تصویر، ویدیو، صدا) به مخاطبان ارائه می‌شود.

    یک از مصارف محتوا،  استفاده در بازاریابی محتوا و سئو است. داشتن محتوای خوب برای تاثیرگذاری بر کاربر و همچنین کسب و حفظ رتبه در موتورهای جستجو ضروری است.

    CDN (شبکه تحویل محتوا)


    CDN مخفف content delivery network است و اشاره به تعدادی سرور در سراسر دنیا دارد. این سرورها به صورت یک شبکه و تحت مدیریت یکسان هستند. CDN به سرعت و بر اساس منطقه جغرافیایی کاربر محتوای وب را به او نشان می‌دهند.

    از آنجا که سرعت صفحه یک عامل رتبه‌بندی است، ارائه محتوا با سرعت بالا دلیل مناسبی است که از یک CDN استفاده کنید.

    Content Hub (مرکز محتوا)


    یک صفحه وب است. در این صفحه، اطلاعات کامل در مورد یک موضوع مشخص قرار می‌گیرد.

    ساخت مرکز محتوا یک استراتژی کاربردی در سئو است. با این استراتژی می‌توان در تمام کلمات مربوط به یک موضوع رتبه گرفت.

    انواع مختلفی از مرکز محتوا را می‌توان ساخت که دو نوع مهم به ترتیب زیر است:

    • تک صفحه‌ای: تمام محتوا در مورد یک موضوع مرتبط و مشخص در قالب یک صفحه (شاید ۱۰۰۰۰ کلمه) ارائه می‌شوند.
    • چند صفحه‌ای: یک صفحه اصلی در مورد یک موضوع مشخص ساخته می‌شود. سپس چند صفحه زیر مجموعه و مرتبط ساخته می‌شود و به صفحه اصلی مرکز محتوا لینک می‌دهند.

    Content Marketing (بازاریابی محتوا)


    بازاریابی محتوا یک روش بازاریابی است. پایه اصلی این روش، تولید و ارائه محتوای جذاب و ارزشمند با هدف جذب مخاطب و کسب سود است. بازاریابی محتوا می‌تواند به صورت آنلاین یا آفلاین انجام شود.

    یکی از اصول موفقیت در بازاریابی محتوا، داشتن دید بلند مدت و مداوم بودن تولید و ارائه محتوا است.

    Content Uniqueness (محتوای منحصر به فرد)


    محتوای منحصر به فرد است. خاصیت اصلی این نوع محتوا این است که در جای دیگری وجود نداشته باشد.

    میدانیم که وقتی برای کسب رتبه مقاله‌ای می‌نویسیم، در صورت تکراری بودن رتبه خوبی برای به دست نمی‌آورد. متاسفانه معیار مشخصی برای تشخیص منحصر به فرد بودن محتوا و تکراری نبودن آن وجود ندارد. شاید بهترین معیار این است که، محتواهای موجود در سایتتان به اندازه کافی با هم متفاوت باشند.

    Conversion (تبدیل)


    یک فرآیند است. در این فرآیند یک مخاطب ایت به خریدار تبدیل می‌شود. این فرآیند توسط صاحب سایت برنامه‌ریزی می‌شود.

    تبدیل یک فعالیت بسیار مهم (در کسب و کار آنلاین) است. تبدیل مشتری به خریدار می‌تواند در هر کجای سایت مثل فرم تماس صفحه اصلی و… اتفاق بیفتند.

    Conversion Rate (نرخ تبدیل)


    یک نسبت بر حسب درصد است. این نسبت با فرمول بدست می‌آید و هرچقدر بالاتر باشد بهتر است. این نسبت با تقسیم تعداد خریداران بر تعداد کل بازدیدکنندگان به دست می‌آید.

    ۵۰ ÷ ۱,۰۰۰ = ۵%

    Crawl (خزش)


    خزش یک فرآیند است. در این فرآیند، موتورهای جستجو ربات‌هایشان را به صفحات وب ارسال می‌کنند. ربات‌ها اطلاعات صفحه را می‌خوانند و در بانک اطلاعاتی موتورهای جستجو ثبت یا ایندکس می‌کنند.

    Crawl Budget (بودجه خزش)


    بودجه خزش یک کمیت یا مقدار است. منظور از کمیت، تعداد دفعاتی در روز (هفته یا ماه) است که موتورهای جستجو صفحات یک وبسایت را می‌خزند. این کمیت توسط موتورهای جستجو برای هر وبسایت تنظیم می‌شود.

    عوامل بسیاری بر کاهش یا افزایش بودجه خزش تاثیر می‌گذارند. مثلا هرچه قدر دامین آتوریتی یک وبسایت بیشتر باشد، اولویت خزنده‌های گوگل برای آن سایت بیشتر است.

    Cross-Linking (لینک‌سازی متقاطع)


    یک تکنیک لینک سازی است. این تکنیک می‌تواند در داخل یک وبسایت یا بین ۲ وبسایت انجام شود. این تکنیک، ارتباط صفحات را برای گوگل مشخص می‌کند.

    • در یک وبسایت: از یک صفحه به صفحه دیگر که مرتبط با هم هستند لینک داده شود.
    • بین ۲ وبسایت: پیوند متقابل بین دو وب سایت مختلف به موتورهای جستجوگر علامت می‌دهد که محتواهای لینک‌شده تا حدودی به یکدیگر مرتبط هستند.

    Curated Content (محتوای گلچین شده)


    یک روش تولید محتوا است. این روش شامل جمع آوری اطلاعات موجود در اینترنت مربوط به یک موضوع خاص و ارائه آن در یک صفحه از سایت است.

    CSS


    یک فایل متنی با پسوند css است. کدهای موجود در این فایل، کدهای HTML موجود در صفحه وب را قالب‌بندی می‌کند و به آن‌ها استایل می‌دهد.

    D

    Data In SEO (داده‌ در سئو)


    واقعیت‌ها و آمارهای موجود است. داده‌ها به صورت عددی، دقیق و قابل سنجش هستند. داده‌ها برای پاسخ دقیق به سوالات مختلفی مانند چه کسی، چه چیزی، چه جایی، چه زمانی، چرا و چگونه کاربرد دارند.

    با استفاده از داده‌ها می‌توانیم استراتژی و تاکتیک صحیحی برای سئو داشته باشیم.

    Dead-End Page (صفحه بن بست)


    صفحه‌ی وبی است که به هیچ صفحه‌ای لینک ندارد. این صفحه با هیچ یک از صفحات وب دیگر ارتباط ندارد (یعنی لینک ندارد). یعنی وقتی یکبار کاربر یا رباتی به این صفحه وارد شود، لینکی وجود ندارد تا به صفحه دیگر برود.

    Deep Link (پیوند به عمق)


    یک نوع لینک است. هر لینکی که به دیگر صفحات سایت به غیر از صفحه اصلی داده می‌شود. استفاده از لینک‌سازی عمیق قسمتی از استراتژی‌ لینک‌سازی هم می‌باشد.

    De-index (خروج از فهرست)


    خارج شدن از ایندکس گوگل است. وقتی گوگل (به درخواست ما یا با صلاحدید خودش) وب‌سایت یا صفحه وبی را به صورت موقت یا کامل از نتایج جستجو یا از بانک اطلاعاتی (ایندکس) حذف می­کند.

    در ابزار سرچ کنسول گوگل نیز بخشی برای حذف URL و De-index وجود دارد.

    Directory (فهرست راهنما)


    یک نوع وبسایت است. این نوع وب‌سایت‌ها لیستی از وبسایت‌های دیگر را ارائه می‌دهند. هر لیست شامل لینک وبسایت‌های مربوط به یک موضوع است.

    عضویت در دایرکتوری‌ها، می‌­تواند رایگان یا قابل ارتقا و پولی باشد. دایرکتوری‌ها در گذشته بسیار مورد توجه و استفاده برای لینک‌سازی قرار می‌­گرفتند (مانند DMOZ) که منجر به سوء استفاده گسترده و در نهایت تنزل ارزش کلی بک‌لینک‌های دایرکتوری‌ها شد.

    Disavow (انکار)


    یکی از امکانات ابزار گوگل سرچ‌کنسول است.

    اگر بک‌لینک‌های سایت، شامل تعداد زیادی از بک‌لینک‌های نامطلوب، مصنوعی یا بی‌کیفیت شود (که معمولا توسط رقبا و با مقاصد منفی ساخته‌می‌شود)، ممکن است به رتبه‌های سایت صدمه بزند.

    در این هنگام می‌توانید می­توانید از این ابزار استفاده کنید و برای گوگل مشخص کنید همه یا تعدادی از بک‌لینک‌ها مورد تاید شما نیستند.

    DMOZ


    یک دایرکتوری بود. این دایرکتوری توسط داوطلبان ویرایش و نگهداری می‌شد. در ۵ ژوئن سال ۱۹۹۸ شروع به کار کرده و در ۱۷ مارس سال ۲۰۱۷ پایان یافت.

    Do-follow (دنبال‌کن)


    یک لینک که از ویژگی “nofollow” استفاده نمی­‌کند. گوگل لینک‌های فالوو را خزش می‌کند. به عبارت دیگر، یک لینک معمولی است.

    Domain (دامنه)


    آدرس یک وب‌سایت که معمولا با یک پسوند مانند: com یا org پایان می­یابد.

    برای مثال: safine.net

    Domain Authority (اتوریتی دامنه)


    یک امتیاز است. این امتیاز توسط سایت moz.com ارائه شد. از این امتیاز برای سنجش اعتبار یک وبسایت استفاده می‌شود. مهم‌ترین عامل بالا یا پایین بودن امتیاز یک وبسایت بک‌لینک است.

    این امتیازی بین ۰ تا ۱۰۰ است و توسط سایت ماز ارائه می‌شود و ربطی به گوگل ندارد. اتوریتی، برای پیش‌بینی توانایی یک وب سایت به منظور کسب رتبه در نتایج جستجو استفاده می شود.

    Doorway Page (صفحه دروازه)


    یک نوع صفحه است. این صفحه دارای محتوای غیر قابل استفاده برای کاربر است و فقط برای کسب رتبه در موتورهای جستجو ساخته می‌شود.

    هدف نهایی از ساخت این نوع صفحه این است که کاربر را جذب کند و سپس به صفحه غیر مرتبط هدایت کند.

    duck duck go


    یک موتور جستجو است. این موتور جستجو در ۲۸ سپتامبر سال ۲۰۰۸ تاسیس شد و خود را پایبند به حفظ حریم خصوصی کاربران می‌داند.

    داک داک گو از ۴۰۰ منبع برای برای رتبه‌بندی نتایج جستجو استفاده می‌کند که شامل: موتورهای جستجوی دیگر، خزنده خودش، ربات داک داک، بینگ و یندکس می­شود.

    در سال ۲۰۱۶، ۴ بیلیون جستجو در داک داک گو انجام شده است.

    Duplicate Content (محتوای تکراری)


    یک صفحه وب است. وقتی تمام یا مقدار قابل توجهی از محتوای یک صفحه با محتوای صفحه‌ای دیگر از همان سایت یا یک وب‌سایت دیگر شبیه باشد.

    Dwell Time (زمان توقف)


    مقدار زمانی معین است. مقدار زمانی که بین ورود کاربر به سایت از صفحه نتایج جستجو تا برگشت به صفحه نتایج جستجو، سپری می­شود.

    E

    E-commerce (فروشگاه اینترنتی)


    نوعی وبسایت است. در فروشگاه اینترنتی خرید و فروش محصولات به صورت آنلاین انجام شود.

    Editorial Link / Natural Link (لینک تحریریه‌ای یا طبیعی)


    نوعی بک‌لینک است. لینک تحریریه‌ای یا طبیعی بک‌لینکی است که توسط یک وب‌سایت به وب‌سایت دیگر بدون درخواست یا دادن پول از سوی گیرنده، داده می­شود. انگیزه این نوع بک‌لینک‌ها کیفیت بالای محتوای منبع است.

    Engagement Metrics (معیارهای تعامل)


    تعدادی معیار هستند. این معیارها قابل سنجش توسط موتورهای جستجو هستند و از این معیارها برای اندازه‌گیری تعامل مخاطبان با صفحه و محتوای صفحه استفاده می‌شود.

    نمونه‌هایی از معیارهای تعامل:

    • نرخ کلیک
    • نرخ تبدیل
    • نرخ پرش
    • زمان در صفحه/سایت
    • بازدیدکنندگان برگشتی در برابر بازدیدکنندگان جدید
    • تعداد بازدید یک کاربر و تعداد بازدیدکنددگان
    • زمان توقف

    Entities (ماهیت)


    ماهیت است. برای شناساندن هر چیزی به مخاطب استفاده می‌شود. هر موضوع، ماهیت‌های مربوط به خود را دارد. همچنین هر موضوع یک ماهیت اصلی و مهم دارد که به آن تعریف می‌شود.

    مانند فرد، مکان، تشکیلات، وب‌سایت، رویدادها، گروه، حقایق و چیزهای دیگر.

    External Link (پیوند خارجی)


    لینکی خروجی از سایت ما به سایت دیگر.

    F

    Featured Snippet (قطعه ویژه)


    قطعه محتوایی است. این قطعه محتوایی در بالای نتایج گوگل برای جستجوهایی با پاسخ مشخص و قطعی، مانند (چه کسی، چه چیزی، کجا، کی، چرا، چیست و چگونه) نشان داده می‌شود.

    محتوای آن شامل یک خلاصه وضعیت (در شکل پاراگراف، لیست، جدول یا ویدیو) به علاوه تاریخ انتشار، عنوان صفحه و لینک به صفحه‌ای که پاسخ از آن نشات گرفته می‌­شود.

    قطعات ویژه فعلا فقط برای جستجوهای انگلیسی نمایش داده می‌شود.

    Findability (قابلیت پیدا شدن)


    یک قابلیت است. اشاره به این موضوع دارد که از داخل سایت (کاربران) و از خارج سایت (موتورهای جستجو) چقدر راحت می­‌توانند به محتواهای یک وب‌سایت دسترسی داشته باشند.

    Footer Link (لینک قرارگرفته در فوتر سایت)


    لینک‌هایی که در قسمت فوتر (پاورقی) یک وب‌سایت نشان داده می­‌شوند.

    G

    Google (گوگل)


    بزرگ‌ترین موتور جستجو که توسط لری پیج و سرگی برین درسال ۱۹۹۸ تاسیس شد. گوگل از دایرکتوری‌های قابل ویرایش توسط انسان‌ها عبور کرد و با تکیه بر تکنولوژی خزیدن وب توسط ربات و با استفاده از الگوریتمی پیچیده برای تجزیه و تحلیل لینک‌ها به منظور رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها تحول عظیمی را پدید آورد.

    گوگل نقطه عطف تاریخچه سئو است و تقریبا پرکاربردترین موتور جستجو در همه کشورهای دنیا است.

    Google Analytics (ابزار گوگل آنالیتیکس)


    گوگل آنالیتیکس یک برنامه تجزیه وتحلیل وب‌سایت رایگان که متعلق به گوگل است و می‌تواند برای ردیابی رفتار مخاطب، منابع جذب ترافیک، عملکرد محتوا و موارد دیگر استفاده شود.

    Google Bomb (بمب‌گذاری گوگل)


    یک تکنیک کلاه سیاه است. در گذشته از این تکنیک برای کسب رتبه اول برای یک کلیدواژه استفاده می‌شد. در این روش تعداد زیادی لینک با انکورتکست یکسان به یک صفحه وب داده می­‌شود تا به آن کمک کند که در آن کلیدواژه رتبه اول را کسب کند.

    این روش نیاز به مشارکت عمومی داشت تا صفحه خاصی برای جستجوی مفهوم خاصی به رتبه اول گوگل بیاید. از این روش معمولا در مقاصد سیاسی استفاده می‌شد.

    Google Bot (ربات گوگل)


    یک نرم افزار است. سیستم خزش گوگل برای یافتن و اضافه کردن صفحات جدید وب‌سایت‌ها به بانک اطلاعاتی (ایندکس) خودش از آن استفاده می‌کند.

    Google Dance (رقص گوگل)


    فراز و نشیب رتبه‌ها است. این عبارت سال ۲۰۰۲ استفاده شده و اشاره به فراز و نشیب‌های یک صفحه وب دارد که گوگل برای شناخت جایگاه واقعی آن در نتایج جستجوی خود انجام می‌دهد.

    Google Hummingbird (الگوریتم مرغ مگس خوار)


    الگوریتم فوق‌العاده مهم گوگل که پس از یک ماه استفاده پنهان، در سپتامبر ۲۰۱۳ رسما اعلام شد. هدف این الگوریتم، درک مفهوم جستجو به جای عین کلمه کلیدی، برای ارائه نتایج بهتر بود.

    Google Panda Algorithm (الگوریتم پاندا گوگل)


    یک الگوریتم بزرگ گوگل که ابتدا در فوریه ۲۰۱۱ معرفی شد و مدام به‌روزرسانی شد. هدف پاندا گوگل مبارزه با محتوای کم‌ارزش بود.

    درسال ۲۰۱۶، پاندا بخشی از هسته الگوریتم رتبه‌بندی گوگل شد.

    Google Penguin Algorithm (الگوریتم پنگوئن گوگل)


    یکی از الگوریتم‌های بزرگ گوگل که در آوریل ۲۰۱۲ راه‌اندازی شد و مدام بروز می‌شود.

    هدف پنگوئن شناخت بک‌لینک‌های بی‌کیفیت و مصنوعی و مبارزه با سایت‌هایی بود که با استفاده از بک‌لینک‌های بی‌کیفیت، زیاد و مصنوعی کسب رتبه کرده بودند.

    در سال ۲۰۱۶، پنگوئن به عنوان بخشی از هسته الگوریتم گوگل شروع به فعالیت کرد.

    Google Pigeon Update (آپدیت کبوتر گوگل)


    یک به‌روزرسانی با هدف تاثیر در جستجوهای محلی است که در جولای سال ۲۰۱۴ راه‌اندازی شد.

    این نام‌گذاری توسط کارشناسان سئو انجام شده است نه گوگل.

    Google RankBrain (الگوریتم رنک‌برین)


    یک الگوریتم مهم گوگل است. این الگوریتم یک تغییر اساسی در الگوریتم اصلی گوگل است که رسما در اکتبر ۲۰۱۵ معرفی شد. اگر چه چندین ماه قبل از این تاریخ مورد آزمایش قرار گرفته است.

    با رنک‌برین، گوگل ماشین یادگیری را به الگوریتم خود اضافه و به عنوان سومین سیگنال رتبه‌بندی خیلی مهم نامیده شد. در ژوئن ۲۰۱۶ مشخص شد که رنک‌برین بر نتایج تمام جستجوها تاثیر می­‌گذارد.

    Google Sandbox (جعبه شنی گوگل)


    یک نظریه است. این نظریه هرگز توسط گوگل تایید نشده است و اشاره به این موضوع دارد که گوگل به وب‌سایت‌های جدید تا زمان مشخصی رتبه‌های خوبی نمی‌دهد. به این دلیل که مطمئن شود، وب‌سایت قابل اطمینان است.

    Google Search Console (ابزار سرچ‌کنسول گوگل)


    یکی از ابزارهای گوگل است. این ابزار رایگان و بسیار کاربردی است که گزارش‌هایی را در مورد رتبه صفحات، خطاهای سایت و جریمه‌ها به صاحبان سایت‌ها ارائه می‌دهد.

    Google Trends (ابزار گوگل ترندز)


    یکی از ابزارهای رایگان گوگل است. گوگل ترند، روند جستجوی کلمات کلیدی در گوگل، یوتیوب و تعدادی موتور جستجوی دیگر را طول زمان مشخصی ارائه می‌کند.

    با استفاده از این ابزار می‌توانید تشخیص دهید مثلا: یک موضوع در کدام فصل سال بیشتر جستجو می‌شود.

    Google Webmaster Guidelines (رهنمودهای وبمستر گوگل)


    یک آئین‌نامه است. این آئین‌نامه شامل دستوراتی است که گوگل برای تشریح روش‌های مجاز و غیر مجاز بهینه‌سازی سایت در اختیار کاربران قرار داده است. چند مثال:

    وب‌سایت‌ها، صفحات وب منحصر به فرد، ارزشمند و قابل توجه را برای کاربران می­سازند نه موتورهای جستجو.

    از فوت و فن‌هایی که کاربران را فریب می­دهند و فقط قصد کسب رتبه را دارند، دوری کنید.

    Gray Hat (کلاه خاکستری)


    یکی از روش‌های سئو است. اکثر فعالیت‌ها در این روش مبتنی بر تکنیک‌های مورد تایید گوگل وب‌مستر است، اما نیم‌نگاهی نیز به اقدامات مغایر با قوانین گوگل دارد.

    Guest Posting / Guest Blogging (وبلاگ‌نویسی مهمان)


    یک روش بک‌لینک‌سازی معروف است. این روش مبتنی بر ساخت محتوا برای انتشار در وب‌سایت‌های دیگر است. درون این محتوا بک‌لینک‌هایی به وب‌سایت مبدا داده می‌شود.

    H

    Heading (سرفصل)


    تگ های هدینگ تعدادی تگ HTML هستند. علامت‌های هدینگ از h1 تا h6 هستند که محتوا را به بخش‌هایی تقسیم می‌کنند.

    درون این تگ‌ها عناوین مهم صفحه نقش می‌بندد. ترتیب اهمیت این تگ‌ها به ترتیب از h1 تا h6 است.

    Head Keyword / Short Tail / Head Term (کلمه کلیدی سَر)


    یک نوع کلمه کلیدی است. این نوع کلیدواژه‌ها؛ محبوب، معروف، و معمولا یک کلمه است. همچنین دارای حجم جستجوی بالا هستند و معمولاً کسب رتبه در آن دشوار است.

    Hidden Text (متن مخفی)


    هر متنی که در صفحه وجود دارد اما کاربر نمی‌تواند آن را ببیند. این روش برخلاف راهنمای وبمستر گوگل است و به منظور تاثیر در نتایج جستجو انجام می‌شود: ویژگی‌های متن پنهان:

    متن بسیار کوتاهی است.

    رنگ متن مشابه پس زمینه است و دیده نمی‌شود.

    با استفاده از CSS متن از صفحه خارج می‌شود.

    Hilltop Algorithm (الگوریتم بالای تپه)


    یکی از الگوریتم‌های گوگل است. این الگوریتم برگرفته از الگوریتم HITS می‌باشد و در سال ۲۰۰۳ به الگوریتم اصلی گوگل اضافه شده است.

    الگوریتم بالای تپه یا hilltop صفحات تخصصی در زمینه خاص که تعداد زیادی لینک خروجی دارند را مشخص می‌کند و به صفحاتی که از آن صفحات تخصصی بک‌لینک دارند، رتبه بهتری می‌دهد.

    Hits Algorithm (الگوریتم HIST)


    الگوریتم تجزیه و تحلیل بک‌لینک است که در رتبه‌بندی نتایج تاثیر می‌گذارد.

    بر اساس این الگوریتم صفحات به دو دسته مقسم لینک (Hub) و دریافت کننده لینک که معتبر هستند (Authority) تقسیم می‌شوند.

    Home Page (صفحه نخست)


    صفحهٔ اصلی وبسایت که با وارد کردن نام دامنه نشان داده می‌شود.

    فایل htaccess


    یک فایل پیکربندی سرور که می‌تواند برای بازنویسی و تغییر مسیر آدرس‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

    HTML


    مخفف Hypertext Markup Language و به معنای زبان علامت‌گذاری متن است و از تگ‌های مختلف تشکیل شده است. استفاده صحیح از تگ‌های HTML می‌تواند بر سئو تاثیر مثبت بگذارد.

    HTTP


    مخفف Hypertext Transfer Protocol است و قراردادی استاندارد برای نحوه انتقال داده‌ها بین سرور و مرورگر است.

    HTTPS


    یک پروتکل است. مخفف Hypertext Transfer Protocol Secure است و از Secure Sockets Layer (SSL) برای رمزگذاری اطلاعات منتقل شده بین وب‌سایت و مرورگر استفاده می‌کند.

    HTTPS یکی از عوامل کوچک رتبه‌بندی گوگل است.

    Hub Page (صفحه مرکزی مقسم)


    نوعی صفحه وب است. این نوع صفحه برای یک موضوع خاص (کلیدواژه) هدفگذاری شده است و دارای لینک‌های زیاد به صفحات مرتبط و زیرمجموعه است. این صفحه مدام بروز می‌شود، مدام بک‌لینک دریافت می‌کند و دارای اتوریتی بالایی است.

    I

    Inbound Link (لینک ورودی)


    لینکی که از یک وب‌سایت دیگر به وبسایت ما داده می‌شود. برای مثال: اگر گوگل به سایت ما بک‌لینک بدهد، این یک لینک ورودی برای ما است.

    Index (فهرست شدن)


    ایندکس نام بانک اطلاعاتی گوگل است. از ایندکس برای نگهداری و استفاده از اطلاعات خزیده شده استفاده می‌شوند.

    Indexability (قابل فهرست‌بندی)


    اشاره به این موضوع دارد که ربات‌های موتور جستجو چقدر راحت می‌تواند صفحه وب را پیدا کند و به فهرست خودش اضافه کند.

    Indexed Page (صفحه فهرست‌بندی شده)


    صفحهٔ وبی که توسط یک خزنده کشف شده است، به یک فهرست موتور جستجو اضافه شده و در حال رتبه‌بندی در موتور جستجو است.

    Information Architecture (معماری اطلاعات)


    اشاره به نحوه سازماندهی محتوای سایت دارد.

    Information Retrieval (بازیابی اطلاعات)


    به معنای جستجوی اطلاعات (مانند: متن، تصاویر، ویدیو) از یک پایگاه داده بزرگ و سپس ارائه مرتبط‌ترین اطلاعات به کاربر نهایی است.

    Internal Link (لینک داخلی)


    لینکی که از یک صفحه وبسایت به صفحه دیگر داده می‌شود.

    IP Address (قرارداد اینترنتی)


    مخفف Internet Protocol است.

    انواع آیپی آدرس شامل:

    • اشتراک گذاشته شده: چندین وب‌سایت داخل یک سرور یا چند سرور دارای یک آیپی مشترک هستند.
    • اختصاص داده شده: وب‌سایتی که آیپی شخصی خود را دارد.

    داشتن آیپی اختصاصی و سرور اختصاصی می‌تواند سرعت سایت را افزایش دهد، اما تاثیری در رتبه‌بندی بهتر ندارد.

    j

    Java Script (جاوا اسکریپت)

    یک زبان برنامه‌نویسی که در مرورگر کاربر اجرا می‌شود و امکان وارد کردن محتوا، لینک، متادیتا یا چیزهای دیگر را به صورت پویا ممکن می‌سازد.

    جاوا اسکریپت قابلیت‌های زیادی به صفحه اضافه می‌کند اما عملیات خزیدن و فهرست‌بندی صفحات وب را برای ربات‌های موتور جستجو دشوار می‌سازد و باعث کاهش سرعت بارگذاری صفحه برای کاربران می‌شود.

    K

    Keyword (کلیدواژه / کلمه کلیدی / عبارت کلیدی)


    کلمه، کلمات یا عباراتی که کاربران در موتورهای جستجو، جستجو می‌کنند و متخصصین سئو صفحه‌ای را در سایت خود با هدف کسب رتبه در موتورهای جستجو برای آن، ایجاد می‌کنند.

    کلمات کلیدی در سئو معمولاً موضوعات، نظرات یا سؤالات هستند.

    Keyword Cannibalization (همنوع‌خواری)


    حالتی است که در چند صفحه سایت برای یک کلمه کلیدی بهینه می‌شود و صفحات با هم مبارزه می‌کنند. این موضوع می‌تواند منجر به CTR پایین‌تر، کاهش قدرت صفحات و نرخ تبدیل پایین‌تر باشد.

    Keyword Density (چگالی کلیدواژه)


    اشاره به تعداد تکرار یک کلمه کلیدی در یک صفحهٔ وب دارد. هیچ درصد استانداردی برای تراکم کلمه کلیدی در صفحه وجود ندارد.

    Keyword Research (تحقیق کلمات کلیدی)


    تحقیق کلمات کلیدی یک پروسه است. در این پروسه مراحل جستجو، یافتن و دسته‌بندی موضوعات و عبارات مرتبط با کسب و کار انجام می‌شود.

    به دست‌آوردن حجم جستجوی ماهانه و میزان سختی رقابت برای رتبه‌گیری در موتورهای جستجو و… از نتایج تحقیق کلمات کلیدی است. این کار توسط ابزارهای گوناگون رایگان و پولی امکان پذیر است.

    Keyword Stuffing (پرکردن صفحه از کلمات کلیدی)


    اضافه کردن کلمات کلیدی بی‌ربط یا تکرار کلیدواژه به صورت مصنوعی و فراتر از حالت طبیعی در یک صفحه وب به امید افزایش رتبه‌بندی.

    Knowledge Graph (نمودار دانش)


    یک پایگاه داده است که مبتنی بر ماهیت‌ها (Entities) و متعلق به گوگل است. پایگاه دانش گوگل، اطلاعات مربوط به مکان‌ها، افراد، اشیا و هر چیز دیگری را با توجه به ارتباط آن‌ها به یکدیگر جمع‌آوری می‌کند و در هنگام جستجوی یک عبارت، در بالای نتایج جستجو و در یک پنل یا چرخ فلک (Carousel) به جستجو کننده نمایش می‌دهد.

    Knowledge Panel (پنل دانش)


    جعبه‌ای شامل اطلاعات که در بالا یا ردیف سمت راست (فقط در نمایش desktop) صفحهٔ نتایج جستجوی گوگل، برای جستجوهای مربوطه آشکار می‌شود. این قطعه شامل اطلاعات گراف دانش، مکان‌ها و اشیا و همچنین پیوندهای مربوط به وب‌سایت‌ها و جستجوهای گوگل است.

    KPI (شاخص عملکرد کلیدی)


    مخفف key performance indicator و به معنای شاخص کلیدی عملکرد است. یک روش برای سنجش نتیجه در پروژه‌های تجاری که مبتنی بر معیارهای عددی و دقیق است.

    L

    Landing Page (صفحه فرود)


    نوعی صفحه وب است. هدف اصلی از ساخت این نوع صفحه جذب بازدیدکننده است و البته اهداف دیگری نیز برای آن تعریف می‌شود.

    مثلا: یک صفحهٔ وب که مستقلا برای جذب مشتری یا تبدیل بازدیدکننده به خریدار طراحی شده است.

    LSI (فهرست‌بندی معنایی نهفته)


    یک تکنولوژی است و مخفف Latent Semantic Indexing است. موتورهای جستجو در گذشته با روش LSI، کلماتی که از نظر معنایی مرتبط به هم بودند را به هم مرتبط می‌کردند.

    امروزه LSI در سئو جایگاهی ندارد و روش‌های پیشرفته‌تر جایگزین آن شده‌اند.

    Lead (مخاطب)


    یک انسان است. فردی که ممکن است به محصولات و خدمات شما علاقه مند باشد یا نباشد. مخاطب، مشتاقانه آدرس ایمیل خودش (و معمولاً دیگر اطلاعات ارتباطی و شخصی) را در عوض دریافت یک پیشنهاد ارزشمند به شما می‌دهد.

    Link (پیوند)


    کد HTML است که برای ارجاع به صفحه‌ای دیگر استفاده می‌شود. لینک، قابل کلیک است و کاربران را قادر می‌سازد که به وب‌سایت‌ها، شبکه‌های اجتماعی، نرم‌افزارها و دیگر منابع موجود در وب هدایت شوند.

    لینک‌ها در سئو بسیار مهم هستند و به منزله پیشنهاد در دنیای واقعی مب‌باشند. لینک‌ها نقش حیاتی را در چگونگی ارزیابی موتورهای جستجو و رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها بر عهده دارند.

    Link Bait (طعمه دریافت بک‌لینک)


    محتوای تحریک آمیز و جذاب است که به منظور جلب توجه مردم و جذب لینک از وب‌سایت‌های دیگر تولید شده است.

    Link Building (لینک‌سازی)


    یک فرآیند است. این فرآیند کاملا برنامه‌یزی شده است و با هدف دریافت بک‌لینک از سایر وب‌سایت‌های معتبر و مرتبط و به منظور بهبود رتبه در موتورهای جستجو طراحی می‌شود. لینک‌سازی از روش‌های زیر انجام می‌شود:

    درخواست از رسانه‌ها، وبلاگ نویسان، تاثیرگذاران (اینفلوئنسرها) و و… برای دریافت بک‌لینک

    جذب بک‌لینک طبیعی از طریق انتشار محتوای با کیفیت و جذاب

    دریافت بک‌لینک در قبال پرداخت پول به وب‌سایت‌های مختلف

    – تبادل لینک

    – خودتان به صورت دستی اقدام به قراردادن لینک سایتتان در فضاهای مختلف کنید

    Link Equity (ارزش لینک)


    ارزش بک‌لینک‌های ورودی به سایت که برحسب ارتباط، اعتبار و صحت منبع لینک محاسبه می‌شود.

    Link Farm / Link Network / Blog Network / Private Blog Network (مزرعه لینک)


    گروهی از وب‌سایت‌ها که به صورت مصنوعی و برنامه‌ریزی شده به یکدیگر لینک می‌دهند تا منجر به افزایش رتبه یک یا همه وب‌سایت‌ها شود. بعضی اوقات مزرعه لینک توسط نرم‌افزارهای کامپیوتری ساخته می‌شود.

    Link Juice (شربت لینک)


    لینک جویس عبارتی غیر رسمی که اشاره به ارزشی دارد هر بک‌لینک به یک صفحه سایت وارد می‌کند و سپس مانند یک مایع در کل سایت جاری می‌شود.

    Link Profile (پروفایل بک‌لینک‌ها)


    صفحه‌ای است که اکثر ابزارهای آنلاین سئو ارائه می‌دهند و مشخصات کامل بک‌لینک‌های دریافتی وبسایت در آن نشان داده می‌شود.

    Link Velocity (سرعت پیوند)


    سرعت دریافت بک‌لینک توسط یک وبسایت است. یک وب‌سایت چقدر سریع یا آهسته بک‌لینک دریافت می‌کند.

    Log File (پرونده ثبت وقایع)


    صفحه‌ای در سرور که اطلاعات فعل و انفعالات روی سایت در آن ثبت می‌شود.

    Log File Analysis (تجزیه و تحلیل پرونده ثبت وقایع)


    آنالیز و بررسی فایل لاگ سرور برای تجزیه و تحلیل اطلاعات دریافتی از فعل و انفعالات رخ داده بر روی وب‌سایت.

    Long-Tail Keyword (کلمه کلیدی دم‌بلند)


    کلمات کلیدی طولانی معمولا بیش از ۴ کلمه هستند. این نوع کلمات نرخ جستجوی پایینی دارند، نرخ تبدیل بالایی دارند و رتبه‌گیری در آن‌ها ساده‌تر است.

    M

    Machine Learning (یادگیری ماشینی)


    یک روش تجزیه و تحلیل داده است. به این صورت که سیستم، به صورت اتوماتیک اطلاعاتی را دریافت و تجزیه و تحلیل می‌کند و از آن نکات جدید می‌آموزد و فعالیت‌های جدید خود را بر اساس آموخته‌های خود برنامه‌ریزی می‌کند.

    یادگیری ماشینی شاخه‌ای از هوش مصنوعی است.

    Manual Action (اقدام دستی)


    یک نوع جریمه گوگل است. اصطلاحی است که معرف یکی از خطرناک‌ترین جریمه‌های گوگل است.

    اقدام دستی، زمانی اتفاق می‌افتد که یک فرد مانند یک کارمند گوگل، به طور دستی یک وب‌سایت را بازبینی می‌کند و فعالیت‌های وبسایت را با راهنمای گوگل وبمستر تطابق می‌دهد. چنانچه فعالیت‌های وبسایت مشکل داشت، یک یا چند صفحه سایت را از نتایج جستجو حذف می‌کند یا تنزل رتبه می‌دهد.

    وبسایت‌هایی که اقدام دستی می‌شوند، یک پیغام در سرچ کنسول دریافت خواهند کرد.

    Meta Tags (برچسب‌های متا)


    متا تگ؛ برچسب‌ها یا تگ‌های (tag) زبان HTML که حاوی اطلاعات مهم صفحه هستند و در در قسمت head کدهای HTML قرار می‌گرند.

    Meta Description (متا توضیحات / دسکریپشن)


    توضیحات متا، یک برچسب (tag) HTML است که به قسمت Head کدهای HTML در صفحه اضافه می‌شود و خلاصه‌ای از محتوای یک صفحهٔ وب، را به موتورهای جستجو اعمال می‌کند.

    به عقیده بسیاری از کارشناسان، متا توضیحات، فاکتور رتبه‌بندی نیست؛ اما نوشتن متا توضیحات جذاب می‌تواند نرخ کلیک را در صفحه نتایج جستجو بالا ببرد.

    Meta Keywords (کلمات کلیدی متا)


    متا کلمات کلیدی، یک برچسب (tag) HTML است که به قسمت Head کدهای HTML در صفحه اضافه می‌شود و درون این تگ، کلمات کلیدی مهم صفحه قرار می‌گیرد.

    با توجه به سوءاستفاده‌هایی که از این تگ شد، این تگ از سوی موتورهای جستجو ترتیب اثر داده نمی‌شود

    N

    Negative SEO سئو منفی


    روش‌های خصمانه برای صدمه‌زدن به رتبه وب‌سایت‌های دیگر که معمولاً وب‌سایت رقیب است.

    Niche (بخش مشخصی از افراد)


    بخشی از افراد هستند که علایق، اطلاعات و نیازهای مشترکی دارند. این گروه از افراد از طرف کسب و کارهای جدید مورد توجه قرار می‌گیرند و بر روی آن‌ها فعالیت‌های بازاریابی می‌شود.

    Noarchive Tag (متا تگ عدم بایگانی)


    یک متا تگ که به موتورهای جستجو می‌گوید، از این صفحه نسخه‌ای را ذخیره نکند.

    Nofollow Attribute (ویژگی نوفالوو)


    یک ویژگی HTML است که به تگ a (لینک) اضافه می‌شود و به موتورهای جستجو می‌گوید که آدرس موجود در لینک ارزش زیادی ندارد و آن را دنبال نکنند و لینک جویس به آن صفحه منتقل نشود.

    Noindex Tag (متا تگ نوایندکس / بدون فهرست)


    یک متا تگ که به موتورهای جستجو می‌گوید، صفحه را ایندکس نکنند.

    Nosnippet Tag (متا تگ بدون قطعه)


    یک متاتگ که به موتورهای جستجو می‌گوید، هیچ‌گونه توضیحاتی در زیر لینک سایت، در نتایج جستجو قرار ندهد. همچنین می‌گوید لینک صفحه کش شده را نشان نده.

    not provided (ارائه نشده)


    عباتی است که در ابزار گوگل آنالیتیکس و در بخش نمایش کلیدواژه‌ها نمایش داده می‌شود.

    بعداز اهمیت دادن موتورهای جستجو به امنیت جستجو در سال ۲۰۱۱، گوگل آنالیتیکس، اکثر کلیدواژه‌ها را نمایش نمی‌دهد و به جای آن عبارت (not provided) را نمایش می‌دهد.

    O

    Off-page SEO (سئو خارج از صفحه)


    اینجا مطلب را بخوانید: سئو خارجی چیست

    On-page SEO (سئو داخل صفحه)


    اینجا مطلب را بخوانید: سئو داخلی چیست

    Organic Search Result (نتایج طبیعی جستجو)


    لیستی از سایت‌هایی که بدون پرداخت پول به گوگل و صرفا با فعالیت‌های سئو، در صفحه نتایج جستجو ظاهر می‌شوند.

    نتایج طبیعی نمایش داده شده در صفحه نتایج جستجو، توسط الگوریتم‌های گوگل، تحلیل و رتبه‌بندی می‌شوند.

    Orphan Page (صفحه جدا مانده یا یتیم)


    صفحه‌ای از سایت که در هیچ کدام از صفحات دیگر سایت لینک ندارد.

    Outbound Link (لینک بیرونی)


    لینکی که بازدیدکنندگان سایت ما را به یک صفحه در یک وب‌سایت دیگر هدایت می‌کند.

    P

    PageRank (پیج‌رنک)


    بر اساس گفته گوگل: پیج‌رنک معیار اندازه‌گیری اهمیت صفحات براساس لینک‌های ورودی از صفحات دیگر است.

    به عبارت ساده، هر صفحه‌ای که لینک بیشتری از دیگر صفحات دریافت کند، از نظر گوگل صفحه مهم‌تری خواهد بود. البته، علاوه بر تعداد لینک‌ها، کیفیت لینک‌ها نیز بسیار مهم است.

    این الگوریتم به نام لری پیج، بنیانگذار شرکت گوگل، نامگذاری شده است.

    Page Speed (سرعت صفحه)


    اشاره به سرعت بارگذاری صفحه سایت دارد. افزایش سرعت صفحه یکی از اقدامات مثبت سئو است.

    Pageview (نمایش صفحه)


    زمانی است که یک صفحه وب، در مرورگر بارگیری می‌شود.

    Paid Search Result (جستجوی پولی)


    لیستی از سایت‌های نمایش داده شده در صفحه نتایج جستجو که به گوگل پول پرداخت کرده‌اند تا سایتشان در بالا یا پایین نتایج طبیعی گوگل نمایش داده شود.

    این پول از طریق سیستم تبلیغات کلیکی گوگل Google Ad به گوگل پرداخت می‌شود و مادامی که حساب کاربریشان در Google Ad شارژ باشد، در آن جایگاه قرار دارند.

    PBN


    شبکه‌ای از وب‌سایت‌های معمولا بی‌ارزش است که فقط با هدف دادن بک‌لینک به یک وب‌سایت ایجاد می‌شوند.

    PDF


    مخفف Portable Document Format file و ترجمه آن؛ فرمت سند قابل انتقال می‌باشد.

    PDF یک فایل الکترونیکی با پسوند pdf است. PDF می‌تواند شامل متن، عکس‌ها، لینکها، ویدیوها و سایر عناصر باشد.

    Penalty (جریمه گوگل)


    اشاره دارد به جریمه یک وبسایت توسط گوگل. این جریمه ممکن است با تنزل رتبه یا حذف از نتایج جستجو همراه باشد.

    Persona (شخصیت مشتری)


    تصویری ذهنی از خصوصیات و ویژگی‌های مشتریان ایده‌آل کسب و کار که بر پایه واقعیات است.

    این ویژگی‌های فردی شامل رفتار، احتیاجات، محرک‌های احساسی، اهداف و دیگر اطلاعات دقیق می‌باشد.

    Personalization (شخصی سازی)


    ویژه کردن نتایج جستجو برای یک شخص است که با توجه به تاریخچه جستجو، مکان شخص و… توسط موتورهای جستجو انجام می‌شود.

    PHP


    یک زبان برنامه نویسی تحت وب است. PHP مخفف Hypertext Preprocessor، به معنای زبان پیش‌پردازش متن است که برای ایجاد محتوای پویا در صفحات وب استفاده می‌شود.

    Piracy (دزدی ادبی)


    موتورهای جستجو تلاش می‌کنند رتبه سایت‌هایی که حق کپی‌رایت را نقض می‌کنند کاهش دهند.

    گوگل در سال ۲۰۱۲ فیلتری را معرفی کرد که رتبه سایت‌هایی که در مورد آن‌ها گزارش‌های نقض کپی‌رایت DMCA داده می‌شود را کاهش می‌دهد.

    Pogo-sticking (بازگشت سریع به نتایج)


    اشاره به رفتاری از کاربر در صفحه نتایج جستجو دارد. زمانی است که کاربر بین نتایج جستجو سرگردان است؛ یعنی کلیک می‌کند و وارد یکی از نتایج می‌شود، خیلی سریع به صفحه نتایج جستجو برمی‌گردد و مدام این کار را انجام می‌دهد.

    Position (جایگاه)


    جایگاه یک وبسایت در نتایج جستجو است.

    PPC (پرداخت برای هر کلیک)


    مخفف Pay Per Click به معنی پرداخت به ازای کلیک است. نوعی از تبلیغات است که تبلیغ کنندگان به ازای هر کلیکی که کاربر انجام می‌دهد پول پرداخت می‌کنند.

    بزرگ‌ترین شرکت ارائه دهنده تبلیغات PPC گوگل است.

    Q

    QDF (جستجو برای نتایج تازه)


    یکی از توابع گوگل است. این تابع اشاره به جستجوهایی دارد که نیازمند نتایج جدید از نظر تاریخی است. این موارد، در گذر زمان معانی متفاوتی احتمالا خواهند داشت.

    Quality Content (محتوای باکیفیت)


    محتوایی که برای بازار هدف سودمند، نتیجه‌آور و جذاب باشد. این محتوا به شما کمک می‌کند به اهداف کسب و کار خود برسید.

    Quality Link (لینک باکیفیت)


    بک‌لینکی که از یک وب‌سایت معتبر، مناسب و مورد اعتماد است.

    Query (پرس‌جو)


    کلمه، کلمات یا عبارتی که یک کاربر در یک موتور جستجو، جستجو می‌کند.

    R

    Rank (رتبه)


    جایگاه یک صفحه در نتایج جستجو برای یک کلمه کلیدی خاص است.

    Ranking Factor (فاکتور رتبه‌بندی)


    تعدادی معیار هستند. گوگل بیش از ۲۰۰ فاکتور رتبه‌بندی دارد. هر معیار برای گوگل قابل سنجش است.

    این فاکتورها توسط الگوریتم‌های پیچیده موتورهای جستجو ساخته می‌شود تا کمک کند مرتبط‌ترین و معتبرترین نتایج به کاربران نمایش داده شود.

    Reciprocal Links (لینک‌دهی متقابل)


    وقتی دو وب‌سایت به هم‌دیگر بک‌لینک می‌دهند.

    Redirect (هدایت مجدد)


    یک تکنیک است که با استفاده از آن می‌توان کاربر یا ربات موتور جستجو را از یک صفحه وب، بدون درنگ و اتوماتیک به صفحه دیگر هدایت کرد.

    ریدایرکت به دو روش انجام می‌شود:

    • ۳۰۱: دائمی
    • ۳۰۲: موقت

    Referrer (ارجاع دهنده)


    آدرس صفحه (URL) قبلی که کاربر از آن صفحه وارد صفحه جدید شده است.

    Reinclusion / reconsideration (شمول مجدد)


    درخواست بازگشت به نتایج جستجو است. این درخواست به گوگل فرستاده می‌شود و از گوگل درخواست می‌شود تا یک سایت حدف شده از نتایج جستجو را برای بازگشت به نتایج جستجو، مجددا مورد بازبینی قرار دهد.

    Relevance (ارتباط)


    روشی که موتورهای جستجو برای اندازه‌گیری ارتباط بین کلمه کلیدی و محتوای سایت‌ها با هدف شناخت مرتبط‌ترین محتوا استفاده می‌کنند.

    Reputation Management / Online Reputation Management / Public Relations (مدیریت محبوبیت)


    روش ساخت و مدیریت یک برند فردی یا شرکتی در فضای آنلاین است. بر این مبنا که بیش‌ترین بازخوردهای مثبت و کمترین بازخوردهای منفی را در پی داشته باشد.

    Responsive Website (وب‌سایت واکنش‌گرا)


    وب‌سایتی که به صورت اتوماتیک با سایزهای مختلف نمایشگرهای متفاوت (دسکتاپ، تبلت و موبایل) خود را تطبیق می‌دهد.

    Rich Snippet (قطعه غنی)


    تکه متن‌هایی که در زیر هر وب‌سایت در صفحه نتایج جستجو به نمایش در می‌آیند.

    robots.txt


    یک فایل با فرمت txt است. این فایل توسط صاحب وب‌سایت ساخته می‌شود و قوانین دسترسی‌های خزش وب‌سایت را برای ربات‌های گوگل مشخص می‌کند.

    S

    Schema (اسکیما)


    این مطلب را بخوانید: schema markup چیست

    Web scraping / web harvesting / web data extraction (استخراج اطلاعات صفحه وب)


    روشی که برای کپی محتوا یا اطلاعات صفحات وب‌سایت با استفاده از برنامه کامپیوتری استفاده می‌شود. موتورهای جستجو مانند گوگل، اطلاعات صفحه را به منظور ذخیره در بانک اطلاعاتی خود استخراج می‌کنند.

    Search Engine موتور جستجو


    این مطلب را بخوانید: موتور جستجو چیست؟

    بازاریابی با موتور جستجو (SEM)


    فعالیت برای ایجاد ترافیک از طریق موتورهای جستجو که با روش‌های پولی و رایگان انجام شود.

    (SEO) بهینه سازی موتور جستجو / سئو


    این مطلب را بخوانید: سئو چیست

    صفحه نتایج موتور جستجو (SERP)


    این مطلب را بخوانید: SERP در سئو چیست

    Search History (تاریخچه جستجو)


    تاریخچه فعالیت کاربران که موتورهای جستجو ذخیره می‌کنند. فعالیت‌هایی مانند جستجو (متن و صدا)، بازدید از صفحات، کلیک روی تبلیغات.

    Share of Voice (سهم صدای برند)


    یک برند در مقایسه با برندهای رقیب چه مقدار در صفحه نتایج جستجو دیده می‌شود.

    Sitelinks (لینکهای سایت)


    تعدادی لینک است. این لینک‌ها در زیر عنوان وبسایت در صفحه نتایج جستجو و زمانی که یک وبسایت اول باشد نقش می‌بندند.

    Sitewide Links (لینک‌دهی گسترده)


    لینکی که در تمام صفحات موجود باشد. عموما این لینک‌ها در ستون کناری یا فوتر قرار داده می‌شوند.

    Social Media (رسانه اجتماعی)


    وب‌سایت‌ها و نرم افزارهایی که کاربران می‌توانند به راحتی محتوای تولید شده خود را اشتراک بگذارند و از محتوای دیگران نیز استفاده کنند.

    Social Signal (علامت اعتبار در شبکه اجتماعی)


    معیارهایی که موتورهای جستجو از تعامل کاربران با صفحات یک وبسایت در شبکه‌های اجتماعی مانند توییتر، فیس‌بوک، لینکدین و… بدست می‌آورند.

    معیارهایی مانند، لایک، دیسلایک، اشتراک‌گذاری، کامنت، بازدید و…

    اگرچه بسیاری از مطالعات نشان داده‌اند که سوشال سیگنال بر رتبه‌بندی‌ها تأثیر می‌گذارند (مانند: تعداد لینکها، اشتراک‌گذاری محتوا و…) اما گوگل علناً بیان کرده است که سوشال سیگنال فاکتور رتبه بندی گوگل نیست و سایت‌هایی که صفحات قدرتمندی در شبکه‌های اجتماعی دارند، به دلایل دیگری رتبه بهتری دارند.

    Split Testing (آزمایش مقایسه‌ای)


    یک آزمایش کنترل شده است. در این آزمایش؛ یک هدف تعیین می‌گردد و حداقل دو صفحه وب که دارای ظاهر متفاوت هستند در معرض دید و استفاده قرار می‌گیرند. هر صفحه که نتیجه بهتری داشت انتخاب می‌گردد.

    SSL Certificate (گواهینامه SSL)


    یک گواهی دیجیتالی است که از آن برای احراز هویت وب‌سایت و رمزگذاری اطلاعات ارسال شده به سرور با استفاده از فناوری SSL استفاده می‌شود.

    Status Codes (کدهای وضعیت)


    کدهای پاسخ‌گوی وضعیت صفحه هستند. وقتی کاربر روی یک لینک کلیک کند و وارد یک صفحه شود، یکی از این کدهای وضعیت به مرورگر ارسال می‌شوند.

    ۲۰۰ (ok)

    ۴۰۴ (پیدانشده)

    ۴۱۰ (باطل شده)

    ۵۰۰ (خطای سرور داخلی)

    ۵۰۳ (سرور غیر قابل دسترس)

    Stop Word (ایست واژه)


    کلمه‌ای که زیاد استفاده می‌شود.

    در انگلیسی: a، at، for، is، of،on، the

    در فارسی: از، به، برای، با، است، در و…

    در گذشته، موتورهای جستجو این کلمات را برای جلوگیری از اتلاف زمان/منابع نادیده می‌گرفتند. اکنون موتورهای جستجو پیشرفت کرده‌اند و ایست‌واژه‌ها را نیز در نظر می‌گیرند.

    Subdomain (زیردامنه)


    یک کلمه یا حرف است که به شکل یک آدرس، قبل از دامنه اصلی قرار می‌گیرد و نشانگر قسمتی متفاوت از دامنه اصلی است.

    مثال: images.google.com

    در ساختار دامنه، زیردامنه؛ سطح سوم از دامنه اصلی است که به دامنه اصلی مربوط است.

    T

    Taxonomy (طبقه‌بندی)


    به معنای مرتب‌کردن و طبقه‌بندی محتوای سایت است. برای دسترسی راحت‌تر موتورهای جستجو و کاربران به محتوای سایت انجام می‌شود.

    Time on Page (زمان ماندن کاربر در صفحه)


    یک میانگین حدودی از مدت زمانی که کاربران در یک صفحه می‌مانند.

    تگ عنوان / تایتل


    این مطلب را بخوانید: عنوان سئو چیست

    Top-Level Domain (TLD) / gTLD (Generic Top-Level Domain); Domain Extension (دامنه سطح بالا / پسوند دامنه)


    پسوند یک آدرس اینترنتی است:

    • com
    • org
    • net
    • info

    پسوندهای کشوری (ir) نیز می‌توانند در این گروه قرار بگیرند.

    Traffic (ترافیک)


    میزان بازدیدی که کاربران (و گاهی ربات‌ها) از وب‌سایت شما انجام می‌دهند.

    Trust (اعتماد)


    استنباط یا درکی که گوگل از میزان مطمئن بودن سایت شما برای استفاده کاربران دارد.

    بخش اعظم این استنباط با گذر زمان و از تاریخچه فعالیت‌های دامنه شما انجام می‌شود.

    نکاتی مانند:

    • آیا به ذکر منابع معتبر می‌پردازید؟
    • آیا خودتان منبع معتبری هستید؟
    • آیا نشان مثبتی از شما در سایت‌های دیگر وجود دارد؟
    • آیا به قوانین وب‌مستر گوگل پایبند هستید؟

    TrustRank (رتبه اعتماد)


    یک روش تجزیه و تحلیل لینک که برای جدا سازی لینک‌های پرارزش از لینک‌های بی‌ربط و کم ارزش کاربرد دارد.

    U

    User-Generated Content (UGC) (محتوای تولیدشده توسط کاربر)


    هر شکلی از محتوا مانند ویدیو، پست وبلاگ‌ها، نظرات، بررسی‌ها که توسط کاربران ایجاد شده است.

    Universal Search / Blended Search (جستجوی فراگیر)


    نمایش نتایج در اشکال مختلف (عکس، متن، ویدیو و..) و با فرمت‌های مختلف (خبری، فروشگاهی، اطلاعاتی و..) در صفحه نتایج جستجو است.

    Unnatural Link (لینک غیرطبیعی)


    هر لینکی که گوگل به عنوان مشکوک، فریبنده یا دستکاری شده شناسایی کند.

    URL


    این مطلب را بخوانید: url در سئو چیست

    UTM URL Parameter (پارامترهای UTM در آدرس صفحه)


    مقدارهایی که به انتهای آدرس صفحه اضافه می‌شود و برای پیگیری منابعی که ترافیک از آنجا می‌آید کاربرد دارد.

    مثال:

    utm_source=advertiser_name&utm_medium=banner&utm_campaign=campain_name

    Usability (قابلیت استفاده آسان)


    میزان آسان بودن استفاده از وب‌سایت شما برای مردم.

    از نکات تاثیرگذار در قابلیت استفاده آسان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    • نوع طراحی سایت
    • سازگاری با مرورگر
    • استفاده آسان برای افراد معلول
    • موارد موثر دیگر

    User Agent (نماینده کاربر)


    معنای نماینده کاربر در سئو، نوع نرم‌افزار خزش است. نام ربات‌های هر یک از موتورهای جستجو به user agent تعبیر می‌شود که در فایل robots.txt می‌توان آن‌ها را مدیریت کرد.

    User Experience / UX تجربه کاربری


    احساسی است که کاربران در هنگام کار با وبسایت دارند. از نظر گوگل، تجربه کاربری دارای معیارهای قابل سنجش است و یکی از فاکتورهای رتبه‌بندی گوگل به حساب می‌آید.

    V

    Vertical Search (جستجوی عمودی)


    نوعی از جستجو که درخواست و توجه کاربر فقط بر یک موضوع، نوع محتوا یا رسانه خاص است. مانند جستجو در بخش تصاویر گوگل یا ویدیوهای یوتیوب

    Virtual Assistant (دستیار مجازی)


    رباتی که از پردازش زبان طبیعی برای اجرای وظایف استفاده می‌کند. مثلاً: کورتانای مایکروسافت

    Visibility (قابلیت مشاهده)


    شاخصی است از مقدار دیده شدن یک وبسایت در نتایج طبیعی موتورهای جستجو.

    Voice Search (جستجو از طریق صدا)


    یک نوع از تکنولوژی که به کاربران اجازه می‌دهد در یک دستگاه (معمولاً یک گوشی هوشمند) برای جستجوی آنلاین از صدای خود استفاده کنند.

    W

    Webpage (صفحه وب)


    صفحه ای که در اینترنت موجود است و می‌تواند توسط جستجوگران وب بازدید شود.

    Website (وب‌سایت)


    مجموعه‌ای از صفحات وب که تحت یک دامنه در فضای اینترنت قابل دسترس هستند.

    Website Navigation (هدایت‌گر وب‌سایت)


    ابزارهای هدایت (هدایت‌گر کاربر) به بخش‌های مختلف وب‌سایت، که در مکان‌های مهم وب‌سایت قرار می‌گیرد.

    تعدادی از این ابزارها به شرح زیر می‌باشند:

    • منوی اصلی
    • منوی ثانویه
    • فوتر وبسایت
    • ستون‌کناری
    • بردکرامپ
    • لینک‌های داخل محتوا

    White Hat (کلاه سفید)


    فعالیت‌های بهینه‌سازی سایت که مطابق با آئین‌نامه‌های گوگل است.

    Word Count (تعداد کلمه)


    تعداد کلی از کلمات که در داخل محتوا وجود دارند.

    WordPress (وردپرس)


    یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) محبوب است.

    X

    XML (زبان نشانه‌گذاری توسعه‌پذیر)


    یک زبان علامت‌گذاری است که موتورهای جستجو است برای فهمیدن اطلاعات وب‌سایت از آن استفاده می‌کنند.

    XML Sitemap (نقشه سایت xml)


    یک فایل xml است. این فایل توسط صاحب وبسایت ساخته می‌شود و در وب‌سایت بارگذاری می‌شود. سپس مسیر آن از طریق سرچ کنسول به گوگل اطلاع داده می‌شود.

    Y

    Yahoo (یاهو)


    یاهو در آوریل ۱۹۹۴ شروع به کار کرد و به طور باورنکردنی معروف شد و محبوب‌ترین موتور جستجو در دهه ۹۰ بود. ثبت و رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها در یاهو، بیشتر از طریق نیروی انسانی انجام می‌شد، حداقل تا ژوئن سال ۲۰۰۰ زمانی که یک موتور جستجوی ناشناخته به اسم گوگل شروع به تأمین نتایج جستجوی طبیعی یاهو کرد.

    این معامله تا سال ۲۰۰۴ ادامه داشت، وقتی که یاهو شروع به استفاده از تکنولوژی جستجوی خود کرد.

    از سال ۲۰۱۰، نتایج جستجوی طبیعی یاهو توسط موتور جستجوی مایکروسافت (بینگ) تأمین می‌شود.

    Yandex (یاندکس / یندکس)


    معروف‌ترین موتور جستجو در روسیه است. یاندکس در ۲۳ سپتامبر ۱۹۹۷ توسط ارکادی ولوژ و ایلیا سگالوویچ ایجاد شده است.

    دنبال اصطلاحات تخصصی سئو هستید که اینجا نبود؟

    • واژه‌ای از قلم افتاده است؟
    • پیشنهادی برای اضافه کردن اصطلاح جدیدی دارید؟

    اصطلاحات رایج و واژه‌‌های تخصصی جدید به این صفحه اضافه می‌شوند.

    نظر شما در مورد این محتوا؟

    2 دیدگاه مربوط به “اصطلاحات سئو چیست

    1. ادیب نیا گفته:

      اقای محمدی من مدرس سئو هستم و از اصطلاحات این صفحه برای اسلایدهای آموزشم استفاده کردم. خواستم خدا قوت بگم. سایتتون بر خلاف همکارای دیگه واقعا محتوای بدردبخور و جذاب داره که آدم وقت بزاره و بخونه، میتونه کلی چیز یاد بگیره.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *